Risotto på svamp och spenat

RÖSTA PÅ RECEPTET (89)

(89)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

45min 16 ingredienser

Risotto med karl-johansvamp och skogschampinjoner. Risotto är en klassisk italiensk rätt som får sin krämighet från riset. Passar extra bra att servera i höst.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
20 g
torkad Karl-Johansvamp
alternativt 200 g
färsk
1,2 l
kycklingbuljong (fond + vatten)
2-3 st
schalottenlökar
350 g
Carnaroli
eller
Arborio
eller
torrt vitt vin
250 g
skivade skogschampinjoner
100 g
bladspenat
salt och svartpeppar
hackad persilja

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (89)

(89)

Vad tycker du?

0 kommentarer

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco