Fetaostbiffar

RÖSTA PÅ RECEPTET (2099)

(2099)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 8 ingredienser

Snabblagade fetaostbiffarna med citron och timjan, typiska smaker från medelhavsköket. Goda tillsammans med krispig klyftpotatis, sallad och hemgjord tzatziki.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
500 g
nötfärs
1 st
ägg
1 msk
färsk timjan eller 1/2 tsk torkad
1/2
citron, rivet skal av det yttersta
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 frp
Tillbehör
Klassisk grekisk sallad
Klyftpotatis
Tzatziki

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (2099)

(2099)

Vad tycker du?

20 kommentarer

Ann-Louise

Jag gjorde biffar med nötfärs som jag fyllde med soltorkade tomater, fetaost och persilja. Jättegott!

Johanna Mard

Supergott om man byter ut till lammfärs.

Tips angående tillagning – stek så att de får färg på varje sida och kör de klara i ugnen (200 grader i ca 10 min beroende på storlek).

Sophie Berlin

Hej Johanna,
Låter supergott med lammfärs och tack för bra tips på tillagning. Bästa är om man har en stekpanna med handtag som tål ugnsvärme, då kan man ställa in hela stekpannan i ugnen.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Jerry

Bytte till blandfärs istället så de inte blir så torra. Samt lade till fin hackad persilja i smeten. Sedan lade jag dem på grillen (medelvarmt) och vände dem efter 3 min 3 gånger. Volia helt perfekt. Pensla med olivolja under tiden du grillar.

Johan

Steker man 7-8 minuter så kanske man inte har på max värme. Börja på hög, dra sen ner efter en liten stund på medel, lock på å låt puttra försiktigt. Vänd å puttra. Voila

Emma Olsson

Hejsan Johan,
Vi rekommenderar att inte steka på maxvärme, utan på medelvärme för att biffarna ska bli genomstekta.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Sofie

Underbart goda biffar! Ersatte citronskalet med nästan en hel inlagd citron, blev verkligen en höjdare! Detta kommer jag laga många gånger! 🙂

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja