Recept från zeta.nu Fröfralla med tonfiskröra och picklad rödlök

Fröfralla med tonfiskröra och picklad rödlök

Fröfralla med tonfiskröra med BreOliv, fransk senap och kapris som toppas med picklad rödlök och rivet citronskal. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 burk tonfisk i olja eller vatten, 200 g
  • 75 g Zeta BreOliv
  • 2-3 msk Zeta Kapris små

    Zeta Kapris små

    Läs mer
  • 2 tsk fransk senap
  • Flingsalt och nymald svartpeppar
  • 1 1/2 dl Zeta Vitvinsvinäger

    Zeta Vitvinsvinäger

    Läs mer
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 rödlökar, skalade och tunt skivade
  • Zeta BreOliv
  • 1 fröfralla, delad
  • 1-2 salladsblad
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Låt tonfisken rinna av och finfördela tonfisken med en gaffel och blanda med BreOliv.

Tillsätt kapris och smaka av med salt och peppar.

Koka upp vinäger, socker och vatten och rör tills sockret löst sig.

Blanda i löken och dra åt sidan. Låt löken svalna i lagen.

Bre BreOliv på brödhalvorna.

Lägg på salladsbladen. Klicka på tonfiskröran och toppa med picklad rödlök.

Toppa med rivet citronskal.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Nu är det nya tider för svenska mackor, för äntligen går det att bre olivoljans härliga smak och fina egenskaper direkt på favoritbrödet. Prova vår nyhet BreOliv och läs med på breoliv.se.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.