Snabblagat

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Vi har samlat våra bästa recept på recept som är färdiga på mindre än 30 min.

Spaghetti med savoykål och bönor

En härligt mustig vegetarisk pastarätt med svarta bönor, oliver och savoykål. Toppas med nyriven parmesan och en smakrik olivolja.

(2)

(2)

Bönsallad med crostini

En snabb och god bönsallad som passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé. Krispigt, härligt och välsmakande med oliver, bönor och grillad paprika.

(1)

(1)

Råstekta grönsaker med vegansk majonnäs

Råstekta grönsaker och vegansk majonnäs gjord på kikärtsspad. Passar utmärkt som egen huvudrätt eller som tillbehör.

(2)

(2)

Kikärtor med smak av citron och provencal

Kikärtor, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citron och olivolja Provencal. Ett matigt tillbehör eller ett snabbt gott mellanmål.

(9)

(9)

Linser smaksatta med citronoliver

Linser, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citronoliver, olivolja och gräslök. Matigt tillbehör eller ett snabbt mellanmål.

(8)

(8)

Lyxig mac'n cheese på Maccaronetti

Zetas tolkning på mac'n cheese på vår smakrika svampcrème med tryffelsmak tillsammans med Maccaronetti. En snabblagad, lite lyxigare vardagsrätt.

(22)

(22)

Svarta bönor med grillad paprika

Svarta bönor, färdiga att äta som du snabbt blandar ihop med grillad paprika. Snabbt och gott tillbehör eller mellanmål.

(5)

(5)

Kidneybönor med smak av italiensk salladskrydda

Smaksatta kidneybönor, färdiga att äta, med salladskrydda är snabbt och mättande. Serveras som mellanmål, lunch eller som ett matigt tillbehör.

(10)

(10)

Tonfisksås med Linguine

Mustig tonfiskpasta med klassiska italienska ingredienser som kapris, tomater och vitlök. Något man snabbt kan svänga ihop en vardagskväll.

(2)

(2)

Apelsin- och fänkålssallad med rödlök och gröna oliver

En solig och snabblagad sallad med apelsin, fänkål och cerignolaoliver. God som den är, som tillbehör eller på buffén.

(2)

(2)

Medelhavssallad

En snabblagad bönsallad från medelhavsköket med picklad rödlök som kan förberedas dagen innan.

(14)

(14)

Maccaronetti alla Campagnola

Vegetarisk vardagspasta som passar hela familjen. Tomatsåsen får en mustig smak med paprika. Servera gärna kyckling eller linser till om du vill ha rätten lite matigare.

(26)

(26)

Pasta Maccaronetti Bolognese

Köttfärssås med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. Passar hela familjen.

(53)

(53)

Söta krustader x 3

Små efterrätter i vackra krustader med mascarponekräm i 3 olika smaker; citron, choklad/kaffe och kola.

(10)

(10)

Tryffelsalami med parmesankräm

Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller antipasti som du snabbt förbereder.

(31)

(31)

Grillad melonpizza med fetaost

Gott tillbehör till kyckling, kött, fisk eller allt grillat. Eller varför inte som en härlig sommarlunch tillsammans med ett gott bröd, fin olivolja och havssalt.

(13)

(13)

Ugnsbakad fänkål med chili och citron

Fänkål i ugn som smaksatts med chili och citron är ett vegetariskt tillbehör som passar fint till fisk eller ljust kött.

(14)

(14)

Grillad halloumi med spenat- och hasselnötssallad

Sallad med mycket fräschör och krisp från rostade hasselnötterna.

(9)

(9)

Citronpasta linguine med rostade pistagenötter

En fräsch och härligt smakrik pasta med få ingredienser och som går snabbt att laga till. Härliga smaker av citron, vitlök, parmesan och pistagenötter.

(34)

(34)

Bakad fetaost med rostat bröd

Fetaost som ugnsbakas eller läggs på grillen i folieknyte ger en djupare smak. Tillsammans med honung och rosmarin blir det en perfekt smakkombination. Perfekt som mindre rätt på rostat bröd eller som tillbehör.

(33)

(33)

Spaghetti pesto

Spaghetti pesto är en riktigt klassiker med den smakrika röran med basilika från Genua. God till pasta, men också på brödet tillsammans med italienska charkuterier. Här är en variant med rostade solroskärnor.

(52)

(52)

Rostad fetaost till sallad på Orzo-gryn och gulbeta

När man rostar fetaost får man fram ännu mer smak och en härlig krispighet. Strö över en sallad som den här grynsalladen med gulbeta. Passar även fint till soppa eller snacks.

(17)

(17)

Spaghetti med soltorkade tomater, sardeller och stekt bröd

En mustig och god spaghetti toppad med krispigt bröd och med smaksättning av tomater och sardeller. Förr i tiden i Italien om man inte hade råd med dyr ost kunde man steka gammalt bröd och strö över pastan istället. Därför kallas rätten fattigmansparmesan i Italien.

(35)

(35)

Kapriskrisp

En krispig topping som passar till sallader, pasta eller i soppan. Kapris och solroskärnor ger en extra smak och lyfter en enklare rätt.

(10)

(10)

Lax med ris på baljväxter

Ris på röda linser & gröna ärter med grönsaker tillsammans med stekt lax. Med kapris, sockerärtor och ris av baljväxter blir det en perfekt rätt i vardagen

(4)

(4)

One pot pasta med grönsaker

Pastarätt som är den perfekta snabbmaten, allt tillagas i en gryta - one pot pasta. Bra vardagsmat som snabbt kan lagas till och blir härligt mustig med oliver, sardeller, kapris och soltorkade tomater.

(40)

(40)

Ricottaplättar med citron och färska bär

Fräscha och luftiga plättar med citron och färska bär. Perfekt som en brunchrätt eller som en enklare efterrätt.

(21)

(21)

Frittata på grönkål och spaghetti

En härlig variant på frittata med grönkål och spaghetti. Perfekt att snabbt laga till när du har lite kall pasta kvar från dagen innan.

(31)

(31)

Krustader med citronkräm

Ljuvliga små krustader med citronkräm och färska bär. Perfekt till buffébordet eller som en fräsch dessert på sommaren.

(24)

(24)

Baljväxtrisotto med räkor och zucchini

Fräsch variant på norditaliensk risotto, som är gjord på ris av röda linser och gröna ärtor, med trevliga tillbehör som zucchini och räkor. Perfekt till en vårbuffé eller som en härlig vardagsrätt.

(23)

(23)

Sallad med grillad halloumi och nektariner

Den perfekta salladen för varma sommardagar! Halloumi passar utmärkt med sötman från jordgubbar och nektariner. Salladen fungerar även på buffébordet!

(19)

(19)

Pecorinopolenta med vitlöksstekt svamp och örter

Servera som lättare rätt i vardagen eller varför inte som en härlig förrätt till helgen! Smaker av Pecorino och vitt vin ger denna polenta guldkant.

(6)

(6)

Pasta Linguine med ärter och zucchini

Linguine con zucchine e piselli, en snabb och grön pasta för vardagen.

(25)

(25)

Mangold med vitlök och chili

Ett grönt tillbehör som blir till en lättare rätt tillsammans med mozzarella och rostat surdegsbröd.

(12)

(12)

Pasta Mezze Maniche med halloumibolognese

Riven, stekt halloumi får perfekt konsistens och sältan från osten passar utmärkt med sötman från tomaterna. En snabb och smakrik rätt till vardag och helg!

(91)

(91)

Halloumipytt med bön- och paprikadipp

Pytt i panna à la Medelhavet. Krispig halloumi och salta oliver passar utmärkt tillsammans med sötman från den grillade paprikan. Smaklig måltid!

(27)

(27)

Matig medelhavssallad

Matig sallad med ris av gröna ärter & röda linser tillsammans med färska och soltorkade tomater, oliver och kapris. Passar såväl till vardags som helg.

(36)

(36)

Pasta Capellini med vitlök och chili

Tunn pasta med vitlök och chili fräst i olivolja, en snabb och enkel rätt med klassiska smaker.

(30)

(30)

Ugnsbakade fikon med chévreost, prosciutto och honung

Ugnsbakade fikon men krämig chévreost, lindad med prosciutto och toppad med valnötter och söt honung. Ljuvliga små munsbitar som passar utmärkt som aptitretare.

(20)

(20)

Sommarsmörgås med kronärtskocka och ricotta

En riktigt härlig sommarsmörgås med ljuvlig smak av jordgubbar, ricotta och kronärtskocka. Passar perfekt som lunchmat.

(8)

(8)

Rödbetshummus med smulad fetaost

Hummus på kikärtor och rödbetor får en ljuvligt god smak och härlig färg. Smula på fetaost och få sältan till. Passar utmärkt som tillbehör till mat eller bröd.

(25)

(25)

Bresaola med parmesan och nötter

Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

(50)

(50)

Pasta Tortiglioni med salami och oliver

Pasta med mustig tomatsås med paprika, salami och svarta oliver. Snabbt och enkelt!

(66)

(66)

Spaghetti Carbonara med halloumi

Vegetariskt Spaghetti Carbonara med halloumi istället för pancetta. Krämig och god vegetarisk variant på italiensk klassiker.

(202)

(202)

Macka med pestoslungad grönkål, tomat & parmesan

Vegetarisk macka på rågbröd med en matig fyllning av pestoslungad grönkål, tomat och hyvlad parmesan. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(6)

(6)

Fröknäcke med fetaröra och salami med fänkål

Fröknäcke med BreOliv- och fetaoströra som toppas med salami med fänkål och vattenkrasse. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(10)

(10)

Bruschetta med vegansk bönröra

Surdegsmacka med fräsch röra på BreOliv, cannellinibönor, solrosfrön, rödlök, citron och kapris. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(61)

(61)

Fröfralla med tonfiskröra och picklad rödlök

Fröfralla med tonfiskröra med BreOliv, fransk senap och kapris som toppas med picklad rödlök och rivet citronskal. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(14)

(14)

Surdegsbröd med italiensk skinka och kronärtskockskräm

Surdegsbröd med BreOliv, kokt italiensk skinka, grillad paprika och kronärtskockskräm. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(10)

(10)

Grön macka med avokado, pesto och grönkål

Vegetarisk macka på surdegsbröd med BreOliv, avokado, pesto och grönkål. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(25)

(25)

Danskt rågbröd med rökt lax och mascarponekräm

Brunchmacka på danskt rågbröd med BreOliv, rökt lax och mascarponekräm med pepparrot. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(18)

(18)

Matig macka med grillad aubergine och edamamekräm

Matig macka med fräsch bönkräm med BreOliv, edamamebönor och citron som toppas med grillad aubergine och italiensk hårdost Grana Padano. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(12)

(12)

Knäckebröd med tomater och italiensk hårdost

Knäckebröd med BreOliv, körsbärstomater och Grana Padano-ost. Klassisk svensk knäckemacka med italienska smaker. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(5)

(5)

Fyllda blad med kidneybönor och salsiccia

Fräsch smakrik rätt med salladsblad fyllda med kidneybönor, avokado och salsiccia.

(18)

(18)

Melanzane agrodolce

Aubergine med olivolja, kapris och färska örter. Passar utmärkt att servera på ett gott bröd.

(24)

(24)

Melonsallad med fetaost

Melonsallad med fetaost och haricots verts. Perfekt på buffén.

(57)

(57)

Pan tomate

Pan tomate, klassiskt spanskt bröd med olivolja, tomat och vitlök. Serveras tillsammans med Prosciutto crudo, Leccino-oliver och flingsalt.

(12)

(12)

Tramezzini med het tonfiskröra

Tramezzini – Italiensk klassisk smörgås med krämig tonfiskröra med smak av soltorkade tomater och chili.

(14)

(14)

Frittata med skogschampinjoner och parmesan

Frittata, matig italiensk omelett med stekta skogschampinjoner, potatis, parmesan och färska örter.

(60)

(60)

Varma smörgåsar med parmesan och bönröra

Varma smörgåsar med riven parmesan och en bönröra med vitlök och örter.

(13)

(13)

Spaghetti med svamp och tryffelcrème

Tryffeldoftande, vegetarisk spaghetti med nystekta skogschampinjoner och parmesan.

(89)

(89)

Sparrissallad med lax och mozzarella

Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.

(50)

(50)

Spaghetti Arrabiata med linser

Pasta arrabiata, den "arga" pastan. Het pastarätt med chili, solmogna tomater, ekologiska linser.

(53)

(53)

Pastagratäng med chorizo

Snabblagad gratäng med smakrik spansk chorizo, krispigt osttäcke och finhackad persilja.

(25)

(25)

Bresaola med betsallad

Bresola med tunt skivade betor, rostade pinjenötter och färska örter. Utmärkt att bjuda på som förrätt.

(29)

(29)

Soppa med örter och rostad Jamon Serrano

Soppa som är smakrik och fyllig med krispiga chips av spansk skinka och bröd krutonger.

(33)

(33)

Pasta Pappardelle med het chorizo

Pappardelle är en bredbandig pasta som passar utmärkt i en smakrik tomatsås med het chorizo.

(31)

(31)

Italienska charkuterier

Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.

(41)

(41)

Charktallrik och småplock

Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

(26)

(26)

Tomatsoppa med ricotta- och örtkräm

Rund och mjuk tomatsoppa som lyfts av basilika och ricotta.

(87)

(87)

Linssallad med knaprig chorizo och mynta

Matig linssallad med spanska chorizo vars hetta bryts av fint av fräschören hos mynta.

(1)

(1)

Friterade ravioli med sardelldipp

Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.

(30)

(30)

Varm bruschetta med burrata

Ugnsrostad bruschetta med burrata toppad med solkyssta körsbärstomater och basilika. Servera som aptitretare eller som del av buffé.

(73)

(73)

Pasta Penne Rigate med broccoli, kyckling och pesto

Enkel pasta med stekt kyckling, broccoli och som smaksätts med italiensk pesto.

(80)

(80)

Spaghetti med fänkål och kräftor

Pasta med en smakrik kombination av fänkål och kräftor. För extra sting tillagas fänkålen med vitlök och chili som sedan blandas ihop med spaghettin och kräftstjärtar.

(39)

(39)

Pasta med kikärtor och tomat

Pasta med kikärter är en proteinrik vardagsrätt som serveras med lite extra olivolja och Parmigiano Reggiano.

(83)

(83)

Bulgur och quinoa med pesto och oliver

Snabblagad rätt med pesto, soltorkade tomater och oliver. Passar bra som egen rätt eller på en buffé.

(2)

(2)

Pasta Strozzapreti med spenat, mascarpone och rökt lax

En härligt krämig pasta med kallrökt lax, spenat och vitt vin.

(56)

(56)

Pasta Penne Rigate med kyckling och pancetta

Pennete passar perfekt till denna goda tomatsås med kyckling och pancetta.

(38)

(38)

Pasta Penne Rigate con verdure

Penne med grönsaker är en matig, vegetarisk italiensk pastarätt med lite sting från röd chili.

(44)

(44)

Topping med grillad paprika och tapenade

En snabblagad, vegetarisk topping som passar perfekt på crostini, på en bruschetta, i en grönsallad eller som tillbehör till en varmrätt.

(5)

(5)

Grön salsa - Salsa verde

Fräsch grön salsa av mixade färska örter, kapris, vitlök och olivolja. Smaksätt med sardellcrème.

(7)

(7)

Bönsallad med selleri och chili

Att göra en bönsallad är enkelt och snabbt, men framförallt gott! Här med selleri och chili.

(8)

(8)

Halloumi- och bönsallad

Halloumi har en härlig sälta och passar utmärkt i en bönsallad som kryddas med en god vinägrett på honung och dijonsenap.

(32)

(32)

Pasta Mezze Maniche med tre sorters ost

Gorgonzola, parmesan och mascarpone i en lyckad kombination tillsammans med rucola, valnötter och pasta.

(18)

(18)

Grillad halloumi med rödlöksvinägrett

Gyllengrillad halloumi med en frisk rödlöksvinägrett.

(33)

(33)

Puttanesca

Spaghetti Puttanesca är en tomatbaserad pasta med sälta från kapris, oliver och sardeller.

(50)

(50)

Skinka och melon med pestovinägrett

En rätt med prosciutto, melon och en vinägrett smaksatt med pesto, som fungerar både som lyxig frukost och som förrätt.

(44)

(44)

Pasta Pappardelle med sparris och räkor

Färsk grön sparris, riktigt goda räkor och papparelle gör denna pasta till en succé.

(35)

(35)

Tomatricotta på crostini

Crostini med smakrik röra av strimlade soltorkade tomater och ricotta.

(9)

(9)

Vita bönor i tomatsås

Stora vita bönor i en mustig smakrik tomatsås. Passar utmärkt som tillbehör eller som brunch.

(48)

(48)

Melon med lufttorkad skinka

Söt melon tillsammans med lufttorkad skinka är en klassisk italiensk förrätt, men passar lika bra på buffébordet.

(43)

(43)

Varm sallad med blandade bönor

Blandade bönor i varm sallad som passar som vegetarisk rätt eller som tillbehör.

(28)

(28)

Spaghetti med gyllene vitlök och chili

Underbart, enkelt och gott! Spaghetti med olivolja, vitlök och chili.

(32)

(32)

Pastasallad med tomat, rödlök och oliver

Krutongerna gör pastasalladen lite extra krispig och god. Välj en pastasort och oliver som du gillar - då blir den extra god!

(20)

(20)

Spaghetti all’Amatriciana

Spaghetti all’Amatriciana - En rätt med sitt ursprung i den italienska byn Amatrice.

(27)

(27)

Pasta Radiatori med broccolisås

Radiatori alle rape - Broccoli, sardeller, pinjenötter och pasta i en salig blandning!

(19)

(19)

Senapsvinägrett

Gott i en potatissallad, grönsallad eller till lax eller rostbiff.

(21)

(21)

Kikärter med soltorkade tomater i pestomarinad

Kikärtor tillsammans med soltorkade tomater passar bra som tillbehör till kyckling eller kött.

(22)

(22)

Bönsallad med tomater, oliver och fetaost

Bönsallad med tomater, oliver och fetaost. Bönorna bidrar med god smak och mättnad tillsammans med sältan från fetaosten och oliverna.

(23)

(23)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.