Italiensk kalvgryta Spezzatino

RÖSTA PÅ RECEPTET (217)

(217)

Vad tycker du?

1tim 15min 12 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Italiensk kalvgryta Spezzatino från norditalien, sköter sig själv på spisen och perfekt att laga när en har många gäster.

Receptet är framtaget av Zeta.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

portioner
6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 kg
kalvstek
1
stor gul lök
2
morötter
4
vitlöksklyftor
3 stjälkar
blekselleri
4 dl
kalvbuljong (fond + vatten)
salt
nymalen svartpeppar
100 g
haricots verts

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (217)

(217)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Linn

Jag utgick från kommentarer nedan. Hade inte blekselleri men dock stjälkselleri, så fyra stjälkar hackade jag i, samt hade i en halv förpackning krossade tomater, en msk dijonsenap, paprikapulver (mild) och muskotnöt. Suuupergott. Jag förberedde faktiskt köttet två dagar innan för att det inte skulle bli dåligt. Stekte i smör och vitlök. Hade extra vitlök i grytan sen.

Jessica

Saknar kryddor i receptet. I Italien hade denna rätten alltid en doft och smak av rosmarin.

Oscar

Gjorde en egen fond och väntade med sellerin till sista minuten.
Serverade med nybakad Ciabatta.
Uppskattat.

Anders

God rätt men kanske lite mer kalvfond för att få den mer kraftfull. Bleksellerin hade jag lagt i strax före Haric. Detta så att de behåller sin crunch och livar upp i munnen//Anders Wall

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja