Snabblagat

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Vi har samlat våra bästa recept på recept som är färdiga på mindre än 30 min.

Sommarsmörgås med kronärtskocka och ricotta

En riktigt härlig sommarsmörgås med ljuvlig smak av jordgubbar, ricotta och kronärtskocka. Passar perfekt som lunchmat.

(3)

Rödbetshummus med smulad fetaost

Hummus på kikärtor och rödbetor får en ljuvligt god smak och härlig färg. Smula på fetaost och få sältan till. Passar utmärkt som tillbehör till mat eller bröd.

(11)

Bresaola med parmesan och nötter

Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

(11)

Pasta med salami och oliver

Pasta med mustig tomatsås med paprika, salami och svarta oliver. Snabbt och enkelt!

(24)

Spaghetti Carbonara med halloumi

Vegetariskt Spaghetti Carbonara med halloumi istället för panchetta. Krämig och god vegovariant på en italiensk klassiker.

(27)

Macka med pestoslungad grönkål, tomat & parmesan

Vegetarisk macka på rågbröd med en matig fyllning av pestoslungad grönkål, tomat och hyvlad parmesan. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(4)

Fröknäcke med fetaröra och salami med fänkål

Fröknäcke med BreOliv- och fetaoströra som toppas med salami med fänkål och vattenkrasse. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(5)

Bruschetta med vegansk bönröra

Surdegsmacka med fräsch röra på BreOliv, cannellinibönor, solrosfrön, rödlök, citron och kapris. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(24)

Fröfralla med tonfiskröra och picklad rödlök

Fröfralla med tonfiskröra med BreOliv, fransk senap och kapris som toppas med picklad rödlök och rivet citronskal. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(7)

Surdegsbröd med italiensk skinka och kronärtskockskräm

Surdegsbröd med BreOliv, kokt italiensk skinka, grillad paprika och kronärtskockskräm. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(7)

Grön macka med avokado, pesto och grönkål

Vegetarisk macka på surdegsbröd med BreOliv, avokado, pesto och grönkål. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(7)

Danskt rågbröd med rökt lax och mascarponekräm

Brunchmacka på danskt rågbröd med BreOliv, rökt lax och mascarponekräm med pepparrot. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(12)

Matig macka med grillad aubergine och edamamekräm

Matig macka med fräsch bönkräm med BreOliv, edamamebönor och citron som toppas med grillad aubergine och italiensk hårdost Grana Padano. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(11)

Knäckebröd med tomater och italiensk hårdost

Knäckebröd med BreOliv, körsbärstomater och Grana Padano-ost. Klassisk svensk knäckemacka med italienska smaker. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(3)

Fyllda blad med kidneybönor och salsiccia

Fräsch smakrik rätt med salladsblad fyllda med kidneybönor, avokado och salsiccia.

(13)

Melanzane agrodolce

Aubergine med olivolja, kapris och färska örter. Passar utmärkt att servera på ett gott bröd.

(17)

Melonsallad med fetaost

Melonsallad med fetaost och haricots verts. Perfekt på buffén.

(33)

Pan tomate

Pan tomate, klassiskt spanskt bröd med olivolja, tomat och vitlök. Serveras tillsammans med Prosciutto crudo, Leccino-oliver och flingsalt.

(11)

Tramezzini med het tonfiskröra

Tramezzini – Italiensk klassisk smörgås med krämig tonfiskröra med smak av soltorkade tomater och chili.

(10)

Frittata med skogschampinjoner och parmesan

Frittata, matig italiensk omelett med stekta skogschampinjoner, potatis, parmesan och färska örter.

(30)

Varma smörgåsar med parmesan och bönröra

Varma smörgåsar med riven parmesan och en bönröra med vitlök och örter.

(11)

Spaghetti med svamp och tryffelcrème

Tryffeldoftande, vegetarisk spaghetti med nystekta skogschampinjoner och parmesan.

(42)

Sparrissallad med lax och mozzarella

Sallad med nykokt sparris, halstrad lax och krämig buffelmozzarella.

(35)

Pasta Arrabiata med linser

Pasta arrabiata, den "arga" pastan. Het pastarätt med chili, solmogna tomater, ekologiska linser.

(35)

Pastagratäng med chorizo

Snabblagad gratäng med smakrik spansk chorizo, krispigt osttäcke och finhackad persilja.

(16)

Bresaola med betsallad

Bresola med tunt skivade betor, rostade pinjenötter och färska örter. Utmärkt att bjuda på som förrätt.

(18)

Soppa med örter och rostad Jamon Serrano

Soppa som är smakrik och fyllig med krispiga chips av spansk skinka och bröd krutonger.

(15)

Pappardelle med het chorizo

Pappardelle är en bredbandig pasta som passar utmärkt i en smakrik tomatsås med het chorizo.

(21)

Italienska charkuterier

Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.

(25)

Charktallrik och småplock

Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

(8)

Tomatsoppa med ricotta- och örtkräm

Rund och mjuk tomatsoppa som lyfts av basilika och ricotta.

(54)

Linssallad med knaprig chorizo och mynta

Matig linssallad med spanska chorizo vars hetta bryts av fint av fräschören hos mynta.

(0)

Friterade ravioli med sardelldipp

Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.

(18)

Varm bruschetta med burrata

Ugnsrostad bruschetta med burrata toppad med solkyssta körsbärstomater och basilika. Servera som aptitretare eller som del av buffé.

(46)

Pasta med broccoli, kyckling och pesto

Enkel pasta med stekt kyckling, broccoli och som smaksätts med italiensk pesto.

(54)

Spaghetti med fänkål och kräftor

Pasta med en smakrik kombination av fänkål och kräftor. För extra sting tillagas fänkålen med vitlök och chili som sedan blandas ihop med spaghettin och kräftstjärtar.

(24)

Pasta med kikärter och tomat

Pasta med kikärter är en proteinrik vardagsrätt som serveras med lite extra olivolja och Parmigiano Reggiano.

(46)

Quinoa med pesto och oliver

Snabblagad quinoarätt med pesto, soltorkade tomater och oliver. Passar bra som egen rätt eller på en buffé.

(0)

Pasta med spenat, mascarpone och rökt lax

En härligt krämig pasta med kallrökt lax, spenat och vitt vin.

(46)

Pasta med kyckling och pancetta

Pennete passar perfekt till denna goda tomatsås med kyckling och pancetta.

(23)

Pennette con verdure

Pennette med grönsaker är en matig, vegetarisk italiensk pastarätt med lite sting från röd chili.

(25)

Topping med grillad paprika och tapenade

En snabblagad, vegetarisk topping som passar perfekt på crostini, på en bruschetta, i en grönsallad eller som tillbehör till en varmrätt.

(2)

Grön salsa - Salsa verde

Fräsch grön salsa av mixade färska örter, kapris, vitlök och olivolja. Smaksätt med sardellcrème.

(4)

Bönsallad med selleri och chili

Att göra en bönsallad är enkelt och snabbt, men framförallt gott! Här med selleri och chili.

(5)

Halloumi- och bönsallad

Halloumi har en härlig sälta och passar utmärkt i en bönsallad som kryddas med en god vinägrett på honung och dijonsenap.

(19)

Mezze Maniche med tre sorters ost

Gorgonzola, parmesan och mascarpone i en lyckad kombination tillsammans med rucola, valnötter och pasta.

(15)

Grillad halloumi med rödlöksvinägrett

Gyllengrillad halloumi med en frisk rödlöksvinägrett.

(15)

Puttanesca

Spaghetti Puttanesca är en tomatbaserad pasta med sälta från kapris, oliver och sardeller.

(18)

Skinka och melon med pestovinägrett

En rätt med prosciutto, melon och en vinägrett smaksatt med pesto, som fungerar både som lyxig frukost och som förrätt.

(40)

Pappardelle med sparris och räkor

Färsk grön sparris, riktigt goda räkor och papparelle gör denna pasta till en succé.

(28)

Tomatricotta på crostini

Crostini med smakrik röra av strimlade soltorkade tomater och ricotta.

(8)

Vita bönor i tomatsås

Stora vita bönor i en mustig smakrik tomatsås. Passar utmärkt som tillbehör eller som brunch.

(27)

Melon med Prosciutto

Söt melon tillsammans med Prosciutto di Parma är en klassisk italiensk förrätt, men passar lika bra på buffébordet.

(35)

Varm sallad med blandade bönor

Blandade bönor i varm sallad som passar som vegetarisk rätt eller som tillbehör.

(14)

Spaghetti med gyllene vitlök och chili

Underbart, enkelt och gott! Spaghetti med olivolja, vitlök och chili.

(31)

Pastasallad med tomat, rödlök och oliver

Krutongerna gör pastasalladen lite extra krispig och god. Välj en pastasort och oliver som du gillar - då blir den extra god!

(19)

Spaghetti all’Amatriciana

Spaghetti all’Amatriciana - En rätt med sitt ursprung i den italienska byn Amatrice.

(20)

Radiatori med broccolisås

Radiatori alle rape - Broccoli, sardeller, pinjenötter och pasta i en salig blandning!

(17)

Senapsvinägrett

Gott i en potatissallad, grönsallad eller till lax eller rostbiff.

(11)

Kikärter med soltorkade tomater i pestomarinad

Kikärtor tillsammans med soltorkade tomater passar bra som tillbehör till kyckling eller kött.

(18)

Bönsallad med tomater, oliver och fetaost

Bönorna bidrar med god smak och mättnad tillsammans med fetaost, oliver och söta tomater.

(18)

Majonnäs

Majonnäs blir alltid bäst när man gör den själv. Gott som tilbehör, går enkelt att smaksätta t.ex. med chili, citron eller lime!

(26)

Kikärter med selleri, lök, vitlök och parmesanost

En smakrik kikärtssoppa som passar perfekt till lunch!

(12)

Melon med prosciutto, chili och citron

En klassisk kombination av prosciutto och melon med en frisk och pepprig twist.

(60)

Fylld baguette med prosciutto

En rustik och god baguette, perfekt till lunch eller på picknicken.

(17)

Vinägerpicklade grönsaker

Picklade eller vinägersyrade grönsaker passar till mycket. Servera det på buffén eller till huvudrätten som en sallad.

(7)

Bönsallad med tonfisk

Med bönor och tonfisk blir salladen matig och mättande. Gott att servera ägg till.

(8)

Kikärtsröra med pesto

Snabb röra på kikärtor med smak av vitlök och basilika. God på crostini eller ett surdegsbröd.

(13)

Pasta med tonfisk- och kaprissås

En härlig sås på tonfisk och kapris tillsammans med din favoritpasta.

(30)

Stora vita bönor med oliver och fetaost

En god men enkel sallad med bönor, oliver och fetaost. Perfekt som förrätt eller som tillbehör.

(5)

Parmesan med crema di balsamico

En ljuvlig smakkombination som passar såväl före som efter middagen!

(16)

Tortiglioni med grön olivcrème

Tortiglioni alle olive verdi. En krämig pasta med friska blad av rucola och söta körsbärstomater.

(7)

Tomatsallad med basilika och oliver

Lägg gärna upp tomatskivorna på ett fint fat, lägg på lökringar och oliver och häll över vinägretten.

(2)

Parmesansås med citron och dill

Parmesansås passar utmärkt att ringla över grillad fisk, fläsk eller kyckling.

(8)

Mezze Maniche med svamp och kronärtskocka

Pasta med finstämda smaker av svamp och marinerade kronärtskockor.

(17)

Vitlöksstekt mangold med nötter

Mangold med vitlök och rostade nötter. Gott tillbehör till fisk eller fläskkött.

(42)

Caesarsallad med krutonger

I caesardressing används sardeller, vitlök och vinäger som ger den dess karaktäristiska smak.

(40)

Champinjonsallad med citron och tryffelolja

Sallad med tunt skivade champinjoner, lök och rucola samt en dressing med citron och tryffelolja. Utmärkt som tillbehör.

(6)

Radiatori med pesto och feta

Radiatori con pesto e feta. En snabb och otroligt god pasta!

(7)

Pasta med vitlök och chili

Det enkla är ofta det godaste! Chili och vitlök tillsammans med olivolja och massor av persilja. Smaklig måltid.

(29)

Pasta med lammfärssås, fetaost och oliver

Nykokt pasta med en mustig lammfärssås med fetaost, bönor, svarta oliver och kapris. En god och snabblagad pasta.

(28)

Spaghetti Carbonara på Di Lucas vis

Spaghetti Carbonara är en av Christian Di Lucas favoriträtter, snabbt, enkelt och gott!

(55)

Tomatsoppa med knaperstekt halloumi

Tomatsoppan blir lite matigare, och väldigt god med stekt halloumi som topping.

(47)

Pasta med svamp, pancetta, ricotta och spenat

Krämig pasta med knaperstekt pancetta och svamp samt färsk spenat.

(70)

Pastasallad med tomat, fetaost och oliver

En uppdaterad version av en klassisk grekisk sallad, med pasta, spenat och kapris som bidrar med sin goda smak.

(92)

Pasta med kronärtskockor

Använd den pastaform du gillar bäst och spröda marinerade kronärtskockor.

(36)

Sky till porchetta

Smakrik sås som är perfekt till ugnsbakad fläskkarré eller en god köttbit.

(27)

Grillad gemsallad med parmesan

Grillad gemsallad är det perfekta tillbehöret till den god bit kött eller fisk.

(34)

Pasta med pesto och soltorkade tomater

Klassiska "Pasta pesto" men med lite mer sting - soltorkade tomater och pesto med chili.

(24)

Lammfärspasta med salvia och citron

Kombinationen lamm, salvia och citron är oslagbar! Prova den här lammfärspastan med fräscha smaker som garanterat kommer att göra succé på middagsbordet!

(43)

Chokladkräm med vaniljplommon

En enkel dessert med choklad som du kan förbereda dagen innan. Variera servering med frukt och bär efter säsong.

(53)

Strozzapreti Caprese

Caprese är en sagolik tomat och mozzarellasallad! Här är en variant med pasta, soltorkade tomater och spenat.

(43)

Spaghetti med blåmusslor, vitlök och chili

Lyxigt gott på några minuter med spagetti pronto, blåmusslor, vitlök och chili.

(43)

Pastasallad med pesto, mozzarella och tomat

Mozzarella är den milda osten med den stora smaken. Jättegod tillsammans med färska cocktailtomater, pesto och pasta!

(61)

Grekisk sallad med blandade bönor

Med bönorna blir den grekiska salladen mer matig. En god lunchtallrik kanske?

(34)

Mozzarella med rödlök, persilja och krutonger

Denna lilla rätt med mozzarella, krutonger och rödlök är god som förrätt - eller som tillbehör till en soppa!

(51)

Pasta med krämig valnötspesto

Valnötter och parmesan är en härlig kombination som ger pastan fin smak.

(25)

Pasta i tomatsås med oliver, kapris och persilja

Sedani alla Pugliese - pasta med tomatsås, kapris, oliver och persilja som i Puglia.

(6)

Sallad på rucola, matvete och broccoli

Den här salladen med matvete och broccoli är en härlig vardagssallad som passar till det mesta.

(2)

Tzatziki med fetaost

Snabb tzatziki med krispiga bitar av gurka och god sälta från fetaost.

(45)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.