Recept från Zeta. Cannoli_li

Cannoli

Cannoli är klassiska sicilianska bakverk i form av rör fyllda med en söt och smakrik ricottablandning.

Tillagning
Vila i kylen (degen)

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 7 dl vetemjöl (420 g)
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g rumstempererat smör
  • 1 msk Zeta Vitvinsvinäger

    Zeta Vitvinsvinäger

    Läs mer
  • 1 dl Marsalavin
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 500 g Zeta Ricotta

    Zeta Ricotta

    Läs mer
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl pistagenötter finhackade
  • 150 g mörk choklad grovhackad
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Nyp ihop alla torra ingredienser med smöret så det fördelas jämnt och får en sandliknande konsistens.

Tillägg vaniljextrakt, vinäger, vin, ägg och äggula.

Knåda ihop i 5 min till en slät och smidig deg.

Plasta in och lägg i kylen i 1 timme.

Kavla ut degen på mjölad bänk till ca 2-3 mm tjocklek.

Stansa ut rundlar på 10 cm i diameter.

Lägg ett cannolirör på varje degbit och pensla ena kanten med äggvita.

Rulla ihop så degen går omlott med den penslade delen underst som ett lim.

Värm upp 1 liter rapsolja till 180 grader.

Använd termometer.

Lägg ner några rör i taget och fritera i 1-2 min tills rullarna fått färg och ytan får små bubblor.

Tag upp rören försiktigt med en tång och lägg på galler för att svalna och lossa cannolin från rullen.

Vispa ricottan smidig och klumpfri och rör ihop med florsocker och vaniljextrakt.

Tillsätt pistagenötterna chokladen.

Fyll en spritspåse och spritsa cannolin från båda ändarna så den fylls helt.

Pudra florsocker över innan servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Förvara tomma cannoliskal i en lufttät låda.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.