Italiensk kalvgryta Spezzatino

RÖSTA PÅ RECEPTET (216)

(216)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 15min 12 ingredienser

Italiensk kalvgryta Spezzatino från norditalien, sköter sig själv på spisen och perfekt att laga när en har många gäster.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 kg
kalvstek
1
stor gul lök
2
morötter
4
vitlöksklyftor
3 stjälkar
blekselleri
4 dl
kalvbuljong (fond + vatten)
salt
nymalen svartpeppar
100 g
haricots verts

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (216)

(216)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Lämna ett svar till Jessica Avbryt svar

Linn

Jag utgick från kommentarer nedan. Hade inte blekselleri men dock stjälkselleri, så fyra stjälkar hackade jag i, samt hade i en halv förpackning krossade tomater, en msk dijonsenap, paprikapulver (mild) och muskotnöt. Suuupergott. Jag förberedde faktiskt köttet två dagar innan för att det inte skulle bli dåligt. Stekte i smör och vitlök. Hade extra vitlök i grytan sen.

Anders

God rätt men kanske lite mer kalvfond för att få den mer kraftfull. Bleksellerin hade jag lagt i strax före Haric. Detta så att de behåller sin crunch och livar upp i munnen//Anders Wall

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco