Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Produktnyheter 2022
    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Produktnyheter 2022
    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Antipasti och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Mina recept
    • Olivolja

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Gott att veta

      Gott att veta & matinspiration

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Antipasti
      • Bönor
      • Fetaost
      • Gryner
      • Halloumi
      • Italienska ostar
      • Kapris
      • Mozzarella
      • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
      • Pasta
      • Risotto
      • Tomater
      • Vinäger

      Matlagningsfilmer

      • Aioli
      • Bruschetta
      • Caesarsallad
      • Italiensk tomatsås
      • Koka pasta al dente
      • Ragu – Bolognese
      • Risotto – Grundrecept
      • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
      • Pasta med blåmusslor
      • Pesto – matlagningsfilm
      • Puttanesca

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Buffé – att planera och laga
      • Grilltips
      • Medelhavsmat och träning
      • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
      • Medelhavsmat med smak av sommar
      • Matsvinn

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Strozzapreti Casa Di Luca

      400 g

      Visa fler...

      Nya produkter

      Colossaloliver med kärnor

      370 g

      Pecorino Romano grovriven

      85 g

      Crema di Balsamico Tryffel

      112 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Produktnyheter 2022
      • Olivolja
      • Antipasti och röror
      • BreOliv
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Gryner och ris av baljväxter
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • En hållbar väg – Care of Di Luca
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt
      • Så här lätt väljer du rätt olivolja

      KONTAKTA OSS

      • Fråga oss
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgiftspolicy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept varmrätter

    Recept på huvudrätt/varmrätt både till vardag och fest. Recepten är indelade i kött, fisk, fågel och vegetariska. I Italien följer varmrätten efter antipasto och primi piatti.

    • Fisk

    • Kyckling

    • Kött

    • Vegetariskt

    Syditaliensk lammragu med fänkålssalsiccia

    Smakrik och mustig ragu med fin hetta från chili. I Italien är det råvarorna som tar huvudrollen smakmässigt och det är lamm, tomat och salsiccia som dominerar. Vill du ha mer smak av örtkryddor går det alldeles utmärkt att addera en eller två kvistar rosmarin och någon klyfta vitlök, men vill du njuta som i Italien låter du receptet vara som det är.

    (1)

    (1)
    2tim 20min

    Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter

    Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Degen får en rustik och mustig smak av den långa jästiden men även ris och kikärtsmjölet bidrar med fyllighet. När den bakas ut formas degen till en oval som inte stretchas ut lika tunt som en pizza. Här har vi toppat vår pinsa med burrata och citronzest, men det går också bra att toppa den med mer traditionella pizzatoppings.

    (1)

    (1)
    20min

    Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja

    Långbakade eller semitorkade tomater som de också brukar kallas är smakrika och extra söta eftersom så mycket av vattnet dunstar bort i ugnen. Gör gärna en extra sats och servera som antipasti eller i en sallad tillsammans med mozzarella.

    (1)

    (1)
    2tim 20min

    Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp

    Fixa pastasalladen hemma och ta med till din allra mysigaste picknick-plats. Den vispade fetaostdippen passar även perfekt att bre på crostini eller att doppa en krispig rädisa i.

    (4)

    (4)
    35min

    Grillad halloumi med zucchini och citron

    Halloumi är alltid en favorit när grillen åker fram! Varva med tunt skuren zucchini för att imponera lite extra och servera med syrlig citron för att balansera den friska sältan i osten.

    (3)

    (3)
    30min

    One pot lasagne

    Alla älskar vi lasagne men handen på hjärtat så är det meckigt och tar lite emot att göra på grund av tiden det tar. Men inte längre! Här kommer en genvägarnas lasagne som du faktiskt även hinner göra en vardag. Allt i samma panna - bara hacka, steka och sedan sköter det sig självt i ugnen.

    (2)

    (2)
    45min

    Gazpacho med olivolja och kronärtskockskräm

    Det är inte mycket som slår en sval gazpacho en varm sommardag. Tips är att mixa soppan hemma, häll upp i kyltermos och duka upp på din nästa picknick. Toppa med kronärtskockskräm, färsk basilika, krutonger och olivolja på plats.

    (2)

    (2)
    15min

    Pasta Pappardelle med pesto och zucchini

    Det här är en riktig life saver när du har ont om tid men vill äta gott. Pesto alla Genovese med innehåll på färsk basilika och Grana Padano blandad med finaste äggpasta och snabbstekta grönsaker.

    (2)

    (2)
    15min

    Risottomix med svamp på stormköket

    Risotto Pronto - risottomix för dig som har ont om tid eller inte vill bära för mycket! Zetas risottomix är busenkel att lyckas med och perfekt för stormköket, det enda du behöver tillsätta är vatten.

    (7)

    (7)
    20min

    Buffelburrata med tomatsallad

    Det här är världens enklaste och godaste förrätt. Den tar ingen tid att göra och bjuder på fina smaker från medelhavet. En krämig version av klassikern Caprese och vi vet att den kommer bli sommarfesternas stora succé!

    (9)

    (9)
    10min

    Risottomix Karl-Johansvamp med knaperstekt ostronskivling

    Nu är det enkelt att lyckas med en risotto! Risottomix med karl-johansvamp är mustig i smaken och passar fint med kött eller kyckling. Carnaroliriset gör att risotton bibehåller tuggmotstånd och gör risotton krämig.

    (3)

    (3)
    20min

    Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

    Scamorza är rökt mozzarella som har sitt ursprung i Apulien i södra Italien. Den är torrare och mer kompakt i texturen och får en karakteristisk päronliknande form genom att hängas upp i snören under rökningen. Scarmorza går att byta ut mot vanlig mozzarella.

    (7)

    (7)
    25min

    Grillad blomkål och broccoli med Scamorza

    Scamorza är en rökt mozzarella som ger grönsakerna en mustig och salt smak. Perfekt för grillen på sommaren eller i grillpannan alla andra dagar om året. God att äta precis som den är eller som tillbehör till fisk, kött eller kyckling.

    (5)

    (5)
    15min

    Krossad frasig potatis

    De här frasiga potatisarna är inte bara ett tillbehör. De är så goda i all sin enkelhet och tar välförtjänt uppmärksamheten från det som serveras med dem. Passar bra tillsammans med fisk, kyckling och annat kött eller med en smakrik sallad.

    (19)

    (19)
    1tim 15min

    Äppelmarinad

    En sötsyrlig marinad med tydlig äppelsmak och en frisk ton av ingefära. En fräsch marinad som passar utmärkt till griskött, exempelvis karré. Passar även mycket bra till kyckling.

    (4)

    (4)
    2tim 10min

    Rödingcarpaccio med kaprismajonnäs och picklade tomater

    Rödingcarpaccio passar fint som lyxigare sommarmat eller som en smakrik förrätt året om. Kombinationen av de söta tomaterna, den salta kaprisen och den tunt skivade fisken som smälter i munnen är smått magisk.

    (5)

    (5)
    3tim 40min

    Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka

    Nu blir det enkelt att lyckas med risotto. Risottomix smaksatt med fyra ostar, toppas med handskalade räkor och gurka. Mixen är gjord med carnaroliris som bibehåller tuggmotstånd och gör risotton krämig.

    (9)

    (9)
    25min

    Salsicciaspett

    Den klassiska italienska korven salsiccia, som egentligen bara betyder färsk korv, passar utmärkt att göra goda spett på. Vad du fyller dina spett med är det egentligen bara fantasin som begränsar men här är ett förslag tillsammans med en god dippsås.

    (3)

    (3)
    30min

    Burrata med pesto och tomatsallad

    Krämig burrata med pesto passar lika bra till lyxig förrätt som till enkel och snabb lunchrätt.

    (19)

    (19)
    10min

    Sallad med mörka kikärtor

    Sallad med mörka kikärtor är gott som det är men smakar också väldigt bra tillsammans med grillad/ugnsstekt fisk eller kyckling.

    (4)

    (4)
    40min

    Tagliatelle med het tomatsås

    Tagliatelle med het tomatsås - det är tomaternas aromer och den gröna smaken från olivoljan som spelar huvudrollerna. Dessutom är det ett gott och snabbt val då tiden är knapp.

    (30)

    (30)
    30min

    Röd pesto

    Röd pesto passar till mycket! Några tips är att servera den med nykokt pasta, färskt bröd eller som sås till grillat.

    (10)

    (10)
    10min

    Penne alla vodka

    Penne alla vodka är en rätt som enligt rykten serverades på nattklubbar i New York på 80-talet. En riktig klassiker i det italiensk-amerikanska köket. Servera gärna med knaperstekt salsiccia eller pancetta.

    (32)

    (32)
    25min

    Balsamicoreduktion

    Balsamicoreduktion eller sås är en relativt enkel sås men som gör så mycket till en rätt.

    (11)

    (11)
    30min

    Tunna crostini med bönsalsa

    Tunna crostini med bönsalsa är perfekt som plock innan maten eller till minglet.

    (12)

    (12)
    30min

    Strozzapreti med aubergine och grönkål

    Strozzapreti med aubergine och grönkål är en härlig lättlagad vegetarisk pastarätt.

    (25)

    (25)
    45min

    Svart pizza med fuet, burrata och pesto

    Svart pizza med fuet, burrata och pesto får sin smak från fräsch tomatsås och härlig pesto. Passar bra till halloweenmyset.

    (11)

    (11)
    >48 tim

    Piadina med het bönröra

    Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Fyll bröd med bönröra och stek i stekpanna. Piadina passar att äta när och var du vill, inne som ute.

    (18)

    (18)
    20min

    Ribollita - Toskansk brödsoppa

    Ribollita är en berömd toskansk brödsoppa. En rustik soppa med kål, bönor och bröd. Här en variant med pancetta. Passar utmärkt att servera i kall höstdag.

    (40)

    (40)
    45min

    Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben

    Bönor och stekt grönkål passar utmärkt till kryddiga kycklingben som går bra att grilla eller steka i ugnen.

    (24)

    (24)
    40min

    Stekt dorata (seabream)

    Dorata eller seabream är en fantastisk, lagom fet fisk. Stekt dorata med salsa verde är ett riktigt gott middagstips.

    (2)

    (2)
    30min

    Lammburgare

    Lammfärs är gott till det mesta - inte minst till smakrika lammburgare! Servera med bönsalsa för ett ännu matigare alternativ.

    (23)

    (23)
    30min

    Risotto Milanese med prosecco och hummer

    Risotto Milanese, saffransrisotto, är en klassisk italiensk maträtt, i denna variant med prosecco och hummer. En lyxig festrätt som passar bra på nyårsafton.

    (45)

    (45)
    50min

    Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver

    Snabblagad vardagspasta med krämig fetaost, paprika och oliver. Smakrik pasta som passar hela familjen.

    (97)

    (97)
    20min

    Pasta Tortiglioni Provencal med nötfärs

    Pasta med nötfärs, tomat och olivolja provencal. Lättlagad och god vardagsrätt att byta ut den vanliga bolognesen med.

    (17)

    (17)
    20min

    Stekt svamp med pecorino

    Stekt svamp med pecorino passar som egen rätt tillsammans med bröd eller som tillbehör till kött, fisk eller kyckling.

    (20)

    (20)
    15min

    Pasta Mezze Maniche med svamp och tryffelsalami

    Snabblagad pasta med smak av svamp och tryffelsalami. Toppa med färskriven parmesanost. Passar både till vardag och fest.

    (37)

    (37)
    15min

    Risotto på svamp och spenat

    Risotto med karl-johansvamp och skogschampinjoner. Risotto är en klassisk italiensk rätt som får sin krämighet från riset. Passar extra bra att servera i höst.

    (37)

    (37)
    45min

    Stufato, italiensk gryta

    Stufato är en italiensk gryta med massor av grönsaker, bönor och kikärtor. En god köttgryta tröttnar man aldrig på!

    (109)

    (109)

    Halloumi med svartkål och svamp

    En enkel och snabblagad rätt med halloumi och svartkål. Ge den extra sting med romescosås.

    (42)

    (42)
    30min

    Spaghetti alla Gricia

    Pasta alla gricia är en av de mest kända pastarätterna från Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver själva spaghettin. Lättlagat, smakrikt och gott!

    (64)

    (64)
    30min

    Krämig röra på cannelinibönor och rostad vitlök

    En snabblagad böndipp på mixade cannellinibönor, en kall röra som passar till det mesta.

    (78)

    (78)
    25min

    Olivkräm med sardell, vitlök, mandel och olivolja

    En smaskig tapenad med oliver, sardell och vitlök. Passar perfekt på ett festligt buffébord.

    (7)

    (7)
    10min

    Vispad feta och ricotta med surdegskrutonger och olivolja

    Vispad feta och ricotta med surdegskrutonger och olivolja extra vergine - en bättre dipp helt enkelt!

    (45)

    (45)
    10min

    Kall potatissallad med kapris och citron

    Potatissallad med kapris, passar bra till t ex en bit lax.

    (55)

    (55)

    Pollo alla diavola med pecorino och röda druvor

    Pollo alla diavola - Toscansk djävulskyckling. En mustig och saftig kycklingrätt med pecorino som lagar sig själv i ugnen.

    (2)

    (2)
    1tim

    Ugnsbakad aubergine med tomatsås och parmesan

    Ett enkelt och gott sätt att tillaga aubergine. Passar fint att servera på egen hand med en god sallad till, eller gör som i Italien och bjud den ihop med en bit kött eller fisk.

    (86)

    (86)

    Insalata di pasta fredda

    Insalata di pasta fredda - pastasallad med pancetta, rostad mandel och krämig burrata.

    (31)

    (31)
    45min

    Krispigt grillad abborre med granatäpple och fänkål

    Abborre är en helt underbar fisk att grilla!

    (12)

    (12)
    45min

    Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis

    Bläckfisk är en av havets verkliga delikatesser. Njut av vårt delikata recept med krispig, friterad bläckfisk.

    (6)

    (6)
    3tim

    Bakad rotselleri med pesto piccante och fetaost

    Bakad rotselleri är gott som tillbehör till grillat, på buffén eller som en egen vegetarisk rätt.

    (23)

    (23)
    2tim 10min

    Fyllda bifftomater

    Det här är ett vackert sätt att servera grönsaker och ris på till t ex grillad kyckling eller annat kött.

    (8)

    (8)
    45min

    Grilled cheese sandwich med tre italienska ostar

    Inte bara en utan hela tre olika sorters ost ingår i denna frasigt goda sandwich. Perfekt som mättande mellanmål, enkel lunch eller middag.

    (11)

    (11)
    15min

    Olivkräm med sardell, vitlök, mandel och olivolja

    En kall röra som passar till det mesta.

    (5)

    (5)
    10min

    Piadina med Pesto Piccante, mozzarella och örter

    Italienska brödet Piadina passar utmärkt att vika enligt TikTok-trenden. Värm brödet i stekpanna med lite olivolja och fyll med dina favoritsmaker.

    (17)

    (17)
    15min

    Pan bagnat

    Bästa utflyktsbrödet - med salladen gömd inuti! Pan Bagnat är en utflyktsrätt som har sitt ursprung i Provence i södra Frankrike.

    (13)

    (13)
    15min

    Zeta al forno

    Zeta al foZeta al forno är inspirerad av Tony Sopranos favorit ”Ziti al forno”. Är du ett ”Sopranosfan” eller ska bjuda ett fan - då är det här det bästa middagsvalet!

    (57)

    (57)
    2tim 10min

    Bön- och äppelsallad

    Vegetarisk och snabblagad sallad med fräscha smaker från äpple och blekselleri. Toppa med rostade valnötter för härligt krisp.

    (20)

    (20)
    15min

    Böngryta med salami piccante

    Mustig gryta med bönor och hetta från Salami Piccante med chili. Går att äta som den är eller tillsammans med kokt potatis eller ris.

    (23)

    (23)
    30min

    Spaghetti med tryffelsalami

    Snabblagad pasta med mascarpone och smak av tryffel. Spaghettin är bronsvalsad äggpasta vilket gör att pastan tar upp sås och mättar bättre.

    (22)

    (22)
    30min

    Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

    Bakad fetaost, tomat och chili gör den trendiga och snabblagade pastarätten magiskt god. Enkel spaghetti som är krämig och har mycket smak.

    (248)

    (248)
    30min

    Grillad aubergine med fetaostsalsa

    Grillad aubergine med smakrik salsa gjord på fetaost, tomater och melon. Passar utmärk som förrätt eller som tillbehör.

    (38)

    (38)
    1tim 10min

    Vegetariska kåldolmar med halloumi

    Goda vegetariska kåldolmar fyllda med riven halloumi och cannelinibönor. Ljuvliga smaker från medelhavsköket. Serveras med mustig klassisk tomatsås.

    (35)

    (35)
    45min

    Ugnsbakade rotfrukter med oliver och fetaost

    Ugnsbakade rotfrukter med krämig fetaost och grekiska oliver. Passar fint som tillbehör till kött, kyckling och fisk, samt som egen vegetarisk maträtt.

    (167)

    (167)
    50min

    Wrap med halloumaki, rödlök och tomat

    (26)

    (26)
    20min

    Piadina med fetaost och Pesto Piccante

    Piadina är ett klassiskt italienskt bröd som bakas på olivolja. Denna variant är med het pesto, fetaost och oliver. Utmärkt att servera till lunch eller mellanmål.

    (9)

    (9)
    20min

    Picklade bönor med rödlök

    Picklade sojabönor är ett utmärkt tillbehör till fisk, kött och kyckling. Snabbinläggningen som innehåller vinäger ger bönorna en fin och rundare smak.

    (13)

    (13)
    1tim 10min

    Grönkålssallad med fetaost och granatäpple

    Grönkålssallad med mycket färg och smak. Passar utmärkt att servera som egen rätt eller som tillbehör på julbordet.

    (30)

    (30)
    20min

    Skafferipasta med Tareq Taylor

    Enkel och snabblagad vardagspasta i samarbete med Tareq Taylor. Med inspiration från medelhavsköket, hetta från chili, umami från sardeller och kikärtor som mättar.

    (42)

    (42)
    25min

    Vongoloni med pesto och blomkål

    Snabblagad vegetarisk pasta med pesto och blomkål. Utmärkt att servera till vardags när man vill ta vara på trötta grönsaker och kryddor i kylen.

    (31)

    (31)
    25min

    Pappardini med chilipesto och salami

    Äggpasta smaksatt med pesto piccante ger härligt sting. Pasta med salami och zucchini med citron som ger frisk smak till rätten.

    (83)

    (83)
    30min

    Spaghetti med Pesto Piccante

    Snabblagad pasta pesto piccante med smak av het chili och paprika. Det stekta vitlöksbrödet ger pastan krisp, något som är vanligt i södra Italien. Passar fint till lunch eller middag.

    (37)

    (37)
    25min

    Pappardini med kyckling, tomat och grana padano

    Smakrik äggpasta med kyckling och ugnsbakade tomater. Passar utmärkt som vardagspasta men också vid finare tillfällen. Riv över extra Grana Padano för bästa smak.

    (96)

    (96)
    30min

    Vongoloni med skaldjur och mascarpone

    Krämig äggpasta med skaldjur och italienska smaker. Utmärkt att servera vid finare tillfällen när man vill bjuda på något extra.

    (113)

    (113)
    35min

    Getostbollar med örter

    Goda getostbollar med tre olika toppnings. Utmärkt småplock till minglet. Enkelt att förbereda och kan varieras med olika smakkombinationer.

    (35)

    (35)
    25min

    Pasta Tortiglioni med kapris och grillad paprika

    Enkel vardagspasta med klassiska italienska smaker. Toppa med nyriven parmesanost och nymalen svartpeppar för bästa smak.

    (39)

    (39)
    30min

    Pasta Radiatore med grönsaker och kidneybönor

    Snabblagad vegetarisk pasta med italienska smaker. Bönorna tillsammans med grönsakerna gör pastan mättande med härlig hetta från chili.

    (43)

    (43)
    25min

    Svamptoast

    Svamptoast med läcker touch av vitlök under ett täcke av smält ost. Använd gärna svamp efter säsong för bästa smak.

    (40)

    (40)
    20min

    Pastagratäng med tomat, broccoli och pancetta

    Traditionell pastagratäng med spännande smaker av broccoli och rökt pancetta. Lätt att förbereda och enkel att gratinera i ugnen.

    (160)

    (160)
    30min

    Gratinerad grönsakssoppa

    Mustig ostgratinerad grönsakssoppa med italienska smaker. Påminner om en klassisk löksoppa som kan serveras som både förrätt eller varmrätt.

    (29)

    (29)
    30min

    Örtssmör

    BreOliv med färska örter passar utmärkt att servera till kyckling, fisk och kött. Ger en fräsch smak som gifter sig väl med smaken av olivolja.

    (12)

    (12)
    10min

    Picklad grönkål med chili och vitlök

    Picklad grönkål med smak av vitlök och chili är ett utmärkt tillbehör till fisk, kyckling eller kött. Förbered gärna dagen innan för mer smak.

    (29)

    (29)
    2tim 10min

    Picklade morötter och ingefära

    Med färdig snabbinläggning gjord på vitvinsvinäger är det enkelt att pickla grönsaker. I den här varianten med morot och ingefära. Passar fint i sallader eller som tillbehör.

    (15)

    (15)
    2tim 10min

    Picklade polkabetor med lagerblad och timjan

    Picklade polkabetor kryddade med färsk timjan och lagerblad. Lagen är gjord på vitvinsvinäger vilket gör att betorna får en mild och nyansrik smak. Utmärkt att servera som tillbehör eller i sallader.

