Sommarsmörgås med kronärtskocka och ricotta

En riktigt härlig sommarsmörgås med ljuvlig smak av jordgubbar, ricotta och kronärtskocka. Passar perfekt som lunchmat.

(1)

Rostad blomkål med sardelldipp

Rostad blomkål och broccoli i ugnen. Sardelldippen ger en härlig sälta och är rik på umami. Passar perfekt som plockmat eller tillbehör.

(4)

Rostade rödbetor med halloumi och bönor

Rostade rödbetor i ugn med italienska klassiska smaker som kapris, lök och vinäger. Sältan i halloumi ger en god smakkombination. Passar perfekt som tillbehör eller som egenrätt.

(2)

Rödbetshummus med smulad fetaost

Hummus på kikärtor och rödbetor får en ljuvligt god smak och härlig färg. Smula på fetaost och få sältan till. Passar utmärkt som tillbehör till mat eller bröd.

(5)

Potatis i ugn med aioli

Frasig klyftpotatis med vitlöksaioli. Ett perfekt tillbehör till kött, fisk och fågel eller till en nygrillad burgare.

(1)

Lasagne med salsiccia

Klassisk italiensk lasagne med salsicciafärs. Mustig och smakrik och passar perfekt när det är många som är hungriga.

(5)

Bresaola med parmesan och nötter

Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

(6)

Sparris med parmesan och nötter

Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

(9)

Potatissallad med parmesan

Vinägrettpotatissallad med basilika och parmesan. Passar utmärk till kallskuret och grillat som ett tillbehör.

(8)

Grönkålschips med parmesan

Krispiga grönkålschips med lagrad parmesan. Perfekt som tilltugg till drinken eller framför tvn.

(3)

Pasta med salami och oliver

Pasta med mustig tomatsås med paprika, salami och svarta oliver. Snabbt och enkelt!

(18)

Varma grönsaker med äppelcidervinäger

Fräscht syrliga grönsaker med äppelcidervinäger. Stekt blomkål, broccoli, paprika, zucchini, morot, rödlök och äpple med god vinägrett. Servera som tillbehör till ljust kött, kyckling och fisk.

(4)

Bönburgare med paprikasås

Vegetarisk bönburgare med krämig paprikasås och goda tillbehör.

(6)

Poké bowl på italiensk vis

Poké bowl med italienska smaker. Sötsyrligt ris med råmarinerad lax, avokado, broccoli, salladslök och kapris som toppas med en het chili och vitlöksmajonnäs. Enkelt, gott och mättande.

(6)

Spaghetti Carbonara med halloumi

Vegetariskt Spaghetti Carbonara med halloumi istället för panchetta. Krämig och god vegovariant på en italiensk klassiker.

(14)

Vol-au-vent x 2

Vol-au-vent med två sorters fyllning. En med krämig svampfyllning och en med salsiccia. Små goda munsbitar som passar utmärkt som småplock innan middagen eller på buffébordet.

(12)

Stekt, marinerad halloumi

Stekt, vitlöksmarinerad halloumi som passar utmärkt som tilltugg till drinken eller som ett vegetariskt alternativ på grillen

(8)

Rostade kikärter med Grana Padano

Rostade kikärter med lagrad italiensk ost. Perfekt tilltugget till drinken eller snacket framför filmen.

(23)

Potatissallad med örtricotta

Potatissallad med krämig örtricotta som passar utmärkt till grillat.

(11)

Pastasallad med grönkål och kronärtskocka

Pastasallad med pestomarinerad grönkål, kronärtskockor, grillad paprika och oliver med citronsmak.

(6)

Avokadosallad med svarta bönor

Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka och salladslök. Med en sötsyrlig balsamvinäger-vinägrett och färska örter.

(17)

Krustader med chokladkräm och nötter

Krustader med söt fyllning av choklad, toppade med hallon och rostade nötter. Gott som en liten söt avslutning på middagen och passar också utmärkt på buffébordet.

(10)

Krustader x 2: Lax och räkor

Krustader med fyllning av kronärtskockskräm och lax eller med bönröra och räkor. Små goda munsbitar som passar utmärkt som småplock innan middagen eller på buffébordet.

(17)

Grynsallad med paprikasalsa & rostade grönsaker

Denna grynsallad eller grain bowl bygger på att blanda gryner, rostade och färska grönsaker samt andra ingredienser till färgstarka matskålar. Grynerna utgör alltid den mättande grunden och sedan kan man improvisera i oändlighet beroende på vilka ingredienser som finns i säsong och i kylskåpet.

(15)

Macka med pestoslungad grönkål, tomat & parmesan

Vegetarisk macka på rågbröd med en matig fyllning av pestoslungad grönkål, tomat och hyvlad parmesan. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(4)

Fröknäcke med fetaröra och salami med fänkål

Fröknäcke med BreOliv- och fetaoströra som toppas med salami med fänkål och vattenkrasse. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(4)

Bruschetta med vegansk bönröra

Surdegsmacka med fräsch röra på BreOliv, cannellinibönor, solrosfrön, rödlök, citron och kapris. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(24)

Fröfralla med tonfiskröra och picklad rödlök

Fröfralla med tonfiskröra med BreOliv, fransk senap och kapris som toppas med picklad rödlök och rivet citronskal. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(7)

Surdegsbröd med italiensk skinka och kronärtskockskräm

Surdegsbröd med BreOliv, kokt italiensk skinka, grillad paprika och kronärtskockskräm. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(7)

Grön macka med avokado, pesto och grönkål

Vegetarisk macka på surdegsbröd med BreOliv, avokado, pesto och grönkål. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(7)

Danskt rågbröd med rökt lax och mascarponekräm

Brunchmacka på danskt rågbröd med BreOliv, rökt lax och mascarponekräm med pepparrot. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(11)

Fröfralla med grillad halloumi och karamelliserad lök

Fröfralla med BreOliv, nygrillad halloumi, karamelliserad lök med balsamvinäger. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(4)

Matig macka med grillad aubergine och edamamekräm

Matig macka med fräsch bönkräm med BreOliv, edamamebönor och citron som toppas med grillad aubergine och italiensk hårdost Grana Padano. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(11)

Knäckebröd med tomater och italiensk hårdost

Knäckebröd med BreOliv, körsbärstomater och Grana Padano-ost. Klassisk svensk knäckemacka med italienska smaker. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(3)

Baguette med mozzarella och ugnsbakade tomater

Baguette på surdeg med BreOliv, krämig mozzarella och söta ugnsbakade tomater. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(6)

Focaccia med bönor, tomat och basilika

Ljuvligt gott och saftigt focacciabröd bakat på blandade bönor och dinkelmjöl. olivolja och honung.

(17)

Fyllda blad med kidneybönor och salsiccia

Fräsch smakrik rätt med salladsblad fyllda med kidneybönor, avokado och salsiccia.

(12)

Bakade betor med burrata och kikärtskräm

Bakade rödbetor på en bädd av kikärtskräm med körsbär, krämig burrata och silverlök.

(9)

Het vegetarisk böngryta

Vegetarisk böngryta med hetta från chili. Serveras med färsk koriander.

(29)

Bönrisotto med champinjoner och chorizo

Smakrik bönrisotto med champinjoner och chorizo. Uteslut chorizo om du vill ha ett vegetariskt alternativ.

(10)

Chili con carne med fetaoströra

Chili con carne på vita bönor med glödhoppor och fetaoströra.

(9)

Havregrynsgröt med cannellinibönor

Havregrynsgröt med cannellinibönor. Toppas med blåbär och rivet äpple, avsluta med nötter och kardemumma.

(12)

Sallad på blandade bönor med matvete och lax

Sallad på blandade bönor med matvete, cocktailtomater och mozzarella. Servera med lax eller som egenrätt.

(18)

Bönbars med banan och tranbär

Bönbars med banan, tranbär, kokos och choklad. Passar perfekt efter träning eller som mellanmål.

(72)

Siciliansk apelsinsallad

Siciliansk apelsinsallad som toppas med mandel, granatäpple och mynta.

(7)

Italienska pitabröd - Tigelle

Recept på Tigelle, ett italienskt bröd som påminner om pitabröd. Serveras med skinka, grillade grönsaker och pesto.

(5)

Tryffelsnurror med chark och frukt

Tryffelsnurror som serveras med Prosciutto crudo, Salame Milano melon, färska fikon och bär.

(27)

Ricotta- och citronsufflé med färska bär

Ricotta- och citronsufflé med färska bär. En lätt och fluffig efterrätt som påminner om ostkaka.

(15)

Toskansk brödsallad - Panzanella

Toskansk brödsallad, panzanella, är en klassisk italiensk matig sallad som passar både som tillbehör och som en egen rätt.

(7)

Svamprisotto med taleggio och friterad salvia

Svamprisotto med krämig taleggio, friterad salvia och parmesan.

(12)

Rödbetsgnocchi med getost och karamelliserade valnötter

Rödbetsgnocchi med chevréost och karamelliserade valnötter.

(5)

Toskansk soppa med salsiccia

Toskansk soppa, Ribollita, med fem gryner, salsiccia och crostini.

(17)

Glutenfri pizzadeg

Recept på glutenfri pizzadeg. Med en bra pizzadeg utan gluten som grund kan du toppa pizzan med dina favoriter.

(21)

Bräserad högrev

Bräserad högrev som sakta får sjuda tills det är mört och blir smakrikt. Fin smak av citron, persilja, rödvin, vitlök och oliver.

(13)

Ciabatta med högrev

Matig ciabatta med högrev. Vinägerpicklade grönsaker ger en fin smakbrytning med den smakrika bräserade högreven. Servera i smörgåsen med sallad.

(6)

Cappelletti Prosciutto Crudo med ärtor

Färsk pasta med Prosciutto Crudo på en bädd av ärtor och balsamvinäger

(1)

Friterade sardeller med mozzarella

Buffelmozzarella med krispiga sardellfiléer och späda rädisor.

(12)

Vegetarisk lasagne med linser

Vegetarisk lasagne med linser, körsbärstomater, parmesan och mozzarella.

(11)

Jordgubbscaprese

Caprese med buffelmozzarella, tomat, jordgubbar och basilika.

(11)

Hemgjord pasta

Hemgjord pasta med ägg, durumvetemjöl och olivolja. Kan formas till spaghetti, tagliatelle eller pappardelle.

(28)

Minifrittata med olika topping

Frittata, italiensk omelett, i portionsform toppad med smaker som grillad paprika och ruccola, svampcréme och prosciutto.

(29)

Crostini med avokado- och tonfiskröra

Crostini som toppas med avokado och tonfisk. Passar utmärkt som antipasti.

(28)

Energybars med espressokaffe

Energibars med espressokaffe, dadlar, nötter och frön. Perfekt som ett mellanmål eller till kaffet.

(25)

Melanzane agrodolce

Aubergine med olivolja, kapris och färska örter. Passar utmärkt att servera på ett gott bröd.

(16)

Melanzane alla parmigiana med prosciutto cotto

Ugnsgratinerad aubergine med tomat, parmesan, mozzarella och persilja.

(32)

Gremolata

Gremolata med citron, bladpersilja och vitlök. Perfekt som garnering och smaksättning i grytor, soppor eller pastarätter.

(24)

Melonsallad med fetaost

Melonsallad med fetaost och haricots verts. Perfekt på buffén.

(25)

Pasta med hemlagad Pesto alla Genovese

Hemlagad Pesto alla Genovese med spaghetti och haricots verts.

(13)

Pan tomate

Pan tomate, klassiskt spanskt bröd med olivolja, tomat och vitlök. Serveras tillsammans med Prosciutto crudo, Leccino-oliver och flingsalt.

(11)

Pappardelle med salsiccia

Pappardelle med salsiccia, körsbärstomater, fänkål och linser.

(13)

Vegetarisk lasagne med basilikaricotta

Vegetarisk lasagne med basilikaricotta, parmesanost, rotsaker och färska örter.

(36)

Pizza Bianca med buffelmozzarella

Pizza Bianca med buffelmozzarella. Pizza Bianca är en pizza utan tomatsås.

(8)

Tomatsås till pizza

Snabblagad tomatsås till pizza med plommontomater, parmesanost och basilika.

(13)

Pizza med buffelmozzarella

Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto och färska kryddor.

(6)

Italiensk pizzadeg

Klassisk italiensk pizzadeg med lång jästid som ger ett mycket bra resultat i form av en äkta italiensk pizza med krispig botten.

(47)

Macedonia - fruktsallad

Macedonia är en italiensk fruktsallad serverad med ricotta smaksatt med valnötter och honung.

(14)

Friterad risottoboll

Italiensk arancini är en friterad risottoboll med skinka och mozzarella.

(5)

Focaccia Pugliese

Focaccia pugliese är ett traditionellt italienskt bröd. Kryddas ofta med rosmarin eller andra kryddor, och påminner om en klassisk pizzadeg.

(14)

Tomatsås alla kockfritids

Klassisk italiensk tomatsås på körsbärstomater, blekselleri och morot.

(2)

Risotto med svartrot

Risotto med svartrot, med klassiska italienska smaker som citron och selleri.

(24)

Caponata med aubergine

Caponata är en siciliansk tomat- och grönsaksröra med aubergine som gärna serveras ljummen. Passar bra som tillbehör till kyckling, kött eller som egen vegetarisk rätt.

(4)

Hallonsmoothie med sojabönor

Hallonsmoothie med sojabönor som fräsch, mättande och enkel att göra.

(12)

Lammracks med grillad fetaost och grönsaker

Perfekt grillade lammracks med rosmarin och vitlök. Servera med grillad fetaost och grönsaker som tillbehör.

(26)

Mixed grill med mycket grönt

Mixed grill med spetskål, zucchini, snackspaprika och lök tillsammans med pancetta i bit, halloumi och salsiccakorv. Perfekt att servera när man bjuder många. Servera gärna med en god Bönbearnaise eller en het Salsa roja.

(19)

Grillad fetaost och grönsaker

Grillad fetaost med sparris, spetskål, körsbärstomater, zucchini och färsk lök. Fetaosten blir härligt mjuk och krämig och serveras med fördel med en god olivolja.

(16)

Marinerade räkspett med tagliatelle

Marinerade och grillade räckor på spett. Serveras med en smakrik tomatpasta med söta körsbärstomater, vitt vin och nymalen svartpeppar.

(37)

Rabarbersalsa med grillade kycklingklubbor

Salsa på rabarber och färska jordgubbar som passar utmärkt till nygrillad kyckling.

(12)

Picklade grönsaker med rosébalsamvinäger

Picklade grönsaker som passar utmärkt som tillbehör till grillat.

(11)

Grillad sparris med örtricotta

Nygrillad sparris med mild örtricotta som passar perfekt som en förrätt eller som ett tillbehör till grillat.

(65)

Pastasallad med sparris och buffelmozzarella

Pastasallad med färsk sparris, späda morötter, buffelmozzarella, avokado, oliver och gräslök med en dressing på rosébalsamvinäger och god olivolja.

(52)

Grillad halloumi med coleslaw

Grillad halloumi med hemmagjord coleslaw. Sältan i osten tillsammans med sötman i coleslaw är ljuvligt gott.

(35)

Halloumiburgare med avokado och picklad lök

Halloumiburgare med riven morot och zucchini som toppas med picklad rödlök och avokado på grillat surdegsbröd.

(92)

Grynsallad med fetaostkräm

Vegetarisk grynsallad med zucchini, färska fikon och fetaostkräm med basilika. En utmärkt matig lunch eller fräsch middag.

(18)

Tramezzini med het tonfiskröra

Tramezzini – Italiensk klassisk smörgås med krämig tonfiskröra med smak av soltorkade tomater och chili.

(10)

Frittata med skogschampinjoner och parmesan

Frittata, matig italiensk omelett med stekta skogschampinjoner, potatis, parmesan och färska örter.

(29)

Varma smörgåsar med parmesan och bönröra

Varma smörgåsar med riven parmesan och en bönröra med vitlök och örter.

(10)

Kikärtspannkakor med getost och honung

Italienska Farinata – små kikärtspannkakor med getost, honung och rosmarin. Passar utmärk som mellanmål eller som en festlig förrätt.

(3)

Italiensk Gino med mascarponekräm

Italiensk gino med färska fikon, persika och jordgubbar med söt mascarponekräm. Perfekt att servera som avslutning på middagen eller istället för tårta på kalaset.

(22)

Gnocchi av ugnsrostad pumpa med gorgonzola

Gnocchi smaksatt med ugnsrostad pumpa. Serveras med gorgonzolaost, rostade valnötter och en god olivolja.

(12)

Bröd med olivolja

Ett gott bröd som doppas i en god olivolja är ett perfekt sätt att starta måltiden eller bjuda på som tilltugg.

(19)

Starta året lite grönare

Låt året bli mer grönt i år. Här hittar du alla våra ljuvligt goda vegetariska rätter.

Bli expert på olivolja

Ta del av allt som vi på Zeta har läst oss om olivolja under de dryga fyrtio år som vi har importerat italiensk olivolja till Sverige.

Medelhavsmat på video

Nu kan du lära dig allt om den godaste Medelhavsmaten i videoformat. Besök vår YouTube-kanal och bli inspirerad!

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.