Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Antipasti och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Mina recept
    • Olivolja

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Gott att veta

      Gott att veta & matinspiration

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Antipasti
      • Bönor
      • Fetaost
      • Gryner
      • Halloumi
      • Italienska ostar
      • Kapris
      • Mozzarella
      • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
      • Pasta
      • Risotto
      • Tomater
      • Vinäger

      Matlagningsfilmer

      • Aioli
      • Bruschetta
      • Caesarsallad
      • Italiensk tomatsås
      • Koka pasta al dente
      • Ragu – Bolognese
      • Risotto – Grundrecept
      • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
      • Pasta med blåmusslor
      • Pesto – matlagningsfilm
      • Puttanesca

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Buffé – att planera och laga
      • Grilltips
      • Medelhavsmat och träning
      • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
      • Medelhavsmat med smak av sommar
      • Matsvinn

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Strozzapreti Casa Di Luca

      400 g

      Visa fler...

      Nya produkter

      Colossaloliver med kärnor

      370 g

      Pecorino Romano grovriven

      85 g

      Crema di Balsamico Tryffel

      112 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Olivolja
      • Antipasti och röror
      • BreOliv
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Gryner och ris av baljväxter
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • En hållbar väg – Care of Di Luca
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt
      • Så här lätt väljer du rätt olivolja

      KONTAKTA OSS

      • Fråga oss
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgiftspolicy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept sallader

    Recept på varma sallader, pastasallad och snabba gröna vardagssalladen. Här har vi samlat alla våra härliga recept på sallader.

    • Bönsallad

    • Pastasallad

    • Potatissallad

    Insalata Russa potatissallad

    Insalata Russa är en potatissallad som ofta serveras kring juletid i Italien, men förekommer även kring andra högtider. Potatissalladen är krämigt oemotståndlig till tunt skivad chark eller till grillat.

    (12)

    (12)
    30min

    Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp

    Fixa pastasalladen hemma och ta med till din allra mysigaste picknick-plats. Den vispade fetaostdippen passar även perfekt att bre på crostini eller att doppa en krispig rädisa i.

    (29)

    (29)
    35min

    Burrata med tomatsallad

    Det här är världens enklaste och godaste förrätt. Den tar ingen tid att göra och bjuder på fina smaker från medelhavet. En krämig version av klassikern Caprese och vi vet att den kommer bli sommarfesternas stora succé!

    (40)

    (40)
    10min

    Sallad med mörka kikärtor

    Sallad med mörka kikärtor är gott som det är men smakar också väldigt bra tillsammans med grillad/ugnsstekt fisk eller kyckling.

    (7)

    (7)
    40min

    Insalata di pasta fredda

    Insalata di pasta fredda - pastasallad med pancetta, rostad mandel och krämig burrata.

    (36)

    (36)
    45min

    Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis

    Bläckfisk är en av havets verkliga delikatesser. Njut av vårt delikata recept med krispig, friterad bläckfisk.

    (19)

    (19)
    3tim

    Bön- och äppelsallad

    Vegetarisk och snabblagad sallad med fräscha smaker från äpple och blekselleri. Toppa med rostade valnötter för härligt krisp.

    (21)

    (21)
    15min

    Kikärts- och sellerisallad med prosciutto cotto

    Enkel sallad med prosciutto cotto, kan serveras som tillbehör eller lättare lunch. Äpplet i salladen ger en frisk och fräsch smak.

    (23)

    (23)
    15min

    Sommarsallad med tomater, bär och mozzarella

    Den somrigaste och fräschaste salladen med bär, tomater och mozzarella, toppas med härlig balsamvinäger och smakrik olivolja. Sommarens godaste lunch.

    (28)

    (28)
    20min

    Halloumakisallad med melon

    Härlig sommarsallad med vattenmelon och grillad halloumaki. Utmärkt att servera som tillbehör eller egen maträtt.

    (52)

    (52)
    20min

    Marinerad fläskkarré med potatissallad

    Grillad fläskkarré och hemmagjord potatissallad med italienska smaker. Marinaden tillför extra mycket smak till köttet.

    (156)

    (156)
    2tim 40min

    Räksallad med crème av sparris och mandel

    Härligt fräsch sallad med räkor och crème av sparris och mandel och soltorkade tomater. Toppa med krutonger så blir salladen lite matigare. Perfekt till våren och sommarens middagar.

    (34)

    (34)

    Aubergine- och Hirsmixsallad med rostade kikärtor & fetaost

    Färgstark och smakrik sallad med bas på hirsmix. Ugnsgrilla aubergine tillsammans med kikärtor och fetaost. Ringla över pestovinägrett.

    (66)

    (66)
    40min

    Hirsmixsallad

    Snabblagad och god sallad med smaker från medelhavsköket. Serveras tillsammans med en färgstark paprikadressing. Passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé.

    (62)

    (62)
    20min

    Bönsallad med crostini

    En snabb och god bönsallad som passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé. Krispigt, härligt och välsmakande med oliver, bönor och grillad paprika.

    (142)

    (142)
    15min

    Kikärtor med smak av citron och provencal

    Kikärtor, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citron och olivolja Provencal. Ett matigt tillbehör eller ett snabbt gott mellanmål.

    (90)

    (90)
    5min

    Linser smaksatta med citronoliver

    Linser, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citronoliver, olivolja och gräslök. Matigt tillbehör eller ett snabbt mellanmål.

    (39)

    (39)
    5min

    Svarta bönor med grillad paprika

    Svarta bönor, färdiga att äta som du snabbt blandar ihop med grillad paprika. Snabbt och gott tillbehör eller mellanmål.

    (35)

    (35)
    5min

    Kidneybönor med italiensk salladskrydda

    Smaksatta kidneybönor, färdiga att äta, med salladskrydda är snabbt och mättande. Serveras som mellanmål, lunch eller som ett matigt tillbehör.

    (71)

    (71)
    5min

    Apelsin- och fänkålssallad med rödlök och gröna oliver

    En solig och snabblagad sallad med apelsin, fänkål och cerignolaoliver. God som den är, som tillbehör eller på buffén.

    (38)

    (38)
    10min

    Medelhavssallad

    En snabblagad bönsallad från medelhavsköket med picklad rödlök som kan förberedas dagen innan.

    (58)

    (58)
    30min

    Sommarsallad med helbakad halloumi

    Härlig sommarsallad med smaker från medelhavsköket tillsammans med en fräsch örtvinägrett

    (104)

    (104)
    45min

    Grillad sommarkål med kapris och tonfisk

    Tonfisksallad med kapris och grillad sommarkål. Salladen får sin sälta från sardellfiléerna. Passar fint när man ska grilla i sommar.

    (23)

    (23)
    30min

    Rostade grönsaker med smulad fetaost

    God vegetarisk sallad som passar fint som egen maträtt eller tillbehör.

    (30)

    (30)
    30min

    Grillad halloumi med spenat- och hasselnötssallad

    Sallad med mycket fräschör och krisp från rostade hasselnötterna.

    (24)

    (24)
    25min

    Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

    Pastasallad med pesto, svartkål, härliga primörer och toppad med rostad fetaost. Läcker sallad som egenrätt, tillbehör till grillat eller till vårbuffén.

    (76)

    (76)
    30min

    Sallad med blandade bönor med senapsvinägrett

    Sallad med broccoli, blomkålsbuketter, morot och blandade bönor. Salladen får sin fina smak av senapsvinägrett. Passar utmärkt som egenrätt eller som tillbehör.

    (36)

    (36)

    Rostad fetaost till sallad på Orzo-gryn och gulbeta

    När man rostar fetaost får man fram ännu mer smak och en härlig krispighet. Strö över en sallad som den här grynsalladen med gulbeta. Passar även fint till soppa eller snacks.

    (29)

    (29)
    15min

    Bläckfisksallad med potatis och bönor

    En fräsch medelhavssallad med bläckfisk, potatis och bönor med en härlig citrusdressing.

    (9)

    (9)
    1tim

    Vintersallad med gorgonzola och valnötter

    En härlig sallad med gorgonzola och valnötter. En fräsch favoriträtt till vintern med en bra bas på ris av kikärtor som gör den mer mättande och med pigga inslag av granatäpple.

    (54)

    (54)
    25min

    Fräst svartkål med svarta bönor

    Fräst svartkål tillsammans med svarta bönor, rödlök och morot. Ett perfekt tillbehör, contorni, till varmrätten eller som en bufférätt.

    (55)

    (55)
    25min

    Sallad med grillad halloumi och nektariner

    Den perfekta salladen för varma sommardagar! Halloumi passar utmärkt med sötman från jordgubbar och nektariner. Salladen fungerar även på buffébordet!

    (51)

    (51)
    25min

    Matig medelhavssallad

    Matig sallad med ris av gröna ärter & röda linser tillsammans med färska och soltorkade tomater, oliver och kapris. Passar såväl till vardags som helg.

    (81)

    (81)
    20min

    Rostade rödbetor med halloumi och bönor

    Rostade rödbetor i ugn med italienska klassiska smaker som kapris, lök och vinäger. Sältan i halloumi ger en god smakkombination. Passar perfekt som tillbehör eller som egenrätt.

    (72)

    (72)
    45min

    Potatissallad med parmesan

    Vinägrettpotatissallad med basilika och parmesan. Passar utmärk till kallskuret och grillat som ett tillbehör.

    (47)

    (47)
    20min

    Varma grönsaker med äppelcidervinäger

    Fräscht syrliga grönsaker med äppelcidervinäger. Stekt blomkål, broccoli, paprika, zucchini, morot, rödlök och äpple med god vinägrett. Servera som tillbehör till ljust kött, kyckling och fisk.

    (39)

    (39)
    30min

    Potatissallad med örtricotta

    Potatissallad med krämig örtricotta som passar utmärkt till grillat.

    (40)

    (40)
    25min

    Pastasallad med grönkål och kronärtskocka

    Pastasallad med pestomarinerad grönkål, kronärtskockor, grillad paprika och oliver med citronsmak.

    (26)

    (26)
    20min

    Avokadosallad med svarta bönor

    Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka och salladslök. Med en sötsyrlig balsamvinäger-vinägrett och färska örter.

    (91)

    (91)
    15min

    Toskansk brödsallad - Panzanella

    Toskansk brödsallad, panzanella, är en klassisk italiensk matig sallad som passar både som tillbehör och som en egen rätt.

    (29)

    (29)
    30min

    Jordgubbscaprese

    Caprese med buffelmozzarella, tomat, jordgubbar och basilika.

    (33)

    (33)
    20min

    Melonsallad med fetaost

    Melonsallad med fetaost och haricots verts. Perfekt på buffén.

    (130)

    (130)
    15min

    Pastasallad med sparris och buffelmozzarella

    Pastasallad med färsk sparris, späda morötter, buffelmozzarella, avokado, oliver och gräslök med en dressing på rosébalsamvinäger och god olivolja.

    (112)

    (112)
    35min

    Grynsallad med fetaostkräm

    Vegetarisk grynsallad med zucchini, färska fikon och fetaostkräm med basilika. En utmärkt matig lunch eller fräsch middag.

    (29)

    (29)
    40min

    Sparrissallad med lax och mozzarella

    Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.

    (85)

    (85)
    30min

    Citronmarinerad zucchini

    Tunt skivad zucchini marinerad i citron och färsk mynta. Ett gott tillbehör till en bit kött eller fisk.

    (117)

    (117)
    30min

    Bresaolasallad med krämig dressing

    Sallad med italienska charkuterier, krämig ostdressing och rostade pinjenötter.

    (12)

    (12)
    15min

    Rostade vaxbönor med mandel

    Ugnsrostade vaxbönor med flingsalt och krispiga mandelflarn. Passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som ett lättare tilltugg.

    (60)

    (60)
    30min

    Blomkålsallad med broccolikräm och krispig kål

    Sallad med pannrostad blomkål, broccolikräm, syrliga äpplen, rostad mandel och krispig kål. Perfekt som tillbehör eller på buffén.

    (26)

    (26)
    50min

    Sallad med vita bönor, tomat och fuetkorv

    Fuet är en mild och ljuvligt god torkad korv som gör sig bra tunt skivad i en bönsallad som denna.

    (10)

    (10)
    20min

    Sallad med valnötter, gorgonzola och päron

    En klassisk smakkombination - gorgonzola och päron - i en ljuvlig sallad.

    (27)

    (27)
    15min

    Sallad i burk med avocado och sparris

    Sallad med avokado och sparris i burk. Perfekt att ta med sig som matlåda.

    (5)

    (5)
    15min

    Räksallad med tortellini

    En god vinägrett gör mycket för en sallad. Välj en god olivolja och balsamvinäger och blanda med räkor, tortellini, avokado och övriga ingredienser.

    (20)

    (20)

    Rucolasallad med svarta bönor

    Insalata di rucola e fagioli neri. Små, fina buketter av blomkål bidrar med sin goda smak och konsistens.

    (7)

    (7)
    15min

    Rucolasallad

    Enkel sallad med rucola och en god parmesan, smaksatt med citron och svartpeppar. Servera gärna en rucolasallad som tillbehör till middagen.

    (34)

    (34)
    10min

    Haricots verts med bönor och vitlök

    Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

    (111)

    (111)
    20min

    Rucola- och bönsallad med mangobalsamico

    En fruktig, frisk bönsallad - enkelt, mättande och gott!

    (7)

    (7)
    15min

    Vita bönor med basilika och tomat

    De italienska färgerna och smakerna i en god, matig sallad av vita bönor, röda tomater och grön basilika.

    (32)

    (32)
    30min

    Varm sallad med brysselkål och pesto

    Sallad med ugnsrostad brysselkål och svartrötter som smaksätts med fräsch pestovinägrett. Passar bra till kött eller kyckling.

    (13)

    (13)
    50min

    Vardagssallad

    En fräsch vardagssallad med en god vinägrett lyfter som lyfter smaken på salladen.

    (24)

    (24)
    10min

    Syrad salladskål

    Snabbsyrad kål som passar perfekt på en matig macka eller som tillbehör till kött eller fisk.

    (53)

    (53)
    10min

    Svampsallad med vitlök- och citronvinägrett

    Svamp som hyvlats tunt och blandats med en vinägretten på rostad vitlök och rivet citronskal. Perfekt som tillbehör eller som en förrätt.

    (3)

    (3)
    15min

    Sparris-, tomat och bönsallad

    Insalata mista di verdue. Sparris är som godast när primörerna kommer på våren. Använd gärna stora vita bönor och blanda med övriga ingredienser.

    (15)

    (15)
    20min

    Romansallad med mascarponedressing

    En krispig sallad med krutonger och en krämig dressing

    (11)

    (11)
    30min

    Päron- och spenatsallad med citronricotta

    Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

    (47)

    (47)
    20min

    Potatissallad med tomat och kapris

    Potatissallad kan varieras i det oändliga. Här får soltorkade tomater och kapris sätta sin karaktär på den klassiska rätten.

    (20)

    (20)
    30min

    Tomatsallad

    Klassisk tomatsallad med mozzarella och basilika. Tomaterna får en intensiv smak när de doppas i kokande vatten och skalas.

    (9)

    (9)
    30min

    Tomat- och kaprissallad

    En riktigt god tomatsallad som smakar som i Italien med kapris, lök. Dressa med en smakrik olivolja och rödvinsvinäger.

    (11)

    (11)
    15min

    Potatissallad med kapris och grillad paprika

    Potatissallad med kapris, svarta oliver och grillad paprika. Passar till de flesta tillfällen, allt från buffé till vardagsmiddag.

    (15)

    (15)
    30min

    Potatissallad

    Enkelt och gott med potatis, rosmarin, oliver och citron

    (17)

    (17)
    40min

    Potatis- och ädelostsallad med äppelbalsamico

    Ädelost tillsammans med äppelsmak i potatissallad blir väldigt gott och passar fint att bjuda på.

    (3)

    (3)
    30min

    Potatis- och bönsallad med mangobalsamico

    En mättande sallad på potatis och bönor med en fräsch mangobalsamico. Passar bra till både fisk och kött.

    (10)

    (10)
    30min

    Rostbiff med italiensk potatissallad

    En pepparstekt rostbiff som ugnbakas medan du gör iordning potatissalladen med kapris och oliver. Häll över den goda senapsdressingen före servering.

    (23)

    (23)
    45min

    Somrig pastasallad med tomat, fetaost och oliver

    En färgstark pasta med smak av sommaren - tomater, oliver, basilika och fetaost.

    (133)

    (133)
    30min

    Pastasallad med rökt lax, gurka och rucola

    Den rökta laxen balanseras fint av de friska smakerna i gurka och rucola. Välj den pastasort som du gillar bäst!

    (53)

    (53)
    30min

    Pastasallad med räkor och kronärtskocka

    Pastasallad med färska räkor, nykokt broccoli och marinerade kronärtskockor om passar utmärkt på picknicken.

    (14)

    (14)
    30min

    Pastasallad med rostad paprika och rucola

    En pastasallad som smakar extra bra på utflykten med oliver, fetaost och rucola. Du kan välja att rosta paprikan själv i ugn eller köpa den färdig.

    (31)

    (31)
    30min

    Pasta Strozzapreti alla Zeta PastaParty

    Kolhydratladdad pastasallad, den perfekta uppladdningen inför en tävling eller en träning.

    (48)

    (48)
    10min

    Pastasallad med kapris, fetaost och oliver

    Pastasallad med den goda kombinationen av sälta från fetaosten och sötma från den rostade paprikan.

    (26)

    (26)
    45min

    Pastasallad med fetaost, oliver och rucola

    En pastasallad i solen med fetaost, rostade paprikor, rucola och härliga kalamataoliver.

    (10)

    (10)
    30min

    Pastasallad med crème av soltorkade tomater

    Cremen av soltorkade tomater ger en mustig och god tomatsmak till denna pastasallad.

    (35)

    (35)
    30min

    Pastasallad med broccoli, tomat och pesto

    Broccoli är en älskad grönsak som blir lite extra god i denna pastasallad kryddad med pesto.

    (14)

    (14)
    20min

    Panzanella con Fagioli, bön- och brödsallad

    I Italien äter man ofta denna bönsallad med dagsgammalt lantbröd i tärningar. Blandas med tomater, gurka, basilika och en god vinägrett.

    (11)

    (11)
    30min

    Mozzarellasallad med mangobalsamico

    Persika, mozzarella och gröna blad tillsammans med en god vinägrett på mangobalsamico gör salladen till ett gott och vackert inslag.

    (28)

    (28)
    15min

    Mozzarellasallad med grillad paprika

    Lyxig mozzarellasallad med med smakrika oliver och söt paprika.

    (16)

    (16)
    10min

    Mozzarella och tomatsallad

    En god vinägrett gör mycket för en sallad. Blanda genom att skaka den i en tom glasburk och häll över tomaterna och mozzarellan.

    (3)

    (3)
    16min

    Mozzarella med lök, citron och chili

    Marinera mozzarellan och servera till grillat eller kanske som en förrätt

    (8)

    (8)
    15min

    Morot- och kaprissallad med mangobalsamico

    De lite söta morötterna blandas med salta kapris och söt mangobalsamico.

    (7)

    (7)
    30min

    Melonsallad med äpple, selleri och rucola

    En frisk fruktig sallad med äpple, selleri, rucola, melon och valnötter

    (15)

    (15)
    30min

    Melon- och kronärtskockssallad med vinägrett

    En sallad med den spännande komibinationen av melon och kronärtskocka! Serveras med en vinägrett av mangobalsamico och olivolja.

    (0)

    (0)
    15min

    Pastasallad med grillad kalkon

    Pastasallad med grillad kalkon och pesto. Kryddig och enkel pastarätt perfekt att ta med på picknick eller äta till lunch.

    (9)

    (9)
    40min

    Ljummen bön- och kycklingsallad

    Borlottibönor, kyckling, apelsin och rosmarin ger denna ljumma sallad sin karaktär.

    (7)

    (7)
    30min

    Linssallad

    Insalata di lenticchie - en god, enkel rätt på linser, blekselleri, morot och lök

    (21)

    (21)
    30min

    Kycklingsallad

    Kycklingsallad med potatis och blomkål. Vinägerdressingen med dijonsenap och kapris ger salladen en extra touch.

    (21)

    (21)
    30min

    Krispig grönsallad med mangobalsamico

    Vinägrett med smak av mango, blekselleri och gröna blad.

    (8)

    (8)
    15min

    Kokta färska primörer med vinägrett

    Insalata primavera. Vinägretten tar fram och lyfter smakerna i primörerna.

    (11)

    (11)
    20min

    Kikärtor med chili & couscous med tapenade

    Kikärtor smaksatt med het chilipesto och couscous med smakrik tapenade av svarta oliver. Två goda tillbehör.

    (6)

    (6)
    15min

    Kantareller som aldrig förr

    Kantareller med potatis, gröna bönor och en god vinägrett med tapenade av svarta oliver.

    (19)

    (19)
    30min

    Sallad med bresaola och gorgonzolakräm

    Sallad med italiensk bresaola, marinerade kronärtskockor, oliver och gröna blad. Toppas med en krämig dressing på gorgonzola och mascarpone.

    (22)

    (22)
    30min

    Grönsallad med apelsinbalsamico

    Apelsin, rosmarin och balsamvinäger ger smak till denna sallad.

    (6)

    (6)
    15min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept sallader
      • Recept
        • Alla recept
        • Sommar
        • Klassiska italienska rätter
        • Antipasti och Småplock
        • Buffé
        • Pasta
        • Varmrätt
        • Tillbehör
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
        • Använda olivolja i köket
        • Grunden till en god olivolja
      • Gott att veta & matinspiration
        • Matlagningsfilmer
        • Antipasti
        • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
        • Buffé – planera & laga
        • Grilltips
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Alla Zetas produkter
        • Ekologiska produkter
        • Olivolja
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgiftspolicy
        • Sitemap
        • En hållbar väg – Care of Di Luca
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad