Dubbelmarinerad fläskfilé

RÖSTA PÅ RECEPTET (2430)

(2430)

RÖSTA PÅ RECEPTET (2430)

(2430)

Vad tycker du?

6tim
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Marinerad fläskfilé som du lätt marinerar i förväg och serverar i tunna skivor på buffébordet.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

Bufféportioner
8 - 10
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1,2 kg
fläskfilé
Marinad 1
2
vitlöksklyftor krossade
1 dl
vatten
1 tsk
torkad timjan
Marinad 2
1
vitlöksklyfta finhackad
1
röd chili
3 msk
soja
3 msk
bladpersilja finhackad
salt
svartpeppar

Gör så här

Tips!

Tips 1: Det är enkelt och smart att marinera genom att lägga köttet och marinaden i dubbla plastpåsar. Marinaden fördelar sig väl över köttet.

Tips 2: Det går lika bra att grilla köttet innan du marinerar det för andra gången.

Köttet kan förberedas upp till två dagar före festen. Marinad 2 passar utmärkt att också använda som sås när du ringlar det över det skivade köttet.

52 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (2430)

(2430)
Tack!

teresa r kihlberg

hej . kan jag få hjälp? Jag undrar
1. vilket rött/vitt vin kan man bjuda till marinerad fläskfile som varmrätt
2. kan man använda systembolagets tetrapack vita viner till marinaden nr 1?

Sophie Berlin

Hej,
1. Vi hänvisar till att fråga de kunniga på Systembolaget i den här frågan.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Helena

Hej!
Finns det bara som bufféportioner?
Jag tänkte göra det som en rätt

Sophie Berlin

Hej Helena,
Om du halverar receptet och då har en köttmängd på 600 g blir det perfekt som varmrätt för 4 personer. Ett tips är att servera en saltsyrlig potatissallad med kapris till.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Michael Lindkvist

Favorit här hemma , funkar på ” allt” kött . Serverar det på en ruccolabädd med soltorkade tomater ,kapris , Oliver , ett tips är att tredubbla marinad nr två , perfekt att ha i en kanna sidan om

Johanna

Om man vill frysa in efter man marinerat (marinad 2), är det bra att frysa in direkt och sen låta den tina långsamt i marinaden eller bör man marinera i några timmar innan man fryser in också? Med vänlig hälsning,

Johanna

Hej! Jag föredrar viltkött, så jag undrar om receptet funkar med vildsvinsfilé? Och om det då helst ska vara inner- eller ytterfilé?
Mvh Johanna

Sophie Berlin

Hej Johanna,
Rätten blir lika god med vildsvinsfilé. Var noga med att innertemperaturen behöver gå upp till 70 grader för vildsvinskött för att undvika trikiner.
Vänliga hälsningar,
Vännerna på Zeta

Emelie

Vilken temp bör jag ha i en varmluftsugn? Ska absolut prova detta receptet till vårat dopkalas

Sophie Berlin

Hej Emelie,
Vad kul att du gillar receptet, det är ett riktigt pangrecept på bufféer.
Vid lägre gradantal, upp till 50 grader, är det ingen skillnad på varmluftsugn och vanlig ugn. Ju högre upp man kommer i temperatur, desto större blir skillnaden. I det här fallet skulle vi rekommendera en temperatur på 160 grader för varmluftsugn.
Vänliga hälsningar vännerna på Zeta

Sofia

Hej,
Hur håller sig kall fläskfilé på en buffé, tänker framförallt nu när det är rötmånad?

Emma Olsson

Hej Sofia,
Kött är alltid känsligt på bufféer- men det är förstås extra känsligt då det är varmt ute. Förvara köttet i kylen och ta fram lite i taget så att inget ligger i värmen för länge.
Hälsningar, Emma från Zeta

Johanna

Har ni inte prövat detta recept, GÖR DET! Fantastiskt gott och enkelt att göra. Det älskad av både barnen och vuxna hos oss 👍

Magnus

Kan tipsa om att det funkade alldeles utmärkt att steka på Quornfileer och lägga i marinad två, om det kommer vegetarianer på festen (eller om man bara vill äta mindre kött).

Ann-sofie

Hej kanske en dum fråga, men ska inte salt och peppar blandas i marinad 2 eller? I receptet är det som om man ska salta EFTER uppskärning???

Emma Olsson

Hej Ann-Sofie,
Eftersom att receptet inkluderar soja och balsamvinäger finns det sötma och salt i marinaden. När man saltar och pepprar marinad kan det bli för mycket salt och peppar för köttet. Därför rekommenderar vi att göra det i efterhand ifall det behövs. Men vill du kan du alltid inkludera det i marinaden.
Hälsningar, Emma

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.