De allra flesta recept är beräknade till fyra portioner. Som buffémat burkar dock ett ”vanligt” recept räcka till ca 8-10 bufféportioner.

  • Tänk på att göra serveringsbitarna små. Det blir godare och mer mingelvänligt och dessutom får alla möjligheten att smaka på allt.
  • Servera gärna maten på lite mindre fat, då håller sig buffén fräsch längre. Förbered gärna flera serveringsfat av samma rätt (om du har plats i ditt kylskåp).  Då kan du enkelt och snabbt sätta fram ett nytt, fräscht fat.
  • Tänk på att ställa fram maten i tid – framförallt kallskuret smakar bäst rumstempererat.
  • En fin omtanke om dina gäster är att på en liten lapp berätta vad som ingår i dina bufférätter.
  • Planera ordningen av rätterna på bordet, börja med sallader och småplock, sedan kött och kallskuret. Avsluta med bröd och ost.
  • Servetter och bestick är trevligt att placera ut på borden.
  • Dryck och glas kan med fördel placeras på ett bord för sig.
  • Är du orolig att maten ska ta slut? Ha några extra påsar crostini och några burkar tapenade eller andra goda röror på lut i skåpet. Då kan du enkelt bättra på buffén.
  • Parmesanost är fantastiskt gott på buffébordet. Lägg fram en parmesanbit på ostbrickan tillsammans med en flaska Crema di Balsamico.

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.