Recept mackor och wraps

Recept på matiga mackor och välfyllda wraps. Här finns en mängd recept och enkla förslag på både grillade, varma mackor och matiga mackor och wraps.

Macka med pestoslungad grönkål, tomat & parmesan

Vegetarisk macka på rågbröd med en matig fyllning av pestoslungad grönkål, tomat och hyvlad parmesan. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(3)

Fröknäcke med fetaröra och salami med fänkål

Fröknäcke med BreOliv- och fetaoströra som toppas med salami med fänkål och vattenkrasse. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(3)

Bruschetta med vegansk bönröra

Surdegsmacka med fräsch röra på BreOliv, cannellinibönor, solrosfrön, rödlök, citron och kapris. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(18)

Fröfralla med tonfiskröra och picklad rödlök

Fröfralla med tonfiskröra med BreOliv, fransk senap och kapris som toppas med picklad rödlök och rivet citronskal. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(3)

Surdegsbröd med italiensk skinka och kronärtskockskräm

Surdegsbröd med BreOliv, kokt italiensk skinka, grillad paprika och kronärtskockskräm. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(6)

Grön macka med avokado, pesto och grönkål

Vegetarisk macka på surdegsbröd med BreOliv, avokado, pesto och grönkål. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(6)

Danskt rågbröd med rökt lax och mascarponekräm

Brunchmacka på danskt rågbröd med BreOliv, rökt lax och mascarponekräm med pepparrot. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(9)

Fröfralla med grillad halloumi och karamelliserad lök

Fröfralla med BreOliv, nygrillad halloumi, karamelliserad lök med balsamvinäger. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(3)

Matig macka med grillad aubergine och edamamekräm

Matig macka med fräsch bönkräm med BreOliv, edamamebönor och citron som toppas med grillad aubergine och italiensk hårdost Grana Padano. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(9)

Knäckebröd med tomater och italiensk hårdost

Knäckebröd med BreOliv, körsbärstomater och Grana Padano-ost. Klassisk svensk knäckemacka med italienska smaker. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(3)

Baguette med mozzarella och ugnsbakade tomater

Baguette på surdeg med BreOliv, krämig mozzarella och söta ugnsbakade tomater. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(6)

Ciabatta med högrev

Matig smörgås med högrev och syrade grönsaker.

(6)

Pan tomate

Pan tomate, klassiskt spanskt bröd med olivolja, tomat och vitlök. Serveras tillsammans med Prosciutto crudo, Leccino-oliver och flingsalt.

(7)

Tramezzini med het tonfiskröra

Tramezzini – Italiensk klassisk smörgås med krämig tonfiskröra med smak av soltorkade tomater och chili.

(10)

Varma smörgåsar med parmesan och bönröra

Varma smörgåsar med riven parmesan och en bönröra med vitlök och örter.

(9)

Ciabatta med prosciutto cotto

Italiensk smörgås, ciabatta med kokt italiensk skinka och pepprig rucola. Perfekt på picknick eller som ordentlig frukost eller lunch.

(4)

Varm bruschetta med burrata

Ugnsrostad bruschetta med burrata toppad med solkyssta körsbärstomater och basilika. Servera som aptitretare eller som del av buffé.

(45)

Wrap med ricotta, lax och grön olivcrème

God wrap med rimmad lax, ricottaost och crème av gröna oliver. Enkel att göra och ta med på picknick.

(8)

Varma mackor med skinka och soltorkad tomat

Varma mackor med italiensk skinka och smakrika soltorkade tomater. Perfekt till lunch eller mellanmål.

(14)

Tramezzino med tonfisk

Smörgås med tonfiskröra med smak av oliver och soltorkade tomater. Perfekt som mellanmål!

(7)

Tramezzino med kyckling

Trekantsmacka med kycklingröra som passar utmärkt som mellanmål eller att ta med sig på picknicken!

(15)

Smörgås med makrill, oliver, kapris och rucola

Tapenaden är ett utmärkt pålägg som passar bra tillsammans med makrill. Använd ett favoritbröd och njut!

(0)

Smörgås à la Fernando

En smörgås så som Fernando gillar den med tomat, avokado mascarpone, rucola och förstås olivolja!

(6)

Porchettamacka med syrad salladskål

Matig baguette med ugnsbakad fläskkarré och krispig salladskål.

(7)

Pitabröd med grillade grönsaker och fetaost

Gott, grillat med grönsaker och fetaost i pitabröd.

(17)

Panini med pesto, grillad paprika och prosciutto

Paninibröd kan både ätas varma och kalla. Den här varianten är fylld med pesto, grillad paprika och prosciutto, toppad med basilikablad och svartpeppar.

(12)

Nötfärsburgare

Smaksätt burgaren med tapenade av paprika och oliver, och servera i ett grillat gott bondbröd.

(2)

Grönsaker i 200°

Ringla olivolja över squash, aubergine, morötter och salladslök och baka i ugnen. Servera i wraps med rucola och tapenade.

(0)

Grillad Tramezzini med prosciutto

En variant av den italienska trekantsmackan Tramezzini. Ringla olivolja på ett gott bondbröd och grilla med mozzarella, prosciutto och basilika.

(3)

Grillad bruschetta med räkor, ricotta och örter

Krämig ricotta, räkor och färska örter på ett grillat bröd.

(13)

Crostini med ricotta och salami

Crostini är små skivor av rostat, italienskt lantbröd som här toppats med krämig ricotta, soltorkade tomater och salami. Perfekt som tilltugg på festen!

(6)

Ciabatta med buffelmozzarella och salami

Matig macka med krämig mozzarellaost och smakrik salami.

(2)

Bruschetta med bönsallad

En variant på den klassiska bruschettan. Rostat bröd med vitlök och olivolja som toppas med en bönsallad, rucola och riven parmesan.

(2)

Bruschetta med borlottibönor och citron

Borlottibönan är en lite mjukare delikatessböna från Italien som passar så bra på en bruschetta med citron, persilja och vitlök.

(5)

Baguette med tonfisk, ägg, kapris och oliver

Tonfisk, ägg, kapris och oliver är som gjorda för varandra och samsas i denna härligt, matiga baguette.

(0)

Baguette med ricotta, salami och grönsaker

En smakrik macka med salami, ricotta och tapenade. Perfekt för en härlig picknick.

(3)

Baguette med mozzarella och prosciutto

Baguetten är fransk, men den goda fyllningen är så italiensk som den kan bli - krämig mozzarella, lufttorkad prosciutto och rostad paprika.

(16)

Baguette med tomater och grillad halloumi

Fylld baguette med soltorkade tomater och grillad halloumi passar utmärkt som matig smörgås att ta med sig till utflykten.

(11)

Fylld baguette med prosciutto

En rustik och god baguette, perfekt till lunch eller på picknicken.

(17)

Tomatbruschetta med citron och koriander

Denna härliga tomatbruschetta med citron och koriander är den perfekta förrätten eller sommarlunchen! Servera på ett riktigt gott lantbröd.

(66)

Tomatbruschetta med rödlök och basilika

Ett grillat italienskt lantbröd med söta, hackade tomater, rödlök och örter.

(43)

Bruschetta alla caprese

Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!

(20)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.