Rostad broccoli med parmesan – Smashed broccoli

RÖSTA PÅ RECEPTET (104)

(104)

Vad tycker du?

20min 7 ingredienser

Smashed broccoli är det senaste fenomenet som tar TikTok med storm. Detta populära recept kombinerar broccoli med ingredienser som olivolja och parmesanost. Genom att krossa broccolin och rosta den skapas en unik och härligt krispig smakupplevelse.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
broccoli
salt
nymalen svartpeppar
paprikapulver

Gör så här

Tips!

Lika gott att göra med broccoli från gårdagens middag.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (104)

(104)

Vad tyckte du om receptet?

13 kommentarer

Katarina Chammas

Hej! Låter gott, men undrar om det är över o undervärme?, el annat?

Anna Mellberg

Hej Katarina! Det är över och undervärme. Lycka till med dessa godbitar, hälsningar från Zetas provkök!

KerstinEdlund

En undran!
Kan jag göra broccolin på fm och äta på kvällen?
Försvinner krispet då?

Anna Mellberg

Hej igen! De är som krispigast och härligast när du precis tillagat dem. Trevlig helg önskar vi dig!

Stefan

Supergott. Inget stort fan av broccoli annars, men i den här formen kan jag äta en hel plåt 🤩

Anna Mellberg

Hej Stefan! Det låter underbart- vi håller med dig- så enkelt och så gott! Hälsningar från Zetas provkök

Eva

Varit o handlat nu, så här ska testas broccolimums!

Kerstin Thunborg

Ska testa dessa imorgon när vi får gäster. Det låter dock väldigt lite med 3 broccolibuketter?

Anna Mellberg

Hej Kerstin! Det blev lite olyckligt formulerat av vår receptmakare, vi menade att det ska vara 2 st broccoli från vilka du sedan skär ut mindre broccolibuketter. Det blir betydligt fler än 3 då. Jag har förtydligat detta i receptet nu. Hälsningar Anna på Zeta

Dona

Kan man använda fryst broccoli?

Anna Mellberg

Hej Dona! Det går alldeles utmärkt att använda fryst broccoli. Lycka till önskar Anna på Zeta

Christin Hellberg

Så gott! Eftersom broccoli är så gott och nyttigt är det kul att variera sig.
Använder broccoli väldigt mycket i soppa och gratänger bl.a.
Tack!

Anna Mellberg

Hej Christin! Kul att höra, vi älskar också broccoli här i provköket. Så god och underbar råvara att laga mat med. Hälsningar från vännerna på Zeta