Recept från Zeta. Prosciuttolindad_kyckling_li

Fylld prosciuttolindad kycklingfilé

Kycklingfiléer fyllda med en blandning av feta, soltorkade tomater och basilika lindade i prosciutto. Smakar utmärkt med ugnsstekt potatis eller en bönsallad.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 175 grader och börja med fyllningen.

Smula ner fetaosten i en bunke, tillsätt soltorkade tomater och basilika och arbeta samman med en gaffel.

Skär ett djupt snitt i varje kycklingfilé. Stoppa i fyllningen och rulla in filéerna i prosciutto.

Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen i ca 35 minuter tills kycklingen är genomstekt. Använd gärna en stektermometer, den ska visa 68 grader.

Servera kycklingen uppskuren som på bilden tillsammans med ugnstekt potatis och/eller en bönsallad.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Italienska pastarätter

I Italien är pasta verkligen vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.