Bakade fetaostpaket

Bakad fetaost tillsammans med olika bönor och örter, smakar ljuvligt som ett tillbehör eller som en enklare förrätt.

(6)

(6)

Panzanella bruschetta

Panzanella bruschetta är italienska grillade surdegsbröd som toppas med tomater, oliver, kapris, sardeller och parmesan. Passar på buffébordet eller som italiensk förrätt.

(4)

(4)

Bönor med vitt vin och tomat

Härlig bönsoppa med tomater och vitt vin. Milda fina smaker och en snabblagad vardagsrätt eller tillbehör.

(3)

(3)

Grillad makrill med hirsmixsallad och chilimajonnäs

Grillad makrill med tomat-topping och härlig hirsmix-sallad. Servera tillsammans med en kryddig chilimajonnäs. Perfekt sommarmiddag.

(2)

(2)

Grillade bönor med lökvinägrett och parmesan

Grillade bönor med en härlig lökvinägrett toppad med parmesan. Härlig förrätt eller mellanrätt på sommaren.

(2)

(2)

Chorizopanna med kikärtor

Snabblagad och mustig chorizopanna med kikärtor som gratineras i ugn med ricotta. God som lunch eller middag i vardagen.

(1)

(1)

Sommarsallad med tomater, bär och mozzarella

Den somrigaste och fräschaste salladen med bär, tomater och mozzarella, toppas med härlig balsamvinäger och smakrik olivolja. Sommarens godaste lunch.

(3)

(3)

Ljummen sallad på primörer och burrata

En ljuvlig förrätt med smak av vårens första primörer tillsammans med en krämig burrata och en örtolja.

(4)

(4)

Halloumakisallad med melon

Härlig sommarsallad med vattenmelon och grillad halloumaki. Utmärkt att servera som tillbehör eller egen maträtt.

(7)

(7)

Chokladkräm med krossade cantucciniskorpor & blåbär

Krossade cantucciniskorpor ger ett skönt krisp till den lena och krämiga chokladkrämen med som får fin friskhet av mascarpone. Snabb och himmelskt god dessert.

(6)

(6)

Cacio e pepe

Klassisk italiensk vardagspasta som är snabblagad och passar vuxna som barn. Serveras med färskriven parmesanost på toppen och nymalen svartpeppar.

(16)

(16)

Ägg i tomatsås med vita bönor

Matig tomatsås med bönor som serveras med kokta äggen. Utmärkt att servera till den italienska brunchen eller som lättare lunch.

(9)

(9)

Spaghetti Pomodoro

Klassisk italiensk vardagspasta som serveras med riven parmesanost på toppen. Tomatsåsen är härligt mustig och tillför härlig smak till rätten.

(8)

(8)

Tryffelpasta med pilgrimsmusslor

Krämig tryffelpasta som serveras med lätt stekta pilgrimsmusslor. Pasta som passar utmärkt till helg och fest.

(11)

(11)

Marinerad fläskkarré med potatissallad

Grillad fläskkarré och hemmagjord potatissallad med italienska smaker. Marinaden tillför extra mycket smak till köttet.

(9)

(9)

Matiga våfflor med tillbehör

Frasiga våfflor som serveras tillsammans med söta och salta tillbehör. Välj din favorit topping.

(5)

(5)

Kikärtsbollar med krispig sallad, pesto, tomatsås vitlökscreme

Goda kikärtsbollar med inspiration från det italienska köket. Serveras med hemmagjord tomatsås och vitlökscreme.

(4)

(4)

Räksallad med crème av sparris och mandel

Härligt fräsch sallad med räkor och crème av sparris och mandel och soltorkade tomater. Toppa med krutonger så blir salladen lite matigare. Perfekt till våren och sommarens middagar.

(8)

(8)

Halstrade laxkuber med crème av sparris och mandel

Laxbitar med rostad potatis och primörer smakar ljuvligt och är enkelt och snabbt att laga. Tillsammans med crème av sparris och mandel får rätten en härlig smakkombination.

(15)

(15)

Ägghalvor med olika toppings & crème av sparris och mandel

Ägghalvor är perfekt bjudmat och passar lika bra på buffén som till förrätt. Här bjuder vi på olika toppings tillsammans med crème av sparris och mandel som ger fina smakkombinationer som är lite extra festliga.

(4)

(4)

Piadina med pesto och oliver

Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med pesto, buffelmozzarella, oliver, parmesan och rostade pinjenötter. Toppa med tomater och basilika. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.

(5)

(5)

Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto

Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med prosciutto cotto, buffelmozzarella och parmesan. Toppa med cocktailtomater i olika färger och oregano. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.

(11)

(11)

Piadina med kronärtskocka och mozzarella

Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med kronärtskockor, buffelmozzarella och parmesan. Toppa med cocktailtomater och timjan. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.

(1)

(1)

Piadina med tomat, prosciutto och mozzarella

Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med prosciutto cotto, buffelmozzarella, parmesan, tomatpuré och oregano. Piadina passar att äta när och var du vill, inne som utemat.

(7)

(7)

Piadina med soltorkade tomater och parmaskinka

Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med soltorkade tomater, buffelmozzarella, prosciutto och rucola. Toppa med lite crema balsamico. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.

(14)

(14)

Piadina med skogschampinjoner, tryffelcrème och mozzarella

Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med champinjoner, buffelmozzarella, tryffelcrème, parmesan och tomater. Toppa med lite salladsskott. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.

(5)

(5)

Knaprigt hirsknäcke

Knaprig fröknäcke bakat på hirsmix och kikärtsmjöl. Knäcket får fin smak av äpple, kanel och tranbär.

(14)

(14)

Aubergine- och Hirsmixsallad med rostade kikärtor & fetaost

Färgstark och smakrik sallad med bas på hirsmix. Ugnsgrilla aubergine tillsammans med kikärtor och fetaost. Ringla över pestovinägrett.

(38)

(38)

Hirsmixsallad

Snabblagad och god sallad med smaker från medelhavsköket. Serveras tillsammans med en färgstark paprikadressing. Passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé.

(19)

(19)

Frukostbowl

Mättande frukostbowl med färska bär och fiberrik Hirs-mix. Passar utmärkt att ha till frukost, brunch eller som ett mellanmål.

(16)

(16)

Kammusslor med Prosciutto di Parma och ärtpuré

En lyxig förrätt med fina smaker från prosciutto di parma och kammusslor tillsammans med en krämig ärtpuré. Perfekt till en härlig helgmeny eller som en förrätt på nyår.

(7)

(7)

Nötkräm - Nutella

Gör din egen nutella. Med hasselnötter, olivolja, kakao, honung och vaniljstång blir det en ljuvligt god nötkräm som är enkel att göra. Passar perfekt till en dessert med bär eller bakning.

(23)

(23)

3 olika krustader

Tre krustader med olika fyllningar. Den klassiska med räkor och majonnäs, den höstlika med svamp och tryffel samt den italienska med prosciutto och pesto.

(13)

(13)

Krispiga salamichips med Gorgonzola

Krispiga salamichips med Gorgonzola, honung och valnötter. Utmärkt att servera som drinktilltugg som du snabbt förbereder.

(14)

(14)

Yoghurtmousse med hallonsorbet, maräng och chokladsmul

Dessert med yoghurtmousse med hallonsorbet, maräng och chokladsmul. Festlig nyårsmeny av Sebastian Gibrand.

(60)

(60)

Tiramisu i krustader

Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt. I den här varianten serveras tiramisu i små och spröda krustader tillsammans med en choklad- och kaffekräm. Passar fint att ha som avslut på en trevlig middag.

(24)

(24)

Krispig anka med broccolikräm, gulbeta och svartpepparsky

Ljuvlig varmrätt med krispigt ankbröst med picklad gulbeta, shiitakesvamp och broccolikräm. Festlig nyårsmeny av Sebastian Gibrand.

(35)

(35)

Kycklingsoppa med pasta Maccaronetti

Smakrik kycklingsoppa med pasta maccaronetti och grönsaker. Perfekt som en vardagssoppa under höst och vinter.

(25)

(25)

Spaghetti med savoykål och bönor

En härligt mustig vegetarisk pastarätt med svarta bönor, oliver och savoykål. Toppas med nyriven parmesan och en smakrik olivolja.

(46)

(46)

Linsgryta med tomat och fetaost

Mustig och snabblagad linsgryta som toppas med fetaost. En mycket god vegetarisk middag mitt i veckan.

(122)

(122)

Bönsallad med crostini

En snabb och god bönsallad som passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé. Krispigt, härligt och välsmakande med oliver, bönor och grillad paprika.

(40)

(40)

BreOlivröra på crostini

Crostini bredd med en röra på BreOliv smaksatt med kapris, soltorkade tomater och sardellcrème är ett perfekt tilltugg på buffén eller innan maten.

(8)

(8)

Råstekta grönsaker med vegansk majonnäs

Råstekta grönsaker och vegansk majonnäs gjord på kikärtsspad. Passar utmärkt som egen huvudrätt eller som tillbehör.

(18)

(18)

Kikärtor med smak av citron och provencal

Kikärtor, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citron och olivolja Provencal. Ett matigt tillbehör eller ett snabbt gott mellanmål.

(27)

(27)

Linser smaksatta med citronoliver

Linser, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citronoliver, olivolja och gräslök. Matigt tillbehör eller ett snabbt mellanmål.

(20)

(20)

Lyxig mac'n cheese på Maccaronetti

Zetas tolkning på mac'n cheese på vår smakrika svampcrème med tryffelsmak tillsammans med Maccaronetti. En snabblagad, lite lyxigare vardagsrätt.

(50)

(50)

Svarta bönor med grillad paprika

Svarta bönor, färdiga att äta som du snabbt blandar ihop med grillad paprika. Snabbt och gott tillbehör eller mellanmål.

(15)

(15)

Kidneybönor med italiensk salladskrydda

Smaksatta kidneybönor, färdiga att äta, med salladskrydda är snabbt och mättande. Serveras som mellanmål, lunch eller som ett matigt tillbehör.

(23)

(23)

Grynotto med rostad pumpa

Variant på risotto men med olika gryner. Tillsammans med rostad pumpa, parmesan och vitlöksstekt svamp blir det en härlig rätt med mycket smak.

(4)

(4)

Sötpotatis i ugn med fetaost

Sötpotatis med fetaost och chili är en perfekt kombination av smaker, sött, salt och lite kryddigt. Passar lika bra som tillbehör som egen vegetarisk rätt.

(67)

(67)

Rödbetskräm med fetaost

Smakrik kräm med fetaost och rödbetor. Perfekt som ett härligt tillbehör eller som en del av buffébordet.

(19)

(19)

Tonfisksås med Linguine

Mustig tonfiskpasta med klassiska italienska ingredienser som kapris, tomater och vitlök. Något man snabbt kan svänga ihop en vardagskväll.

(26)

(26)

Apelsin- och fänkålssallad med rödlök och gröna oliver

En solig och snabblagad sallad med apelsin, fänkål och cerignolaoliver. God som den är, som tillbehör eller på buffén.

(8)

(8)

Medelhavssallad

En snabblagad bönsallad från medelhavsköket med picklad rödlök som kan förberedas dagen innan.

(31)

(31)

Fritters med bönor

Små härliga fritters med vita bönor, parmesan, citron och ricotta. Perfekt som ett gott tillbehör eller som en del av en buffé.

(19)

(19)

Vegetarisk pastagratäng med zucchini

Vegetarisk smakrik pastagratäng med zucchini, strozzapreti och pecorino, som får sin krämighet från mascarpone. En härlig vardagsmiddag.

(58)

(58)

Maccaronetti alla Campagnola

Vegetarisk vardagspasta som passar hela familjen. Tomatsåsen får en mustig smak med paprika. Servera gärna kyckling eller linser till om du vill ha rätten lite matigare.

(68)

(68)

Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor

En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det en härlig smakkombination.

(31)

(31)

Sardellrisotto med oliver, citron och rostad mandel

En krämig och smakrik sardellrisotto med oliver, tomat, citron och rostad mandel. Med härliga italienska smaker blir det en festlig rätt, både till vardag och helg.

(12)

(12)

Pasta Maccaronetti Bolognese

Köttfärssås med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. Passar hela familjen.

(83)

(83)

Osso Bucco på lammlägg

Osso Bucco är en typisk italiensk rätt, denna gång toppad med gremolata. Långkokt lamm med smak av citron och örter.

(21)

(21)

Söta krustader x 3

Små efterrätter i vackra krustader med mascarponekräm i 3 olika smaker; citron, choklad/kaffe och kola.

(27)

(27)

Veganska chokladbollar

Veganska chokladbollar gjorda på BreOliv Mild. Chokladbollarna får en ljuvligt god chokladsmak med en touch olivolja. Rulla bollarna i din favorittopping.

(85)

(85)

Socca med tryffelsalami och mozzarella

Socca är italiensk pannkaka gjord på kikärtor. Med tillbehör som tomatsås, tryffelmajonnäs, mozzarella och tryffelsalami blir detta en härlig italiensk förrätt eller en lite lyxigare lunch.

(33)

(33)

Tryffelsalami med parmesankräm

Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller antipasti som du snabbt förbereder.

(72)

(72)

Citronsockerkaka med vallmofrö

Saftig citronkaka med ricotta och smaksatt Olivolja Citron som toppas med färska bär. Vallmofröna ger kakan en mild nötliknande smak. Utmärkt att servera till kaffet eller som avslut på en trevlig middag.

(18)

(18)

Focaccia med rosmarin och oliver

Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med smak av provencal. Brödet toppas med oliver, havssalt och färsk rosmarin. Utmärkt att servera som tillbehör på buffen.

(71)

(71)

Chilimajonnäs

Majonnäs blir alltid bäst när man gör den själv. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med chili. Enkel att göra och supergod med extra sting från chilin. Utmärkt att servera som tillbehör.

(59)

(59)

Grillad melonpizza med fetaost

Gott tillbehör till kyckling, kött, fisk eller allt grillat. Eller varför inte som en härlig sommarlunch tillsammans med ett gott bröd, fin olivolja och havssalt.

(21)

(21)

Krustader med lemoncurd och maräng

Krustader med lemoncurd gjord på citronolja och toppad med maräng gjord på kikärtsspad. Lemoncurden är också mycket god på scones.

(20)

(20)

Bröd- och tomatsoppa - Pappa al Pomodoro

Mustig bön- och tomatsoppa som du lätt lagar till en vardagskväll, enkel och god soppa med en härlig macka för lite mer matighet.

(23)

(23)

Gratinerade ricottabollar med spenat - Malfatti ai Spinaci

Gratinerade ricottabollar med spenat och smaksatta med parmesan, på italienska malfatti ai spinaci. Dessa färskostbollar påminner lite om mjukare gnocchi och malfatti betyder slarvigt gjorda på italienska.

(11)

(11)

Bönsoppa - Zuppa di fagioli

Mustig och snabblagad bönsoppa toppad med en härlig örtolja. Den fylliga smaken fås av mandel och parmesan samt friterad salvia som topping.

(25)

(25)

Gratinerad svamp - Funghi gratinati

Gratinerad svamp med parmesan och bröd. Perfekt som egen rätt med goda tillbehör eller som ett eget tillbehör.

(10)

(10)

Spaghetti Aromatici – Örtdoftande spaghetti

En ljuvligt örtdoftande spaghetti med kapris och pinjenötter, toppad med smakrik pecorino.

(49)

(49)

Sommarsallad med helbakad halloumi

Härlig sommarsallad med smaker från medelhavsköket tillsammans med en fräsch örtvinägrett

(36)

(36)

Ugnsbakad fänkål med chili och citron

Fänkål i ugn som smaksatts med chili och citron är ett vegetariskt tillbehör som passar fint till fisk eller ljust kött.

(20)

(20)

Grillad kyckling med gemsallad och halloumi

Grillad kyckling som sköter sig själv på grillen. Blir härligt saftig och har smak av chili, citron och vitlök.

(8)

(8)

Grillad sommarkål med kapris och tonfisk

Tonfisksallad med kapris och grillad sommarkål. Salladen får sin sälta från sardellfiléerna. Passar fint när man ska grilla i sommar.

(13)

(13)

Rostad färskpotatis med mini mozzarella och fänkål

Potatissallad med rostad färskpotatis och smaker från medelhavsköket.

(20)

(20)

Sommargrönsaker och parmesan med tapenade

Färgglada primörer tillsammans med tapenade och parmesanost passar fint som aperitivo.

(13)

(13)

Grillad röding med sommarkål och oliver

Varmrätt med härliga smaker från medelhavsköket. Grillad citron tillför extra fräschör.

(7)

(7)

Rostade grönsaker med smulad fetaost

God vegetarisk sallad som passar fint som egen maträtt eller tillbehör.

(24)

(24)

Grillad halloumi med spenat- och hasselnötssallad

Sallad med mycket fräschör och krisp från rostade hasselnötterna.

(11)

(11)

Pasta fiocchi med kyckling – Jägarens kyckling

Mustig kycklingpasta fiocchi med goda grönsaker. Variant på jägarens kyckling med svamp och oliver.

(30)

(30)

Halloumi fries med kikärtsdipp

Friterad halloumi blir ljuvligt frasig. Doppa i krämig kikärtsdipp som smaksatts med grillad paprika och vitlök. Perfekt som drinktilltugg eller smårätt.

(36)

(36)

Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

Pastasallad med pesto, svartkål, härliga primörer och toppad med rostad fetaost. Läcker sallad som egenrätt, tillbehör till grillat eller till vårbuffén.

(28)

(28)

Fyllda paprikor - Peperoni Ripieni

Fyllda paprikor med gryner som parmesangratineras i ugnen med smak av kapris, tomater, aubergine och sardeller. Perfekt om du har gryner över.

(14)

(14)

Fiskgryta puttanesca med baljväxtris

Variant på den klassiska rätten pasta puttanesca med fisk och baljväxtris. En härlig fiskgryta med smak av tomater, kapris och oliver. Fiskgrytan är god till något av våra baljväxtris.

(14)

(14)

BreOliv med tapenade

Röra med BreOliv som passar lika bra till grillad som ugnsrostad mat.

(12)

(12)

BreOliv med paprika, sardeller & basilika

Röra med BreOliv som passar fint till grillad kyckling, kött eller grönsaker.

(13)

(13)

BreOliv med kapris, dill & citron

Röra med BreOliv med härlig fräschör av kapris och citron som passar fint till grillat kött eller fisk.

(11)

(11)

BreOliv med soltorkade tomater & rosmarin

Röra med BreOliv som passar fint till grillat som halloumi, grönsaker, fisk, kött eller kyckling.

(7)

(7)

BreOliv med parmesan, rostad vitlök & gräslök

Röra med smaksatt BreOliv som passar fint till ljust grillat kött eller kyckling.

(18)

(18)

Semifreddo med citronsmak

Semifreddo är en klassisk italiensk dessert med mascarpone och savoiardikex som är fryst som glass. Här är den smaksatt med friska citrussmaker.

(29)

(29)

Citronpasta linguine med rostade pistagenötter

En fräsch och härligt smakrik pasta med få ingredienser och som går snabbt att laga till. Härliga smaker av citron, vitlök, parmesan och pistagenötter.

(55)

(55)

Flatbread med kronärtkockscreme och salsiccia

Flatbread är ungefär som tunna pizzor med topping som passar fint som trevlig och lite enklare lunchrätt till sommaren eller på buffébordet. Härliga smaker av kronärtskocka, salsiccia och parmesan.

(22)

(22)

Bakad fetaost med rostat bröd

Fetaost som ugnsbakas eller läggs på grillen i folieknyte ger en djupare smak. Tillsammans med honung och rosmarin blir det en perfekt smakkombination. Perfekt som mindre rätt på rostat bröd eller som tillbehör.

(42)

(42)

Tagliata med långrostade tomater

Tagliata är en härligt lyxig rätt med oxfilé, ugnsrostade tomater, hyvlad parmesanost och färska örter. I den här varianten har vi tillsatt stekt svamp.

(23)

(23)

Choripan med romanseco och chimichurri

Choripan, en variant på korv med bröd med salsiccia, chimichurri och romanesco. Med rätt förberedelser blir detta en mysig rätt att ha med sig på picknicken eller en god grillunch ute på sommaren. Detta är ursprungligen en argentisk rätt, men här har rätten fått italienska smaker.

(5)

(5)

Våra filmer

Se hur du lyckas med att få en krämig risotto och mycket mer i våra matlagningsfilmer. Besök vår YouTube-kanal och bli inspirerad!

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.