Söta krustader x 3
Små efterrätter i vackra krustader med mascarponekräm i 3 olika smaker; citron, choklad/kaffe och kola.
(10)
(10)Veganska chokladbollar
Veganska chokladbollar gjorda på BreOliv Mild. Chokladbollarna får en ljuvligt god chokladsmak med en touch olivolja. Rulla bollarna i din favorittopping.
(27)
(27)Citronsockerkaka med vallmofrö
Saftig citronkaka med ricotta och smaksatt Olivolja Citron som toppas med färska bär. Vallmofröna ger kakan en mild nötliknande smak. Utmärkt att servera till kaffet eller som avslut på en trevlig middag.
(7)
(7)Krustader med lemoncurd och maräng
Krustader med lemoncurd gjord på citronolja och toppad med maräng gjord på kikärtsspad. Lemoncurden är också mycket god på scones.
(11)
(11)Semifreddo med citronsmak
Semifreddo är en klassisk italiensk dessert med mascarpone och savoiardikex som är fryst som glass. Här är den smaksatt med friska citrussmaker.
(14)
(14)Tiramisù med hallonsås
Tiramisù är en klassisk italiensk dessert, i den här varianten med hallonsås och färska bär. God efterrätt som kan serveras vid alla tillfällen.
(30)
(30)Tiramisú med frisk citronkräm
Tiramisú är en klassisk italiensk dessert, i det här receptet har rätten fått en tvist av frisk syrlighet av citron.
(31)
(31)Semmel-krustader
Semmel-krustader är små och enkla. De har härlig smak av mandel, kardemumma och len mascarponekräm. En ny variant av semla, perfekt till fettisdag.
(7)
(7)Hallon- och blåbärspaj med kikärtspajdeg
Ljuvligt god sommarpaj med hallon och blåbär som går minst lika bra att göra på vintern med frysta bär. Med en pajdeg på kikärtor.
(25)
(25)Italiensk chokladtårta med svarta bönor
En saftig och ljuvligt god chokladtårta där få gäster ens kan ana att den innehåller svarta bönor. Dessutom är den glutenfri. Använd en liten form, ca 18 cm om du vill göra en hög tårta som du kan skära i två lager som på bilden.
(61)
(61)Maränger på kikärtsspad
Maränger gjorda på kikärtsspad istället för äggvita blir minst lika goda, och det är fascinerande att se hur kikärtsspadet kan vispas upp till tjockt skum. Perfekta veganska maränger.
(49)
(49)Ricottaplättar med citron och färska bär
Fräscha och luftiga plättar med citron och färska bär. Perfekt som en brunchrätt eller som en enklare efterrätt.
(21)
(21)Krustader med citronkräm
Ljuvliga små krustader med citronkräm och färska bär. Perfekt till buffébordet eller som en fräsch dessert på sommaren.
(24)
(24)Vispad ricotta med vinkokta fikon
En enkel men lyxig efterrätt! Vinkokta fikon blir mustiga och passar utmärkt tillsammans med den krämiga ricottan med lätt syrlighet.
(9)
(9)Ricotta med honung och färska bär
Krämig ricotta är en snabb och frisk efterrätt. Toppa med färska bär, ringla över lite söt honung och njut!
(9)
(9)Krustader med chokladkräm och nötter
Krustader med söt fyllning av choklad, toppade med hallon och rostade nötter. Gott som en liten söt avslutning på middagen och passar också utmärkt på buffébordet.
(20)
(20)Bönbars med banan och tranbär
Bönbars med banan, tranbär, kokos och choklad. Passar perfekt efter träning eller som mellanmål.
(124)
(124)Siciliansk apelsinsallad
Siciliansk apelsinsallad som toppas med mandel, granatäpple och mynta. Smaksätt med olivolja.
(22)
(22)Ricotta- och citronsufflé med färska bär
Ricotta- och citronsufflé med färska bär. En lätt och fluffig efterrätt som påminner om ostkaka.
(26)
(26)Energybars med espressokaffe
Energibars med espressokaffe, dadlar, nötter och frön. Perfekt som ett mellanmål eller till kaffet.
(43)
(43)Macedonia - fruktsallad
Macedonia är en italiensk fruktsallad serverad med ricotta smaksatt med valnötter och honung.
(25)
(25)Italiensk Gino med mascarponekräm
Italiensk gino med färska fikon, persika och jordgubbar med söt mascarponekräm. Perfekt att servera som avslutning på middagen eller istället för tårta på kalaset.
(42)
(42)Rosémarinerade bär med mascarponekräm
Färska bär i marinad av rosébalsamvinäger som serveras med en söt mascarponekräm. Perfekta att förbereda och severa på en buffé eller middag.
(47)
(47)Karamelliserad schalottenlök
Söt syrlig karamelliserad lök med doft av timjan. Passar utmärkt till ostbrickan eller på en nygrillad hamburgare.
(16)
(16)Chokladmousse med amaretto
Festlig chokladmousse med amaretto och mascarpone. Enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan.
(84)
(84)Fikonmarmelad med hallonbalsamico
Hemmagjord sötsyrlig marmelad med fikon, muscovadosocker och hallonbalsamico. Perfekt att servera till ostbickan.
(3)
(3)Dessertpizza med färska bär och vit choklad
Efterrättspizza med söta bär och vit choklad. Utmärkt att bjuda på vid festliga tillfällen.
(20)
(20)Semifreddo med hallon
Semifreddo är en av de mest älskade italienska desserterna.
(42)
(42)Våfflor med bär och mascarpone
Goda frasiga våfflor med bär och mascarpone. Använd mineralvatten för frasiga våfflor.
(9)
(9)Fikon i ugn med balsamvinäger och pecorino
Ugnsbakade fikon med lagrad balsamvinäger, timjan och pecorino-ost. Passar utmärkt på ostbrickan.
(4)
(4)Päron med gorgonzola i mangosås
Lyft den klassiska kombinationen av päron gorgonzola och nötter ytterligare med en fruktig mangosås!
(11)
(11)Päron i mangomarinad
Lätt kokta päron i mangomarinad. En klassisk efterrätt på ett nytt sätt!
(5)
(5)Tiramisu
Tiramisu betyder "pigga upp mig" och är en klassisk Italiensk efterrätt! Enkel att göra i portionsglas till festen.
(105)
(105)Pannacotta med karamellbakade äpplen
Pannacotta med mascarpone får fin len smak och konsistens. Tillsammans med karamellbakade äpplen och saltrostade mandlar lyfter smakerna i desserten.
(16)
(16)Moretta
En specialitet från Fanos hamncaféer - kaffedrink med rom, sambuca och brandy.
(12)
(12)Marinerade frukter och bär med mangosås
Låt frukt och bär marinera i mangosåsen - ge salladen en extra fyllig smak
(7)
(7)Lyxig Tiramisu med kaffeglass
En lyxigare Tiramisu med kaffeglass, chokladkaka och mascarponemousse. En underbar avslutning på en italiensk middag.
(7)
(7)Jordgubbstarte med tomater och svartpeppar
Tartelett med jordgubbar och tomater på en sötsyrlig mascarponekräm som toppas med maränger med svartpeppar. En spännande efterrätt som passar perfekt att bjuda på.
(1)
(1)Jordgubbar med Crema di Balsamico
Den godaste och enklaste sommarefterrätten - jordgubbar och balsamico!
(23)
(23)Jordgubbar med balsamvinäger
Enkelt att ta med och ljuvligt gott att äta och doppa - jordgubbar och en söt sås av balsamvinäger.
(7)
(7)Rostad sockerkaka med mascarpone
Har du en bit sockerkaka kvar? Rostad, tillsammans med jordgubbar, mascarpone och hallonbalsamico blir den en ljuvlig efterrätt!
(23)
(23)Grillad sockerkaka med mascarpone
Att grilla en sockerkaka blir precis så gott som et låter. Toppad med krämig mascarpone och söta jordgubbar blir den ännu godare!
(25)
(25)Italiensk cheesecake
Cheesecake gjord med krämig italiensk mascarpone, cantucciniskorpor och färska hallon. Perfekt dessert att enkelt göra i förväg.
(81)
(81)Hallonsmulpaj med balsamico och olivolja
En syrlig och fräsch hallonkompott, toppad med söt och krispig smulpaj.
(6)
(6)Glass med smaksatt olivolja och havssalt
Glass med smaksatt olivolja är en enkel och överraskande dessert från Italien. Havssaltet ger en perfekt brytning mellan sött och salt.
(23)
(23)Fruktsallad med mangosås
Mangosåsen ger fruktsalladen en extra frisk och söt smak.
(18)
(18)Fruktsallad
Fräsch fruktsallad med knapriga solroskärnor är en enkel och god efterrätt.
(17)
(17)Fikon med pecorino och mangosirap
Färska fikon blir lite extra goda tillsammans med lagrad smakrik ost som pecorino eller parmesan.
(2)
(2)Fikon i hallonbalsamico och olivolja
Lyft den söta smaken av fikonen med hallonbalsamico och krydda med en smakrik olivolja
(2)
(2)Burratina
Vad passar väl bättre som förrätt på en italiensk middagsbjudning än en härligt krämig mozzarella toppad med fruktig olivolja och flingsalt?
(13)
(13)Aprikoser med mangobalsamico
Rosmarin och mangobalsamico gör denna efterrätt till något extra.
(3)
(3)Mangosemifreddo
Semifreddo är en klassisk italiensk dessert som betyder "halvfrusen" och liknar glass.
(14)
(14)Pepparkaka med Gorgonzola Dolce
Pepparkaka med Gorgonzola Dolce är ett gott tilltugg på glöggbuffén.
(7)
(7)Hallon och maränger i balsamicosås
En söt och frisk liten efterrätt med hallon och balsamico.
(63)
(63)Marinerade jordgubbar i balsamvinäger
Söta jordgubbar tillsammans med härligt syrlig balsamvinäger skapar en smaksensation till efterrätten!
(68)
(68)Citronsorbet
En härligt frisk och läskande citronsorbet som passar perfekt efter en mättande festmåltid.
(74)
(74)Chokladkräm med vaniljplommon
En enkel dessert med choklad som du kan förbereda dagen innan. Variera servering med frukt och bär efter säsong.
(56)
(56)Fruktsallad med mascarpone & rostade nötter
Fruktsallad med sötsyrlig mascarponekräm och rostad nötblandning. En enkel och fräsch efterrätt som kan anpassas efter säsong.
(25)
(25)Italienska jordgubbar
Marinerade jordgubbar med vit balsamvinäger, honung och mynta.
(8)
(8)Chokladkräm med olivolja och havssalt
Choklad är en säker vinnare i efterrätter. Den här krämen har lite extra finess med smak av olivolja och havssalt.
(63)
(63)Sorbetto
Citronsorbet som vispas ihop med mousserande vin eller citronläsk är en magisk och fräsch efterrätt!
(53)
(53)Tiramisù med rabarber
Somrig tiramisù med rabarber blir syrlig och fräsch. Italiensk klassisk dessert med smak av sommar.
(83)
(83)Tiramisù a la Toscana
Tiramisù gör vem som helst glad, här det klassiska tiramisúreceptet med mascarpone och espresso.
(48)
(48)Ostbricka
Att servera en ostbricka passar alltid. Som avslutning på en god middag eller på buffébordet!
(26)
(26)Chokladtryfflar med vit choklad
Chokladtryfflar är små runda chokladpraliner som här är gjorda med vit choklad och mascarpone och rullade i nötter eller kakao.
(7)
(7)Pannacotta med hallon i söt balsamico
Pannacottan kan serveras med hallon eller mango i en söt balsamicomarinad. Perfekt på nyårsbordet!
(73)
(73)Limoncellosorbet med italiensk maräng
Festlig sorbet med frisk och syrlig limoncello, smakar ljuvligt tillsammans med italiensk maräng och pistagesmak i biscotti.
(15)
(15)Gorgonzolamousse med fikon
Mousse av gorgonzola med sötma av bakade och marinerade fikon är den perfekta avslutningen på middagen. Ost och dessert i ett.
(15)
(15)Morotskaka med mascarponekräm
Saftig morotskaka bakad med olivolja och toppad med mascarpone.
(64)
(64)Italiensk äppelkaka
Saftig italiensk sockerkaka med äpplen och choklad.
(11)
(11)Kokoskaka med mangosås och kokosglass
Saftig kokoskaka smaksatt med frisk mango och kokos.
(11)
(11)Mandelkaka med mascarponeglass
En fantastisk liten mandelkaka serverad med glass gjord på mascarponeost.
(37)
(37)Italiensk kladdkaka med kanderade kikärtor
Ljuvligt kladdig chokladkaka med frasiga kikärtor ger en perfekt smakbrytning.
(14)
(14)Superenkla nöt- & chokladbollar
Tartufi semplici al cioccolato e noci. En lite nyttigare chokladboll som passar perfekt som mellanmål.
(14)
(14)Gudomlig chokladkaka
En underbar chokladkaka för den som älskar choklad och vill prova en lite nyttigare variant. Torta al cioccolato "divina".
(37)
(37)Cannoli
Cannoli är klassiska sicilianska bakverk i form av rör fyllda med en söt och smakrik ricottablandning.
(67)
(67)Citronpaj med kikärtsmaräng
Italiensk dessertpaj med citronkrämsfyllning toppad med härligt fluffig maräng.
(14)
(14)Cupcakes med moccamascarpone
Cupcakes gjorda med bönor och vanilj, toppad med mascarponefrosting med smak av kaffe.
(21)
(21)Biscotti
Biscotti, mandelskorpor. Serveras ofta som ett litet tilltugg till en kopp espresso.
(143)
(143)Kladdkaka på italienskt vis
En enkel och god kladdkaka med ett täcke av pinjenötter.
(240)
(240)Kladdkaka med svarta bönor
Härligt kladdig chokladkaka bakad med honung, svarta bönor och paranötter.
(219)
(219)