Dubbelmarinerad fläskfilé

RÖSTA PÅ RECEPTET (2117)

(2117)
6tim

Marinerad fläskfilé som du lätt marinerar i förväg och serverar i tunna skivor på buffébordet.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

Bufféportioner
8 - 10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1,2 kg
fläskfilé
Marinad 1
2
vitlöksklyftor krossade
1 dl
vatten
1 tsk
torkad timjan
Marinad 2
1
vitlöksklyfta finhackad
1
röd chili
3 msk
soja
3 msk
bladpersilja finhackad
salt
svartpeppar

Gör så här

Tips!

Tips 1! Det är enkelt och smart att marinera genom att lägga köttet och marinaden i dubbla plastpåsar. Marinaden fördelar sig väl över köttet.

Tips 2! Det går lika bra att grilla köttet innan du marinerar det för andra gången!

Köttet kan förberedas upp till två dagar före festen. Marinad 2 passar utmärkt att också använda som sås när du ringlar det över det skivade köttet.

Kommentera

Sofia

Hej,
Hur håller sig kall fläskfilé på en buffé, tänker framförallt nu när det är rötmånad?

Emma Olsson

Hej Sofia,
Kött är alltid känsligt på bufféer- men det är förstås extra känsligt då det är varmt ute. Förvara köttet i kylen och ta fram lite i taget så att inget ligger i värmen för länge.
Hälsningar, Emma från Zeta

Johanna

Har ni inte prövat detta recept, GÖR DET! Fantastiskt gott och enkelt att göra. Det älskad av både barnen och vuxna hos oss 👍

Magnus

Kan tipsa om att det funkade alldeles utmärkt att steka på Quornfileer och lägga i marinad två, om det kommer vegetarianer på festen (eller om man bara vill äta mindre kött).

Ann-sofie

Hej kanske en dum fråga, men ska inte salt och peppar blandas i marinad 2 eller? I receptet är det som om man ska salta EFTER uppskärning???

Emma Olsson

Hej Ann-Sofie,
Eftersom att receptet inkluderar soja och balsamvinäger finns det sötma och salt i marinaden. När man saltar och pepprar marinad kan det bli för mycket salt och peppar för köttet. Därför rekommenderar vi att göra det i efterhand ifall det behövs. Men vill du kan du alltid inkludera det i marinaden.
Hälsningar, Emma

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.