Recept varmrätt med kött

Recept på varmrätter med kött. Allt från italienska klassiska varmrätter som porchetta till mer moderna rätter.

Potatissallad med parmesan

Vinägrettpotatissallad med basilika och parmesan. Passar utmärk till kallskuret och grillat som ett tillbehör.

(3)

Bönrisotto med champinjoner och chorizo

Smakrik bönrisotto med champinjoner och chorizo. Uteslut chorizo om du vill ha ett vegetariskt alternativ.

(8)

Chili con carne med fetaoströra

Chili con carne på vita bönor med glödhoppor och fetaoströra.

(7)

Bräserad högrev

Långkok på högrev med färska örter och oliver.

(13)

Ciabatta med högrev

Matig smörgås med högrev och syrade grönsaker.

(6)

Cappelletti Prosciutto Crudo med ärtor

Färsk pasta med Prosciutto Crudo på en bädd av ärtor och balsamvinäger

(1)

Pappardelle med salsiccia

Pappardelle med salsiccia, körsbärstomater, fänkål och linser.

(13)

Lammracks med grillad fetaost och grönsaker

Perfekt grillade lammracks med rosmarin och vitlök. Servera med grillad fetaost och grönsaker som tillbehör.

(22)

Gulaschsoppa

En mustig gulashsoppa med plommontomater, kummin och mejram. Serveras med en klick gräddfil och ett gott surdegsbröd.

(10)

Pasta Bolognese

Bolognese är en av de klassiska såserna till pasta. Ofta kokad på högrev men blir också supergott gjord på nötfärs.

(78)

Pappardelle med het chorizo

Pappardelle är en bredbandig pasta som passar utmärkt i en smakrik tomatsås med het chorizo.

(20)

Chiligryta med chorizo

Het och kryddstark chiligryta med nötkött och spansk chorizo. Toppas med koriander och servera gärna med avokado, tortillabröd och Salsa Roja.

(24)

Linssallad med knaprig chorizo och mynta

Matig linssallad med spanska chorizo vars hetta bryts av fint av fräschören hos mynta.

(0)

Grilla entrecote med mustig glaze

En fyllig glaze som ger entrecote en härlig smak med mustiga toner.

(8)

Italiensk kalvgryta Spezzatino

Spezzatino di vitello, italiensk kalvgryta från norditalien, sköter sig själv på spisen och perfekt att laga om man har många gäster.

(51)

Fylld prosciuttolindad kycklingfilé

Kycklingfiléer fyllda med en blandning av feta, soltorkade tomater och basilika lindade i prosciutto. Smakar utmärkt med ugnsstekt potatis eller en bönsallad.

(38)

Ragù på nötfärs och aubergine

Ragù på nötfärs med aubergine, chili och vitlök. God och mustig köttfärssås som passar utmärkt med pasta.

(52)

Sedani med förlorat lamm

Sedani all'Agnello Perduto är en husmansrätt från Toscana. Lammet får puttra med i grytan och ger härlig smak åt tomatsåsen.

(2)

Salsiccia med tomater, vitlök och basilika

Salsiccia är en italiensk korv som tillsammans med tomater, vitlök och basilika blir ett gott tillbehör till en pasta, eller som egen rätt.

(19)

Ört- och vitlöksmarinerade lammkotletter

Ljuvliga smaker från kryddträdgården! Lammkotletter som helst marineras över natten i en oljemarinad med vitlök, basilika, persilja och koriander.

(13)

Taleggiobiff med mangosky

Taleggio är en smakrik och krämig italiensk ost. Här får den smaksätta rätten tillsammans med en sötsyrlig mangosky.

(11)

Tagliatelle Carbonara

Carbonara görs på pasta, pancetta och ägg - med mycket svartpeppar och parmesan!

(34)

Spaghetti pronto Bolognese

Spaghetti med köttfärsås på det italienska viset. Koka länge för mycket smak, förbered gärna dagen innan.

(72)

Balsamicoglaze till revbensspjäll

En smakrik glaze kan förgylla vilken köttbit som helst. Pensla balsamicoglazen på färdiggrillade revbensspjäll och strö över hackad persilja.

(21)

Prosciutto- och parmesanrullar

Tilltugg med italiensk skinka och ost som är enkla och supergoda!

(6)

Färsbiffar med gorgonzoladressing

En variant på de klassiska färsbiffarna med en sallad på blomkål och bönor som toppas med en smakrik gorgonzoladressing.

(2)

Porchettamacka med syrad salladskål

Matig baguette med ugnsbakad fläskkarré och krispig salladskål.

(7)

Pizza med parmaskinka och rucola

Pizza med de bästa Italien har att erbjuda, lufttorkad skinka och krämig mozzarella.

(22)

Rostbiff med italiensk potatissallad

En pepparstekt rostbiff som ugnbakas medan du gör iordning potatissalladen med kapris och oliver. Häll över den goda senapsdressingen före servering.

(0)

Pasta med fläsk och champinjoner

Strimlad fläskkotlett med svamp och doftande rosmarin - Cavatelli con carne e funghi.

(0)

Pasta med chorizo, rödlök och sparris

Färgglad och smakrik pasta med sparris, vitlök och chorizo.

(3)

Pasta med oxragu och sardeller

Pasta con Ragù di Manzo - Italiensk smaksättning på denna oxragu med hjälp av sardellerna.

(1)

Olivmarinerad fläskfilé

Fläskfilén bakas i ugn och marineras sedan i ett dygn i vitlök, kapris och oliver. Serveras med citronklyftor och ett gott bröd!

(6)

Nötfärsburgare

Smaksätt burgaren med tapenade av paprika och oliver, och servera i ett grillat gott bondbröd.

(2)

Marinerade lammkotletter med balsamvinäger

Snabbmarinera lammkotletterna i en smakrik marinad med vitlök, basilika och oregano. Grilla eller stek lammkotletterna.

(7)

Lammkotletter med bönragu, citron och vitlök

Lammkotletterna steks i ugnen medan du vår bönragu med pastasås, tapenade och citron. Smakrikt och mättande!

(0)

Lammfärsspett med fetaost och tomatsalsa

Saftiga och smakrika lammfärsspett med feta, vitlök och persilja. Tomatsalsa med plommontomater, spansk peppar, koriander och lime.

(20)

Lammfärsbiffar med bönor och olivcrème

Lammfärsbiffar smaksatta med salvia och timjan som serveras med cannellinibönor och en färdig olivcreme.

(30)

Köttfärsspett med fetaost och tomater

Köttfärsspetten med krämig fetaost och smakrika soltorkade tomater. Köttfärsspett är utmärkta för både picknick och buffé.

(70)

Kycklingspett med bönratatouille och mozzarella

Saftiga örtmarinerade kycklingspett med ratatouille. Gott att grilla!

(9)

Kokt kalvkött med salsa verde

Bollito di vitello con salsa verde heter den klassiska rätten på italienska. Såsen mixas av bladpersilja, mynta och basilika, sardeller, vitlök och kapris.

(7)

Italienska köttbiffar med inkokt tomat

Olivoljeinkokta tomater med vitlök och timjan, italienska köttbiffar med kapris och oliver serveras med hemlagad potatismos med parmesan.

(0)

Grönsakssoppa med bönor, pasta och kalvlägg

En mustig och god grönsakssoppa med bönor, pasta och kalvlägg.

(2)

Grillad kotlettrad med sardeller, vitlök och citron

En blandning av klassiska italienska smaker som sardeller, vitlök, citron och rosmarin med skivad, grillad kotlettrad.

(3)

Grillad fläskkotlett med balsamvinäger

Rosmarinsdoftade fläskkotletter som toppas med en sötsyrlig vinägrett av balsamvinäger och olivolja. Servera med ugnsrostad potatis eller grönsaker.

(26)

Grillad entrecote med chili- och vitlöksolja

Pensla köttet med denna väldoftande olja av chili, vitlök och citron, grilla och servera med en fräsch grönsallad.

(0)

Färsbiffar med caponata

Caponata är en grönsaksragu med lök, vitlök, chili och massor av härliga grönsaker som passar ihop med de klassiska färsbiffarna.

(4)

Fyllda nötrullader i tomatsås

Involtini di carne - basilika- och vindoftande rullader av nötkött med pappardelle.

(0)

Fläskfilé med tapenade och varma grönsaker

En tapenadefylld fläskfilé passar även bra till buffébordet. Skiva upp och låt gästerna njuta av de goda smakerna.

(5)

Fläskfilé med prosciutto och parmesan

Ugnsbakad fläskfilé med parmesan och prosciutto. Servera med rostad potatis och balsamicovinägrett.

(95)

Fetaostfylld oxfilé med timjanpotatis

Fylld oxfilé med fetaost som serveras med ugnsrostad timjanpotatis. En utsökt rätt för helgens middagsbjudning!

(12)

Entrecote med gorgonzola och tomatsallad

Liksom biffen är Entrecote både smakrik och mör, men har djupare smak. Här har vi grillat köttet och serverar den med gorgonzola och en tomatsallad.

(11)

Chilimarinerad fläskkarré

Vitlöks- och chilimarinerad fläskkarré - snabbt, gott och smakrikt!

(6)

Basilikamarinerade lammkotletter

I vår örtmarinad har vi basilika, timjan, vitlök och citron - låt lammkotletterna marinera minst en timme, gärna hela natten för mer smak.

(12)

Skinkschnitzel med tapenade och soltorkade tomater

Njut av lättlagad skinkschnitzel till middag! Tillsammans med soltorkade tomater, tapenade och kapris blir detta en oslagbar varmrätt.

(0)

Ossobuco

Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med risotto milanese och gremolata.

(68)

Rostbiff alla carpaccio

En enkel variant av carpaccio gjord på rostbiff, perfekt rätt på buffébordet.

(4)

Tortiglioni med kalv, oliver, kapris och rosmarin

En mustig och god kalvgryta med kapris, oliver och rosmarin till vår goda Tortiglioni.

(16)

Ragu alla Bolognese con Fiori

Ragu alla Bolognese con Fiori - En klassiker som blir extra matig med morot och selleri.

(15)

Ragu alla Bolognese con Fiori

Ragu alla Bolognese con Fiori - En klassiker som blir extra matig med morot och selleri.

(7)

Chili med black eye bönor med chorizo

Prova denna lättlagade chili med bönor och chorizo.

(38)

Oxragu i rött vin med rosmarin

Härligt mustig oxragu med rosmarin, svamp och rökt fläsk - ett mört smakrikt långkok.

(46)

Scaloppine al limone di vitello

Kalvmedaljong med champinjoner och citron. Servera med ett vitt surdegsbröd.

(11)

Oxragu med rött vin, rosmarin och bönor

Bjud vänner och familj på mör oxragu med rött vin, rosmarin och bönor. Servera med potatis eller bröd.

(23)

Fläskfilé med rostad pumpa och balsamvinägrett

En supergod middag med fläskfilé, rostad pumpa och balsamvinägrett!

(12)

Bresaola med rucola och parmesan

En antipasti som både är enkel och god! Bresaola passar utmärkt med rucola och olivolja.

(11)

Filodeg fylld med köttfärs, bönor och Fetaost

Filodeg fylld med köttfärs, bönor och Fetaost är en riktigt god och matig varmrätt, perfekt att bjuda dina hungriga gäster på!

(48)

Lammfärspasta med salvia och citron

Kombinationen lamm, salvia och citron är oslagbar! Prova den här lammfärspastan med fräscha smaker som garanterat kommer att göra succé på middagsbordet!

(40)

Italienska köttbullar

Polpette al limone e Parmigiano-Reggiano. Klassiska italienska köttbullar med smak av citron och parmesan.

(31)

Lammfärsbiffar med pasta och getost

Biffar gjorda på lammfärs tillsammans med pasta och en krämig sås på getost.

(18)

Kalvfrikadeller i tomatsås

Frikadeller i tomatsås och spagehettini - precis som i Lady & Lufsen.

(24)

Varm rostbiff med rotfrukter i ugn

Rostbiff med ugnsrostade rotfrukter är ett säkert kort när det kommer till helg och festmåltider. Klassiskt gott och en rätt som sköter sig själv i ugnen.

(0)

Ugnsbräserad fläskkarré med tomat och vitt vin

Smakrik fläskkarré som tillagas i ugn och kryddas med timjan, salvia och basilika.

(70)

Helgrillad fläskkarré med balsamicoglaze

Helgrillat kött blir saftigt och gott. Smakerna kommer fram när köttet får grillas i lugn och ro.

(206)

Grillad entrecote med marinerade rödbetor

Grillad entrecote med marinerade rödbetor, ruccola och parmesan.

(10)

Kalventrecote med brynt lök

Smakrik kalventrecote med brynt lök, spetskål och sotad rabarber.

(1)

Lövbiff med oliver och färska ärtor i vinägersås

Bjud dina gäster på lövbiff med oliver och färska ärtor i vinägersås. Härliga smaker med en touch av Italien

(9)

Bräserad lammbog med bönor och tomat

Bjud på mör, bräserad lammbog med bönor och tomat. En rustik och god rätt som passar utmärkt på middagsbjudningen eller helgmiddagen.

(18)

Tagliata

Tagliata är en klassisk Italiensk rätt. Här med rostbiff, tomat och parmesan.

(22)

Pasta med pancetta, kapris och citron

Pasta med knaperstekt pancetta, stora cocktailkapris och rivet ska av citron. God pasta att bjuda på när det ska gå snabbt.

(3)

Saltimbocca

Tunna skivor kalvkött som täcks med Prosciutto och salvia. Serveras med vinsky och rostad potatis. En klassisk italiensk varmrätt.

(16)

Caesarsallad med pasta

Matig Caesarsallad med pasta. Klassisk italiensk sallad med romansallad, kyckling, Caesardressing och rikligt med parmesan.

(15)

Tagliata med oxfile

Tagliata är en av de mest klassiska italienska huvudrätterna.

(38)

Linguine med ryggbiff och pesto

Basilika- och vitlökspasta med nystekt ryggbiff. Härliga smaker av Italien!

(42)

Minestrone med rimmat fläsk och bönor

En minestronesoppa är en matig och mättande soppa med pasta, bönor och fläsk - klassisk och god!

(33)

Bräserad högrev med balsamvinäger och rödlök

Långkok på högrev med ljuvliga smaker av balsamvinäger, rödlök, tomat, vitlök och örter. Passar utmärkt som helgmiddag.

(86)

Pastagratäng med kyckling och pancetta

Festlig pastagratäng med många smaker som du enkelt serverar till många.

(29)

Spaghetti Carbonara

Kolarhustruns spaghetti skall vara svart av peppar. Carbonara kan lagas med bacon, eller som i Italien: med pancetta.

(20)

Fetaostbiffar

Smaksätt fetaostbiffarna med citron och timjan, gott tillsammans med klyftpotatis och sallad.

(1139)

Pestokryddade kalvfärsbullar med spaghetti

Smakfulla köttbullar på kalvfärs kryddade med pesto. Kanske kan detta bli barnens nya favoriträtt?

(50)

Mezze Maniche med bolognese av högrev

En äkta bolognese ska koka länge och gärna göras på högrev och plommontomat. Låt det koka länge, köttet ska bli riktigt mört och falla isär.

(97)

Bresaolarullar

Underbart vackra och goda bresaolarullar med mascarpone och citron.

(193)

Carbonara New Style

En spaghetti Carbonara med lite ny twist - kanske ännu godare?

(25)

Vitello Tonnato på fläskfilé

Klassisk italiensk vitello tonnato görs på kalvkött. Tunna skivor av fläskfilé eller kycklingfilé passar utmärkt som alternativ.

(43)

Kalvfärsbiffar med parmesan, vitlök och persilja

Kalvfärsbiffar med sälta från parmesan är goda tillsammans med pasta.

(127)

Pasta Amatriciana

Ofta serveras Amatriciana med spaghetti men går också utmärkt att göra med andra pastasorter som Tortiglioni eller Sedani.

(14)

Pasta med köttragu

En köttragu som denna blir som godast om den får koka länge. Förbered den gärna dagen innan och värm den när du kokar pastan.

(57)

Piccata Milanese

Parmesanpanerad fläskschnitzel. Servera gärna tillsammans med en god tomatsås.

(36)

Klassisk Saltimbocca

Saltimbocca är gott tillsammans med stekt tomat och en god sallad.

(41)

Pizza med prosciutto, parmesan och mozzarella

Pizza med mozzarella och parmesan som toppas med italiensk prosciutto och ruccola.

(71)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.