Fetaostbiffar

RÖSTA PÅ RECEPTET (2154)

(2154)

Vad tycker du?

30min 8 ingredienser

Snabblagade fetaostbiffarna med citron och timjan, typiska smaker från medelhavsköket. Goda tillsammans med krispig klyftpotatis, sallad och hemgjord tzatziki.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
500 g
nötfärs
1 st
ägg
1 msk
färsk timjan eller 1/2 tsk torkad
1/2
citron, rivet skal av det yttersta
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 frp
Tillbehör
Klassisk grekisk sallad
Klyftpotatis
Tzatziki

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (2154)

(2154)

Vad tyckte du om receptet?

24 kommentarer

Malin

Supergoda biffar. Bytte ut till kycklingfärs istället och gjorde en citronsås till. Det blev såååå gott 😊

Eva

Så gott! Jag serverade biffarna, som stektes i 4 minuter på varje sida och stod sen i ugnens eftervärme tills allt var dukat, med ugnsstekta kokta potatisar som mosas en gång med gaffel, kryddas med salt och vitlökspeppar. Tomatsallad med svartpeppar, olja och balsamico, kokta haricots vert och krispiga salladsblad. Ingen sås behövdes. Mums!

Irene

Goda och fin stekyta men lite för torra. Funkade dock bra tillsammans med tzatziki (utan fetaost) . Nästa gång testar jag att steka några minuter kortare.

Benny Karlsson

En utmärkt variant på pannbiff som vi kommer att göra flera gånger. Vi kompletterade klyftpotatisen med halverade morötter och creme fraiche med svartpeppar för att slippa vitlöken, Supergott.

Erika Westerlund

Mycket gott! Blir fler gånger. Passade även fint som hamburgare dagen efter.

Siri

Min favorit, ännu godare att göra med kycklingfärs, blir så saftigt!

Ann-Louise

Jag gjorde biffar med nötfärs som jag fyllde med soltorkade tomater, fetaost och persilja. Jättegott!

Johanna Mard

Supergott om man byter ut till lammfärs.

Tips angående tillagning – stek så att de får färg på varje sida och kör de klara i ugnen (200 grader i ca 10 min beroende på storlek).

Sophie Berlin

Hej Johanna,
Låter supergott med lammfärs och tack för bra tips på tillagning. Bästa är om man har en stekpanna med handtag som tål ugnsvärme, då kan man ställa in hela stekpannan i ugnen.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Mia

Otroligt gott recept 🙂

Serverade med råstekt potatis och tsatsiki, käresta älskade det!

Jerry

Bytte till blandfärs istället så de inte blir så torra. Samt lade till fin hackad persilja i smeten. Sedan lade jag dem på grillen (medelvarmt) och vände dem efter 3 min 3 gånger. Volia helt perfekt. Pensla med olivolja under tiden du grillar.

Johan

Steker man 7-8 minuter så kanske man inte har på max värme. Börja på hög, dra sen ner efter en liten stund på medel, lock på å låt puttra försiktigt. Vänd å puttra. Voila

Emma Olsson

Hejsan Johan,
Vi rekommenderar att inte steka på maxvärme, utan på medelvärme för att biffarna ska bli genomstekta.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Emilie

Fick vända efter 4 min… annars blir dom ju brända hehe

Emma Olsson

Hejsan Emilie,
Tack för att du hörde av dig! Det låter som att värmen på stekpannan är för hög. Prova att sänk värmen 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Johan

Grymt recept! Kan dock varmt rekommendera att byta ut nötfärsen till fläskfärs👌

Ulla

Supergoda biffar😋med fetaost och härlig smak och doft av citron🙂

Eva

Funderar över stektiden. Biffarna blev goda men verkligen knaperstekta i oljan. Kanske är det bättre med totalt 7-8 minuter?

Sofie

Underbart goda biffar! Ersatte citronskalet med nästan en hel inlagd citron, blev verkligen en höjdare! Detta kommer jag laga många gånger! 🙂