Polpette – kött- och bönbullar i tomatsås

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

(1)

Vad tycker du?

1tim 13 ingredienser

Kött- och bönbullar behöver man inte steka i smör. På italienskt vis steks de i olivolja och puttrar sedan försiktigt klart i en god tomatsås, det man kallar ”in umido”. Servera med pasta, potatis eller bröd och toppa med riven parmesanost.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3 msk
ströbröd
1
ägg
1/2 dl
vatten
1
gul lök, finhackad
2
vitlöksklyftor, finhackade
300 g
blandfärs
salt
nymalen svartpeppar
1 dl
vatten
400 g
hela skalade tomater
1 kruka
basilika, hela blad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

(1)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer