Italiensk kalvgryta Spezzatino

RÖSTA PÅ RECEPTET (217)

(217)

Vad tycker du?

1tim 15min 12 ingredienser

Italiensk kalvgryta Spezzatino från norditalien, sköter sig själv på spisen och perfekt att laga när en har många gäster.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 kg
kalvstek
1
stor gul lök
2
morötter
4
vitlöksklyftor
3 stjälkar
blekselleri
4 dl
kalvbuljong (fond + vatten)
salt
nymalen svartpeppar
100 g
haricots verts

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (217)

(217)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Linn

Jag utgick från kommentarer nedan. Hade inte blekselleri men dock stjälkselleri, så fyra stjälkar hackade jag i, samt hade i en halv förpackning krossade tomater, en msk dijonsenap, paprikapulver (mild) och muskotnöt. Suuupergott. Jag förberedde faktiskt köttet två dagar innan för att det inte skulle bli dåligt. Stekte i smör och vitlök. Hade extra vitlök i grytan sen.

Jessica

Saknar kryddor i receptet. I Italien hade denna rätten alltid en doft och smak av rosmarin.

Oscar

Gjorde en egen fond och väntade med sellerin till sista minuten.
Serverade med nybakad Ciabatta.
Uppskattat.

Anders

God rätt men kanske lite mer kalvfond för att få den mer kraftfull. Bleksellerin hade jag lagt i strax före Haric. Detta så att de behåller sin crunch och livar upp i munnen//Anders Wall

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar