Saffransrisotto med marinerade pilgrimsmusslor, vinkokta blåmusslor och gremolata

En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det en härlig smakkombination.

(4)

(4)

Sardellrisotto med oliver, tomater, citron och rostad mandel

En krämig och smakrik sardellrisotto med oliver, tomat, citron och rostad mandel. Med härliga italienska smaker blir det en festlig rätt, både till vardag och helg.

(1)

(1)

Lyxig mac'n cheese på maccaronetti

Mac'n cheese med italiensk tvist. Smaksatt med svampcrème med tryffelsmak och parmesanost. En snabblagad, lite lyxigare pastarätt.

(3)

(3)

Medelhavssallad med bönor

Snabblagad bönsallad med grönkål, kronärtskockor och oliver. Italienska smaker med parmesan och pesto. Picklad rödlök kan förberedas dagen innan.

(8)

(8)

Linser smaksatta med citronoliver

Linser som är färdiga att äta i en sallad, som tillbehör eller mellanmål. Smaksatta med citronoliver.

(2)

(2)

Kikärtor med smak av citron och provencal

Kikärtor som är färdiga att äta i en sallad, som tillbehör eller mellanmål. Smaksatta med citron och olivolja Provencale.

(2)

(2)

Svarta bönor med grillad paprika

Svarta bönor som är färdiga att äta i en sallad, tillbehör eller mellanmål. Smaksatta med grillad paprika.

(2)

(2)

Kidneybönor smaksatt med italiensk salladskrydda

Kidneybönor som är färdiga att äta i en sallad, som tillbehör eller mellanmål. Smaksatta med italiensk salladskrydda.

(2)

(2)

Pasta Maccaronetti Bolognese

Köttfärssås med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. Passar hela familjen.

(13)

(13)

Osso Bucco på lammlägg

Osso Bucco är en typisk italiensk rätt, denna gång toppad med gremolata. Långkokt lamm med smak av citron och örter.

(4)

(4)

Söta krustader x 3

Små efterrätter i vackra krustader med mascarponekräm i 3 olika smaker; citron, choklad/kaffe och kola.

(4)

Veganska chokladbollar

Veganska chokladbollar gjorda på BreOliv Mild. Chokladbollarna får en ljuvligt god chokladsmak med en touch olivolja. Rulla bollarna i din favorittopping.

(11)

(11)

Socca med tryffelsalami och mozzarella

Socca är italiensk pannkaka gjord på kikärtor. Med tillbehör som tomatsås, tryffelmajonnäs, mozzarella och tryffelsalami blir detta en härlig italiensk förrätt eller en lite lyxigare lunch.

(2)

Tryffelsalami med parmesankräm

Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller antipasti som du snabbt förbereder.

(12)

(12)

Citronsockerkaka med vallmofrö

Saftig citronkaka med ricotta och smaksatt Olivolja Citron som toppas med färska bär. Vallmofröna ger kakan en mild nötliknande smak. Utmärkt att servera till kaffet eller som avslut på en trevlig middag.

(5)

Focaccia med rosmarin och oliver

Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med smak av provencal. Brödet toppas med oliver, havssalt och färsk rosmarin. Utmärkt att servera som tillbehör på buffen.

(28)

Chilimajonnäs

Majonnäs blir alltid bäst när man gör den själv. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med chili. Enkel att göra och supergod med extra sting från chilin. Utmärkt att servera som tillbehör.

(11)

(11)

Grillad melonpizza med fetaost

Gott tillbehör till kyckling, kött, fisk eller allt grillat. Eller varför inte som en härlig sommarlunch tillsammans med ett gott bröd, fin olivolja och havssalt.

(11)

Krustader med lemoncurd och maräng

Krustader med lemoncurd gjord på citronolja och toppad med maräng gjord på kikärtsspad. Lemoncurden är också mycket god på scones.

(8)

Bröd- och tomatsoppa - Pappa al Pomodoro

Mustig bön- och tomatsoppa som du lätt lagar till en vardagskväll, enkel och god soppa med en härlig macka för lite mer matighet.

(11)

(11)

Gratinerade ricottabollar med spenat - Malfatti ai Spinaci

Gratinerade ricottabollar med spenat och smaksatta med parmesan, på italienska malfatti ai spinaci. Dessa färskostbollar påminner lite om mjukare gnocchi och malfatti betyder slarvigt gjorda på italienska.

(9)

Bönsoppa - Zuppa di fagioli

Mustig och snabblagad bönsoppa toppad med en härlig örtolja. Den fylliga smaken fås av mandel och parmesan samt friterad salvia som topping.

(14)

Gratinerad svamp - Funghi gratinati

Gratinerad svamp med parmesan och bröd. Perfekt som egen rätt med goda tillbehör eller som ett eget tillbehör.

(5)

Spaghetti Aromatici – Örtdoftande spaghetti

En ljuvligt örtdoftande spaghetti med kapris och pinjenötter, toppad med smakrik pecorino.

(21)

(21)

Sommarsallad med helbakad halloumi

Härlig sommarsallad med smaker från medelhavsköket tillsammans med en fräsch örtvinägrett

(28)

Ugnsbakad fänkål med chili och citron

Fänkål i ugn som smaksatts med chili och citron är ett vegetariskt tillbehör som passar fint till fisk eller ljust kött.

(12)

Grillad kyckling med gemsallad och halloumi

Grillad kyckling som sköter sig själv på grillen. Blir härligt saftig och har smak av chili, citron och vitlök.

(7)

Grillad sommarkål med kapris och tonfisk

Tonfisksallad med kapris och grillad sommarkål. Salladen får sin sälta från sardellfiléerna. Passar fint när man ska grilla i sommar.

(8)

Rostad färskpotatis med mini mozzarella och fänkål

Potatissallad med rostad färskpotatis och smaker från medelhavsköket.

(14)

Sommargrönsaker och parmesan med tapenade

Färgglada primörer tillsammans med tapenade och parmesanost passar fint som aperitivo.

(11)

Grillad röding med sommarkål och oliver

Varmrätt med härliga smaker från medelhavsköket. Grillad citron tillför extra fräschör.

(6)

Rostade grönsaker med smulad fetaost

God vegetarisk sallad som passar fint som egen maträtt eller tillbehör.

(15)

Grillad halloumi med spenat- och hasselnötssallad

Sallad med mycket fräschör och krisp från rostade hasselnötterna.

(8)

(8)

Pasta fiocchi med kyckling – Jägarens kyckling

Mustig kycklingpasta fiocchi med goda grönsaker. Variant på jägarens kyckling med svamp och oliver.

(19)

(19)

Halloumi fries med kikärtsdipp

Friterad halloumi blir ljuvligt frasig. Doppa i krämig kikärtsdipp som smaksatts med grillad paprika och vitlök. Perfekt som drinktilltugg eller smårätt.

(24)

(24)

Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

Pastasallad med pesto, svartkål, härliga primörer och toppad med rostad fetaost. Läcker sallad som egenrätt, tillbehör till grillat eller till vårbuffén.

(16)

Fyllda paprikor - Peperoni Ripieni

Fyllda paprikor med gryner som parmesangratineras i ugnen med smak av kapris, tomater, aubergine och sardeller. Perfekt om du har gryner över.

(6)

Fiskgryta puttanesca med baljväxtris

Variant på den klassiska rätten pasta puttanesca med fisk och baljväxtris. En härlig fiskgryta med smak av tomater, kapris och oliver. Fiskgrytan är god till något av våra baljväxtris.

(6)

BreOliv med tapenade

Röra med BreOliv som passar lika bra till grillad som ugnsrostad mat.

(9)

BreOliv med paprika, sardeller & basilika

Röra med BreOliv som passar fint till grillad kyckling, kött eller grönsaker.

(10)

BreOliv med kapris, dill & citron

Röra med BreOliv med härlig fräschör av kapris och citron som passar fint till grillat kött eller fisk.

(10)

BreOliv med soltorkade tomater & rosmarin

Röra med BreOliv som passar fint till grillat som halloumi, grönsaker, fisk, kött eller kyckling.

(7)

BreOliv med parmesan, rostad vitlök & gräslök

Röra med smaksatt BreOliv som passar fint till ljust grillat kött eller kyckling.

(15)

Semifreddo med citronsmak

Semifreddo är en klassisk italiensk dessert med mascarpone och savoiardikex som är fryst som glass. Här är den smaksatt med friska citrussmaker.

(13)

(13)

Citronpasta linguine med rostade pistagenötter

En fräsch och härligt smakrik pasta med få ingredienser och som går snabbt att laga till. Härliga smaker av citron, vitlök, parmesan och pistagenötter.

(30)

(30)

Flatbread med kronärtkockscreme och salsiccia

Flatbread är ungefär som tunna pizzor med topping som passar fint som trevlig och lite enklare lunchrätt till sommaren eller på buffébordet. Härliga smaker av kronärtskocka, salsiccia och parmesan.

(14)

Bakad fetaost med rostat bröd

Fetaost som ugnsbakas eller läggs på grillen i folieknyte ger en djupare smak. Tillsammans med honung och rosmarin blir det en perfekt smakkombination. Perfekt som mindre rätt på rostat bröd eller som tillbehör.

(28)

(28)

Tagliata med långrostade tomater

Tagliata är en härligt lyxig rätt med oxfilé, ugnsrostade tomater, hyvlad parmesanost och färska örter. I den här varianten har vi tillsatt stekt svamp.

(15)

Choripan med romanseco och chimichurri

Choripan, en variant på korv med bröd med salsiccia, chimichurri och romanesco. Med rätt förberedelser blir detta en mysig rätt att ha med sig på picknicken eller en god grillunch ute på sommaren. Detta är ursprungligen en argentisk rätt, men här har rätten fått italienska smaker.

(3)

Tiramisù med hallonsås

Tiramisù är en klassisk italiensk dessert, i den här varianten med hallonsås och färska bär. God efterrätt som kan serveras vid alla tillfällen.

(30)

(30)

Macka med blandade bönor och friterade salviablad

Matig macka med marinerade blandade bönor blandade med kapris och tomater. Mackan toppas med friterad salvia.

(6)

Sallad med blandade bönor med senapsvinägrett

Sallad med broccoli, blomkålsbuketter, morot och blandade bönor. Salladen får sin fina smak av senapsvinägrett. Passar utmärkt som egenrätt eller som tillbehör.

(18)

Tiramisú med frisk citronkräm

Tiramisú är en klassisk italiensk dessert, i det här receptet har rätten fått en tvist av frisk syrlighet av citron.

(28)

Semmel-krustader

Semmel-krustader är små och enkla. De har härlig smak av mandel, kardemumma och len mascarponekräm. En ny variant av semla, perfekt till fettisdag.

(6)

Spaghetti pesto

Spaghetti pesto är en riktigt klassiker med den smakrika röran med basilika från Genua. God till pasta, men också på brödet tillsammans med italienska charkuterier. Här är en variant med rostade solroskärnor.

(43)

(43)

Frukostfrallor med cannelinibönor

Gott och lite extra mättande bröd med cannelinibönor, russin och pumpafrön. Frallorna jäser i kylen över natten och på morgonen är det bara att grädda dem. Det går förstås även bra att låta dem jäsa i rumstemperatur.

(10)

Rostad fetaost till sallad på Orzo-gryn och gulbeta

När man rostar fetaost får man fram ännu mer smak och en härlig krispighet. Strö över en sallad som den här grynsalladen med gulbeta. Passar även fint till soppa eller snacks.

(15)

Matmuffins med cannellinibönor, oliver och fetaost

Muffins med cannellinibönor, fetaost och oliver, perfekt som mellis eller som lunch, till en picknick

(15)

Hallon- och blåbärspaj med kikärtspajdeg

Ljuvligt god sommarpaj med hallon och blåbär som går minst lika bra att göra på vintern med frysta bär. Med en pajdeg på kikärtor.

(22)

(22)

Morotsbröd med kidneybönor

Morotsbröd med kidneybönor blir saftigt, gott och du får i dig både bönor och rotsaker. Passar utmärkt till frukost eller varför inte till soppa.

(24)

(24)

Italiensk chokladtårta med svarta bönor

En saftig och ljuvligt god chokladtårta där få gäster ens kan ana att den innehåller svarta bönor. Dessutom är den glutenfri. Använd en liten form, ca 18 cm om du vill göra en hög tårta som du kan skära i två lager som på bilden.

(54)

(54)

Maränger på kikärtsspad

Maränger gjorda på kikärtsspad istället för äggvita blir minst lika goda, och det är fascinerande att se hur kikärtsspadet kan vispas upp till tjockt skum. Perfekta veganska maränger.

(44)

(44)

Äppelmuffins med kanel och kardemumma

Glutenfria och saftigt goda muffins med vita bönor, kanel och kardemumma. Perfekt som en mellis eller att ha med sig på en picknick.

(27)

(27)

Pasta linguine Frutti di Mare

Den klassiska italienska fisk- och skaldjurspastan med vitlök, tomat, vitt vin och persilja. Perfekt att lyxa till sig på helgen och njuta tillsammans med familj och vänner.

(33)

Spaghetti med soltorkade tomater, sardeller och stekt bröd

En mustig och god spaghetti toppad med krispigt bröd och med smaksättning av tomater och sardeller. Förr i tiden i Italien om man inte hade råd med dyr ost kunde man steka gammalt bröd och strö över pastan istället. Därför kallas rätten fattigmansparmesan i Italien.

(29)

(29)

Kapriskrisp

En krispig topping som passar till sallader, pasta eller i soppan. Kapris och solroskärnor ger en extra smak och lyfter en enklare rätt.

(10)

Lax med ris på baljväxter

Ris på röda linser & gröna ärter med grönsaker tillsammans med stekt lax. Med kapris, sockerärtor och ris av baljväxter blir det en perfekt rätt i vardagen

(2)

One pot pasta med grönsaker

Pastarätt som är den perfekta snabbmaten, allt tillagas i en gryta - one pot pasta. Bra vardagsmat som snabbt kan lagas till och blir härligt mustig med oliver, sardeller, kapris och soltorkade tomater.

(37)

(37)

Bläckfisksallad med potatis och bönor

En fräsch medelhavssallad med bläckfisk, potatis och bönor med en härlig citrusdressing.

(6)

Ratatouille med italienska smaker

En enkel och smakrik ratatouille med italienska smaker och fetaost. Perfekt som tillbehör eller till buffébordet

(40)

Ricottaplättar med citron och färska bär

Fräscha och luftiga plättar med citron och färska bär. Perfekt som en brunchrätt eller som en enklare efterrätt.

(20)

Kakor med choklad och olivolja

En härligt knaprig kaka med chokladbitar i. Går snabbt att göra och är perfekt i picknick-korgen eller och du snabbt vill ha nåt gott till kaffet.

(7)

Frittata på grönkål och spaghetti

En härlig variant på frittata med grönkål och spaghetti. Perfekt att snabbt laga till när du har lite kall pasta kvar från dagen innan.

(30)

Vintersallad med gorgonzola och valnötter

En härlig sallad med gorgonzola och valnötter. En fräsch favoriträtt till vintern med en bra bas på ris av kikärtor som gör den mer mättande och med pigga inslag av granatäpple.

(23)

(23)

Fräst svartkål med svarta bönor

Fräst svartkål tillsammans med svarta bönor, rödlök och morot. Ett perfekt tillbehör, contorni, till varmrätten eller som en bufférätt.

(26)

(26)

Krustader med citronkräm

Ljuvliga små krustader med citronkräm och färska bär. Perfekt till buffébordet eller som en fräsch dessert på sommaren.

(24)

(24)

Rostad blomkålssoppa med gremolata

Soppa med rostad blomkål och potatis med god knaprig topping av ugnsrostade kikärtor á la gremolata. En värmande, smakrik soppa med spännande tillbehör.

(47)

Baljväxtrisotto med räkor och zucchini

Fräsch variant på norditaliensk risotto, som är gjord på ris av röda linser och gröna ärtor, med trevliga tillbehör som zucchini och räkor. Perfekt till en vårbuffé eller som en härlig vardagsrätt.

(22)

Surdegsmacka med svamp & BreOliv örtröra

Härlig och smakrik lunchmacka som har ett lager BreOliv örtröra och sedan toppas med varm svamp, linser och grönkål. Extra god med hembakt bröd och egenplockad svamp så klart! Den här mackan är vegansk, men skulle också bli god med hyvlad parmesan på toppen.

(15)

(15)

Sallad med grillad halloumi och nektariner

Den perfekta salladen för varma sommardagar! Halloumi passar utmärkt med sötman från jordgubbar och nektariner. Salladen fungerar även på buffébordet!

(19)

Cocotter med nässlor, parmesan och ägg

En enkel rätt med stora smaker som passar till helgfrukosten eller som en lättare lunch. Använd gärna det gröna enligt säsong.

(4)

Auberginesallad med panerad mozzarella

Servera som tillbehör, förrätt eller som småplock. Mozzarellan blir härligt krämig med ett krispigt yttre!

(28)

Pecorinopolenta med vitlöksstekt svamp och örter

Servera som lättare rätt i vardagen eller varför inte som en härlig förrätt till helgen! Smaker av Pecorino och vitt vin ger denna polenta guldkant.

(6)

Pasta Linguine med ärter och zucchini

Linguine con zucchine e piselli, en snabb och grön pasta för vardagen.

(23)

Pasta Strozzapreti med citron och rostade primörer

Rostade primörer, al dente pasta och en krämig citronsås. Snabb och enkel vardagsrätt!

(16)

Chutney på soltorkade tomater

En smakexplosion som passar utmärkt på ostbrickan tillsammans med en vällagrad parmesanost. Pinjenötterna tillför en härlig konsistensbrytning.

(3)

Ugnsrostade kikärtor med rosmarin och honung

Ett spännande tillbehör till parmesanosten! Kikärtorna blir mer neutrala i smak vid rostning och får en härlig sötma och smak med rosmarinhonungen.

(9)

Vispad ricotta med vinkokta fikon

En enkel men lyxig efterrätt! Vinkokta fikon blir mustiga och passar utmärkt tillsammans med den krämiga ricottan med lätt syrlighet.

(7)

Krustader med gorgonzolaröra och rostade vindruvor

Utmärkt plockmat till festen! Sältan i gorgonzolan passar perfekt med sötman från ugnsrostade vindruvor. Imponera på vännerna med denna smakexplosion.

(32)

(32)

Friterade grönsaker med sardelldipp

Friterad blomkål, brysselkål och salviablad med en umamifylld sardelldipp, servera som förrätt eller drinktilltugg på festen!

(8)

Bresaolarullar med rucola och citronmajonnäs

Bresaolarullar med parmesan, rucola, citronmajonnäs och rostade pinjenötter är snabba och smakrika tilltugg, perfekt till drinken eller på buffén.

(15)

Krustader med fetaostkräm och fikon

Perfekt plockmat till festen och nyårsskålen! Fetaostkrämen bryts av med krispigheten från krustader och rostade nötter. Färska fikon är pricken över i!

(22)

Vol au vent med lätt tonfiskröra och friterad scharlottenlök

Små munsbitar som är utmärkt till festen! Den krämiga tonfiskröran med ricotta vispas ihop i ett nafs, krispet från den friterade löken är kronan på verket!

(7)

Gnocchi med rostade grönsaker och bönor

Krämiga gnocchi med ungsrostade grönsaker och vita bönor får en extra skjuts av citroncest, riven parmesanost och färsk timjan. Passar till vardag som helg!

(33)

(33)

Italiensk Dagobertmacka

Bygg denna lyxmacka på höjden à la Dagobert! Med italienska smaker från pesto, mozzarella och italiensk chark. Pepprigheten från Breoliv är pricken över i!

(2)

Ricotta med honung och färska bär

Krämig ricotta är en snabb och frisk efterrätt. Toppa med färska bär, ringla över lite söt honung och njut!

(8)

Mangold med vitlök och chili

Ett grönt tillbehör som blir till en lättare rätt tillsammans med mozzarella och rostat surdegsbröd.

(10)

Auberginetacos

Festliga aubergine"tacos" passar utmärkt som fingermat på buffé eller småplock.

(23)

Spaghetti med kikärtor och musslor

Spaghetti ceci e vongole, en italiensk pasta med smaker från Medelhavet. Passar såväl till vardagslyx som till helgen!

(4)

Ravioli med ricotta och spenat

Hemmagjord ravioli fylld med krämig ricotta och spenat. Servera gärna med gyllene krispiga hasselnötter!

(15)

Bli expert på olivolja

Ta del av allt som vi på Zeta har läst oss om olivolja under de dryga fyrtio år som vi har importerat italiensk olivolja till Sverige.

Medelhavsmat på video

Nu kan du lära dig allt om den godaste Medelhavsmaten i videoformat. Besök vår YouTube-kanal och bli inspirerad!

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.