Parmesanpannacotta med marinerade räkor och ramslöksolja

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

(4)

Vad tycker du?

3tim 30min 3 ingredienser

Den lena ostkrämen och de sötsyrliga räkorna med fräsch och krispig gurka är inte bara helt oemotståndligt smakmässigt, de här små munsbitarna är väldigt vackra att titta på också. Ramslök ger en ljuvligt mild löksmak. Har du inte tillgång till den delikatessen fungerar det bra att använda gräslök eller blast från färsk lök.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
6 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Parmesanpannacotta
1 msk
vatten
Ramslöksolja
1 dl
10 blad
ramslök
Rosémarinerade räkor
250 g
skalade räkor
1/2
gurka
Topping
80 g
finkornig rom (tex sik- eller annan sorts rom)
1
citron, zest
dill

Gör så här

Tips!

Ca 3-4 msk hackad lökblast eller gräslök motsvarar 10 blad ramslök om du inte har tillgång till ramslök. Addera gärna 3-4 blad babyspenat för att få vacker grön färg.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (4)

(4)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...