    (42)

    (42)
    2tim 10min

    Picklad gurka med citron och persilja

    Picklad gurka med frisk smak av citron och färsk persilja. Lagen är gjord på vitvinsvinäger, vilket ger en mer nyansrik smak. Utmärkt att ha i sallader eller som tillbehör till grillat.

    (31)

    (31)
    2tim 10min

    Snabbpicklade grönsaker

    Snabbpicklade grönsaker som kan ätas direkt. Lagen är gjord på vitvinsvinäger som ger grönsakerna en mild och nyansrik smak. Passar utmärkt som tillbehör.

    (10)

    (10)
    15min

    Bruschetta med ugnsbakade tomatklyftor och friterad kapris

    En smakrik bruschetta med ugnsbakade tomatklyftor tillsammans med smakrik olivolja och friterad kapris blir perfekt som lite antipasti eller på buffébordet.

    (43)

    (43)
    20min

    Linsbolognese

    Linsbolognese är en mustig vegetarisk bolognese med röda linser. Klassiska italienska smaker med mycket grönsaker. Servera med riven parmesan.

    (193)

    (193)
    45min

    Linsburgare med pestomajonnäs och picklad rödlök

    Smakrik vegetarisk burgare, med röda linser istället för kött. Pestomajonnäs och picklad rödlök är goda tillbehör. Servera i surdegsbröd med sallad.

    (59)

    (59)
    1tim

    Vitello Tonnato

    Vitello Tonnato är ett klassisk italienskt recept, kalvstek med tonfisksås smaksatt med kapris. En bra rätt att förbereda dagen innan och perfekt till buffébordet.

    (47)

    (47)
    21tim 15min

    Bakade fetaostpaket

    Bakad fetaost tillsammans med olika bönor och örter, smakar ljuvligt som ett tillbehör eller som en enklare förrätt.

    (70)

    (70)
    30min

    Bönor med vitt vin och tomat

    Härlig bönsoppa med tomater och vitt vin. Milda fina smaker och en snabblagad vardagsrätt eller tillbehör.

    (44)

    (44)
    20min

    Grillad makrill med hirsmixsallad och chilimajonnäs

    Grillad makrill med tomat-topping och härlig hirsmix-sallad. Servera tillsammans med en kryddig chilimajonnäs. Perfekt sommarmiddag.

    (28)

    (28)
    45min

    Grillade bönor med lökvinägrett och parmesan

    Grillade bönor med en härlig lökvinägrett toppad med parmesan. Härlig förrätt eller mellanrätt på sommaren.

    (22)

    (22)
    30min

    Chorizopanna med kikärtor

    Snabblagad och mustig chorizopanna med kikärtor som gratineras i ugn med ricotta. God som lunch eller middag i vardagen.

    (46)

    (46)
    30min

    Sommarsallad med tomater, bär och mozzarella

    Den somrigaste och fräschaste salladen med bär, tomater och mozzarella, toppas med härlig balsamvinäger och smakrik olivolja. Sommarens godaste lunch.

    (25)

    (25)
    20min

    Ljummen sallad på primörer och burrata

    En ljuvlig förrätt med smak av vårens första primörer tillsammans med en krämig burrata och en örtolja.

    (44)

    (44)
    20min

    Halloumakisallad med melon

    Härlig sommarsallad med vattenmelon och grillad halloumaki. Utmärkt att servera som tillbehör eller egen maträtt.

    (49)

    (49)
    20min

    Cacio e pepe

    Cacio e pepe är en klassisk italiensk vardagspasta som är snabblagad och passar vuxna som barn. Serveras med färskriven pecorino på toppen och nymalen svartpeppar.

    (373)

    (373)

    Ägg i tomatsås med vita bönor

    Matig tomatsås med bönor som serveras med kokta äggen. Utmärkt att servera till den italienska brunchen eller som lättare lunch.

    (103)

    (103)
    25min

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept varmrätter
      • Recept
        • Alla recept
        • Sommar
        • Klassiska italienska rätter
        • Antipasti och Småplock
        • Buffé
        • Pasta
        • Varmrätt
        • Tillbehör
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
        • Använda olivolja i köket
        • Grunden till en god olivolja
      • Gott att veta & matinspiration
        • Matlagningsfilmer
        • Antipasti
        • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
        • Buffé – planera & laga
        • Grilltips
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Alla Zetas produkter
        • Ekologiska produkter
        • Olivolja
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgiftspolicy
        • Sitemap
        • En hållbar väg – Care of Di Luca
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad