Recept varmrätter

Recept på huvudrätt/varmrätt både till vardag och fest. Recepten är indelade i kött, fisk, fågel och vegetariska. I Italien följer varmrätten efter antipasto och primi piatti.

Bakade fetaostpaket

Bakad fetaost tillsammans med olika bönor och örter, smakar ljuvligt som ett tillbehör eller som en enklare förrätt.

(6)

(6)

Bönor med vitt vin och tomat

Härlig bönsoppa med tomater och vitt vin. Milda fina smaker och en snabblagad vardagsrätt eller tillbehör.

(3)

(3)

Grillad makrill med hirsmixsallad och chilimajonnäs

Grillad makrill med tomat-topping och härlig hirsmix-sallad. Servera tillsammans med en kryddig chilimajonnäs. Perfekt sommarmiddag.

(2)

(2)

Grillade bönor med lökvinägrett och parmesan

Grillade bönor med en härlig lökvinägrett toppad med parmesan. Härlig förrätt eller mellanrätt på sommaren.

(2)

(2)

Chorizopanna med kikärtor

Snabblagad och mustig chorizopanna med kikärtor som gratineras i ugn med ricotta. God som lunch eller middag i vardagen.

(1)

(1)

Sommarsallad med tomater, bär och mozzarella

Den somrigaste och fräschaste salladen med bär, tomater och mozzarella, toppas med härlig balsamvinäger och smakrik olivolja. Sommarens godaste lunch.

(3)

(3)

Ljummen sallad på primörer och burrata

En ljuvlig förrätt med smak av vårens första primörer tillsammans med en krämig burrata och en örtolja.

(4)

(4)

Halloumakisallad med melon

Härlig sommarsallad med vattenmelon och grillad halloumaki. Utmärkt att servera som tillbehör eller egen maträtt.

(7)

(7)

Cacio e pepe

Klassisk italiensk vardagspasta som är snabblagad och passar vuxna som barn. Serveras med färskriven parmesanost på toppen och nymalen svartpeppar.

(16)

(16)

Ägg i tomatsås med vita bönor

Matig tomatsås med bönor som serveras med kokta äggen. Utmärkt att servera till den italienska brunchen eller som lättare lunch.

(9)

(9)

Spaghetti Pomodoro

Klassisk italiensk vardagspasta som serveras med riven parmesanost på toppen. Tomatsåsen är härligt mustig och tillför härlig smak till rätten.

(8)

(8)

Tryffelpasta med pilgrimsmusslor

Krämig tryffelpasta som serveras med lätt stekta pilgrimsmusslor. Pasta som passar utmärkt till helg och fest.

(11)

(11)

Marinerad fläskkarré med potatissallad

Grillad fläskkarré och hemmagjord potatissallad med italienska smaker. Marinaden tillför extra mycket smak till köttet.

(9)

(9)

Kikärtsbollar med krispig sallad, pesto, tomatsås vitlökscreme

Goda kikärtsbollar med inspiration från det italienska köket. Serveras med hemmagjord tomatsås och vitlökscreme.

(4)

(4)

Halstrade laxkuber med crème av sparris och mandel

Laxbitar med rostad potatis och primörer smakar ljuvligt och är enkelt och snabbt att laga. Tillsammans med crème av sparris och mandel får rätten en härlig smakkombination.

(15)

(15)

Piadina med pesto och oliver

Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med pesto, buffelmozzarella, oliver, parmesan och rostade pinjenötter. Toppa med tomater och basilika. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.

(5)

(5)

Piadina med kronärtskocka och mozzarella

Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med kronärtskockor, buffelmozzarella och parmesan. Toppa med cocktailtomater och timjan. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.

(1)

(1)

Piadina med soltorkade tomater och parmaskinka

Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med soltorkade tomater, buffelmozzarella, prosciutto och rucola. Toppa med lite crema balsamico. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.

(14)

(14)

Piadina med skogschampinjoner, tryffelcrème och mozzarella

Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med champinjoner, buffelmozzarella, tryffelcrème, parmesan och tomater. Toppa med lite salladsskott. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.

(5)

(5)

Aubergine- och Hirsmixsallad med rostade kikärtor & fetaost

Färgstark och smakrik sallad med bas på hirsmix. Ugnsgrilla aubergine tillsammans med kikärtor och fetaost. Ringla över pestovinägrett.

(38)

(38)

Hirsmixsallad

Snabblagad och god sallad med smaker från medelhavsköket. Serveras tillsammans med en färgstark paprikadressing. Passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé.

(19)

(19)

Krispig anka med broccolikräm, gulbeta och svartpepparsky

Ljuvlig varmrätt med krispigt ankbröst med picklad gulbeta, shiitakesvamp och broccolikräm. Festlig nyårsmeny av Sebastian Gibrand.

(35)

(35)

Kycklingsoppa med pasta Maccaronetti

Smakrik kycklingsoppa med pasta maccaronetti och grönsaker. Perfekt som en vardagssoppa under höst och vinter.

(25)

(25)

Spaghetti med savoykål och bönor

En härligt mustig vegetarisk pastarätt med svarta bönor, oliver och savoykål. Toppas med nyriven parmesan och en smakrik olivolja.

(46)

(46)

Linsgryta med tomat och fetaost

Mustig och snabblagad linsgryta som toppas med fetaost. En mycket god vegetarisk middag mitt i veckan.

(122)

(122)

Bönsallad med crostini

En snabb och god bönsallad som passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé. Krispigt, härligt och välsmakande med oliver, bönor och grillad paprika.

(40)

(40)

BreOlivröra på crostini

Crostini bredd med en röra på BreOliv smaksatt med kapris, soltorkade tomater och sardellcrème är ett perfekt tilltugg på buffén eller innan maten.

(8)

(8)

Råstekta grönsaker med vegansk majonnäs

Råstekta grönsaker och vegansk majonnäs gjord på kikärtsspad. Passar utmärkt som egen huvudrätt eller som tillbehör.

(18)

(18)

Kikärtor med smak av citron och provencal

Kikärtor, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citron och olivolja Provencal. Ett matigt tillbehör eller ett snabbt gott mellanmål.

(27)

(27)

Linser smaksatta med citronoliver

Linser, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citronoliver, olivolja och gräslök. Matigt tillbehör eller ett snabbt mellanmål.

(20)

(20)

Lyxig mac'n cheese på Maccaronetti

Zetas tolkning på mac'n cheese på vår smakrika svampcrème med tryffelsmak tillsammans med Maccaronetti. En snabblagad, lite lyxigare vardagsrätt.

(50)

(50)

Svarta bönor med grillad paprika

Svarta bönor, färdiga att äta som du snabbt blandar ihop med grillad paprika. Snabbt och gott tillbehör eller mellanmål.

(15)

(15)

Kidneybönor med italiensk salladskrydda

Smaksatta kidneybönor, färdiga att äta, med salladskrydda är snabbt och mättande. Serveras som mellanmål, lunch eller som ett matigt tillbehör.

(23)

(23)

Grynotto med rostad pumpa

Variant på risotto men med olika gryner. Tillsammans med rostad pumpa, parmesan och vitlöksstekt svamp blir det en härlig rätt med mycket smak.

(4)

(4)

Sötpotatis i ugn med fetaost

Sötpotatis med fetaost och chili är en perfekt kombination av smaker, sött, salt och lite kryddigt. Passar lika bra som tillbehör som egen vegetarisk rätt.

(67)

(67)

Tonfisksås med Linguine

Mustig tonfiskpasta med klassiska italienska ingredienser som kapris, tomater och vitlök. Något man snabbt kan svänga ihop en vardagskväll.

(26)

(26)

Apelsin- och fänkålssallad med rödlök och gröna oliver

En solig och snabblagad sallad med apelsin, fänkål och cerignolaoliver. God som den är, som tillbehör eller på buffén.

(8)

(8)

Medelhavssallad

En snabblagad bönsallad från medelhavsköket med picklad rödlök som kan förberedas dagen innan.

(31)

(31)

Fritters med bönor

Små härliga fritters med vita bönor, parmesan, citron och ricotta. Perfekt som ett gott tillbehör eller som en del av en buffé.

(19)

(19)

Vegetarisk pastagratäng med zucchini

Vegetarisk smakrik pastagratäng med zucchini, strozzapreti och pecorino, som får sin krämighet från mascarpone. En härlig vardagsmiddag.

(58)

(58)

Maccaronetti alla Campagnola

Vegetarisk vardagspasta som passar hela familjen. Tomatsåsen får en mustig smak med paprika. Servera gärna kyckling eller linser till om du vill ha rätten lite matigare.

(68)

(68)

Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor

En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det en härlig smakkombination.

(31)

(31)

Sardellrisotto med oliver, citron och rostad mandel

En krämig och smakrik sardellrisotto med oliver, tomat, citron och rostad mandel. Med härliga italienska smaker blir det en festlig rätt, både till vardag och helg.

(12)

(12)

Pasta Maccaronetti Bolognese

Köttfärssås med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. Passar hela familjen.

(83)

(83)

Osso Bucco på lammlägg

Osso Bucco är en typisk italiensk rätt, denna gång toppad med gremolata. Långkokt lamm med smak av citron och örter.

(21)

(21)

Socca med tryffelsalami och mozzarella

Socca är italiensk pannkaka gjord på kikärtor. Med tillbehör som tomatsås, tryffelmajonnäs, mozzarella och tryffelsalami blir detta en härlig italiensk förrätt eller en lite lyxigare lunch.

(33)

(33)

Focaccia med rosmarin och oliver

Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med smak av provencal. Brödet toppas med oliver, havssalt och färsk rosmarin. Utmärkt att servera som tillbehör på buffen.

(71)

(71)

Bröd- och tomatsoppa - Pappa al Pomodoro

Mustig bön- och tomatsoppa som du lätt lagar till en vardagskväll, enkel och god soppa med en härlig macka för lite mer matighet.

(23)

(23)

Spaghetti Aromatici – Örtdoftande spaghetti

En ljuvligt örtdoftande spaghetti med kapris och pinjenötter, toppad med smakrik pecorino.

(49)

(49)

Sommarsallad med helbakad halloumi

Härlig sommarsallad med smaker från medelhavsköket tillsammans med en fräsch örtvinägrett

(36)

(36)

Ugnsbakad fänkål med chili och citron

Fänkål i ugn som smaksatts med chili och citron är ett vegetariskt tillbehör som passar fint till fisk eller ljust kött.

(20)

(20)

Grillad kyckling med gemsallad och halloumi

Grillad kyckling som sköter sig själv på grillen. Blir härligt saftig och har smak av chili, citron och vitlök.

(8)

(8)

Grillad sommarkål med kapris och tonfisk

Tonfisksallad med kapris och grillad sommarkål. Salladen får sin sälta från sardellfiléerna. Passar fint när man ska grilla i sommar.

(13)

(13)

Grillad röding med sommarkål och oliver

Varmrätt med härliga smaker från medelhavsköket. Grillad citron tillför extra fräschör.

(7)

(7)

Rostade grönsaker med smulad fetaost

God vegetarisk sallad som passar fint som egen maträtt eller tillbehör.

(24)

(24)

Grillad halloumi med spenat- och hasselnötssallad

Sallad med mycket fräschör och krisp från rostade hasselnötterna.

(11)

(11)

Pasta fiocchi med kyckling – Jägarens kyckling

Mustig kycklingpasta fiocchi med goda grönsaker. Variant på jägarens kyckling med svamp och oliver.

(30)

(30)

Halloumi fries med kikärtsdipp

Friterad halloumi blir ljuvligt frasig. Doppa i krämig kikärtsdipp som smaksatts med grillad paprika och vitlök. Perfekt som drinktilltugg eller smårätt.

(36)

(36)

Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

Pastasallad med pesto, svartkål, härliga primörer och toppad med rostad fetaost. Läcker sallad som egenrätt, tillbehör till grillat eller till vårbuffén.

(28)

(28)

Fyllda paprikor - Peperoni Ripieni

Fyllda paprikor med gryner som parmesangratineras i ugnen med smak av kapris, tomater, aubergine och sardeller. Perfekt om du har gryner över.

(14)

(14)

Fiskgryta puttanesca med baljväxtris

Variant på den klassiska rätten pasta puttanesca med fisk och baljväxtris. En härlig fiskgryta med smak av tomater, kapris och oliver. Fiskgrytan är god till något av våra baljväxtris.

(14)

(14)

Citronpasta linguine med rostade pistagenötter

En fräsch och härligt smakrik pasta med få ingredienser och som går snabbt att laga till. Härliga smaker av citron, vitlök, parmesan och pistagenötter.

(55)

(55)

Bakad fetaost med rostat bröd

Fetaost som ugnsbakas eller läggs på grillen i folieknyte ger en djupare smak. Tillsammans med honung och rosmarin blir det en perfekt smakkombination. Perfekt som mindre rätt på rostat bröd eller som tillbehör.

(42)

(42)

Tagliata med långrostade tomater

Tagliata är en härligt lyxig rätt med oxfilé, ugnsrostade tomater, hyvlad parmesanost och färska örter. I den här varianten har vi tillsatt stekt svamp.

(23)

(23)

Macka med blandade bönor och friterade salviablad

Matig macka med marinerade blandade bönor blandade med kapris och tomater. Mackan toppas med friterad salvia.

(8)

(8)

Spaghetti pesto

Spaghetti pesto är en riktigt klassiker med den smakrika röran med basilika från Genua. God till pasta, men också på brödet tillsammans med italienska charkuterier. Här är en variant med rostade solroskärnor.

(67)

(67)

Pasta linguine Frutti di Mare

Den klassiska italienska fisk- och skaldjurspastan med vitlök, tomat, vitt vin och persilja. Perfekt att lyxa till sig på helgen och njuta tillsammans med familj och vänner.

(72)

(72)

Spaghetti med soltorkade tomater, sardeller och stekt bröd

En mustig och god spaghetti toppad med krispigt bröd och med smaksättning av tomater och sardeller. Förr i tiden i Italien om man inte hade råd med dyr ost kunde man steka gammalt bröd och strö över pastan istället. Därför kallas rätten fattigmansparmesan i Italien.

(44)

(44)

Lax med ris på baljväxter

Ris på röda linser & gröna ärter med grönsaker tillsammans med stekt lax. Med kapris, sockerärtor och ris av baljväxter blir det en perfekt rätt i vardagen

(7)

(7)

One pot pasta med grönsaker

Pastarätt som är den perfekta snabbmaten, allt tillagas i en gryta - one pot pasta. Bra vardagsmat som snabbt kan lagas till och blir härligt mustig med oliver, sardeller, kapris och soltorkade tomater.

(53)

(53)

Bläckfisksallad med potatis och bönor

En fräsch medelhavssallad med bläckfisk, potatis och bönor med en härlig citrusdressing.

(6)

(6)

Ratatouille med italienska smaker

En enkel och smakrik ratatouille med italienska smaker och fetaost. Perfekt som tillbehör eller till buffébordet

(52)

(52)

Frittata på grönkål och spaghetti

En härlig variant på frittata med grönkål och spaghetti. Perfekt att snabbt laga till när du har lite kall pasta kvar från dagen innan.

(38)

(38)

Vintersallad med gorgonzola och valnötter

En härlig sallad med gorgonzola och valnötter. En fräsch favoriträtt till vintern med en bra bas på ris av kikärtor som gör den mer mättande och med pigga inslag av granatäpple.

(31)

(31)

Fräst svartkål med svarta bönor

Fräst svartkål tillsammans med svarta bönor, rödlök och morot. Ett perfekt tillbehör, contorni, till varmrätten eller som en bufférätt.

(33)

(33)

Rostad blomkålssoppa med gremolata

Soppa med rostad blomkål och potatis med god knaprig topping av ugnsrostade kikärtor á la gremolata. En värmande, smakrik soppa med spännande tillbehör.

(58)

(58)

Baljväxtrisotto med räkor och zucchini

Fräsch variant på norditaliensk risotto, som är gjord på ris av röda linser och gröna ärtor, med trevliga tillbehör som zucchini och räkor. Perfekt till en vårbuffé eller som en härlig vardagsrätt.

(26)

(26)

Sallad med grillad halloumi och nektariner

Den perfekta salladen för varma sommardagar! Halloumi passar utmärkt med sötman från jordgubbar och nektariner. Salladen fungerar även på buffébordet!

(22)

(22)

Cocotter med nässlor, parmesan och ägg

En enkel rätt med stora smaker som passar till helgfrukosten eller som en lättare lunch. Använd gärna det gröna enligt säsong.

(4)

(4)

Pecorinopolenta med vitlöksstekt svamp och örter

Servera som lättare rätt i vardagen eller varför inte som en härlig förrätt till helgen! Smaker av Pecorino och vitt vin ger denna polenta guldkant.

(6)

(6)

Pasta Linguine med ärter och zucchini

Linguine con zucchine e piselli, en snabb och grön pasta för vardagen.

(33)

(33)

Pasta Strozzapreti med citron och rostade primörer

Rostade primörer, al dente pasta och en krämig citronsås. Snabb och enkel vardagsrätt!

(18)

(18)

Gnocchi med rostade grönsaker och bönor

Krämiga gnocchi med ungsrostade grönsaker och vita bönor får en extra skjuts av citroncest, riven parmesanost och färsk timjan. Passar till vardag som helg!

(43)

(43)

Mangold med vitlök och chili

Ett grönt tillbehör som blir till en lättare rätt tillsammans med mozzarella och rostat surdegsbröd.

(13)

(13)

Spaghetti med kikärtor och musslor

Spaghetti ceci e vongole, en italiensk pasta med smaker från Medelhavet. Passar såväl till vardagslyx som till helgen!

(4)

(4)

Ravioli med ricotta och spenat

Hemmagjord ravioli fylld med krämig ricotta och spenat. Servera gärna med gyllene krispiga hasselnötter!

(25)

(25)

Pasta Mezze Maniche med halloumibolognese

Riven, stekt halloumi får perfekt konsistens och sältan från osten passar utmärkt med sötman från tomaterna. En snabb och smakrik rätt till vardag och helg!

(115)

(115)

Halloumipytt med bön- och paprikadipp

Pytt i panna à la Medelhavet. Krispig halloumi och salta oliver passar utmärkt tillsammans med sötman från den grillade paprikan. Smaklig måltid!

(28)

(28)

Matig medelhavssallad

Matig sallad med ris av gröna ärter & röda linser tillsammans med färska och soltorkade tomater, oliver och kapris. Passar såväl till vardags som helg.

(44)

(44)

Pasta av kikärtor med tomat och champinjoner

En mustig vegetarisk rätt med kikärtsris, tomat och champinjoner. Bjud som egen rätt eller som tillbehör.

(23)

(23)

Pasta Capellini med vitlök och chili

Tunn pasta med vitlök och chili fräst i olivolja, en snabb och enkel rätt med klassiska smaker.

(35)

(35)

Pasta Strozzapreti med italiensk tomatsås

En pasta Strozzapreti med en härligt god italiensk tomatsås. En enkel och god pasta som smakar himmelskt.

(37)

(37)

Pasta Fiocchi med spenat och rökt lax

Pasta Fiocchi med spenat och rökt lax. Mascarpone ger pastan det lilla extra, gör den krämig och riktigt god. Passar perfekt till både vardag och fest.

(36)

(36)

Sommarsmörgås med kronärtskocka och ricotta

En riktigt härlig sommarsmörgås med ljuvlig smak av jordgubbar, ricotta och kronärtskocka. Passar perfekt som lunchmat.

(11)

(11)

Potatis i ugn med aioli

Frasig klyftpotatis med vitlöksaioli. Ett perfekt tillbehör till kött, fisk och fågel eller till en nygrillad burgare.

(14)

(14)

Lasagne med salsiccia

Klassisk italiensk lasagne med salsicciafärs. Mustig och smakrik och passar perfekt när det är många som är hungriga.

(40)

(40)

Sparris med parmesan och nötter

Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

(40)

(40)

Potatissallad med parmesan

Vinägrettpotatissallad med basilika och parmesan. Passar utmärk till kallskuret och grillat som ett tillbehör.

(18)

(18)

Grönkålschips med parmesan

Krispiga grönkålschips med lagrad parmesan. Perfekt som tilltugg till drinken eller framför tvn.

(81)

(81)

Pasta Tortiglioni med salami och oliver

Pasta med mustig tomatsås med paprika, salami och svarta oliver. Snabbt och enkelt!

(83)

(83)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.