De allra flesta recept är beräknade till fyra portioner. Som buffémat brukar dock ett ”vanligt” recept räcka till ca 8-10 bufféportioner.

  • Tänk på att göra serveringsbitarna små. Det blir godare och mer mingelvänligt och dessutom får alla möjligheten att smaka på allt.
  • Servera gärna maten på lite mindre fat, då håller sig buffén fräsch längre. Förbered gärna flera serveringsfat av samma rätt (om du har plats i ditt kylskåp).  Då kan du enkelt och snabbt sätta fram ett nytt, fräscht fat.
  • Tänk på att ställa fram maten i tid – framför allt kallskuret smakar bäst rumstempererat.
  • En fin omtanke om dina gäster är att på en liten lapp berätta vad som ingår i dina bufférätter.
  • Planera ordningen av rätterna på bordet, börja med sallader och småplock, sedan kött och kallskuret. Avsluta med bröd och ost.
  • Servetter och bestick är trevligt att placera ut på borden.
  • Dryck och glas kan med fördel placeras på ett bord för sig.
  • Är du orolig att maten ska ta slut? Ha några extra påsar crostini och några burkar tapenade eller andra goda röror på lut i skåpet. Då kan du enkelt bättra på buffén.
  • Parmesanost är fantastiskt gott på buffébordet. Lägg fram en parmesanbit på ostbrickan tillsammans med en flaska Crema di Balsamico.