Fetaostbiffar
Vad tycker du?
Snabblagade fetaostbiffarna med citron och timjan, typiska smaker från medelhavsköket. Goda tillsammans med krispig klyftpotatis, sallad och hemgjord tzatziki.
Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.
Snabblagade fetaostbiffarna med citron och timjan, typiska smaker från medelhavsköket. Goda tillsammans med krispig klyftpotatis, sallad och hemgjord tzatziki.
Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (2172)
(2172)Vad tyckte du om receptet?
25 kommentarer
Karin Joelsson
Funkar jättebra med formbar vegetarisk färs också 👍
Malin
Supergoda biffar. Bytte ut till kycklingfärs istället och gjorde en citronsås till. Det blev såååå gott 😊
Eva
Så gott! Jag serverade biffarna, som stektes i 4 minuter på varje sida och stod sen i ugnens eftervärme tills allt var dukat, med ugnsstekta kokta potatisar som mosas en gång med gaffel, kryddas med salt och vitlökspeppar. Tomatsallad med svartpeppar, olja och balsamico, kokta haricots vert och krispiga salladsblad. Ingen sås behövdes. Mums!
Irene
Goda och fin stekyta men lite för torra. Funkade dock bra tillsammans med tzatziki (utan fetaost) . Nästa gång testar jag att steka några minuter kortare.
Benny Karlsson
En utmärkt variant på pannbiff som vi kommer att göra flera gånger. Vi kompletterade klyftpotatisen med halverade morötter och creme fraiche med svartpeppar för att slippa vitlöken, Supergott.
Erika Westerlund
Mycket gott! Blir fler gånger. Passade även fint som hamburgare dagen efter.
Berit
Så himla gott med blandfärs 😋
Siri
Min favorit, ännu godare att göra med kycklingfärs, blir så saftigt!
Ann-Louise
Jag gjorde biffar med nötfärs som jag fyllde med soltorkade tomater, fetaost och persilja. Jättegott!
Johanna Mard
Supergott om man byter ut till lammfärs.
Tips angående tillagning – stek så att de får färg på varje sida och kör de klara i ugnen (200 grader i ca 10 min beroende på storlek).
Sophie Berlin
Hej Johanna,
Låter supergott med lammfärs och tack för bra tips på tillagning. Bästa är om man har en stekpanna med handtag som tål ugnsvärme, då kan man ställa in hela stekpannan i ugnen.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta
Mia
Otroligt gott recept 🙂
Serverade med råstekt potatis och tsatsiki, käresta älskade det!
Jerry
Bytte till blandfärs istället så de inte blir så torra. Samt lade till fin hackad persilja i smeten. Sedan lade jag dem på grillen (medelvarmt) och vände dem efter 3 min 3 gånger. Volia helt perfekt. Pensla med olivolja under tiden du grillar.
Emma Olsson
Hejsan Jerry,
Låter väldigt gott, det ska vi prova!
Hälsningar, vännerna på Zeta
Johan
Steker man 7-8 minuter så kanske man inte har på max värme. Börja på hög, dra sen ner efter en liten stund på medel, lock på å låt puttra försiktigt. Vänd å puttra. Voila
Emma Olsson
Hejsan Johan,
Vi rekommenderar att inte steka på maxvärme, utan på medelvärme för att biffarna ska bli genomstekta.
Hälsningar, vännerna på Zeta
Emilie
Fick vända efter 4 min… annars blir dom ju brända hehe
Emma Olsson
Hejsan Emilie,
Tack för att du hörde av dig! Det låter som att värmen på stekpannan är för hög. Prova att sänk värmen 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Johan
Grymt recept! Kan dock varmt rekommendera att byta ut nötfärsen till fläskfärs👌
Ulla
Supergoda biffar😋med fetaost och härlig smak och doft av citron🙂
Ulrica
Stek ca 3-4 min på varje sida inte 7-8 min
Louise
Gud vad gott! Tack för toppenrecept! 🙂
Eva
Funderar över stektiden. Biffarna blev goda men verkligen knaperstekta i oljan. Kanske är det bättre med totalt 7-8 minuter?
Emma Olsson
Hej Eva,
Tack för tipset, jag ska se över receptet 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Sofie
Underbart goda biffar! Ersatte citronskalet med nästan en hel inlagd citron, blev verkligen en höjdare! Detta kommer jag laga många gånger! 🙂