Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Antipasti och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Mina recept
    • Olivolja

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Gott att veta

      Gott att veta & matinspiration

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Antipasti
      • Bönor
      • Fetaost
      • Gryner
      • Halloumi
      • Italienska ostar
      • Kapris
      • Mozzarella
      • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
      • Pasta
      • Risotto
      • Tomater
      • Vinäger

      Matlagningsfilmer

      • Aioli
      • Bruschetta
      • Caesarsallad
      • Italiensk tomatsås
      • Koka pasta al dente
      • Ragu – Bolognese
      • Risotto – Grundrecept
      • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
      • Pasta med blåmusslor
      • Pesto – matlagningsfilm
      • Puttanesca

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Buffé – att planera och laga
      • Grilltips
      • Medelhavsmat och träning
      • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
      • Medelhavsmat med smak av sommar
      • Matsvinn

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Strozzapreti Casa Di Luca

      400 g

      Visa fler...

      Nya produkter

      Colossaloliver med kärnor

      370 g

      Pecorino Romano grovriven

      85 g

      Crema di Balsamico Tryffel

      112 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Olivolja
      • Antipasti och röror
      • BreOliv
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Gryner och ris av baljväxter
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • En hållbar väg – Care of Di Luca
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt
      • Så här lätt väljer du rätt olivolja

      KONTAKTA OSS

      • Fråga oss
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgiftspolicy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept varmrätt med kött

    Recept på varmrätter med kött. Allt från italienska klassiska varmrätter som porchetta till mer moderna rätter.

    Tagliata på flankstek med grillad citron och salsa verde

    Klassisk tagliata görs oftast på oxfilé men här är det i stället flankstek som får spela huvudrollen. Du behöver inte många ingredienser när du jobbar med så här goda råvaror, fort går det också!

    (6)

    (6)
    1tim

    Örtiga köttfärsjärpar med parmesanfyllning och pasta pesto

    De här örtiga järparna gömmer en krämig kärna av ost som är helt oemotståndlig. En härlig vardagsmiddag som kommer älskas av hela familjen. Dubbla receptet och passa på att bjuda grannarna eller bästa vännerna på en överraskningsmiddag mitt i veckan - det kommer bli succé!

    (28)

    (28)
    45min

    Lammgryta med gnocchi och gremolata

    Mustig gryta som värmer dig och din familj under kalla höstdagar. Passar utmärkt när du gör storkok och förbereder matlådor för veckan eller när du vill imponera på dina vänner med italienskt långkok.

    (33)

    (33)
    2tim 30min

    Syditaliensk lammragu med fänkålssalsiccia

    Smakrik och mustig ragu med fin hetta från chili. I Italien är det råvarorna som tar huvudrollen smakmässigt och det är lamm, tomat och salsiccia som dominerar. Vill du ha mer smak av örtkryddor går det alldeles utmärkt att addera en eller två kvistar rosmarin och någon klyfta vitlök, men vill du njuta som i Italien låter du receptet vara som det är.

    (58)

    (58)
    2tim 20min

    Stekt svamp med pecorino

    Stekt svamp med pecorino passar som egen rätt tillsammans med bröd eller som tillbehör till kött, fisk eller kyckling.

    (27)

    (27)
    15min

    Stufato, italiensk gryta

    Stufato är en italiensk gryta med massor av grönsaker, bönor och kikärtor. En god köttgryta tröttnar man aldrig på!

    (147)

    (147)

    Olivkräm med sardell, vitlök, mandel och olivolja

    En smaskig tapenad med oliver, sardell och vitlök. Passar perfekt på ett festligt buffébord.

    (15)

    (15)
    10min

    Kall potatissallad med kapris och citron

    Potatissallad med kapris, passar bra till t ex en bit lax.

    (70)

    (70)

    Ugnsbakad aubergine med tomatsås och parmesan

    Ett enkelt och gott sätt att tillaga aubergine. Passar fint att servera på egen hand med en god sallad till, eller gör som i Italien och bjud den ihop med en bit kött eller fisk.

    (144)

    (144)

    Bakad rotselleri med pesto piccante och fetaost

    Bakad rotselleri är gott som tillbehör till grillat, på buffén eller som en egen vegetarisk rätt.

    (31)

    (31)
    2tim 10min

    Fyllda bifftomater

    Det här är ett vackert sätt att servera grönsaker och ris på till t ex grillad kyckling eller annat kött.

    (12)

    (12)
    45min

    Olivkräm med sardell, vitlök, mandel och olivolja

    En kall röra som passar till det mesta.

    (7)

    (7)
    10min

    Picklade bönor med rödlök

    Picklade sojabönor är ett utmärkt tillbehör till fisk, kött och kyckling. Snabbinläggningen som innehåller vinäger ger bönorna en fin och rundare smak.

    (17)

    (17)
    1tim 10min

    Pasta Maccaronetti Bolognese

    Pasta Maccaronetti Bolognese med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. Passar hela familjen.

    (146)

    (146)
    50min

    Osso Bucco på lammlägg

    Osso Bucco är en typisk italiensk rätt, denna gång toppad med gremolata. Långkokt lamm med smak av citron och örter.

    (119)

    (119)
    3tim

    Tagliata med långrostade tomater

    Tagliata är en härligt lyxig rätt med oxfilé, ugnsrostade tomater, hyvlad parmesanost och färska örter. I den här varianten har vi tillsatt stekt svamp.

    (36)

    (36)
    1tim

    Potatissallad med parmesan

    Vinägrettpotatissallad med basilika och parmesan. Passar utmärk till kallskuret och grillat som ett tillbehör.

    (47)

    (47)
    20min

    Bönrisotto med champinjoner och chorizo

    Smakrik bönrisotto med champinjoner och chorizo. Uteslut chorizo om du vill ha ett vegetariskt alternativ.

    (34)

    (34)
    45min

    Chili con carne med fetaoströra

    Chili con carne på vita bönor med glödhoppor och fetaoströra.

    (43)

    (43)
    3tim 30min

    Bräserad högrev

    Bräserad högrev som sakta får sjuda tills det är mört och blir smakrikt. Fin smak av citron, persilja, rödvin, vitlök och oliver.

    (54)

    (54)
    3tim 30min

    Ciabatta med högrev

    Matig ciabatta med högrev. Vinägerpicklade grönsaker ger en fin smakbrytning med den smakrika bräserade högreven. Servera i smörgåsen med sallad.

    (9)

    (9)
    27tim

    Pasta Pappardelle med salsiccia

    Pasta Pappardelle med färsk salsiccia i en härlig tomatsås med fänkål och linser. Snabblagad pastarätt med mycket smak. God till vardag eller fest.

    (44)

    (44)
    25min

    Lammracks med grillad fetaost och grönsaker

    Perfekt grillade lammracks med rosmarin och vitlök. Servera med grillad fetaost och grönsaker som tillbehör.

    (61)

    (61)
    1tim

    Gulaschsoppa

    Gulaschsoppa med plommontomater, kummin och mejram är mustig och mättande. Servera med en klick gräddfil och ett gott surdegsbröd.

    (78)

    (78)
    1tim

    Pasta Bolognese

    Pasta bolognese är en av de klassiker ofta kokad på högrev men blir också supergott på nötfärs.

    (209)

    (209)
    50min

    Pasta Pappardelle med het chorizo

    Pappardelle är en bredbandig pasta som passar utmärkt i en smakrik tomatsås med het chorizo.

    (168)

    (168)
    25min

    Chiligryta med chorizo

    Het och kryddstark chiligryta med nötkött och spansk chorizo. Toppas med koriander och servera gärna med avokado, tortillabröd och Salsa Roja.

    (100)

    (100)
    2tim

    Linssallad med knaprig chorizo och mynta

    Matig linssallad med spanska chorizo vars hetta bryts av fint av fräschören hos mynta.

    (5)

    (5)
    20min

    Grillad entrecote med mustig glaze

    Grillad entrecote med mustig glaze. Ge din tköttbit extra smak och glans och bjud dina vänner på gott, grillat kött!

    (24)

    (24)
    20min

    Italiensk kalvgryta Spezzatino

    Italiensk kalvgryta Spezzatino från norditalien, sköter sig själv på spisen och perfekt att laga när en har många gäster.

    (197)

    (197)
    1tim 15min

    Fylld prosciuttolindad kycklingfilé

    Kycklingfiléer fyllda med en blandning av feta, soltorkade tomater och basilika lindade i prosciutto. Smakar utmärkt med ugnsstekt potatis eller en bönsallad.

    (93)

    (93)
    50min

    Ragù på nötfärs och aubergine

    Ragù på nötfärs med aubergine, chili och vitlök. God och mustig köttfärssås som passar utmärkt med pasta.

    (100)

    (100)
    30min

    Pasta Tortiglioni med förlorat lamm

    Tortiglioni all'Agnello Perduto är en husmansrätt från Toscana. Lammet får puttra med i grytan och ger härlig smak åt tomatsåsen.

    (16)

    (16)
    3tim 10min

    Salsiccia med tomater, vitlök och basilika

    Salsiccia är en italiensk korv som tillsammans med tomater, vitlök och basilika blir ett gott tillbehör till en pasta, eller som egen rätt.

    (100)

    (100)
    15min

    Ört- och vitlöksmarinerade lammkotletter

    Ljuvliga smaker från kryddträdgården! Lammkotletter som helst marineras över natten i en oljemarinad med vitlök, basilika och persilja. Passar fint att laga när skörden för färska kryddor är i igång. Ta vara på de kryddor du har hemma och kombinera efter smak.

    (26)

    (26)
    2tim 6min

    Taleggiobiff med mangosky

    Taleggio är en smakrik och krämig italiensk ost. Här får den smaksätta rätten tillsammans med en sötsyrlig mangosky.

    (15)

    (15)
    30min

    Spaghetti Bolognese

    Spaghetti med köttfärsås på det italienska viset. Koka länge för mycket smak, förbered gärna dagen innan.

    (360)

    (360)
    1tim

    Balsamicoglaze till revbensspjäll

    En smakrik glaze kan förgylla vilken köttbit som helst. Pensla balsamicoglazen på färdiggrillade revbensspjäll och strö över hackad persilja.

    (46)

    (46)
    30min

    Prosciutto- och parmesanrullar

    Tilltugg med italiensk skinka och ost som är enkla och supergoda!

    (19)

    (19)
    10min

    Färsbiffar med gorgonzoladressing

    En variant på de klassiska färsbiffarna med en sallad på blomkål och bönor som toppas med en smakrik gorgonzoladressing.

    (9)

    (9)
    30min

    Porchettamacka med syrad salladskål

    Matig baguette med ugnsbakad fläskkarré och krispig salladskål.

    (10)

    (10)
    15min

    Pizza med parmaskinka och rucola

    Pizza med de bästa Italien har att erbjuda, lufttorkad skinka och krämig mozzarella.

    (114)

    (114)
    30min

    Rostbiff med italiensk potatissallad

    En pepparstekt rostbiff som ugnbakas medan du gör iordning potatissalladen med kapris och oliver. Häll över den goda senapsdressingen före servering.

    (23)

    (23)
    45min

    Pasta Strozzapreti med fläsk och champinjoner

    Strimlad fläskkotlett med svamp och doftande rosmarin - Cavatelli con carne e funghi.

    (36)

    (36)
    30min

    Pasta Tortiglioni med chorizo, rödlök och sparris

    Färgglad och smakrik pasta med sparris, vitlök och chorizo.

    (8)

    (8)
    20min

    Pasta Fusilli med oxragu och sardeller

    Pasta Fusilli med oxragu och sardeller - italiensk smaksättning med hjälp av sardeller.

    (5)

    (5)
    1tim

    Olivmarinerad fläskfilé

    Fläskfilén bakas i ugn och marineras sedan i ett dygn i vitlök, kapris och oliver. Serveras med citronklyftor och ett gott bröd!

    (17)

    (17)
    25tim

    Nötfärsburgare

    Smaksätt burgaren med tapenade av paprika och oliver, och servera i ett grillat gott bondbröd.

    (15)

    (15)
    30min

    Marinerade lammkotletter med balsamvinäger

    Snabbmarinera lammkotletterna i en smakrik marinad med vitlök, basilika och oregano. Grilla eller stek lammkotletterna.

    (9)

    (9)
    45min

    Lammkotletter med bönragu, citron och vitlök

    Lammkotletterna steks i ugnen medan du vår bönragu med pastasås, tapenade och citron. Smakrikt och mättande!

    (8)

    (8)

    Lammfärsspett med fetaost och tomatsalsa

    Saftiga och smakrika lammfärsspett med feta, vitlök och persilja. Tomatsalsa med plommontomater, spansk peppar, koriander och lime.

    (39)

    (39)
    45min

    Lammfärsbiffar med bönor och olivcrème

    Lammfärsbiffar smaksatta med salvia och timjan som serveras med cannellinibönor och en färdig olivcreme.

    (37)

    (37)
    40min

    Köttfärsspett med fetaost och tomater

    Köttfärsspetten med krämig fetaost och smakrika soltorkade tomater. Köttfärsspett är utmärkta för både picknick och buffé.

    (107)

    (107)
    30min

    Kycklingspett med bönratatouille och mozzarella

    Saftiga örtmarinerade kycklingspett med ratatouille. Gott att grilla!

    (29)

    (29)
    2tim

    Kokt kalvkött med salsa verde

    Bollito di vitello con salsa verde heter den klassiska rätten på italienska. Såsen mixas av bladpersilja, mynta och basilika, sardeller, vitlök och kapris.

    (8)

    (8)

    Italienska köttbiffar med inkokt tomat

    Olivoljeinkokta tomater med vitlök och timjan, italienska köttbiffar med kapris och oliver serveras med hemlagad potatismos med parmesan.

    (2)

    (2)
    40min

    Grillad kotlettrad med sardeller, vitlök och citron

    En blandning av klassiska italienska smaker som sardeller, vitlök, citron och rosmarin med skivad, grillad kotlettrad.

    (27)

    (27)
    1tim

    Grillad fläskkotlett med balsamvinäger

    Rosmarinsdoftade fläskkotletter som toppas med en sötsyrlig vinägrett av balsamvinäger och olivolja. Servera med ugnsrostad potatis eller grönsaker.

    (55)

    (55)
    30min

    Grillad entrecote med chili- och vitlöksolja

    Pensla köttet med denna väldoftande olja av chili, vitlök och citron, grilla och servera med en fräsch grönsallad.

    (19)

    (19)
    30min

    Färsbiffar med caponata

    Caponata är en grönsaksragu med lök, vitlök, chili och massor av härliga grönsaker som passar ihop med de klassiska färsbiffarna.

    (12)

    (12)
    30min

    Fyllda nötrullader i tomatsås

    Fyllda nötrullader i tomatsås - Involtini di carne - basilika- och vindoftande rullader av nötkött med pappardelle.

    (25)

    (25)

    Fläskfilé med tapenade och varma grönsaker

    En tapenadefylld fläskfilé passar även bra till buffébordet. Skiva upp och låt gästerna njuta av de goda smakerna.

    (8)

    (8)

    Fläskfilé med prosciutto och parmesan

    Ugnsbakad fläskfilé med parmesan och prosciutto. Servera med rostad potatis och balsamicovinägrett.

    (181)

    (181)
    30min

    Fetaostfylld oxfilé med timjanpotatis

    Fylld oxfilé med fetaost som serveras med ugnsrostad timjanpotatis. En utsökt rätt för helgens middagsbjudning!

    (26)

    (26)
    1tim

    Entrecote med gorgonzola och tomatsallad

    Liksom biffen är Entrecote både smakrik och mör, men har djupare smak. Här har vi grillat köttet och serverar den med gorgonzola och en tomatsallad.

    (18)

    (18)
    30min

    Chilimarinerad fläskkarré

    Vitlöks- och chilimarinerad fläskkarré - snabbt, gott och smakrikt!

    (21)

    (21)
    30min

    Basilikamarinerade lammkotletter

    I vår örtmarinad har vi basilika, timjan, vitlök och citron - låt lammkotletterna marinera minst en timme, gärna hela natten för mer smak.

    (21)

    (21)
    1tim 30min

    Ossobuco

    Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med risotto milanese och gremolata.

    (359)

    (359)
    1tim

    Pasta Tortiglioni med kalv, oliver, kapris och rosmarin

    En mustig och god kalvgryta med kapris, oliver och rosmarin till vår goda Tortiglioni.

    (36)

    (36)
    1tim

    Ragu alla Bolognese

    Ragu alla Bolognese - en klassiker som blir extra matig med morot och selleri.

    (127)

    (127)
    1tim 20min

    Oxragu i rött vin med rosmarin

    Oxragu i rött vin med rosmarin, svamp och rökt fläsk - ett mört smakrikt långkok.

    (56)

    (56)
    2tim

    Kalvmedaljong med champinjoner och citron

    Kalvmedaljong med champinjoner och citron. På italienska Scaloppine al limone di vitello. Servera med ett vitt surdegsbröd.

    (18)

    (18)
    45min

    Oxragu med rött vin, rosmarin och bönor

    Bjud vänner och familj på mör oxragu med rött vin, rosmarin och bönor. Servera med potatis eller bröd.

    (38)

    (38)
    2tim 45min

    Fläskfilé med rostad pumpa och balsamvinägrett

    En supergod middag med fläskfilé, rostad pumpa och balsamvinägrett!

    (15)

    (15)
    30min

    Bresaola med rucola och parmesan

    En antipasti som både är enkel och god! Bresaola passar utmärkt med rucola och olivolja.

    (14)

    (14)
    15min

    Filodeg fylld med köttfärs, bönor och Fetaost

    Filodeg fylld med köttfärs, bönor och Fetaost är en riktigt god och matig varmrätt, perfekt att bjuda dina hungriga gäster på!

    (66)

    (66)
    1tim

    Lammfärspasta med salvia och citron

    Kombinationen lamm, salvia och citron är oslagbar! Prova den här lammfärspastan med fräscha smaker som garanterat kommer att göra succé på middagsbordet!

    (108)

    (108)
    30min

    Italienska köttbullar

    Italienska köttbullar - Polpette al limone. Klassiska italienska köttbullar med smak av citron och parmesan.

    (74)

    (74)
    30min

    Lammfärsbiffar med pasta och getost

    Biffar gjorda på lammfärs tillsammans med pasta och en krämig sås på getost.

    (26)

    (26)
    45min

    Kalvfrikadeller i tomatsås

    Frikadeller i tomatsås och spagehettini - precis som i Lady & Lufsen.

    (46)

    (46)
    30min

    Varm rostbiff med rotfrukter i ugn

    Rostbiff med ugnsrostade rotfrukter är ett säkert kort när det kommer till helg och festmåltider. Klassiskt gott och en rätt som sköter sig själv i ugnen.

    (52)

    (52)
    2tim

    Ugnsbräserad fläskkarré med tomat och vitt vin

    Smakrik fläskkarré som tillagas i ugn och kryddas med timjan, salvia och basilika.

    (97)

    (97)
    1tim

    Helgrillad fläskkarré med balsamicoglaze

    Helgrillat kött blir saftigt och gott. Smakerna kommer fram när köttet får grillas i lugn och ro.

    (385)

    (385)
    1tim 20min

    Grillad entrecote med marinerade rödbetor

    Grillad entrecote med marinerade rödbetor, ruccola och parmesan.

    (11)

    (11)
    45min

    Kalventrecote med brynt lök

    Smakrik kalventrecote med brynt lök, spetskål och sotad rabarber.

    (7)

    (7)
    1tim

    Lövbiff med oliver och färska ärtor i vinägersås

    Bjud dina gäster på lövbiff med oliver och färska ärtor i vinägersås. Härliga smaker med en touch av Italien

    (16)

    (16)
    40min

    Bräserad lammbog med bönor och tomat

    Bjud på mör, bräserad lammbog med bönor och tomat. En rustik och god rätt som passar utmärkt på middagsbjudningen eller helgmiddagen.

    (38)

    (38)
    1tim

    Tagliata

    Tagliata är en klassisk Italiensk rätt. Här med rostbiff, tomat och parmesan.

    (54)

    (54)
    1tim 20min

    Pasta Pappardelle med pancetta, kapris och citron

    Pasta med knaperstekt pancetta, stora cocktailkapris och rivet ska av citron. God pasta att bjuda på när det ska gå snabbt.

    (15)

    (15)
    20min

    Saltimbocca

    Tunna skivor kalvkött som täcks med Prosciutto och salvia. Serveras med vinsky och rostad potatis. En klassisk italiensk varmrätt.

    (99)

    (99)
    45min

    Caesarsallad med pasta

    Matig Caesarsallad med pasta. Klassisk italiensk sallad med romansallad, kyckling, Caesardressing och rikligt med parmesan.

    (22)

    (22)
    20min

    Tagliata med oxfile

    Tagliata är en av de mest klassiska italienska huvudrätterna.

    (137)

    (137)
    20min

    Minestrone med rimmat fläsk och bönor

    En minestronesoppa är en matig och mättande soppa med pasta, bönor och fläsk - klassisk och god!

    (48)

    (48)
    30min

    Bräserad högrev med balsamvinäger och rödlök

    Långkok på högrev med ljuvliga smaker av balsamvinäger, rödlök, tomat, vitlök och örter. Passar utmärkt som helgmiddag.

    (425)

    (425)
    2tim 30min

    Pastagratäng med kyckling och pancetta

    Festlig pastagratäng med många smaker som du enkelt serverar till många.

    (131)

    (131)
    1tim 25min

    Spaghetti Carbonara

    Kolarhustruns spaghetti skall vara svart av peppar. Carbonara kan lagas med bacon, eller som i Italien med pancetta.

    (87)

    (87)
    30min

    Fetaostbiffar

    Snabblagade fetaostbiffarna med citron och timjan, typiska smaker från medelhavsköket. Goda tillsammans med krispig klyftpotatis, sallad och hemgjord tzatziki.

    (2030)

    (2030)
    30min

    Pestokryddade kalvfärsbullar med spaghetti

    Smakfulla köttbullar på kalvfärs kryddade med pesto. Kanske kan detta bli barnens nya favoriträtt?

    (70)

    (70)
    30min

    Pasta Mezze Maniche med bolognese av högrev

    En äkta bolognese ska koka länge och gärna göras på högrev och plommontomat. Låt det koka länge, köttet ska bli riktigt mört och falla isär.

    (165)

    (165)
    1tim 15min

    Bresaolarullar

    Underbart vackra och goda bresaolarullar med mascarpone och citron.

    (219)

    (219)
    15min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept varmrätter
    • Recept varmrätt med kött
      • Recept
        • Alla recept
        • Sommar
        • Klassiska italienska rätter
        • Antipasti och Småplock
        • Buffé
        • Pasta
        • Varmrätt
        • Tillbehör
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
        • Använda olivolja i köket
        • Grunden till en god olivolja
      • Gott att veta & matinspiration
        • Matlagningsfilmer
        • Antipasti
        • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
        • Buffé – planera & laga
        • Grilltips
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Alla Zetas produkter
        • Ekologiska produkter
        • Olivolja
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgiftspolicy
        • Sitemap
        • En hållbar väg – Care of Di Luca
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad