Grynsallad med fetaostkräm

Grynsallad med fetaostkräm

Vegetarisk grynsallad med zucchini, färska fikon och fetaostkräm med basilika. En utmärkt matig lunch eller fräsch middag.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Grynsallad
  • 250 g Zeta 5 Gryner Ekologisk

    Zeta 5 Gryner Ekologisk

    Läs mer
    , kokta enligt anvisning på förpackningen
  • 1 burk Zeta Kapris medelstora Ekologiska

    Zeta Kapris medelstora Ekologiska

    Läs mer
  • 1 liten gurka, skalad och skivad
  • 1 rödlök, skalad och tunnskivad
  • 1 huvud ekbladssallad
  • 1 kruka krispsallad
  • 250 g små goda tomater
  • 1 galiamelon, skalad och tärnad
  • 1 granatäpple, urplockade kärnor
  • 1 dl cashewnötter, rostade och saltade
  • 1 gul zucchini, tunt hyvlad
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Lägg alla ingredienser till fetaostkrämen i en mixerbunke och mixa slätt och ställ sedan i kylen.

Lägg alla ingredienser till örtoljan i en mixerbunke och mixa slätt, smaka av med salt.

Blanda ihop kokta gryner, kapris, gurka och rödlök. Smaka av med lite salt och olivolja.

Arrangera salladsbladen i botten på ett stort fat eller på fyra tallrikar.

Fördela gryn och alla skurna grönsaker på salladen.

Ringla över örtoljan.

Toppa med fetostkräm, rostade cashewnötter och valfria färska örter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.