Grönkålschips

RÖSTA PÅ RECEPTET (2252)

(2252)

RÖSTA PÅ RECEPTET (2252)

(2252)

Vad tycker du?

20min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Grönkålschips är härligt frasiga och får en fin smak när de är rostade.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
300 g
grönkål plockad
salt

Gör så här

19 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (2252)

(2252)
Tack!

Inna

Fråga: Om man ska äta grönsakchips dag 2, hur förvarar man dem så att de inte blir blöta?

Anna Mellberg

Hej Inna! Se till att de är ordentligt krispiga och torra innan de tas ut ur ugnen. Vi förvarar våra grönkålschips i en skål. De är absolut krispigast då de precis är nygräddade och förlorar tyvärr lite av krispigheten efter någon dag. Hälsningar vännerna på Zeta

Ylwa karlsson

Det räcker med hälften av oljan om man lägger kålen i en bunke och masserar in oljan i varje vrå innan man lägger dem på plåten eftersom de delar som inte får olja på sig lätt bränns.

Ylwa karlsson

Testade att göra chips fler gånger men de blev aldrig bra förrän jag fick lära mig att man måste massera in saltet och oljan i kålen. Efter det har jag aldrig misslyckats men har gått över till svartkål som blir ännu godare

Kristina Ragnarsson

Toppenrecept! Vi gör grönkålschips så länge det går att få tag på på affärn. På hösten lite egen grönkål. Våra barnbarn äter det som tilltugg alla mål, även frukost o mlmål. Tryggt att veta att det alltid finns vitaminer o mineraler hemma! Mvh kristina

Marica

Jag jobbar på en förskola med eget kök. Vår kock brukar göra grönkålschips och det är ett väldigt omtyckt inslag i vår grönsaksbuffe’

Elliott

Grönkålschipsen kan jag rekommendera er som inte har ätit det,men när det blir blöt så är det inte så gott👍🏼

Pernilla

Serverade barnen i skolan det idag.
De flesta va väldigt skeptiska men alla som jag fick att prova tyckte det va gott och tog mer.
Så roligt.

Anja Nordenfelt

Väl värt att vända grönkålschipsen ett par gånger i ugnen och sedan gillar jag att även ha på lite chilliflakes

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco