Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Antipasti och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Mina recept
    • Olivolja

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Gott att veta

      Gott att veta & matinspiration

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Antipasti
      • Bönor
      • Fetaost
      • Gryner
      • Halloumi
      • Italienska ostar
      • Kapris
      • Mozzarella
      • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
      • Pasta
      • Risotto
      • Tomater
      • Vinäger

      Matlagningsfilmer

      • Aioli
      • Bruschetta
      • Caesarsallad
      • Italiensk tomatsås
      • Koka pasta al dente
      • Ragu – Bolognese
      • Risotto – Grundrecept
      • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
      • Pasta med blåmusslor
      • Pesto – matlagningsfilm
      • Puttanesca

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Buffé – att planera och laga
      • Grilltips
      • Medelhavsmat och träning
      • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
      • Medelhavsmat med smak av sommar
      • Matsvinn

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Strozzapreti Casa Di Luca

      400 g

      Visa fler...

      Nya produkter

      Colossaloliver med kärnor

      370 g

      Pecorino Romano grovriven

      85 g

      Crema di Balsamico Tryffel

      112 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Olivolja
      • Antipasti och röror
      • BreOliv
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Gryner och ris av baljväxter
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • En hållbar väg – Care of Di Luca
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt
      • Så här lätt väljer du rätt olivolja

      KONTAKTA OSS

      • Fråga oss
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgiftspolicy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept förrätter

    I Italien följer förrätten, primi piatti, efter antipaston och brukar ofta vara en soppa eller pastarätt. Här hittar du härliga recept på goda förrätter.

    Friterade zucchiniblommor

    Vackert och så gott! Serveras i Italien innan maten som antipasti eller tillbehör under sommardagarna. Tips är att fylla blommorna med sardellfiléer innan du friterar blommorna, för extra smak.

    (1)

    (1)
    30min

    Halstrade pilgrimsmusslor med citron- och kaprisolja

    Här har de små delikata musslorna fått sällskap av en saltsyrlig dressing gjord på kapris, citron och frisk chili. Fråga gärna i fiskdisken om de har några musselskal över som du kan få eller köpa, det blir nämligen så fint och vackert att servera i.

    (12)

    (12)

    Fikoncarpaccio med burrata, pistagepesto och rostade pistagenötter

    Lika vacker som enkel göra, carpaccio som passar bra både som förrätt och dessert. Peston blir lätt en favorit, ringla över krämig burrata på en bädd av solmogna söta tomater.

    (35)

    (35)
    30min

    Gratinerad hummer med soltorkade tomater, parmesan och citron

    Att använda Zetas tomatkräm till gratinerad hummer är en superhit. De söta tomaterna som även är rika på umami gör hummern till en underbar smakbomb. Krämen passar super även att bre på crostini eller ugnsbakad kyckling.

    (12)

    (12)
    30min

    Burrata med tomatsallad

    Det här är världens enklaste och godaste förrätt. Den tar ingen tid att göra och bjuder på fina smaker från medelhavet. En krämig version av klassikern Caprese och vi vet att den kommer bli sommarfesternas stora succé!

    (41)

    (41)
    10min

    Vit sparris med hasselnötter och Prosciutto crudo

    Den vita sparrisen som, i motsats till den gröna, växt färdigt under jord är lite grövre i texturen men också mer smakrik än sina mer färgglada kompisar. Här kommer sparrisens fyllighet och angenäma beska väl till pass tillsammans med hasselnötter och Prosciutto Crudo, en perfekt buffé- eller förrätt.

    (15)

    (15)
    25min

    Rödingcarpaccio med kaprismajonnäs och picklade tomater

    Rödingcarpaccio passar fint som lyxigare sommarmat eller som en smakrik förrätt året om. Kombinationen av de söta tomaterna, den salta kaprisen och den tunt skivade fisken som smälter i munnen är smått magisk.

    (15)

    (15)
    3tim 40min

    Burrata med pesto och tomatsallad

    Krämig burrata med pesto passar lika bra till lyxig förrätt som till enkel och snabb lunchrätt.

    (39)

    (39)
    10min

    Tunna crostini med bönsalsa

    Tunna crostini med bönsalsa är perfekt som plock innan maten eller till minglet.

    (23)

    (23)
    30min

    Alici marinate - marinerad strömming

    Strömming är en klassiker vid svenska högtider och kan varieras i massor. Här är ett recept på strömming på italienskt vis - Alici marinate.

    (30)

    (30)
    20min

    Krispiga piadinasnittar

    Piadina serveras i Italien som en slags streetfood. Här har vi tagit den ett steg längre och serverar krispig, friterad piadina med goda toppings.

    (22)

    (22)
    20min

    Kalvcarpaccio

    Kalvcarpaccio; en klassiker på kalvinnanlår med sardeller, kapris och parmesan. Magiskt gott.

    (12)

    (12)
    45min

    Grillad aubergine med fetaostsalsa

    Grillad aubergine med smakrik salsa gjord på fetaost, tomater och melon. Passar utmärk som förrätt eller som tillbehör.

    (47)

    (47)
    1tim 10min

    Svamptoast

    Svamptoast med läcker touch av vitlök under ett täcke av smält ost. Använd gärna svamp efter säsong för bästa smak.

    (60)

    (60)
    20min

    Gratinerad grönsakssoppa

    Mustig ostgratinerad grönsakssoppa med italienska smaker. Påminner om en klassisk löksoppa som kan serveras som både förrätt eller varmrätt.

    (37)

    (37)
    30min

    Bruschetta med ugnsbakade tomatklyftor och friterad kapris

    En smakrik bruschetta med ugnsbakade tomatklyftor tillsammans med smakrik olivolja och friterad kapris blir perfekt som lite antipasti eller på buffébordet.

    (46)

    (46)
    20min

    Bakade fetaostpaket

    Bakad fetaost tillsammans med olika bönor och örter, smakar ljuvligt som ett tillbehör eller som en enklare förrätt.

    (80)

    (80)
    30min

    Panzanella bruschetta

    Panzanella bruschetta är italienska grillade surdegsbröd som toppas med tomater, oliver, kapris, sardeller och parmesan. Passar på buffébordet eller som italiensk förrätt.

    (27)

    (27)
    10min

    Grillade bönor med lökvinägrett och parmesan

    Grillade bönor med en härlig lökvinägrett toppad med parmesan. Härlig förrätt eller mellanrätt på sommaren.

    (23)

    (23)
    30min

    Ljummen sallad på primörer och burrata

    En ljuvlig förrätt med smak av vårens första primörer tillsammans med en krämig burrata och en örtolja.

    (45)

    (45)
    20min

    Pilgrimsmusslor med Prosciutto di Parma och ärtpuré

    En lyxig förrätt med fina smaker från prosciutto di parma och pilgrimsmusslor tillsammans med en krämig ärtpuré. Perfekt till en härlig helgmeny eller som en förrätt på nyår.

    (56)

    (56)
    20min

    Socca med tryffelsalami och mozzarella

    Socca är italiensk pannkaka gjord på kikärtor. Med tillbehör som tomatsås, tryffelmajonnäs, mozzarella och tryffelsalami blir detta en härlig italiensk förrätt eller en lite lyxigare lunch.

    (49)

    (49)
    40min

    Tryffelsalami med parmesankräm

    Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller antipasti som du snabbt förbereder.

    (253)

    (253)
    10min

    Grillad melonpizza med fetaost

    Gott tillbehör till kyckling, kött, fisk eller allt grillat. Eller varför inte som en härlig sommarlunch tillsammans med ett gott bröd, fin olivolja och havssalt.

    (55)

    (55)
    10min

    Bakad fetaost med rostat bröd

    Fetaost som ugnsbakas eller läggs på grillen i folieknyte ger en djupare smak. Tillsammans med honung och rosmarin blir det en perfekt smakkombination. Perfekt som mindre rätt på rostat bröd eller som tillbehör.

    (79)

    (79)
    15min

    Auberginesallad med panerad mozzarella

    Servera som tillbehör, förrätt eller som småplock. Mozzarellan blir härligt krämig med ett krispigt yttre!

    (41)

    (41)
    30min

    Pecorinopolenta med vitlöksstekt svamp och örter

    Servera som lättare rätt i vardagen eller varför inte som en härlig förrätt till helgen! Smaker av Pecorino och vitt vin ger denna polenta guldkant.

    (40)

    (40)
    30min

    Friterade grönsaker med sardelldipp

    Friterad blomkål, brysselkål och salviablad med en umamifylld sardelldipp, servera som förrätt eller drinktilltugg på festen!

    (24)

    (24)
    30min

    Mangold med vitlök och chili

    Ett grönt tillbehör som blir till en lättare rätt tillsammans med mozzarella och rostat surdegsbröd.

    (19)

    (19)
    15min

    Ugnsrostad lökblomma med nötter, salami och parmesan

    Ugnsrostad hel lök med med krispiga tillbehör i form av pistagenötter, italiensk salami och parmesanost. Perfekt tilltugg till drinken eller som förrätt.

    (44)

    (44)
    45min

    Bresaola med parmesan och nötter

    Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

    (123)

    (123)
    10min

    Sparris med parmesan och nötter

    Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

    (67)

    (67)
    15min

    Fyllda blad med kidneybönor och salsiccia

    Fräsch smakrik rätt med salladsblad fyllda med kidneybönor, avokado och salsiccia.

    (24)

    (24)
    30min

    Tryffelsnurror med chark och frukt

    Tryffelsnurror som serveras med Prosciutto crudo, Salame Milano melon, färska fikon och bär.

    (68)

    (68)
    30min

    Toskansk brödsallad - Panzanella

    Toskansk brödsallad, panzanella, är en klassisk italiensk matig sallad som passar både som tillbehör och som en egen rätt.

    (29)

    (29)
    30min

    Svamprisotto med taleggio och friterad salvia

    Svamprisotto med krämig taleggio, friterad salvia och parmesan.

    (38)

    (38)
    50min

    Friterade sardeller med mozzarella

    Buffelmozzarella med krispiga sardellfiléer och späda rädisor.

    (21)

    (21)
    20min

    Jordgubbscaprese

    Caprese med buffelmozzarella, tomat, jordgubbar och basilika.

    (33)

    (33)
    20min

    Minifrittata med olika topping

    Frittata, italiensk omelett, i portionsform toppad med smaker som grillad paprika och ruccola, svampcréme och prosciutto.

    (58)

    (58)
    35min

    Melanzane agrodolce

    Aubergine med olivolja, kapris och färska örter. Passar utmärkt att servera på ett gott bröd.

    (29)

    (29)
    20min

    Pan tomate

    Pan tomate, klassiskt spanskt bröd med olivolja, tomat och vitlök. Serveras tillsammans med Prosciutto crudo, Leccino-oliver och flingsalt.

    (22)

    (22)
    20min

    Grillad sparris med örtricotta

    Nygrillad sparris med mild örtricotta som passar perfekt som en förrätt eller som ett tillbehör till grillat.

    (145)

    (145)
    35min

    Bröd med olivolja

    Ett gott bröd som doppas i en god olivolja är ett perfekt sätt att starta måltiden eller bjuda på som tilltugg.

    (62)

    (62)
    5min

    Crostini med svamp- och tryffelcrème

    Små spröda munsbitar med smak av tryffel. Garnerade med ugnsbakade tomatklyftor, salami, basilika och timjan. Perfekta till fest eller före middagen.

    (121)

    (121)
    10min

    Tryffelburrata med långbakade tomater

    Burrata med smak av tryffel i kombination med söta långbakade tomater och basilika.

    (109)

    (109)
    3tim 10min

    Minipizza Napoletana

    Hemlagad pizza Napoletana med sardeller, kapris och oliver. Perfekt att bjuda på som tilltugg eller vickning.

    (69)

    (69)
    1tim 20min

    Bresaola med betsallad

    Bresola med tunt skivade betor, rostade pinjenötter och färska örter. Utmärkt att bjuda på som förrätt.

    (31)

    (31)
    30min

    Bresaolasallad med krämig dressing

    Sallad med italienska charkuterier, krämig ostdressing och rostade pinjenötter.

    (12)

    (12)
    15min

    Italienskt bröd med rosmarin

    Knaprigt och gott italienskt bröd med härlig doft av rosmarin. Servera med inlagda grönsaker, röror och salami.

    (28)

    (28)
    1tim 20min

    Italienska charkuterier

    Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.

    (57)

    (57)
    15min

    Charktallrik och småplock

    Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

    (46)

    (46)
    15min

    Filoncini med italiensk prosciutto

    Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.

    (26)

    (26)
    10min

    Cocktailspett med minimozzarella och prosciutto

    Cocktailspett med minimozzarella, lätt soltorkade körsbärstomater, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.

    (241)

    (241)
    15min

    Prosciutto di Parma med parmesanost

    Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

    (56)

    (56)
    10min

    Tomatsoppa med ricotta- och örtkräm

    Tomatsoppa med ricotta- och örtkräm, snabblagad och god med mjuk smak som lyfts av färsk basilika.

    (121)

    (121)
    20min

    Pizzapinnar

    Pizzapinnar är det perfekt tillbehöret på buffébordet eller som tilltugg till drinken. Dessa brödpinnar är smaksatta med tomat, ost och rosmarin.

    (105)

    (105)
    1tim 20min

    Pizzapiroger med champinjoner och ost

    Pizzapiroger med champinjoner och ost doftar fantastiskt och bjuder på härliga italienska smaker. Servera på en buffé eller på en picknick.

    (22)

    (22)
    1tim 20min

    Minicalzone med mozzarella och salami

    Minicalzone med mozzarella och salami blir nästan som en pirog. Gott som tilltugg eller på picknick.

    (21)

    (21)
    1tim 20min

    Den ultimata charkbrickan

    Perfekt komponerad charkbricka med tunna fina skivor av italienska och spanska delikatesser. Utmärkt att servera som förrätt eller som tilltugg till drinken.

    (256)

    (256)
    10min

    Friterade lökringar

    Hemmagjorda lökringar med frasigt skal. Perfekta små krispiga munsbitar som passar perfekt som snack eller tilltugg.

    (104)

    (104)
    15min

    Crostini med blomkålcrème och prosciutto

    Crostini med krämig blomkålscrème, krispig prosciutto och rostade mandlar. Passar bra som festliga munsbitar.

    (17)

    (17)
    1tim

    Crostini med borlotticrème

    Crostini med crème av borlotti, marinerad rödlök och stekt salvia. Underbara små munsbitar som är perfekta för fest när man ska bjuda många.

    (35)

    (35)
    30min

    Italienska piroger

    Frasigt friterade piroger med ost, soltorkade tomater och färska örter. Utmärkt som småplock eller på en buffé. I Italien kallas dessa piroger Panzerotti.

    (48)

    (48)
    2tim 40min

    Toskansk soppa med gryner

    Festlig toskansk soppa med grönsaker, gryner och gremolata som passar att servera som småportioner till fest eller som mättande huvudrätt.

    (25)

    (25)
    40min

    Vegetariska grillspett med pesto

    Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

    (34)

    (34)
    1tim 20min

    Friterade ravioli med sardelldipp

    Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.

    (44)

    (44)
    20min

    Varm bruschetta med burrata

    Ugnsrostad bruschetta som toppas med krämig burrata, ugnsbakade tomatklyftor och färsk basilika. Låt vänner och familj njuta av italiensk afton med enkelt småplock som imponerar.

    (176)

    (176)
    20min

    Grillad polenta med taleggio

    Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

    (24)

    (24)
    1tim

    Varma oliver med vitlök och oregano

    Ugnsbakade oliver med färska kryddor. Perfekt som småplock före maten.

    (32)

    (32)
    30min

    Karamelliserad rödlök

    Karamelliserad lök med syrliga toner passar perfekt till unga och lagrade ostar, på crostini som tilltugg eller till grillad fisk eller på hamburgare.

    (216)

    (216)
    15min

    Pinzimonio

    Pinzimonio - späda grönsaker som doppas i balsamvinägrett. Vanligt italienskt småplock.

    (19)

    (19)
    15min

    Sallad med valnötter, gorgonzola och päron

    En klassisk smakkombination - gorgonzola och päron - i en ljuvlig sallad.

    (27)

    (27)
    15min

    Råmarinerad pilgrimsmussla med kronärtskocka

    Pilgrimsmussla marinerad i olivolja och citron serverad tillsammans med kräm på kronärtskocka är en fantastisk förrätt.

    (22)

    (22)
    1tim

    Haricots verts med bönor och vitlök

    Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

    (111)

    (111)
    20min

    Bruschetta med bönor och avokado

    Bruschetta är en utmärkt förrätt på en italiensk middag - här med krämig avokaco och smaker som chili, selleri och lime.

    (26)

    (26)
    20min

    Bruschetta med tomat

    Bruschetta al pomodoro är en härlig klassisk italiensk förrätt. Nygrillat bröd med tomat, basilika och olivolja.

    (72)

    (72)
    20min

    Sparris med tomatvinägrett och pistaschnötter

    Varm sparris med mustig tomatvinägrett och hackade pistaschnötter som passar utmärkt som tillbehör.

    (4)

    (4)
    20min

    Varm entrésallad

    Ljummen matig sallad med brödkrutonger, bacon och ägg. Passar fint både som förrätt eller lättare lunch.

    (5)

    (5)
    30min

    Taleggio-ost med oregano och olivolja

    Ett annat sätt att äta Taleggio - med rivet citronskal, olivolja och oregano.

    (14)

    (14)
    15min

    Svampbruschetta

    Bruschetta med blandad svamp, schalottenlök och bladpersilja.

    (31)

    (31)
    20min

    Sparris med olivoljedressing

    Denna lättkokta sparris med olivoljedressing passar lika bra till påskbuffén som till grillat kött eller fisk.

    (7)

    (7)
    20min

    Päron- och spenatsallad med citronricotta

    Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

    (47)

    (47)
    20min

    Prosciutto- och parmesanrullar

    Tilltugg med italiensk skinka och ost som är enkla och supergoda!

    (19)

    (19)
    10min

    Prosciutto med melon och basilika

    Söt melon med salt prosciutto och basilika är ett perfekt tillbehör på buffébordet, eller som fräsch förrätt.

    (19)

    (19)
    15min

    Prosciutto med marinerade grönsaker

    Grönsakerna marineras i olivolja och god vinäger och grillas innan de serveras tillsammans med prosciutto.

    (14)

    (14)
    30min

    Toscanawok

    En wok på soltorkade tomater, vita bönor och sparris. Servera gärna tillsammans med lax.

    (9)

    (9)
    30min

    Snabb gravlax med gurksallad

    Snabbgrava laxen och skeda över en frisk gurksallad!

    (12)

    (12)
    30min

    Smörgås à la Fernando

    En smörgås så som Fernando gillar den med tomat, avokado mascarpone, rucola och förstås olivolja!

    (10)

    (10)
    15min

    Parmaskinka på carpaccio-vis

    Toppa prosciutto med en riktigt god olivolja och parmesan - kanske som en riktigt god förrätt.

    (34)

    (34)
    30min

    Panzanella con Fagioli, bön- och brödsallad

    I Italien äter man ofta denna bönsallad med dagsgammalt lantbröd i tärningar. Blandas med tomater, gurka, basilika och en god vinägrett.

    (11)

    (11)
    30min

    Mozzarellasallad med mangobalsamico

    Persika, mozzarella och gröna blad tillsammans med en god vinägrett på mangobalsamico gör salladen till ett gott och vackert inslag.

    (28)

    (28)
    15min

    Mozzarellasallad med grillad paprika

    Lyxig mozzarellasallad med med smakrika oliver och söt paprika.

    (16)

    (16)
    10min

    Mozzarella med pesto

    En väldigt italiensk och snabb förrätt - mozzarella med pesto. Enkelt och gott!

    (7)

    (7)
    15min

    Mozzarella med lök, citron och chili

    Marinera mozzarellan och servera till grillat eller kanske som en förrätt

    (8)

    (8)
    15min

    Lättgrillad lax med olivkräm och krutonger

    Lättgrillad lax som smaksatt med grön olivkräm och toppas med färska ärtskott samt frasiga krutonger. God som förrätt eller som en mellanrätt.

    (30)

    (30)
    20min

    Laxcrostini med oliv- och kapristapenade

    Små härliga munsbitar med lax och tapenade. Perfekt att servera på en buffé eller som tilltugg till fördrinken.

    (17)

    (17)
    10min

    Laxcarpaccio med kronärtskockskräm

    En härlig och snabblagad laxcarpaccio till säsongens buffé med färdig kronärtskockskräm, sardellkräm, parmesan och kapris.

    (47)

    (47)
    15min

    Kall tomat- och paprikasoppa

    Gazpacho är soppa på paprika och tomat som ätes kall. Ringla gärna lite god olivolja på!

    (45)

    (45)
    45min

    Sallad med bresaola och gorgonzolakräm

    Sallad med italiensk bresaola, marinerade kronärtskockor, oliver och gröna blad. Toppas med en krämig dressing på gorgonzola och mascarpone.

    (22)

    (22)
    30min

    Grön Sparris med ljummen pancettavinägrett

    Vinägretten är "kryddad" med bacon och rödlök och hälles över ett knippe grillad, grön sparris.

    (2)

    (2)
    20min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept förrätter
      • Recept
        • Alla recept
        • Sommar
        • Klassiska italienska rätter
        • Antipasti och Småplock
        • Buffé
        • Pasta
        • Varmrätt
        • Tillbehör
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
        • Använda olivolja i köket
        • Grunden till en god olivolja
      • Gott att veta & matinspiration
        • Matlagningsfilmer
        • Antipasti
        • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
        • Buffé – planera & laga
        • Grilltips
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Alla Zetas produkter
        • Ekologiska produkter
        • Olivolja
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgiftspolicy
        • Sitemap
        • En hållbar väg – Care of Di Luca
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad