Krämig kikärtsgryta med oregano och tomat

RÖSTA PÅ RECEPTET (6)

(6)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

25min 15 ingredienser

Som smakrik och väldigt lättlagad kvalar den här krämiga och vegetariska kikärtsgrytan in både som vardagsklassiker men också som alternativ vid festliga tillfällen. Om det råkar bli något över och resterna värms upp dagen efter är smakerna ännu tydligare och mustigare.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 frp
2
vitlöksklyftor
1
gul lök
1
nypa chiliflakes
200 g
bladspenat
2 dl
vatten
1 msk
grönsaksfond eller kycklingfond, koncentrerad
salt
nymalen svartpeppar
2 tsk
torkad oregano
250 g
körsbärstomater
Till servering
färsk oregano
surdegsbröd

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (6)

(6)

Vad tycker du?

1 kommentar

Benny Karlsson

vad ska man göra med lökarna? Skivas, hackas eller i hela? Smakar gott men saknas något som bryter t.ex.en burk bönor eller linser.