Recept antipasti och småplock

Antipasti är perfekt som plockmat före middagen eller som en del av en större italiensk buffé. Recept på plockmat och tillbehör till varmrätter hittar du här.

Auberginetacos

Festliga aubergine"tacos" passar utmärkt som fingermat på buffé eller småplock.

(0)

Chutney på soltorkade tomater

Chutney med ljuvliga smaker av soltorkade tomater, ingefära, äpplen. Tillsätt vinäger för en frisk syra som passar väldigt bra till parmesanost.

(4)

Ugnsrostade kikärtor med rosmarin och honung

Kikärtor som har fått rosta i ugn får en härligt nötig smak. Smaksätt med rikligt med rosmarin och vänd runt i honung. Passar perfekt till parmesanost.

(4)

Ugnsbakade fikon med chévreost, prosciutto och honung

Ugnsbakade fikon men krämig chévreost, lindad med prosciutto och toppad med valnötter och söt honung. Ljuvliga små munsbitar som passar utmärkt som aptitretare.

(0)

Dadlar med Manchego och rostade mandlar

Dadlar med lagrad ost som blir till härliga små munsbitar och perfekta att bjuda på som tilltugg eller småplock.

(4)

Pizzaknutar med het salami, vitlök och pesto

Små pizzamunsbitar med salami, vitlök och pesto som passar utmärkt som tilltugg till mingel och fest.

(4)

Sommarsmörgås med kronärtskocka och ricotta

En riktigt härlig sommarsmörgås med ljuvlig smak av jordgubbar, ricotta och kronärtskocka. Passar perfekt som lunchmat.

(4)

Rostad blomkål med sardelldipp

Rostad blomkål och broccoli i ugnen. Sardelldippen ger en härlig sälta och är rik på umami. Passar perfekt som plockmat eller tillbehör.

(15)

Rödbetshummus med smulad fetaost

Hummus på kikärtor och rödbetor får en ljuvligt god smak och härlig färg. Smula på fetaost och få sältan till. Passar utmärkt som tillbehör till mat eller bröd.

(15)

Bresaola med parmesan och nötter

Tunt skivad bresaola med grovt riven lagrad parmesan, rostade pinjenötter och rucolasallad. Enkel och ljuvlig förrätt!

(14)

Sparris med parmesan och nötter

Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

(14)

Grönkålschips med parmesan

Krispiga grönkålschips med lagrad parmesan. Perfekt som tilltugg till drinken eller framför tvn.

(7)

Vol-au-vent x 2

Vol-au-vent med två sorters fyllning. En med krämig svampfyllning och en med salsiccia. Små goda munsbitar som passar utmärkt som småplock innan middagen eller på buffébordet.

(24)

Stekt, marinerad halloumi

Stekt, vitlöksmarinerad halloumi som passar utmärkt som tilltugg till drinken eller som ett vegetariskt alternativ på grillen

(12)

Rostade kikärter med Grana Padano

Rostade kikärter med lagrad italiensk ost. Perfekt tilltugget till drinken eller snacket framför filmen.

(35)

Fyllda blad med kidneybönor och salsiccia

Fräsch smakrik rätt med salladsblad fyllda med kidneybönor, avokado och salsiccia.

(14)

Tryffelsnurror med chark och frukt

Tryffelsnurror som serveras med Prosciutto crudo, Salame Milano melon, färska fikon och bär.

(38)

Friterade sardeller med mozzarella

Buffelmozzarella med krispiga sardellfiléer och späda rädisor.

(13)

Jordgubbscaprese

Caprese med buffelmozzarella, tomat, jordgubbar och basilika.

(13)

Minifrittata med olika topping

Frittata, italiensk omelett, i portionsform toppad med smaker som grillad paprika och ruccola, svampcréme och prosciutto.

(31)

Crostini med avokado- och tonfiskröra

Crostini som toppas med avokado och tonfisk. Passar utmärkt som antipasti.

(31)

Pan tomate

Pan tomate, klassiskt spanskt bröd med olivolja, tomat och vitlök. Serveras tillsammans med Prosciutto crudo, Leccino-oliver och flingsalt.

(12)

Bröd med olivolja

Ett gott bröd som doppas i en god olivolja är ett perfekt sätt att starta måltiden eller bjuda på som tilltugg.

(21)

Crostini med svamp- och tryffelcrème

Små spröda munsbitar med smak av tryffel. Garnerade med solkyssta körsbärstomater, salami, basilika och timjan. Perfekta till fest eller före middagen.

(75)

Tryffelburrata med långbakade tomater

Burrata med smak av tryffel i kombination med söta långbakade tomater och basilika.

(54)

Karamelliserad schalottenlök

Söt syrlig karamelliserad lök med doft av timjan. Passar utmärkt till ostbrickan eller på en nygrillad hamburgare.

(12)

Minipizza Napoletana

Hemlagad pizza Napoletana med sardeller, kapris och oliver. Perfekt att bjuda på som tilltugg eller vickning.

(33)

Fikonmarmelad med hallonbalsamico

Hemmagjord sötsyrlig marmelad med fikon, muscovadosocker och hallonbalsamico. Perfekt att servera till ostbickan.

(2)

Bresaola med betsallad

Bresola med tunt skivade betor, rostade pinjenötter och färska örter. Utmärkt att bjuda på som förrätt.

(19)

Italienskt bröd med rosmarin

Knaprigt och gott italienskt bröd med härlig doft av rosmarin. Servera med inlagda grönsaker, röror och salami.

(19)

Italienska charkuterier

Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller som förrätt.

(29)

Charktallrik och småplock

Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

(12)

Filoncini med italiensk prosciutto

Klassiska italienska brödpinnar filoncini lindade med prosciutto. Enkelt att göra och passar perfekt som aptitretare.

(14)

Cocktailspett med minimozzarella och prosciutto

Cocktailspett med minimozzarella, lätt soltorkade körsbärstomater, Prosciutto Crudo och färska körsbärstomater. Utmärkta att servera innan maten eller som ett tilltugg.

(134)

Prosciutto di Parma med parmesanost

Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

(26)

Pizzapinnar

Pizzapinnar är det perfekt tillbehöret på buffébordet eller som tilltugg till drinken. Dessa brödpinnar är smaksatta med tomat, ost och rosmarin.

(52)

Minipizzor med gorgonzola och fikon

Små pizzor med mycket smak som passar utmärkt att servera som tilltugg eller vickning.

(2)

Den ultimata charkbrickan

Perfekt komponerad charkbricka med tunna fina skivor av italienska och spanska delikatesser. Utmärkt att servera som förrätt eller som tilltugg till drinken.

(79)

Friterade lökringar

Hemmagjorda lökringar med frasigt skal. Perfekta små krispiga munsbitar som passar perfekt som snack eller tilltugg.

(6)

Italienska minipizzor med prosciutto crudo

Hembakta minipizzor med mozzarella, italiensk skinka och linser. Perfekt som tilltugg till fest och till vardags. Degen kan även användas till vanliga pizzor.

(15)

Crostini med blomkålcrème och prosciutto

Crostini med krämig blomkålscrème, krispig prosciutto och rostade mandlar. Passar bra som festliga munsbitar.

(10)

Crostini med borlotticrème

Crostini med crème av borlotti, marinerad rödlök och stekt salvia. Underbara små munsbitar som är perfekta för fest när man ska bjuda många.

(20)

Italienska piroger

Frasigt friterade piroger med ost, soltorkade tomater och färska örter. Utmärkt som småplock eller på en buffé. I Italien kallas dessa piroger Panzerotti.

(20)

Toskansk soppa med gryner

Festlig toskansk soppa med grönsaker, 5 gryner och gremolata som passar att servera som småportioner till fest eller som mättande huvudrätt.

(18)

Vegetariska grillspett med pesto

Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

(18)

Friterade ravioli med sardelldipp

Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.

(19)

Varm bruschetta med burrata

Ugnsrostad bruschetta med burrata toppad med solkyssta körsbärstomater och basilika. Servera som aptitretare eller som del av buffé.

(48)

Grillad polenta med taleggio

Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

(15)

Varma oliver med vitlök och oregano

Ugnsbakade oliver med färska kryddor. Perfekt som småplock före maten.

(4)

Rostade vaxbönor med mandel

Ugnsrostade vaxbönor med flingsalt och krispiga mandelflarn. Passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som ett lättare tilltugg.

(28)

Karamelliserad rödlök

Karamelliserad lök med syrliga toner passar perfekt till unga och lagrade ostar, på crostini som tilltugg eller till grillad fisk eller på hamburgare.

(35)

Grillade fetaostknyten med örter

Fetaost blir härligt mjuk av värme och tillsammans med de färska örterna får osten en ljuvlig smak.

(33)

Pinzimonio

Pinzimonio - späda grönsaker som doppas i balsamvinägrett. Vanligt italienskt småplock.

(10)

Haricots verts med bönor och vitlök

Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

(65)

Bruschetta med bönor och avokado

Bruschetta är en utmärkt förrätt på en italiensk middag - här med krämig avokaco och smaker som chili, selleri och lime.

(19)

Bruschetta med tomat

Bruschetta al pomodoro. Grillat bröd med tomat, basilika och olivolja.

(54)

Topping med grillad paprika och tapenade

En snabblagad, vegetarisk topping som passar perfekt på crostini, på en bruschetta, i en grönsallad eller som tillbehör till en varmrätt.

(2)

Taleggio-ost med oregano och olivolja

Ett annat sätt att äta Taleggio - med rivet citronskal, olivolja och oregano.

(6)

Svampbruschetta

Bruschetta med blandad svamp, schalottenlök och bladpersilja.

(17)

Päron- och spenatsallad med citronricotta

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

(23)

Prosciuttolindad grissini

En knaprig smakupplevelse - perfekt som drinktilltugg.

(49)

Prosciutto- och parmesanrullar

Tilltugg med italiensk skinka och ost som är enkla och supergoda!

(8)

Prosciutto med marinerade grönsaker

Grönsakerna marineras i olivolja och god vinäger och grillas innan de serveras tillsammans med prosciutto.

(14)

Tomatsallad

Klassisk tomatsallad med mozzarella och basilika. Tomaterna får en intensiv smak när de doppas i kokande vatten och skalas.

(6)

Pestogratinerade musslor på 5 minuter

Musslor som gratinerats med pesto är precis så gott som det låter. Servera dem gärna på en rykande varm pasta.

(8)

Parmesanröra

Godaste småplocket gör du av lite riven parmesan, olivolja och grappa!

(7)

Parmesanchips med två olika topping

Chips av Parmigiano Reggiano med topping är ett enkelt och snabbt tilltugg som smakar ljuvligt.

(32)

Pastasallad med kapris, fetaost och oliver

Pastasallad med den goda kombinationen av sälta från fetaosten och sötma från den rostade paprikan.

(14)

Panzanella con Fagioli, bön- och brödsallad

I Italien äter man ofta denna bönsallad med dagsgammalt lantbröd i tärningar. Blandas med tomater, gurka, basilika och en god vinägrett.

(10)

Olive Ascolane

Små krispiga fyllda oliver som passar som tilltugg eller antipasto.

(11)

Mozzarellasallad med grillad paprika

Lyxig mozzarellasallad med med smakrika oliver och söt paprika.

(1)

Morot- och kaprissallad med mangobalsamico

De lite söta morötterna blandas med salta kapris och söt mangobalsamico.

(2)

Melon med prosciutto och basilika

Små, vackra och ljuvlig goda! Ringla en riktigt god olivolja över melonen och prosciutton, salta och peppra

(38)

Mascarponedipp på 3 sätt

Mascarponeröror med olika smaker, gott på crostini!

(12)

Marinerade oliver med vitlök, citron och rosmarin

Oliverna får en fräsch smak av att marineras i citron och rosmarin. Vitlöken lyfter smaken och gör oliverna till perfekta tilltugg.

(54)

Marinerade oliver med timjan och parmesanost

Oliver som blandas med bitar av parmesan är en unik smaksensation! Låt oliverna marinera i 1 dygn då blir resultatet bäst.

(10)

Laxcrostini med oliv- och kapristapenade

Små härliga munsbitar med lax och tapenade. Perfekt att servera på en buffé eller som tilltugg till fördrinken.

(10)

Laxcarpaccio på crostini

Carpaccio med lax på crostini. Utsökta, lyxiga och enkla tilltugg till drinken eller på buffén.

(15)

Kikärtsdipp

Kikärtsdipp med olivolja och vitlök är gott till nybakat bröd, till grönsaker och som röra på buffébordet.

(11)

Grillad Tramezzini med prosciutto

En variant av den italienska trekantsmackan Tramezzini. Ringla olivolja på ett gott bondbröd och grilla med mozzarella, prosciutto och basilika.

(3)

Grillad Halloumi med chili, citron och pinjenötter

En god grillad halloumi som toppas med citron, chili, pinjenötter och basilika blir ett gott och vackert inslag i en härlig buffé

(28)

Insalata Caprese

Enkel och god förrätt. Hittar du inte buffelmozzarella så går det lika bra med vanlig mozzarella.

(8)

Inlagda grönsaker

Aldrig har väl inlagda grönsaker varit så populärt som nu! Servera med charkuterier, hamburgaren eller på buffébordet.

(0)

Halloumi med romanescosås

Romanesco är en god sås gjord på rostad paprika och mandel. Gott tillsammans med halloumins smaker.

(12)

Friterad kapris

Små spröda friterade kapris som är goda att strö över en sallad eller använda som ett vegetariskt alternativ till pancetta.

(10)

Focacciabröd med oliver

Focaccia är ett italienskt bröd med oliver som passar utmärkt på bufféer och som tillbehör till en sallad.

(1)

Fetaost med paprika och zucchini

Smaksätt fetaosten med tapenade av zucchini och paprika - perfekt till mingel eller som snacks

(39)

Fetaost marinerad i paprika och oliver

Ett perfekt tillbehör till grillbufféen, stekta kycklingfileén eller som en vegetarisk förrätt. Fetaost med tapenade och persilja.

(2)

Enkel vardagssallad

En liten sallad innan maten? Smaksätt med vinägrett, gott och fräscht.

(2)

Endivesnitt med mozzarellamix

Italienskt småplock med endiver, isad lök och mozzarella. Antipasti med en twist!

(0)

Endiver med apelsin

Stekt endiver med apelsin och rosmarin är ett gott tillbehör till det mesta. Prova med halloumi, krispigt bacon eller grillad kyckling.

(0)

Dukka

Smakrik kryddblandning av kryddor, spiskummin, sesamfrö, koriander, mynta och hasselnötter.

(15)

Crostini med taleggio och salami

Crostini med taleggio-ost, salami och soltorkade tomater. Perfekta små smakrika munsbitar med italiensk kittost som tillverkas i Lombardiet.

(8)

Crostini med ricotta och salami

Crostini är små skivor av rostat, italienskt lantbröd som här toppats med krämig ricotta, soltorkade tomater och salami. Perfekt som tilltugg på festen!

(6)

Crostini med ricotta, paprika, oliver och salami

Crostini med krämig ricotta, paprika, oliver och salami. Ett perfekt småplock som är snabblagat och enkelt, passar utmärkt som antipasti eller på buffébordet.

(8)

Caprese classico

Capresesallad med tomat, mozzarella och basilika. Ett klassiskt italienskt recept!

(6)

Caprese

Caprese är en klassisk italiensk rätt och serveras ofta som en antipasto, dvs en italiensk förrätt.

(17)

Böndipp

Bönor är den perfekta basen i dipsåser. I den här goda böndippen har vi använt cannellinibönor, vitlök, olivolja och ricotta som gör dippen extra krämig.

(12)

Burratina

Vad passar väl bättre som förrätt på en italiensk middagsbjudning än en härligt krämig mozzarella toppad med fruktig olivolja och flingsalt?

(2)

Burrata med nektariner och rucola

Krämig burrata med solmogna nektariner och kryddig ruccolasallad. En perfekt förrätt!

(7)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.