Polpette – kött- och bönbullar i tomatsås

RÖSTA PÅ RECEPTET (9)

(9)

Vad tycker du?

1tim 13 ingredienser

Kött- och bönbullar behöver man inte steka i smör. På italienskt vis steks de i olivolja och puttrar sedan försiktigt klart i en god tomatsås, det man kallar ”in umido”. Servera med pasta, potatis eller bröd och toppa med riven parmesanost.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3 msk
ströbröd
1
ägg
1/2 dl
vatten
1
gul lök, finhackad
2
vitlöksklyftor, finhackade
300 g
blandfärs
salt
nymalen svartpeppar
1 dl
vatten
400 g
hela skalade tomater
1 kruka
basilika, hela blad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (9)

(9)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Carina Paulsson

Hej!
Går denna rätt att frysa?
Med vänlig hälsning, Carro

Anna Mellberg

Hej Carina! Det ska inte vara några problem! Hälsningar från vännerna på Zeta

Owe

En fundering. Jag får inte riktigt ihop receptet. Man skall väl även blanda ströbrödsblandningen med de stekta bönorna och blandfärsen?

Anna Mellberg

Hej Owe! Vi ser att det fattas en mening i instruktionen. Vi har korrigerat det nu. Tack för att du uppmärksammade oss på det. Glad Påsk önskar vännerna på Zeta

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis