Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.
Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.
150 g
750 ml
250 ml
360 g
140 g
100 ml
180 g
Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.
Recept på varma sallader, pastasallad och snabba gröna vardagssalladen. Här har vi samlat alla våra härliga recept på sallader.
Enkel sallad med prosciutto cotto, kan serveras som tillbehör eller lättare lunch. Äpplet i salladen ger en frisk och fräsch smak.
(7)
Den somrigaste och fräschaste salladen med bär, tomater och mozzarella, toppas med härlig balsamvinäger och smakrik olivolja. Sommarens godaste lunch.
(17)
Härlig sommarsallad med vattenmelon och grillad halloumaki. Utmärkt att servera som tillbehör eller egen maträtt.
(26)
Grillad fläskkarré och hemmagjord potatissallad med italienska smaker. Marinaden tillför extra mycket smak till köttet.
(32)
Härligt fräsch sallad med räkor och crème av sparris och mandel och soltorkade tomater. Toppa med krutonger så blir salladen lite matigare. Perfekt till våren och sommarens middagar.
(15)
Färgstark och smakrik sallad med bas på hirsmix. Ugnsgrilla aubergine tillsammans med kikärtor och fetaost. Ringla över pestovinägrett.
(52)
Snabblagad och god sallad med smaker från medelhavsköket. Serveras tillsammans med en färgstark paprikadressing. Passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé.
(36)
En snabb och god bönsallad som passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé. Krispigt, härligt och välsmakande med oliver, bönor och grillad paprika.
(71)
Kikärtor, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citron och olivolja Provencal. Ett matigt tillbehör eller ett snabbt gott mellanmål.
(38)
Linser, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citronoliver, olivolja och gräslök. Matigt tillbehör eller ett snabbt mellanmål.
(25)
Svarta bönor, färdiga att äta som du snabbt blandar ihop med grillad paprika. Snabbt och gott tillbehör eller mellanmål.
(29)
Smaksatta kidneybönor, färdiga att äta, med salladskrydda är snabbt och mättande. Serveras som mellanmål, lunch eller som ett matigt tillbehör.
(35)
En solig och snabblagad sallad med apelsin, fänkål och cerignolaoliver. God som den är, som tillbehör eller på buffén.
En snabblagad bönsallad från medelhavsköket med picklad rödlök som kan förberedas dagen innan.
(42)
Härlig sommarsallad med smaker från medelhavsköket tillsammans med en fräsch örtvinägrett
(59)
Tonfisksallad med kapris och grillad sommarkål. Salladen får sin sälta från sardellfiléerna. Passar fint när man ska grilla i sommar.
(16)
God vegetarisk sallad som passar fint som egen maträtt eller tillbehör.
Sallad med mycket fräschör och krisp från rostade hasselnötterna.
(18)
Pastasallad med pesto, svartkål, härliga primörer och toppad med rostad fetaost. Läcker sallad som egenrätt, tillbehör till grillat eller till vårbuffén.
Sallad med broccoli, blomkålsbuketter, morot och blandade bönor. Salladen får sin fina smak av senapsvinägrett. Passar utmärkt som egenrätt eller som tillbehör.
(30)
När man rostar fetaost får man fram ännu mer smak och en härlig krispighet. Strö över en sallad som den här grynsalladen med gulbeta. Passar även fint till soppa eller snacks.
(23)
En fräsch medelhavssallad med bläckfisk, potatis och bönor med en härlig citrusdressing.
(6)
En härlig sallad med gorgonzola och valnötter. En fräsch favoriträtt till vintern med en bra bas på ris av kikärtor som gör den mer mättande och med pigga inslag av granatäpple.
Fräst svartkål tillsammans med svarta bönor, rödlök och morot. Ett perfekt tillbehör, contorni, till varmrätten eller som en bufférätt.
(40)
Den perfekta salladen för varma sommardagar! Halloumi passar utmärkt med sötman från jordgubbar och nektariner. Salladen fungerar även på buffébordet!
Matig sallad med ris av gröna ärter & röda linser tillsammans med färska och soltorkade tomater, oliver och kapris. Passar såväl till vardags som helg.
(46)
Rostade rödbetor i ugn med italienska klassiska smaker som kapris, lök och vinäger. Sältan i halloumi ger en god smakkombination. Passar perfekt som tillbehör eller som egenrätt.
(54)
Vinägrettpotatissallad med basilika och parmesan. Passar utmärk till kallskuret och grillat som ett tillbehör.
(28)
Fräscht syrliga grönsaker med äppelcidervinäger. Stekt blomkål, broccoli, paprika, zucchini, morot, rödlök och äpple med god vinägrett. Servera som tillbehör till ljust kött, kyckling och fisk.
(31)
Potatissallad med krämig örtricotta som passar utmärkt till grillat.
Pastasallad med pestomarinerad grönkål, kronärtskockor, grillad paprika och oliver med citronsmak.
(24)
Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka och salladslök. Med en sötsyrlig balsamvinäger-vinägrett och färska örter.
(73)
Sallad på blandade bönor med matvete, cocktailtomater och mozzarella. Servera med lax eller som egenrätt.
(43)
Toskansk brödsallad, panzanella, är en klassisk italiensk matig sallad som passar både som tillbehör och som en egen rätt.
Caprese med buffelmozzarella, tomat, jordgubbar och basilika.
Melonsallad med fetaost och haricots verts. Perfekt på buffén.
(79)
Pastasallad med färsk sparris, späda morötter, buffelmozzarella, avokado, oliver och gräslök med en dressing på rosébalsamvinäger och god olivolja.
(98)
Vegetarisk grynsallad med zucchini, färska fikon och fetaostkräm med basilika. En utmärkt matig lunch eller fräsch middag.
(27)
Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.
Tunt skivad zucchini marinerad i citron och färsk mynta. Ett gott tillbehör till en bit kött eller fisk.
Sallad med italienska charkuterier, krämig ostdressing och rostade pinjenötter.
(11)
Ugnsrostade vaxbönor med flingsalt och krispiga mandelflarn. Passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som ett lättare tilltugg.
(51)
Sallad med pannrostad blomkål, broccolikräm, syrliga äpplen, rostad mandel och krispig kål. Perfekt som tillbehör eller på buffén.
Fuet är en mild och ljuvligt god torkad korv som gör sig bra tunt skivad i en bönsallad som denna.
(9)
En klassisk smakkombination - gorgonzola och päron - i en ljuvlig sallad.
Sallad med avokado och sparris i burk. Perfekt att ta med sig som matlåda.
(4)
Haricots verts och oliver gör sig bra med en fruktig vinägrett gjort på hallonbalsamico och god olivolja.
En god vinägrett gör mycket för en sallad. Välj en god olivolja och balsamvinäger och blanda med räkor, tortellini, avokado och övriga ingredienser.
Insalata di rucola e fagioli neri. Små, fina buketter av blomkål bidrar med sin goda smak och konsistens.
Enkel sallad med rucola och en god parmesan, smaksatt med citron och svartpeppar. Servera gärna en rucolasallad som tillbehör till middagen.
Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.
(101)
En fruktig, frisk bönsallad - enkelt, mättande och gott!
(5)
Färska örter, gröna blad och matvete att bli mätt på. Servera som tillbehör till en god middag!
(8)
De italienska färgerna och smakerna i en god, matig sallad av vita bönor, röda tomater och grön basilika.
Sallad med ugnsrostad brysselkål och svartrötter som smaksätts med fräsch pestovinägrett. Passar bra till kött eller kyckling.
(12)
En fräsch vardagssallad med en god vinägrett lyfter som lyfter smaken på salladen.
(20)
Snabbsyrad kål som passar perfekt på en matig macka eller som tillbehör till kött eller fisk.
Svamp som hyvlats tunt och blandats med en vinägretten på rostad vitlök och rivet citronskal. Perfekt som tillbehör eller som en förrätt.
(2)
Insalata mista di verdue. Sparris är som godast när primörerna kommer på våren. Använd gärna stora vita bönor och blanda med övriga ingredienser.
(14)
En krispig sallad med krutonger och en krämig dressing
Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.
(37)
Potatissallad kan varieras i det oändliga. Här får soltorkade tomater och kapris sätta sin karaktär på den klassiska rätten.
Klassisk tomatsallad med mozzarella och basilika. Tomaterna får en intensiv smak när de doppas i kokande vatten och skalas.
En riktigt god tomatsallad som smakar som i Italien med kapris, lök. Dressa med en smakrik olivolja och rödvinsvinäger.
Potatissallad med kapris, svarta oliver och grillad paprika. Passar till de flesta tillfällen, allt från buffé till vardagsmiddag.
Enkelt och gott med potatis, rosmarin, oliver och citron
Ädelost tillsammans med äppelsmak i potatissallad blir väldigt gott och passar fint att bjuda på.
(0)
En mättande sallad på potatis och bönor med en fräsch mangobalsamico. Passar bra till både fisk och kött.
En pepparstekt rostbiff som ugnbakas medan du gör iordning potatissalladen med kapris och oliver. Häll över den goda senapsdressingen före servering.
En färgstark pasta med smak av sommaren - tomater, oliver, basilika och fetaost.
(83)
Den rökta laxen balanseras fint av de friska smakerna i gurka och rucola. Välj den pastasort som du gillar bäst!
Pastasallad med färska räkor, nykokt broccoli och marinerade kronärtskockor om passar utmärkt på picknicken.
En pastasallad som smakar extra bra på utflykten med oliver, fetaost och rucola. Du kan välja att rosta paprikan själv i ugn eller köpa den färdig.
Kolhydratladdad pastasallad, den perfekta uppladdningen inför en tävling eller en träning.
(45)
Pastasallad med den goda kombinationen av sälta från fetaosten och sötma från den rostade paprikan.
En pastasallad i solen med fetaost, rostade paprikor, rucola och härliga kalamataoliver.
Cremen av soltorkade tomater ger en mustig och god tomatsmak till denna pastasallad.
Broccoli är en älskad grönsak som blir lite extra god i denna pastasallad - kryddad med pesto!
(13)
I Italien äter man ofta denna bönsallad med dagsgammalt lantbröd i tärningar. Blandas med tomater, gurka, basilika och en god vinägrett.
Persika, mozzarella och gröna blad tillsammans med en god vinägrett på mangobalsamico gör salladen till ett gott och vackert inslag.
(21)
Lyxig mozzarellasallad med med smakrika oliver och söt paprika.
En god vinägrett gör mycket för en sallad. Blanda genom att skaka den i en tom glasburk och häll över tomaterna och mozzarellan.
(1)
Marinera mozzarellan och servera till grillat eller kanske som en förrätt
De lite söta morötterna blandas med salta kapris och söt mangobalsamico.
En frisk fruktig sallad med äpple, selleri, rucola, melon och valnötter
En sallad med den spännande komibinationen av melon och kronärtskocka! Serveras med en vinägrett av mangobalsamico och olivolja.
Matvete är ett gott alternativ till ris och potatis, som här i en sallad med citron, persilja och koriander.
Krydda pastasalladen med pesto, och servera med grillat kalkonbröst.
Borlottibönor, kyckling, apelsin och rosmarin ger denna ljumma sallad sin karaktär.
Insalata di lenticchie - en god, enkel rätt på linser, blekselleri, morot och lök
Kycklingsallad med potatis och blomkål. Vinägerdressingen med dijonsenap och kapris ger salladen en extra touch.
(19)
Vinägrett med smak av mango, blekselleri och gröna blad.
Insalata primavera. Vinägretten tar fram och lyfter smakerna i primörerna.
Kikärtor smaksatt med het chilipesto och couscous med smakrik tapenade av svarta oliver. Två goda tillbehör.
Kantareller med potatis, gröna bönor och en god vinägrett med tapenade av svarta oliver.
(3)
Sallad med italiensk bresaola, marinerade kronärtskockor, oliver och gröna blad. Toppas med en krämig dressing på gorgonzola och mascarpone.
Apelsin, rosmarin och balsamvinäger ger smak till denna sallad.
Blanda de kokta, gröna bönorna med sardeller, vitlök och chili så får du ett härligt tillbehör med sälta.
En lättrökt prosciutto tillsammans med fina haricots verts och en dressing med rostad vitlök
Enkel grönsallad kryddad med en smakrik vinägrett av kryddörter och rosébalsamvinäger.
På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.
Kopierad