Rostad lökblomma

Ugnsrostad lökblomma med nötter, salami och parmesan

Ugnsrostad hel lök med med krispiga tillbehör i form av pistagenötter, italiensk salami och parmesanost. Perfekt tilltugg till drinken eller som förrätt.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 200 grader.

Skiva eller riv salamin i ca 3 cm breda bitar och stek knapriga i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.

Rosta de hackade pistagenötterna i en het torr stekpanna.

Blanda olja och vinäger i en skål.

Skala löken. Skär av toppen och botten av löken. Snitta löken uppifrån och ner i 8 klyftor-men inte ända ner!

Vänd de hela men snittade lökarna i olja och vinägerblandningen.

Placera lökarna i en ugnssäker form. Salta och peppra. Täck med aluminiumfolie och baka i ca 20 min. Nu har lökarna vecklat ut sig till blommor.

Lägg upp på fat och strössla över rostade nötter, kapris, rivet citronskal, parmesan och krispiga bitar av Golfetta. Servera genast.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.