Cannoli
Vad tycker du?
Cannoli är klassiska sicilianska bakverk i form av rör fyllda med en söt och smakrik ricottablandning.
Receptet är framtaget i samarbete med Caroline Ahlqvist, Älska att baka.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Förvara tomma cannoliskal i en lufttät låda.
Leona
Kan man tillaga med alkoholfritt vin? Vill gärna ha dessa utan alkohol.
Emma Olsson
Hejsan,
Det går alldeles utmärkt! 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Franka
Kan man byta ut marsalavinet med något annat vin?
Emma Olsson
Hej Franka,
Det går absolut att byta ut vinet. Använd det som du har hemma så går det bra 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Sofie
Tänkte baka dessa i helgen men i cannoli-beskrivningen står det tillsätt vaniljextrakt, men hittar inte det i ingredienslistan. Hur mycket ska det vara? /Sofie
Carina
Du ska lägga rör på degen. Det finns rostfria rör att köpa som man använder till detta.
Hans Färnlöf
Förstår tyvärr inte punkt 6-8
matz
Hej Hans !
Om du tittar på bilden ser små metall rör. Det ar dessa som kallas Cannoli rör Runt dom lägger du den utstansade degen.
Mvh Matz
Emma Olsson
Hej Hans,
Tack så mycket för feedbacken, det betyder väldigt mycket för oss. Jag ska se över receptet snarast 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Björn Fritz
7dl mjöl väger mer än 240 gr. I tsk vaniljextrakt är väldigt mycket. Jag tror detta är ett illa översatt recept. Byter till nån mer pålitlig källa
Emma Olsson
Hej Björn,
Tack för din feedback. Vi har nu ändrat i receptet.
Hälsningar
Emma från Zeta