Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.
Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.
230 g
275 g
750 ml
480 g
80 g
120 g
Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.
En riktig mustig och god klassiker! Vad vore italienskt en pinsa eller en pizza utan sin Salamino Peperoni? Och det har aldrig varit lättare att få ihop en snabbare klassisk pinsamåltid som nu. På cirka en kvart kommer den ligga rykande het på din tallrik, redo att ätas.
(3)
Vår lyxigaste variant av pinsa som passar perfekt dagar då det ska firas lite extra eller dagar då humöret inte är på topp och det behövs en humörhöjare. Skär upp i mindre bitar och servera som tilltugg till immande kallt bubbel innan middagen eller unna dig en hel alldeles själv. Ett som är säkert är att det alltid är gott med den krämiga friska citronmascarponen och den salta rommen i kombination med det krispiga brödet. Mums.
(7)
Härligt höstig pinsa med smak av skogschampinjoner och tryffelkräm. Ät som drinktilltugg eller som tillbehör till en svampsoppa. Pinsa är ett mellanting av pizza och focaccia och har blivit en trend på sociala medier.
(29)
Vad händer om du korsar spaghetti och köttfärssås med lasagne? Jo du får ”Million dollar spaghetti”! En rätt som älskas av människor i alla åldrar och som dessutom är perfekt att laga om du har rester av spaghetti och köttfärssås i kylen.
(20)
Man kan ju aldrig få för mycket ost. Här är pastan toppad med både fluffigt vispad ricotta och ett moln av finriven Parmigiano Reggiano.
(13)
Den här rätten är för italienarna lika förknippad med jul som julskinka och köttbullar är för oss svenskar. Ofta samlas familjen dagen innan julafton och sitter tillsammans och viker tortellini som ett sätt att samlas och umgås.
(11)
Smakrik och mustig ragu med fin hetta från chili. I Italien är det råvarorna som tar huvudrollen smakmässigt och det är lamm, tomat och salsiccia som dominerar. Vill du ha mer smak av örtkryddor går det alldeles utmärkt att addera en eller två kvistar rosmarin och någon klyfta vitlök, men vill du njuta som i Italien låter du receptet vara som det är.
(66)
Fixa pastasalladen hemma och ta med till din allra mysigaste picknick-plats. Den vispade fetaostdippen passar även perfekt att bre på crostini eller att doppa en krispig rädisa i.
(70)
Tagliatelle med het tomatsås - det är tomaternas aromer och den gröna smaken från olivoljan som spelar huvudrollerna. Dessutom är det ett gott och snabbt val då tiden är knapp.
(62)
Snabblagad pasta med smak av svamp och tryffelsalami. Toppa med färskriven parmesanost. Passar både till vardag och fest.
(63)
Enkel och snabblagad vardagspasta i samarbete med Tareq Taylor. Med inspiration från medelhavsköket, hetta från chili, umami från sardeller och kikärtor som mättar.
(49)
Snabblagad pasta pesto piccante med smak av het chili och paprika. Det stekta vitlöksbrödet ger pastan krisp, något som är vanligt i södra Italien. Passar fint till lunch eller middag.
(43)
Enkel vardagspasta med klassiska italienska smaker. Toppa med nyriven parmesanost och nymalen svartpeppar för bästa smak.
(47)
Snabblagad vegetarisk pasta med italienska smaker. Bönorna tillsammans med grönsakerna gör pastan mättande med härlig hetta från chili.
(57)
Krämig tryffelpasta som serveras med lätt stekta pilgrimsmusslor. Pasta som passar utmärkt till helg och fest.
(299)
Svart pizza med fuet, burrata och pesto får sin smak från fräsch tomatsås och härlig pesto. Passar bra till halloweenmyset.
(24)
Pizzapiroger med champinjoner och ost doftar fantastiskt och bjuder på härliga italienska smaker. Servera på en buffé eller på en picknick.
(23)
Små pizzor med mycket smak som passar utmärkt att servera som tilltugg eller vickning.
(19)
Vegetarisk pizza som toppas med olivolja, pesto, mozzarella och pecorino. Underbart gott och smakar som i Italien. Buon appetito!
(172)
Pinsa Bianca med spröd och fluffig botten som du toppar med krämig mozzarella som smälter härligt i ugnen, parmesanost som tillför umami och grönkål för krisp. Fördela bitar av burrata på pinsan innan servering. Servera till middag eller skär upp i mindre bitar och servera som aptitretare innan middagen.
(28)
Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Toppa pinsan med dina favoriter och servera. Här har vi valt en klassiskt italiensk variant med salami och oliver.
(46)
Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Degen får en rustik och mustig smak av den långa jästiden men även ris och kikärtsmjölet bidrar med fyllighet. När den bakas ut formas degen till en oval som inte stretchas ut lika tunt som en pizza. Här har vi toppat vår pinsa med burrata och citronzest, men det går också bra att toppa den med mer traditionella pizzatoppings.
(160)
Minipizzor med tryffelgorgonzola, fikon och hasselnötter passar perfekt som aptitretare tillsammans med ett glas bubbel eller som del av en buffé.
(18)
Små pizzamunsbitar med salami, vitlök och pesto som passar utmärkt som tilltugg till mingel och fest.
(65)
Pizza Bianca med buffelmozzarella. Pizza Bianca är en pizza utan tomatsås.
(36)
Hösten är här och med det vill vi tända ljus och bjuda på långa varma middagar med vänner. Den här krämiga risotton med rostad söt pumpa, stekta kantareller och knapriga hasselnötter kommer ge en massa värme och hurrarop kring bordet.
Piadina är ett klassiskt italienskt bröd som bakas på olivolja. Denna variant är med het pesto, fetaost och oliver. Utmärkt att servera till lunch eller mellanmål.
En smakrik bruschetta med ugnsbakade tomatklyftor tillsammans med smakrik olivolja och friterad kapris blir perfekt som lite antipasti eller på buffébordet.
(50)
Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med kronärtskockor, buffelmozzarella och parmesan. Toppa med cocktailtomater och timjan. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.
Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med prosciutto cotto, buffelmozzarella, parmesan, tomatpuré och oregano. Piadina passar att äta när och var du vill, inne som utemat.
(68)
Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med soltorkade tomater, buffelmozzarella, prosciutto och rucola. Toppa med lite crema balsamico. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.
En krämig och smakrik sardellrisotto med oliver, tomat, citron och rostad mandel. Med härliga italienska smaker blir det en festlig rätt, både till vardag och helg.
Pasta Maccaronetti Bolognese med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. Passar hela familjen.
(148)
Caponata med aubergine är en siciliansk tomat- och grönsaksröra som gärna serveras ljummen. Passar bra som tillbehör till kyckling, kött eller som egen vegetarisk rätt.
(25)
En krispig sallad med krutonger och en krämig dressing
(12)
Trekantsmacka med kycklingröra som passar utmärkt som mellanmål eller att ta med sig på picknicken!
(35)
Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.
Kopierad