Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept efterrätter

    Recept på efterrätter och desserter, italienarnas dolce, det söta som avrundar middagen. Allt från en bit ost, lite färsk frukt till en klassisk tiramisù.

    Mascarpone med pocherad rabarber och Cantucci

    Det här är en fräsch och pigg dessert med frisk mascarponekräm, rabarber som pocheras i prosecco och knapriga mandelskorpor. Den går utmärkt att förbereda i förväg, men vänta med att lägga upp den i serveringsglasen till strax innan servering för att bibehålla skorpornas knaprighet.

    (4)

    (4)
    40min

    Pizza med nötcreme, jordgubbar och basilika

    En helt oemotståndlig dessertpizza! Nötcremen smälter en aning och tillsammans med söta jordgubbar och kryddig basilika blir pizzan närmast oemotståndlig. Ett tips är att även strössla över rostade och hackade hasselnötter för härligt krisp! Det här receptet är beräknat för en pizza men ofta är det lagom att dela den på två personer.

    (3)

    (3)
    30min

    Grillade nektariner med fetaostkräm

    Grillad frukt är sommarens godaste tillbehör eller varför inte dessert, om man känner för det! Sötman i nektarinerna förstärks av hettan från grillen och det blir otroligt gott om det kombineras med sältan från fetaostkrämen.

    (7)

    (7)
    20min

    Vaniljglass med jordgubbar och citronolivolja

    Världens snabbaste och enklaste efterrätt! Vi på Zetas provkök blir lika positivt överraskade varje gång vi äter olivolja ringlad över glass. Hur kan något så snabbt och enkelt kännas så lyxigt? Nu när vi börjat använda Zetas olivolja med citronsmak får vi sött och fräsht i samma munsbit. Så gott!

    (8)

    (8)
    15min

    Saftig äppelkaka med ricotta

    Det bästa med att göra denna italienska äppelkaka, Torta di Ricotta e Mele, till efterrätt är att få äta eventuella rester till frukost dagen efter. Kakan blir extra saftig med ricotta i smeten. Smaken blir ljuvligt god med sötsyrliga svenska äpplen och pinjenötter.

    (58)

    (58)
    1tim 30min

    Pinsa med söt vaniljmascarpone, citron och färska bär

    Pinsa är ett mellanting mellan pizza och focaccia. Den här varianten med söt mascarponekräm, färska sommarbär och frisk mynta smakar ljuvligt. Skär upp i mindre bitar och bjud som efterrätt.

    (33)

    (33)
    15min

    Saftig citron- och olivoljekaka

    Varning utfärdas då det här är en kaka som skapar beroende! Här har vi valt en klassisk olivolja men önskar du kraftigare olivoljesmak så välj Zeta Fruttato Intenso.

    (194)

    (194)
    45min

    Rabarberkompott med mascarponekräm och mandelcrunch

    Alla som älskar rabarber räcker upp en hand! Den syrliga rabarbern som faktiskt är en grönsak blir ljuvlig tillsammans med fluffig mascarpone och knapriga mandelkakor. Rabarberkompott som blir över är god att äta till frukostyoghurt eller på rostat bröd.

    (40)

    (40)
    40min

    Tiramisu till Halloween

    Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt. Dekorera marängen som små söta spöken och savoiardri-kexen till gravstenar. En garanterad succé på halloween!

    (11)

    (11)
    1tim 45min

    Äppelklyftor med kanel och krämig vaniljricotta

    Äppelklyftor med kanel och krämig vaniljricotta är en suverän äppeldessert som du snabbt gör i stekpannan.

    (18)

    (18)
    45min

    Kola- och espressoglass med Cialdine

    Kola- och espressoglass med Cialdine är en svalkande och god dessert som görs med eller utan glassmaskin.

    (43)

    (43)
    6tim 25min

    Piadina med nötkräm, bär och rostad mandel

    Piadina är inte bara en italiensk klassiker, utan också en perfekt bas för en söt och lyxig dessert. Prova denna söta variant med hemmagjord nötkräm och färska, saftiga bär – en dröm för alla som älskar något gott efter maten. Servera den som en efterrätt eller när du är sugen på något extra gott. Har du testat? Lämna gärna en recension och berätta vad du tyckte om receptet!

    (7)

    (7)
    15min

    Panettone med apelsinsallad och chokladkräm

    Panettone är en italiensk julkaka som är fylld med torkad söt frukt. Förekommer främst i Milano under jul och nyår och serveras ofta med söta och syrliga tillbehör.

    (20)

    (20)
    30min

    Chokladkräm med krossade cantucciniskorpor & blåbär

    Krossade cantucciniskorpor ger ett skönt krisp till den lena chokladkrämen som får fin fyllighet av mascarpone. Snabb, enkel och himmelskt god dessert.

    (64)

    (64)
    10min

    Nötkräm - Nutella

    Gör din egen nutella. Med hasselnötter, olivolja, kakao, honung och vaniljstång blir det en ljuvligt god nötkräm som är enkel att göra. Passar perfekt till en dessert med bär eller bakning.

    (177)

    (177)
    15min

    Yoghurtmousse med hallonsorbet, maräng och chokladsmul

    Dessert med yoghurtmousse med hallonsorbet, maräng och chokladsmul. Festlig nyårsmeny av Sebastian Gibrand.

    (147)

    (147)
    1tim

    Tiramisu i krustader

    Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt. I den här varianten serveras tiramisu i små och spröda krustader tillsammans med en choklad- och kaffekräm. Passar fint att ha som avslut på en trevlig middag.

    (65)

    (65)
    35min

    Söta krustader x 3

    Små efterrätter i vackra krustader med mascarponekräm i 3 olika smaker; citron, choklad/kaffe och kola.

    (75)

    (75)
    20min

    Veganska chokladbollar

    Veganska chokladbollar gjorda på BreOliv Mild. Chokladbollarna får en ljuvligt god chokladsmak med en touch olivolja. Rulla bollarna i din favorittopping.

    (173)

    (173)
    20min

    Citronsockerkaka med vallmofrö

    Saftig citronkaka med ricotta och smaksatt Olivolja Citron som toppas med färska bär. Vallmofröna ger kakan en mild nötliknande smak. Utmärkt att servera till kaffet eller som avslut på en trevlig middag.

    (124)

    (124)
    1tim

    Krustader med lemoncurd och maräng

    Krustader med lemoncurd gjord på citronolja och toppad med maräng gjord på kikärtsspad. Lemoncurden är också mycket god på scones.

    (46)

    (46)

    Semifreddo med citronsmak

    Semifreddo är en klassisk italiensk dessert med mascarpone och savoiardikex, den är fryst som glass. Frisk och syrlig semifreddo smaksatt med friska citrussmaker.

    (85)

    (85)
    6tim 30min

    Tiramisù med hallonsås

    Tiramisù är en klassisk italiensk dessert, i den här varianten med hallonsås och färska bär. God efterrätt som kan serveras vid alla tillfällen.

    (80)

    (80)
    1tim 30min

    Tiramisú med frisk citronkräm

    Tiramisu smaksatt med citron ger en ny twist till den klassiska italienska efterrätten, med en frisk och uppfriskande smak som kompletterar den krämiga mascarponeostens sötma perfekt.

    (217)

    (217)
    1tim 30min

    Semmel-krustader

    Semmel-krustader är små och enkla. De har härlig smak av mandel, kardemumma och len mascarponekräm. En ny variant av semla, perfekt till fettisdag.

    (42)

    (42)
    15min

    Hallon- och blåbärspaj med kikärtspajdeg

    Ljuvligt god sommarpaj med hallon och blåbär som går minst lika bra att göra på vintern med frysta bär. Med en pajdeg på kikärtor.

    (72)

    (72)
    1tim

    Italiensk chokladtårta med svarta bönor

    En saftig och ljuvligt god chokladtårta där få gäster ens kan ana att den innehåller svarta bönor. Dessutom är den glutenfri. Använd en liten form, ca 18 cm om du vill göra en hög tårta som du kan skära i två lager som på bilden.

    (233)

    (233)
    1tim

    Maränger på kikärtsspad

    Maränger gjorda på kikärtsspad istället för äggvita blir minst lika goda, och det är fascinerande att se hur kikärtsspadet kan vispas upp till tjockt skum. Perfekta veganska maränger.

    (280)

    (280)
    1tim 15min

    Ricottaplättar med citron och färska bär

    Fräscha och luftiga plättar med citron och färska bär. Perfekt som en brunchrätt eller som en enklare efterrätt.

    (64)

    (64)
    20min

    Krustader med citronkräm

    Ljuvliga små krustader med citronkräm och färska bär. Perfekt till buffébordet eller som en fräsch dessert på sommaren.

    (50)

    (50)
    10min

    Vispad ricotta med vinkokta fikon

    En enkel men lyxig efterrätt! Vinkokta fikon blir mustiga och passar utmärkt tillsammans med den krämiga ricottan med lätt syrlighet.

    (36)

    (36)
    45min

    Ricotta med honung och färska bär

    Krämig ricotta är en snabb och frisk efterrätt. Toppa med färska bär, ringla över lite söt honung och njut!

    (64)

    (64)
    15min

    Krustader med chokladkräm och nötter

    Krustader med söt fyllning av choklad, toppade med hallon och rostade nötter. Gott som en liten söt avslutning på middagen och passar också utmärkt på buffébordet.

    (37)

    (37)
    20min

    Bönbars med banan och tranbär

    Bönbars med banan, tranbär, kokos och choklad. Passar perfekt efter träning eller som mellanmål.

    (159)

    (159)
    45min

    Siciliansk apelsinsallad

    Siciliansk apelsinsallad som toppas med mandel, granatäpple och mynta. Smaksätt med olivolja.

    (56)

    (56)
    20min

    Ricotta- och citronsufflé med färska bär

    Ricotta- och citronsufflé med färska bär. En lätt och fluffig efterrätt som påminner om ostkaka.

    (78)

    (78)
    40min

    Energybars med espressokaffe

    Energibars med espressokaffe, dadlar, nötter och frön. Perfekt som ett mellanmål eller till kaffet.

    (75)

    (75)
    1tim 15min

    Macedonia - fruktsallad

    Macedonia är en italiensk fruktsallad serverad med ricotta smaksatt med valnötter och honung.

    (36)

    (36)
    20min

    Italiensk Gino med mascarponekräm

    Italiensk gino med färska fikon, persika och jordgubbar med söt mascarponekräm. Perfekt att servera som avslutning på middagen eller istället för tårta på kalaset.

    (74)

    (74)
    25min

    Rosémarinerade bär med mascarponekräm

    Färska bär i marinad av rosébalsamvinäger som serveras med en söt mascarponekräm. Perfekta att förbereda och severa på en buffé eller middag.

    (95)

    (95)
    20min

    Chokladmousse med amaretto

    Festlig chokladmousse med amaretto och mascarpone. Enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan.

    (173)

    (173)
    1tim

    Dessertpizza med färska bär och vit choklad

    Efterrättspizza med söta bär och vit choklad. Utmärkt att bjuda på vid festliga tillfällen.

    (56)

    (56)
    1tim 20min

    Semifreddo med hallon

    Semifreddo är en av de mest älskade italienska desserterna.

    (73)

    (73)
    30min

    Våfflor med bär och mascarpone

    Goda frasiga våfflor med bär och mascarpone. Använd mineralvatten för frasiga våfflor.

    (12)

    (12)
    20min

    Päron med gorgonzola i mangosås

    Lyft den klassiska kombinationen av päron gorgonzola och nötter ytterligare med en fruktig mangosås!

    (18)

    (18)
    15min

    Päron i mangomarinad

    Lätt kokta päron i mangomarinad. En klassisk efterrätt på ett nytt sätt!

    (7)

    (7)
    30min

    Tiramisu

    Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt som består av söt vispad mascarpone, savoiardokex doppade i kaffe och som toppas med kakaopulver för addera smak av choklad. Efterrätten betyder ”pigga upp mig” på svenska, är enkel att göra och ett perfekt sätt att avsluta middagen på.

    (162)

    (162)
    30min

    Pannacotta med karamellbakade äpplen

    Pannacotta med mascarpone får fin len smak och konsistens. Tillsammans med karamellbakade äpplen och saltrostade mandlar lyfter smakerna i desserten.

    (49)

    (49)

    Moretta

    En specialitet från Fanos hamncaféer – kaffedrink med rom, sambuca och brandy.

    (17)

    (17)
    15min

    Marinerade frukter och bär med mangosås

    Låt frukt och bär marinera i mangosåsen – ge salladen en extra fyllig smak

    (10)

    (10)
    30min

    Jordgubbstarte med tomater och svartpeppar

    Tartelett med jordgubbar och tomater på en sötsyrlig mascarponekräm som toppas med maränger med svartpeppar. En spännande efterrätt som passar perfekt att bjuda på.

    (4)

    (4)
    1tim

    Jordgubbar med Crema di Balsamico

    Den godaste och enklaste sommarefterrätten – jordgubbar och balsamico!

    (37)

    (37)
    10min

    Jordgubbar med balsamvinäger

    Enkelt att ta med och ljuvligt gott att äta och doppa – jordgubbar och en söt sås av balsamvinäger.

    (10)

    (10)
    15min

    Rostad sockerkaka med mascarpone

    Har du en bit sockerkaka kvar? Rostad, tillsammans med jordgubbar, mascarpone och hallonbalsamico blir den en ljuvlig efterrätt!

    (32)

    (32)
    30min

    Grillad sockerkaka med mascarpone

    Att grilla en sockerkaka blir precis så gott som et låter. Toppad med krämig mascarpone och söta jordgubbar blir den ännu godare!

    (42)

    (42)
    30min

    Italiensk cheesecake

    Cheesecake på krämig italiensk mascarpone, cantucciniskorpor och färska hallon. Perfekt dessert enkel att göra i förväg.

    (227)

    (227)
    15min

    Glass med smaksatt olivolja och havssalt

    Glass med smaksatt olivolja är en enkel och överraskande dessert från Italien. Havssaltet ger en perfekt brytning mellan sött och salt.

    (140)

    (140)
    5min

    Fruktsallad med mangosås

    Mangosåsen ger fruktsalladen en extra frisk och söt smak.

    (20)

    (20)
    30min

    Fruktsallad

    Fräsch fruktsallad med knapriga solroskärnor är en enkel och god efterrätt.

    (31)

    (31)
    30min

    Fikon med pecorino och mangosirap

    Färska fikon och lagrad ost som pecorino skapar en oemotståndlig smakkombination där sötma möter sälta på ett perfekt sätt. En enkel men lyxig efterrätt som förgyller vilken måltid som helst. Servera dem tillsammans för en smakupplevelse som tar dina gäster direkt till Medelhavet.

    (4)

    (4)
    30min

    Burratina

    Vad passar väl bättre som förrätt på en italiensk middagsbjudning än en härligt krämig mozzarella toppad med fruktig olivolja och flingsalt?

    (34)

    (34)
    10min

    Aprikoser med mangobalsamico

    Aprikoser smaksatta med rosmarin som serveras med vaniljglass och mangobalsamico. Frisk och fräsch efterrätt perfekt att servera till något extra.

    (19)

    (19)
    30min

    Semifreddo med smak av mango

    Semifreddo är en klassisk italiensk efterrätt som betyder ”halvfrusen” och påminner om glass. Den här versionen är smaksatt med mango och dukas fram med färska bär. Utmärkt dessert att servera varma sommardagar eller som avslut på julmiddagen som är tradition i Italien.

    (19)

    (19)
    5tim 45min

    Pepparkaka med Gorgonzola Dolce

    Pepparkaka med Gorgonzola Dolce är ett gott tilltugg på glöggbuffén.

    (14)

    (14)
    10min

    Marinerade jordgubbar i balsamvinäger

    Söta jordgubbar tillsammans med härligt syrlig balsamvinäger skapar en smaksensation till efterrätten!

    (96)

    (96)
    20min

    Citronsorbet

    En härligt frisk och läskande citronsorbet som passar perfekt efter en mättande festmåltid.

    (138)

    (138)
    30min

    Chokladkräm med vaniljplommon

    En enkel dessert med choklad som du kan förbereda dagen innan. Variera servering med frukt och bär efter säsong.

    (58)

    (58)
    30min

    Fruktsallad med mascarpone & rostade nötter

    Fruktsallad med sötsyrlig mascarponekräm och rostad nötblandning. En enkel och fräsch efterrätt som kan anpassas efter säsong.

    (115)

    (115)
    15min

    Marinerade jordgubbar

    Marinerade jordgubbar med vit balsamvinäger, honung och färsk mynta. De färska örterna tillför härlig fräschör och sötsyrlig vinäger förhöjer sötman i jordgubbarna. Perfekt efterrätt att servera i sommar.

    (37)

    (37)
    30min

    Chokladkräm med olivolja och havssalt

    Choklad är en säker vinnare i efterrätter. Den här krämen har lite extra finess med smak av olivolja och havssalt.

    (132)

    (132)
    1tim 30min

    Sorbetto

    Citronsorbet som vispas ihop med mousserande vin eller citronläsk är en magisk och fräsch efterrätt!

    (124)

    (124)
    15min

    Tiramisù med rabarber

    Somrig tiramisù med rabarber blir syrlig och fräsch. Italiensk klassisk dessert med smak av sommar.

    (149)

    (149)
    1tim

    Tiramisù a la Toscana

    Tiramisù gör vem som helst glad, här är det klassiskt italienska receptet på tiramisú med mascarpone och espresso.

    (103)

    (103)
    1tim

    Ostbricka

    Att servera en ostbricka passar alltid. Som avslutning på en god middag eller på buffébordet!

    (37)

    (37)
    10min

    Chokladtryfflar med vit choklad

    Chokladtryfflar är små runda chokladpraliner som här är gjorda med vit choklad och mascarpone och rullade i nötter eller kakao.

    (14)

    (14)
    40min

    Pannacotta med mango i söt balsamico

    Pannacottan serveras med mango i en söt balsamicomarinad. Perfekt på nyårsbordet!

    (84)

    (84)
    4tim

    Limoncellosorbet med italiensk maräng

    Festlig sorbet med frisk och syrlig limoncello, smakar ljuvligt tillsammans med italiensk maräng och pistagesmak i biscotti.

    (37)

    (37)
    1tim 30min

    Gorgonzolamousse med fikon

    Mousse av gorgonzola med sötma av bakade och marinerade fikon är den perfekta avslutningen på middagen. Ost och dessert i ett.

    (21)

    (21)
    30min

    Morotskaka med mascarponekräm

    Saftig morotskaka bakad med olivolja och toppad med mascarponekräm med smak av apelsin och citron. Perfekt att servera till fikat eller som efterrätt.

    (104)

    (104)
    1tim

    Italiensk äppelkaka

    Saftig italiensk sockerkaka med äpplen och choklad.

    (26)

    (26)
    1tim

    Kokoskaka med mangosås och kokosglass

    Saftig kokoskaka smaksatt med frisk mango och kokos.

    (14)

    (14)
    1tim

    Mandelkaka med mascarponeglass

    En fantastisk liten mandelkaka serverad med glass gjord på mascarponeost.

    (48)

    (48)
    4tim

    Italiensk kladdkaka med kanderade kikärtor

    Ljuvligt kladdig chokladkaka med frasiga kikärtor ger en perfekt smakbrytning.

    (29)

    (29)
    30min

    Jordgubbssmoothie

    Smoothie alle fragole. En mättande och fräsch smoothie som passar utmärkt till frukost eller mellanmål.

    (18)

    (18)
    20min

    Gudomlig chokladkaka

    En underbar chokladkaka för den som älskar choklad och vill prova en lite nyttigare variant. Torta al cioccolato ”divina”.

    (72)

    (72)
    3tim 10min

    Cannoli

    Cannoli är klassiska sicilianska bakverk i form av rör fyllda med en söt och smakrik ricottablandning.

    (168)

    (168)
    2tim

    Citronpaj med kikärtsmaräng

    Italiensk dessertpaj med citronkrämsfyllning toppad med härligt fluffig maräng.

    (21)

    (21)
    1tim 50min

    Cupcakes med moccamascarpone

    Cupcakes gjorda med bönor och vanilj, toppad med mascarponefrosting med smak av kaffe.

    (43)

    (43)
    40min

    Biscotti

    Biscotti, mandelskorpor. Serveras ofta som ett litet tilltugg till en kopp espresso.

    (350)

    (350)
    1tim 45min

    Kladdkaka på italienskt vis

    En enkel och god kladdkaka med ett täcke av pinjenötter.

    (326)

    (326)
    35min

    Kladdkaka med svarta bönor

    Härligt kladdig chokladkaka bakad med honung, svarta bönor och paranötter.

    (314)

    (314)
    40min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept efterrätter
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad