Recept förrätter

I Italien följer förrätten, primi piatti, efter antipaston och brukar ofta vara en soppa eller pastarätt. Här hittar du härliga recept på goda förrätter.

Ugnsrostad lökblomma med nötter, salami och parmesan

Ugnsrostad hel lök med med krispiga tillbehör i form av pistagenötter, italiensk salami och parmesanost. Perfekt tilltugg till drinken eller som förrätt.

(2)

Sommarsmörgås med kronärtskocka och ricotta

En riktigt härlig sommarsmörgås med ljuvlig smak av jordgubbar, ricotta och kronärtskocka. Passar perfekt som lunchmat.

(4)

Bresaola med parmesan och nötter

Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

(11)

Sparris med parmesan och nötter

Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

(11)

Vol-au-vent x 2

Vol-au-vent med två sorters fyllning. En med krämig svampfyllning och en med salsiccia. Små goda munsbitar som passar utmärkt som småplock innan middagen eller på buffébordet.

(22)

Fyllda blad med kidneybönor och salsiccia

Fräsch smakrik rätt med salladsblad fyllda med kidneybönor, avokado och salsiccia.

(13)

Sallad på blandade bönor med matvete och lax

Sallad på blandade bönor med matvete, cocktailtomater och mozzarella. Servera med lax eller som egenrätt.

(25)

Tryffelsnurror med chark och frukt

Tryffelsnurror som serveras med Prosciutto crudo, Salame Milano melon, färska fikon och bär.

(35)

Toskansk brödsallad - Panzanella

Toskansk brödsallad, panzanella, är en klassisk italiensk matig sallad som passar både som tillbehör och som en egen rätt.

(9)

Svamprisotto med taleggio och friterad salvia

Svamprisotto med krämig taleggio, friterad salvia och parmesan.

(14)

Friterade sardeller med mozzarella

Buffelmozzarella med krispiga sardellfiléer och späda rädisor.

(13)

Jordgubbscaprese

Caprese med buffelmozzarella, tomat, jordgubbar och basilika.

(13)

Minifrittata med olika topping

Frittata, italiensk omelett, i portionsform toppad med smaker som grillad paprika och ruccola, svampcréme och prosciutto.

(31)

Melanzane agrodolce

Aubergine med olivolja, kapris och färska örter. Passar utmärkt att servera på ett gott bröd.

(18)

Pan tomate

Pan tomate, klassiskt spanskt bröd med olivolja, tomat och vitlök. Serveras tillsammans med Prosciutto crudo, Leccino-oliver och flingsalt.

(11)

Grillad sparris med örtricotta

Nygrillad sparris med mild örtricotta som passar perfekt som en förrätt eller som ett tillbehör till grillat.

(76)

Bröd med olivolja

Ett gott bröd som doppas i en god olivolja är ett perfekt sätt att starta måltiden eller bjuda på som tilltugg.

(21)

Crostini med svamp- och tryffelcrème

Små spröda munsbitar med smak av tryffel. Garnerade med solkyssta körsbärstomater, salami, basilika och timjan. Perfekta till fest eller före middagen.

(73)

Tryffelburrata med långbakade tomater

Burrata med smak av tryffel i kombination med söta långbakade tomater och basilika.

(54)

Minipizza Napoletana

Hemlagad pizza Napoletana med sardeller, kapris och oliver. Perfekt att bjuda på som tilltugg eller vickning.

(31)

Bresaola med betsallad

Bresola med tunt skivade betor, rostade pinjenötter och färska örter. Utmärkt att bjuda på som förrätt.

(19)

Bresaolasallad med krämig dressing

Sallad med italienska charkuterier, krämig ostdressing och rostade pinjenötter.

(8)

Italienskt bröd med rosmarin

Knaprigt och gott italienskt bröd med härlig doft av rosmarin. Servera med inlagda grönsaker, röror och salami.

(19)

Italienska charkuterier

Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.

(27)

Charktallrik och småplock

Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

(10)

Filoncini med italiensk prosciutto

Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.

(14)

Cocktailspett med minimozzarella och prosciutto

Cocktailspett med minimozzarella, lätt soltorkade körsbärstomater, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.

(132)

Prosciutto di Parma med parmesanost

Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

(26)

Tomatsoppa med ricotta- och örtkräm

Rund och mjuk tomatsoppa som lyfts av basilika och ricotta.

(56)

Pizzapinnar

Pizzapinnar är det perfekt tillbehöret på buffébordet eller som tilltugg till drinken. Dessa brödpinnar är smaksatta med tomat, ost och rosmarin.

(50)

Pizzapiroger med champinjoner och ost

Inbakade små pizzor i form av varma piroger som doftar fantastiskt och bjuder på härliga italienska smaker. Servera på en buffé eller på en picknick.

(5)

Minicalzone med mozzarella och salami

Små calzonepizzor blir nästan som en pirog. Gott som tilltugg eller på picknick

(3)

Den ultimata charkbrickan

Perfekt komponerad charkbricka med tunna fina skivor av italienska och spanska delikatesser. Utmärkt att servera som förrätt eller som tilltugg till drinken.

(79)

Friterade lökringar

Hemmagjorda lökringar med frasigt skal. Perfekta små krispiga munsbitar som passar perfekt som snack eller tilltugg.

(5)

Crostini med blomkålcrème och prosciutto

Crostini med krämig blomkålscrème, krispig prosciutto och rostade mandlar. Passar bra som festliga munsbitar.

(10)

Crostini med borlotticrème

Crostini med crème av borlotti, marinerad rödlök och stekt salvia. Underbara små munsbitar som är perfekta för fest när man ska bjuda många.

(20)

Italienska piroger

Frasigt friterade piroger med ost, soltorkade tomater och färska örter. Utmärkt som småplock eller på en buffé. I Italien kallas dessa piroger Panzerotti.

(20)

Toskansk soppa med gryner

Festlig toskansk soppa med grönsaker, 5 gryner och gremolata som passar att servera som småportioner till fest eller som mättande huvudrätt.

(18)

Vegetariska grillspett med pesto

Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

(18)

Friterade ravioli med sardelldipp

Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.

(18)

Varm bruschetta med burrata

Ugnsrostad bruschetta med burrata toppad med solkyssta körsbärstomater och basilika. Servera som aptitretare eller som del av buffé.

(48)

Grillad polenta med taleggio

Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

(14)

Varma oliver med vitlök och oregano

Ugnsbakade oliver med färska kryddor. Perfekt som småplock före maten.

(3)

Karamelliserad rödlök

Karamelliserad lök med syrliga toner passar perfekt till unga och lagrade ostar, på crostini som tilltugg eller till grillad fisk eller på hamburgare.

(34)

Pinzimonio

Pinzimonio - späda grönsaker som doppas i balsamvinägrett. Vanligt italienskt småplock.

(10)

Sallad med valnötter, gorgonzola och päron

En klassisk smakkombination - gorgonzola och päron - i en ljuvlig sallad.

(16)

Råmarinerad pilgrimsmussla med kronärtskocka

Pilgrimsmussla marinerad i olivolja och citron serverad tillsammans med kräm på kronärtskocka är en fantastisk förrätt.

(12)

Haricots verts med bönor och vitlök

Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

(65)

Bruschetta med bönor och avokado

Bruschetta är en utmärkt förrätt på en italiensk middag - här med krämig avokaco och smaker som chili, selleri och lime.

(19)

Bruschetta med tomat

Bruschetta al pomodoro. Grillat bröd med tomat, basilika och olivolja.

(52)

Sparris med tomatvinägrett och pistaschnötter

Varm sparris med mustig tomatvinägrett och hackade pistaschnötter som passar utmärkt som tillbehör.

(1)

Varm entrésallad

Ljummen matig sallad med brödkrutonger, bacon och ägg. Passar fint både som förrätt eller lättare lunch.

(3)

Taleggio-ost med oregano och olivolja

Ett annat sätt att äta Taleggio - med rivet citronskal, olivolja och oregano.

(6)

Svampbruschetta

Bruschetta med blandad svamp, schalottenlök och bladpersilja.

(17)

Sparris med olivoljedressing

Denna lättkokta sparris med olivoljedressing passar lika bra till påskbuffén som till grillat kött eller fisk.

(0)

Päron- och spenatsallad med citronricotta

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

(22)

Prosciutto- och parmesanrullar

Tilltugg med italiensk skinka och ost som är enkla och supergoda!

(8)

Prosciutto med melon och basilika

Söt melon med salt prosciutto och basilika är ett perfekt tillbehör på buffébordet, eller som fräsch förrätt.

(9)

Prosciutto med marinerade grönsaker

Grönsakerna marineras i olivolja och god vinäger och grillas innan de serveras tillsammans med prosciutto.

(14)

Toscanawok

En wok på soltorkade tomater, vita bönor och sparris. Servera gärna tillsammans med lax.

(4)

Snabb gravlax med gurksallad

Snabbgrava laxen och skeda över en frisk gurksallad!

(8)

Smörgås à la Fernando

En smörgås så som Fernando gillar den med tomat, avokado mascarpone, rucola och förstås olivolja!

(6)

Parmaskinka på carpaccio-vis

Toppa prosciutto med en riktigt god olivolja och parmesan - kanske som en riktigt god förrätt.

(20)

Panzanella con Fagioli, bön- och brödsallad

I Italien äter man ofta denna bönsallad med dagsgammalt lantbröd i tärningar. Blandas med tomater, gurka, basilika och en god vinägrett.

(10)

Mozzarellasallad med mangobalsamico

Persika, mozzarella och gröna blad tillsammans med en god vinägrett på mangobalsamico gör salladen till ett gott och vackert inslag.

(13)

Mozzarellasallad med grillad paprika

Lyxig mozzarellasallad med med smakrika oliver och söt paprika.

(1)

Mozzarella med pesto

En väldigt italiensk och snabb förrätt - mozzarella med pesto. Enkelt och gott!

(0)

Mozzarella med lök, citron och chili

Marinera mozzarellan och servera till grillat eller kanske som en förrätt

(2)

Lättgrillad lax med olivkräm och krutonger

Lättgrillad lax som smaksatt med grön olivkräm och toppas med färska ärtskott samt frasiga krutonger. God som förrätt eller som en mellanrätt.

(24)

Laxcrostini med oliv- och kapristapenade

Små härliga munsbitar med lax och tapenade. Perfekt att servera på en buffé eller som tilltugg till fördrinken.

(10)

Laxcarpaccio med kronärtskockskräm

En härlig och snabblagad laxcarpaccio till säsongens buffé med färdig kronärtskockskräm, sardellkräm, parmesan och kapris.

(22)

Kall tomat- och paprikasoppa

Gazpacho är soppa på paprika och tomat som ätes kall. Ringla gärna lite god olivolja på!

(30)

Sallad med bresaola och gorgonzolakräm

Sallad med italiensk bresaola, marinerade kronärtskockor, oliver och gröna blad. Toppas med en krämig dressing på gorgonzola och mascarpone.

(9)

Grön Sparris med ljummen pancettavinägrett

Vinägretten är "kryddad" med bacon och rödlök och hälles över ett knippe grillad, grön sparris.

(0)

Grön sparris med fagiolatosås

Fagiolatosås är en italiensk sås med mixade bönor, kapris, sardeller och pressad citron. Serveras här med kokt, grön sparris.

(2)

Grillad sparris med parmesan och balsamico

Grillad sparris med lagrad balsamvinäger, en god olivolja och smakrik parmesan. Perfekt som tillbehör eller som förrätt.

(9)

Grillad halloumi, rosmarin och honung

Nygrillad halloumi smaksatt med rosmarin och honung och serverat med krispiga krutonger. Perfekt vegetariskt alternativ till grillen eller som ett tillbehör.

(3)

Grillad Halloumi med chili, citron och pinjenötter

En god grillad halloumi som toppas med citron, chili, pinjenötter och basilika blir ett gott och vackert inslag i en härlig buffé

(27)

Grillad bruschetta med räkor, ricotta och örter

Krämig ricotta, räkor och färska örter på ett grillat bröd.

(13)

Insalata Caprese

Enkel och god förrätt. Hittar du inte buffelmozzarella så går det lika bra med vanlig mozzarella.

(8)

Haricots verts med lättrökt prosciutto

En lättrökt prosciutto tillsammans med fina haricots verts och en dressing med rostad vitlök

(2)

Halloumi med romanescosås

Romanesco är en god sås gjord på rostad paprika och mandel. Gott tillsammans med halloumins smaker.

(12)

Grönsallad med parmesan och hallonbalsamico

Gör en sallad på rädisor, gröna blad och rödlök och krydda med en god vinägrett med hallonbalsamico

(2)

Gravad lax med olivolja

Enkel förrätt eller på ett festligt buffébord - krydda den gravade laxen med citron, olivolja och färska kryddor och njut!

(1)

Färsk sparris med vinägrett och parmesan

Det italienska namnet på denna fräscha rätt är Asparagi freschi con salsa balsamica - lättsaltade, kokta sparris med parmesan och en klassisk vinägrett.

(0)

Ekologisk Gorgonzola och grönsaker i ugn

De ugnsgratinerade grönsakerna får i det här receptet sällskap av en krämig och smakrik ostsås på gorgonzola och mascarpone.

(0)

Champinjonsallad med kapris och kronärtskocka

Enkel och lyxig sallad med champinjoner, kapris och kroärtskockor

(5)

Carpacciorostbiff

Rostbiffen serveras tillsammans med en god vinägrett med tapenade

(17)

Carpacciolax med olivcrèmevinägrett

Tunnt skivad lax med en god vinägrett som smaksatts med creme av gröna oliver

(0)

Caprese classico

Capresesallad med tomat, mozzarella och basilika. Ett klassiskt italienskt recept!

(6)

Caprese

Caprese är en klassisk italiensk rätt och serveras ofta som en antipasto, dvs en italiensk förrätt.

(15)

Caponata di melanzane

Caponata di melanzane är en siciliansk vegetarisk rätt med gyllenbrunt, stekt aubergine som toppas med en smakrik grönsaksröra.

(7)

Burratina

Vad passar väl bättre som förrätt på en italiensk middagsbjudning än en härligt krämig mozzarella toppad med fruktig olivolja och flingsalt?

(2)

Burrata med nektariner och rucola

Krämig burrata med solmogna nektariner och kryddig ruccolasallad. En perfekt förrätt!

(7)

Bruschetta med bönsallad

En variant på den klassiska bruschettan. Rostat bröd med vitlök och olivolja som toppas med en bönsallad, rucola och riven parmesan.

(2)

Bresaola med paprika och parmesan

Bresaola, lufttorkad italienskt nötkött, som får smak av paprika och parmesan. Servera på buffé, antipasti eller till förrätt.

(17)

Biffcarpaccio med pesto, balsamico och rucola

En carpaccio består av rått kött som skivats i tunna skivor och kan ha olika tillbehör - här pesto, balsamico och rucola

(8)

Avokado och räkor med tomatvinägrett

Vinägrett med soltorkadetomater, avokado och räkor

(60)

Mozzarella med persikor och rucola

En frisk, solig mozzarellasallad med persikor och rucola. Variant på en klassisk italiensk caprese.

(0)

Grillad halloumi med rödlöksvinägrett

Gyllengrillad halloumi med en frisk rödlöksvinägrett.

(15)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.