Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Antipasti och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Mina recept
    • Olivolja

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Gott att veta

      Gott att veta & matinspiration

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Antipasti
      • Bönor
      • Fetaost
      • Gryner
      • Halloumi
      • Italienska ostar
      • Kapris
      • Mozzarella
      • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
      • Pasta
      • Risotto
      • Tomater
      • Vinäger

      Matlagningsfilmer

      • Aioli
      • Bruschetta
      • Caesarsallad
      • Italiensk tomatsås
      • Koka pasta al dente
      • Ragu – Bolognese
      • Risotto – Grundrecept
      • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
      • Pasta med blåmusslor
      • Pesto – matlagningsfilm
      • Puttanesca

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Buffé – att planera och laga
      • Grilltips
      • Medelhavsmat och träning
      • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
      • Medelhavsmat med smak av sommar
      • Matsvinn

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Strozzapreti Casa Di Luca

      400 g

      Visa fler...

      Nya produkter

      Colossaloliver med kärnor

      370 g

      Pecorino Romano grovriven

      85 g

      Crema di Balsamico Tryffel

      112 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Olivolja
      • Antipasti och röror
      • BreOliv
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Gryner och ris av baljväxter
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • En hållbar väg – Care of Di Luca
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt
      • Så här lätt väljer du rätt olivolja

      KONTAKTA OSS

      • Fråga oss
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgiftspolicy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept bröd och bakverk

    Recept på italienska klassiska matbröd och bakverk. Bjud på focaccia, grissini eller italienskt lantbröd. Eller varför inte bakverk som cannoli och citronpaj.

    Pinsadeg

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Degen får en rustik och mustig smak av den långa jästiden men även ris och kikärtsmjölet bidrar med fyllighet till smaken. När degen bakas ut formas den till en oval som inte stretchas ut lika tunt som en pizza. Toppa med liknande toppings som för pizza fast lägg gärna på chark efter tillagning.

    (20)

    (20)
    >48 tim

    Fröknäcke med tre olika smaker

    Fröknäcke är så gott och väldigt lätt att baka. Här smaksatt med både olja och kryddor. De krispiga bröden är goda att äta precis som de är men brödet med citron och dill passar perfekt till kräftskivan eller fiskrätten. Det med chili och vitlök är gott tillsammans med mild mascarpone toppat med lite örtkryddor och det örtiga brödet ätes gärna med lite BreOliv.

    (12)

    (12)
    1tim 30min

    Blommande Focaccia

    Att dekorera bröd är både kul och kreativt. Har du inte just de här ingredienserna hemma så går det fint att använda skivad lök, oliver, lagerblad, mandlar eller små cocktailtomater. Kreera med det du har i kyl och skafferi, det vi vet är att brödet garanterat blir en snackis runt bordet!

    (6)

    (6)
    1tim 30min

    Saftig citron- och olivoljekaka

    Varning utfärdas då det här är en kaka som skapar beroende! Här har vi valt en klassisk olivolja men önskar du kraftigare olivoljesmak så välj Zeta Fruttato Intenso.

    (100)

    (100)
    45min

    Piadina med mozzarella och prosciutto cotto på grillen

    Utemat på italienska! Piadina är en italiensk varm macka som passar perfekt att ta med på utflykten. Antingen tar du med ingredienser och monterar mackan på plats eller så gör du klart allt i förväg och bara grillar klart när magen börjar kurra.

    (7)

    (7)
    15min

    Tiramisu till Halloween

    Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt. Dekorera marängen som små söta spöken och savoiardri-kexen till gravstenar. En garanterad succé på halloween!

    (8)

    (8)
    1tim 45min

    Örtbröd

    Hembakat bröd är alltid det godaste! I denna variant smaksätts örtbrödet med parmesan och pesto. Passar utmärkt att servera till buffén eller skaldjur.

    (39)

    (39)
    2tim 5min

    Torta fritta – friterat bröd

    Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där det äts som snacks, gärna ihop med charkuterier och ett glas prosecco.

    (11)

    (11)
    1tim

    Panettone med apelsinsallad och chokladkräm

    Panettone är en italiensk julkaka som är fylld med torkad söt frukt. Förekommer främst i Milano under jul och nyår och serveras ofta med söta och syrliga tillbehör.

    (15)

    (15)
    30min

    Panzanella bruschetta

    Panzanella bruschetta är italienska grillade surdegsbröd som toppas med tomater, oliver, kapris, sardeller och parmesan. Passar på buffébordet eller som italiensk förrätt.

    (27)

    (27)
    10min

    Chokladkräm med krossade cantucciniskorpor & blåbär

    Krossade cantucciniskorpor ger ett skönt krisp till den lena chokladkrämen som får fin fyllighet av mascarpone. Snabb, enkel och himmelskt god dessert.

    (50)

    (50)
    10min

    Knaprigt hirsknäcke

    Knaprig fröknäcke bakat på hirsmix och kikärtsmjöl. Knäcket får fin smak av äpple, kanel och tranbär.

    (18)

    (18)
    1tim 30min

    Söta krustader x 3

    Små efterrätter i vackra krustader med mascarponekräm i 3 olika smaker; citron, choklad/kaffe och kola.

    (65)

    (65)
    20min

    Veganska chokladbollar

    Veganska chokladbollar gjorda på BreOliv Mild. Chokladbollarna får en ljuvligt god chokladsmak med en touch olivolja. Rulla bollarna i din favorittopping.

    (163)

    (163)
    20min

    Citronsockerkaka med vallmofrö

    Saftig citronkaka med ricotta och smaksatt Olivolja Citron som toppas med färska bär. Vallmofröna ger kakan en mild nötliknande smak. Utmärkt att servera till kaffet eller som avslut på en trevlig middag.

    (99)

    (99)
    1tim

    Focaccia med rosmarin och oliver

    Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med smak av provencal. Brödet toppas med oliver, havssalt och färsk rosmarin. Utmärkt att servera som tillbehör på buffen.

    (314)

    (314)
    2tim 30min

    Krustader med lemoncurd och maräng

    Krustader med lemoncurd gjord på citronolja och toppad med maräng gjord på kikärtsspad. Lemoncurden är också mycket god på scones.

    (41)

    (41)

    Flatbread med kronärtkockscreme och salsiccia

    Flatbread är ungefär som tunna pizzor med topping som passar fint som trevlig och lite enklare lunchrätt till sommaren eller på buffébordet. Härliga smaker av kronärtskocka, salsiccia och parmesan.

    (109)

    (109)
    50min

    Choripan med romesco och chimichurri

    Choripan, en variant på korv med bröd med salsiccia, chimichurri och romesco. Med rätt förberedelser blir detta en mysig rätt att ha med sig på picknicken eller en god grillunch ute på sommaren. Detta är ursprungligen en argentisk rätt, men här har rätten fått italienska smaker.

    (15)

    (15)
    45min

    Semmel-krustader

    Semmel-krustader är små och enkla. De har härlig smak av mandel, kardemumma och len mascarponekräm. En ny variant av semla, perfekt till fettisdag.

    (31)

    (31)
    15min

    Frukostfrallor med cannelinibönor

    Gott och lite extra mättande bröd med cannelinibönor, russin och pumpafrön. Frallorna jäser i kylen över natten och på morgonen är det bara att grädda dem. Det går förstås även bra att låta dem jäsa i rumstemperatur.

    (16)

    (16)
    9tim 25min

    Matmuffins med cannellinibönor, oliver och fetaost

    Muffins med cannellinibönor, fetaost och oliver, perfekt som mellis eller som lunch, till en picknick

    (37)

    (37)
    50min

    Hallon- och blåbärspaj med kikärtspajdeg

    Ljuvligt god sommarpaj med hallon och blåbär som går minst lika bra att göra på vintern med frysta bär. Med en pajdeg på kikärtor.

    (67)

    (67)
    1tim

    Morotsbröd med kidneybönor

    Morotsbröd med kidneybönor blir saftigt, gott och du får i dig både bönor och rotsaker. Passar utmärkt till frukost eller varför inte till soppa.

    (69)

    (69)
    3tim 55min

    Italiensk chokladtårta med svarta bönor

    En saftig och ljuvligt god chokladtårta där få gäster ens kan ana att den innehåller svarta bönor. Dessutom är den glutenfri. Använd en liten form, ca 18 cm om du vill göra en hög tårta som du kan skära i två lager som på bilden.

    (194)

    (194)
    1tim

    Äppelmuffins med kanel och kardemumma

    Glutenfria och saftigt goda muffins med vita bönor, kanel och kardemumma. Perfekt som en mellis eller att ha med sig på en picknick.

    (57)

    (57)
    45min

    Kakor med choklad och olivolja

    En härligt knaprig kaka med chokladbitar i. Går snabbt att göra och är perfekt i picknick-korgen eller och du snabbt vill ha nåt gott till kaffet.

    (56)

    (56)
    30min

    Sommarsmörgås med kronärtskocka och ricotta

    En riktigt härlig sommarsmörgås med ljuvlig smak av jordgubbar, ricotta och kronärtskocka. Passar perfekt som lunchmat.

    (16)

    (16)
    20min

    Focaccia med bönor, tomat och basilika

    Ljuvligt gott och saftigt focacciabröd bakat på blandade bönor och dinkelmjöl. olivolja och honung.

    (31)

    (31)
    1tim 50min

    Bönbars med banan och tranbär

    Bönbars med banan, tranbär, kokos och choklad. Passar perfekt efter träning eller som mellanmål.

    (149)

    (149)
    45min

    Italienska pitabröd - Tigelle

    Recept på Tigelle, ett italienskt bröd som påminner om pitabröd. Serveras med skinka, grillade grönsaker och pesto.

    (48)

    (48)
    3tim 45min

    Energybars med espressokaffe

    Energibars med espressokaffe, dadlar, nötter och frön. Perfekt som ett mellanmål eller till kaffet.

    (62)

    (62)
    1tim 15min

    Focaccia Pugliese

    Focaccia pugliese är ett traditionellt italienskt bröd. Kryddas ofta med rosmarin eller andra kryddor, och påminner om en klassisk pizzadeg.

    (38)

    (38)
    2tim 10min

    Italienskt bröd med rosmarin

    Knaprigt och gott italienskt bröd med härlig doft av rosmarin. Servera med inlagda grönsaker, röror och salami.

    (28)

    (28)
    1tim 20min

    Pizzapinnar

    Pizzapinnar är det perfekt tillbehöret på buffébordet eller som tilltugg till drinken. Dessa brödpinnar är smaksatta med tomat, ost och rosmarin.

    (105)

    (105)
    1tim 20min

    Italienska piroger

    Frasigt friterade piroger med ost, soltorkade tomater och färska örter. Utmärkt som småplock eller på en buffé. I Italien kallas dessa piroger Panzerotti.

    (46)

    (46)
    2tim 40min

    Focacciabröd med oliver

    Focaccia är ett italienskt bröd med oliver som passar utmärkt på bufféer och som tillbehör till en sallad.

    (25)

    (25)
    10tim 30min

    Fylld baguette med prosciutto

    En rustik och god baguette, perfekt till lunch eller på picknicken.

    (25)

    (25)
    30min

    Tiramisù med rabarber

    Somrig tiramisù med rabarber blir syrlig och fräsch. Italiensk klassisk dessert med smak av sommar.

    (127)

    (127)
    1tim

    Chokladtryfflar med vit choklad

    Chokladtryfflar är små runda chokladpraliner som här är gjorda med vit choklad och mascarpone och rullade i nötter eller kakao.

    (12)

    (12)
    40min

    Buffébröd med tapenade

    Ett buffébröd med smaksatt med tapenade. Perfekt brytbröd på buffébordet.

    (6)

    (6)
    1tim 45min

    Pizzadeg

    Enkelt recept på klassisk italiensk pizzadeg. Behöver bara jäsa i 35 minuter. Toppa pizzan med dina favoriter.

    (757)

    (757)
    1tim

    Ciabatta

    Ciabatta betyder toffel på italienska, vilket kommer av formen på brödet.

    (48)

    (48)
    4tim

    Morotskaka med mascarponekräm

    Saftig morotskaka bakad med olivolja och toppad med mascarponekräm med smak av apelsin och citron. Perfekt att servera till fikat eller som efterrätt.

    (97)

    (97)
    1tim

    Italiensk äppelkaka

    Saftig italiensk sockerkaka med äpplen och choklad.

    (21)

    (21)
    1tim

    Kokoskaka med mangosås och kokosglass

    Saftig kokoskaka smaksatt med frisk mango och kokos.

    (13)

    (13)
    1tim

    Mandelkaka med mascarponeglass

    En fantastisk liten mandelkaka serverad med glass gjord på mascarponeost.

    (47)

    (47)
    4tim

    Piadina - italienska tunnbröd

    Piadina är italienska tunnbröd som bakas i stekpanna. Används och serveras på samma sätt som pitabröd eller tortillas.

    (233)

    (233)
    30min

    Italienskt lantbröd

    Ett klassiskt italienskt lantbröd som blir saftigt och segt med en knaprig skorpa.

    (38)

    (38)
    5tim

    Italiensk kladdkaka med kanderade kikärtor

    Ljuvligt kladdig chokladkaka med frasiga kikärtor ger en perfekt smakbrytning.

    (25)

    (25)
    30min

    Sötpotatisbröd

    Pane di patate dolci. Saftigt och fiberrikt bröd som är fantastiskt god att rosta!

    (24)

    (24)
    1tim 20min

    Superenkla nöt- & chokladbollar

    Tartufi semplici al cioccolato e noci. En lite nyttigare chokladboll som passar perfekt som mellanmål.

    (18)

    (18)
    1tim 30min

    Blåbärs- och citroncheesecake

    Cheesecake ai mirtilli e limone. En härligt fräsch cheesecake som är fylld av godheter och fibrer.

    (44)

    (44)
    8tim 30min

    Gudomlig chokladkaka

    En underbar chokladkaka för den som älskar choklad och vill prova en lite nyttigare variant. Torta al cioccolato "divina".

    (68)

    (68)
    3tim 10min

    Focaccia med fetaost och soltorkade tomater

    Saftigt italienskt focacciabröd som bakas i långpanna med olivolja.

    (106)

    (106)
    4tim 50min

    Cannoli

    Cannoli är klassiska sicilianska bakverk i form av rör fyllda med en söt och smakrik ricottablandning.

    (132)

    (132)
    2tim

    Brytbröd med oregano och parmesan

    Smakrikt brytbröd som passar utmärkt när man är många.

    (37)

    (37)
    5tim

    Citronpaj med kikärtsmaräng

    Italiensk dessertpaj med citronkrämsfyllning toppad med härligt fluffig maräng.

    (21)

    (21)
    1tim 50min

    Bullar med choklad och mandelmassa

    Saftiga bullar bakade med olivolja och smaksatta med kardemumma, choklad och mandelmassa.

    (53)

    (53)
    5tim

    Cupcakes med moccamascarpone

    Cupcakes gjorda med bönor och vanilj, toppad med mascarponefrosting med smak av kaffe.

    (40)

    (40)
    40min

    Biscotti

    Biscotti, mandelskorpor. Serveras ofta som ett litet tilltugg till en kopp espresso.

    (275)

    (275)
    1tim 45min

    Kladdkaka på italienskt vis

    En enkel och god kladdkaka med ett täcke av pinjenötter.

    (309)

    (309)
    35min

    Kladdkaka med svarta bönor

    Härligt kladdig chokladkaka bakad med honung, svarta bönor och paranötter.

    (306)

    (306)
    40min

    Frasiga parmesanpinnar

    Tilltugg till fördrinken? Frasiga smördegspinnar är både enkelt och gott.

    (274)

    (274)
    15min

    Smördegssnurror

    Smördegssnurror är goda snittar som passar utmärkt som goda drinktilltugg. De är enkla att göra, bra att kunna förbereda innan. Dela degen och gör med olika fyllningar.

    (860)

    (860)
    20min

    Grissini med svarta oliver

    Hembakade grissini med svarta oliver. Spröda brödpinnar som passar som drinktilltugg eller på buffén.

    (19)

    (19)
    2tim 35min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept bröd och bakverk
      • Recept
        • Alla recept
        • Sommar
        • Klassiska italienska rätter
        • Antipasti och Småplock
        • Buffé
        • Pasta
        • Varmrätt
        • Tillbehör
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
        • Använda olivolja i köket
        • Grunden till en god olivolja
      • Gott att veta & matinspiration
        • Matlagningsfilmer
        • Antipasti
        • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
        • Buffé – planera & laga
        • Grilltips
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Alla Zetas produkter
        • Ekologiska produkter
        • Olivolja
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgiftspolicy
        • Sitemap
        • En hållbar väg – Care of Di Luca
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad