Recept från Zeta. Dubbelmarinerad_fläskfile_li

Dubbelmarinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé som du lätt marinerar i förväg och serverar i tunna skivor på buffébordet.

Marinering x 2
Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1,2 kg fläskfilé
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Vispa ihop ingredienserna till marinad 1.

Lägg ner köttet och låt marinera ett par timmar, helst över natten.

Tag upp och torka av köttet.

Sätt ugnen på 175°.

Bryn köttet i olivolja och lägg sedan över filén i en ugnsfast form.

Stek klart i mitten av ugnen ca 20 minuter tills köttet har en innertemperatur på 70 grader.

Rör ihop ingredienserna till marinad 2.

Lägg ner det varma köttet i marinaden och låt stå minst 2 timmar i kylskåp (gärna längre).

Vänd gärna köttet i marinaden en eller ett par gånger.

Skiva upp köttet i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat.

Ringla marinaden över köttet.

Smaka av med salt, peppar och olivolja.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Tips 1! Det är enkelt och smart att marinera genom att lägga köttet och marinaden i dubbla plastpåsar. Marinaden fördelar sig väl över köttet. Tips 2! Det går lika bra att grilla köttet innan du marinerar det för andra gången! Köttet kan förberedas upp till två dagar före festen. Marinad 2 passar utmärkt att också använda som sås när du ringlar det över det skivade köttet.
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.