Dubbelmarinerad fläskfilé

RÖSTA PÅ RECEPTET (2038)

(2038)
6tim

Marinerad fläskfilé som du lätt marinerar i förväg och serverar i tunna skivor på buffébordet.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

Bufféportioner
8 - 10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1,2 kg
fläskfilé
Marinad 1
2
vitlöksklyftor krossade
1 dl
vatten
1 tsk
torkad timjan
Marinad 2
1
vitlöksklyfta finhackad
1
röd chili
3 msk
soja
3 msk
bladpersilja finhackad
salt
svartpeppar

Gör så här

Tips!

Tips 1! Det är enkelt och smart att marinera genom att lägga köttet och marinaden i dubbla plastpåsar. Marinaden fördelar sig väl över köttet.

Tips 2! Det går lika bra att grilla köttet innan du marinerar det för andra gången!

Köttet kan förberedas upp till två dagar före festen. Marinad 2 passar utmärkt att också använda som sås när du ringlar det över det skivade köttet.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Italienska pastarätter

Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor

läs mer

bönor & linser

Gott i grytor, sallad och röror. Här hittar du goda recept med bönor och linser.

Recept bönor & linser

Utemat & grilla

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.