Chokladkräm med krossade cantucciniskorpor & blåbär

RÖSTA PÅ RECEPTET (62)

(62)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

10min 4 ingredienser

Krossade cantucciniskorpor ger ett skönt krisp till den lena chokladkrämen som får fin fyllighet av mascarpone. Snabb, enkel och himmelskt god dessert.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3 msk
florsocker
3 msk
kakao
1/2 tsk
vaniljpulver
Dekor
8-10 st
Colussi Cantuccini Choklad
1 ask
färska blåbär
1 st
fikon

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (62)

(62)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Jag

Kan man göra den i förväg eller blir den bara mosig då?

Anna Mellberg

Hej! Det går bra att förbereda krämen. Men toppa den med blåbär och ”skorpsmul” strax innan servering. Lycka till hälsar Anna På Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco