Fetaostbiffar

RÖSTA PÅ RECEPTET (1903)

(1903)

RÖSTA PÅ RECEPTET (1903)

(1903)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Smaksätt fetaostbiffarna med citron och timjan, gott tillsammans med klyftpotatis och sallad.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
500 g
nötfärs
1 st
ägg
1 msk
färsk timjan eller 1/2 tsk torkad
rivet skal av 1/2
citron
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 fpk

Gör så här

16 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (1903)

(1903)
Tack!

Johanna Mard

Supergott om man byter ut till lammfärs.

Tips angående tillagning – stek så att de får färg på varje sida och kör de klara i ugnen (200 grader i ca 10 min beroende på storlek).

Sophie Berlin

Hej Johanna,
Låter supergott med lammfärs och tack för bra tips på tillagning. Bästa är om man har en stekpanna med handtag som tål ugnsvärme, då kan man ställa in hela stekpannan i ugnen.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Jerry

Bytte till blandfärs istället så de inte blir så torra. Samt lade till fin hackad persilja i smeten. Sedan lade jag dem på grillen (medelvarmt) och vände dem efter 3 min 3 gånger. Volia helt perfekt. Pensla med olivolja under tiden du grillar.

Johan

Steker man 7-8 minuter så kanske man inte har på max värme. Börja på hög, dra sen ner efter en liten stund på medel, lock på å låt puttra försiktigt. Vänd å puttra. Voila

Emma Olsson

Hejsan Johan,
Vi rekommenderar att inte steka på maxvärme, utan på medelvärme för att biffarna ska bli genomstekta.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Sofie

Underbart goda biffar! Ersatte citronskalet med nästan en hel inlagd citron, blev verkligen en höjdare! Detta kommer jag laga många gånger! 🙂