Cannoli

RÖSTA PÅ RECEPTET (110)

(110)

RÖSTA PÅ RECEPTET (110)

(110)

Vad tycker du?

2tim
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Cannoli är klassiska sicilianska bakverk i form av rör fyllda med en söt och smakrik ricottablandning.

Receptet är framtaget i samarbete med Caroline Ahlqvist, Älska att baka.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

st
20
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
7 dl
vetemjöl (420 g)
2 msk
strösocker
1 tsk
kanel
1 tsk
kakao
1/2 tsk
salt
75 g
rumstempererat smör
1 dl
Marsalavin
2
ägg
1
äggula
Fyllning
500 g
2 dl
florsocker
1 tsk
vaniljextrakt
1 dl
pistagenötter finhackade
150 g
mörk choklad grovhackad
Fritering av cannolirören
1 dl

Gör så här

Tips!

Förvara tomma cannoliskal i en lufttät låda.

17 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (110)

(110)
Tack!

Sofie

Tänkte baka dessa i helgen men i cannoli-beskrivningen står det tillsätt vaniljextrakt, men hittar inte det i ingredienslistan. Hur mycket ska det vara? /Sofie

Carina

Du ska lägga rör på degen. Det finns rostfria rör att köpa som man använder till detta.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.