Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept julmat

    Låt medelhavsköket ta plats på julbordet! Medelhavsköket med härliga och fräscha råvaror med fina färger gör årets julbord till en succé.

    Sill med italienska smaker

    Letar du efter en härligt krämig sötsyrlig sill med friska inslag av citron och basilika, då har du hittat rätt! Det här är helt enkelt den perfekta blandningen mellan svensk och italiensk matkultur. Vi vågar till och med påstå att den här sillen kommer bli en stående favorit på julbordet, påskbordet och på midsommarbordet!

    (5)

    (5)
    20min

    Färskostgran

    Den här fräskostgranen gör du på en krämig mascarponeröra och dekorerar med oliver, soltorkad tomat och rosmarin. Den kommer göra succé på glöggminglet. Servera med crostini längs julgransfoten så gästerna enkelt kan ta en crostini och dra av mascarponeröran för en perfekt munsbit.

    (4)

    (4)
    20min

    Tortellini in Brodo

    Den här rätten är för italienarna lika förknippad med jul som julskinka och köttbullar är för oss svenskar. Ofta samlas familjen dagen innan julafton och sitter tillsammans och viker tortellini som ett sätt att samlas och umgås.

    (16)

    (16)
    30min

    Julkrans med italienska smaker

    Bjud på enkel och god aperitivo som serveras fint på en julkrans gjord av doftande rosmarin. Passar utmärkt till glögg och julbord.

    (48)

    (48)
    15min

    Grönkålssallad med fetaost och granatäpple

    Grönkålssallad med mycket färg och smak. Passar utmärkt att servera som egen rätt eller som tillbehör på julbordet.

    (77)

    (77)
    20min

    Panettone med apelsinsallad och chokladkräm

    Panettone är en italiensk julkaka som är fylld med torkad söt frukt. Förekommer främst i Milano under jul och nyår och serveras ofta med söta och syrliga tillbehör.

    (20)

    (20)
    30min

    Getostbollar med örter

    Goda getostbollar med tre olika toppnings. Utmärkt småplock till minglet. Enkelt att förbereda och kan varieras med olika smakkombinationer.

    (46)

    (46)
    25min

    Vintersallad med gorgonzola och valnötter

    En härlig sallad med gorgonzola och valnötter. En fräsch favoriträtt till vintern med en bas av rustika gryner som gör den mer mättande och med söta och krispiga inslag från granatäpple.

    (64)

    (64)
    25min

    Dadlar med pecorino och rostade mandlar

    Dessa ljuvliga dadlar fyllda med lagrad ost är det perfekta småplocket till julens glöggmingel. Kombinationen av sötma från dadlarna och den rika smaken av osten skapar små munsbitar som garanterat kommer att imponera på dina gäster. Enkla att göra och lika goda som festliga – ett måste på julbordet!

    (42)

    (42)
    25min

    Siciliansk apelsinsallad

    Siciliansk apelsinsallad som toppas med mandel, granatäpple och mynta. Smaksätt med olivolja.

    (56)

    (56)
    20min

    Ricotta- och citronsufflé med färska bär

    Ricotta- och citronsufflé med färska bär. En lätt och fluffig efterrätt som påminner om ostkaka.

    (78)

    (78)
    40min

    Saffransfräst fänkål

    Fräst fänkål som har fått smak av saffran och vitt vin. Perfekt att servera till fisk, kyckling eller som som en del av en buffé.

    (48)

    (48)
    30min

    Picklad rödlök

    Picklad rödlök är ett perfekt tillbehör till kött, kyckling, fisk och vegetariskt. Kan ätas redan efter en timme men löken kan också läggas in ett par dagar i förväg.

    (183)

    (183)
    1tim 10min

    Vegetariska grillspett med pesto

    Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

    (34)

    (34)
    1tim 20min

    Varm bruschetta med burrata

    Ugnsrostad bruschetta som toppas med krämig burrata, ugnsbakade tomatklyftor och färsk basilika. Låt vänner och familj njuta av italiensk afton med enkelt småplock som imponerar.

    (190)

    (190)
    20min

    Grillad polenta med taleggio

    Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

    (28)

    (28)
    1tim

    Karamelliserad rödlök

    Karamelliserad lök med syrliga toner passar perfekt till unga och lagrade ostar, på crostini som tilltugg eller till grillad fisk eller på hamburgare.

    (300)

    (300)
    15min

    Långbakade tomater

    Cocktailtomater får en härligt mustig sötma efter en längre tid i ugnen. Passar perfekt som tillbehör till fisk, kyckling eller en bit kött.

    (154)

    (154)
    3tim 10min

    Semifreddo med hallon

    Semifreddo är en av de mest älskade italienska desserterna.

    (73)

    (73)
    30min

    Blomkålsallad med broccolikräm och krispig kål

    Sallad med pannrostad blomkål, broccolikräm, syrliga äpplen, rostad mandel och krispig kål. Perfekt som tillbehör eller på buffén.

    (27)

    (27)
    50min

    Sallad med valnötter, gorgonzola och päron

    En klassisk smakkombination – gorgonzola och päron – i en ljuvlig sallad.

    (28)

    (28)
    15min

    Ägghalvor med räkor och caesardressing

    Ägghalvor med en italiensk tvist med mild och elegant smak. Passar perfekt till buffén.

    (21)

    (21)
    20min

    Ägghalvor med två toppingar

    Ägg med olika toppings som passar perfekt på påskbuffén.

    (12)

    (12)
    30min

    Vinägerinlagd sill

    Inlagdsill med vinäger. Vinägern ger sillen en mild och nyanserad smak.

    (30)

    (30)
    48tim 15min

    Varm sallad med brysselkål och pesto

    Sallad med ugnsrostad brysselkål och svartrötter som smaksätts med fräsch pestovinägrett. Passar bra till kött eller kyckling.

    (13)

    (13)
    50min

    Fikon i ugn med balsamvinäger och pecorino

    De ugnsbakade söta fikonen, tillsammans med den rika balsamvinägern och den salta pecorinon är en smakrik kombination som förhöjer vilken ostbricka som helst. En elegant och enkel rätt som sätter guldkant på oststunden!

    (7)

    (7)
    30min

    Balsamicoglaze till revbensspjäll

    En smakrik glaze kan förgylla vilken köttbit som helst. Pensla balsamicoglazen på färdiggrillade revbensspjäll och strö över hackad persilja.

    (48)

    (48)
    30min

    Päron- och spenatsallad med citronricotta

    Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

    (49)

    (49)
    20min

    Tiramisu

    Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt som består av söt vispad mascarpone, savoiardokex doppade i kaffe och som toppas med kakaopulver för addera smak av choklad. Efterrätten betyder ”pigga upp mig” på svenska, är enkel att göra och ett perfekt sätt att avsluta middagen på.

    (162)

    (162)
    30min

    Snabb gravlax med gurksallad

    Snabbgrava laxen och skeda över en frisk gurksallad!

    (15)

    (15)
    30min

    Parmesanchips med två olika topping

    Chips av Parmigiano Reggiano med topping är ett enkelt och snabbt tilltugg som smakar ljuvligt.

    (112)

    (112)
    20min

    Parmesan- och mascarponesill

    Vinägerinlagd sill med parmesan och mascarpone. Vinägern ger sillen en midare och nyanserad smak.

    (18)

    (18)
    10min

    Oliv- och kaprissill

    Vinägerinlagd sill med oliver och kapris. Vinägern ger sillen en mildare och nyanserad smak.

    (6)

    (6)
    10min

    Moretta

    En specialitet från Fanos hamncaféer – kaffedrink med rom, sambuca och brandy.

    (17)

    (17)
    15min

    Laxcarpaccio på crostini

    Carpaccio med lax på crostini. Utsökta, lyxiga och enkla tilltugg till drinken eller på buffén.

    (49)

    (49)
    15min

    Grillad sparris med parmesan och balsamico

    Grillad sparris med lagrad balsamvinäger, en god olivolja och smakrik parmesan. Perfekt som tillbehör eller som förrätt.

    (28)

    (28)
    30min

    Fruktsallad med mangosås

    Mangosåsen ger fruktsalladen en extra frisk och söt smak.

    (20)

    (20)
    30min

    Fruktsallad

    Fräsch fruktsallad med knapriga solroskärnor är en enkel och god efterrätt.

    (31)

    (31)
    30min

    Fikon med pecorino och mangosirap

    Färska fikon och lagrad ost som pecorino skapar en oemotståndlig smakkombination där sötma möter sälta på ett perfekt sätt. En enkel men lyxig efterrätt som förgyller vilken måltid som helst. Servera dem tillsammans för en smakupplevelse som tar dina gäster direkt till Medelhavet.

    (4)

    (4)
    30min

    Bresaola med paprika och parmesan

    Bresaola, lufttorkad italienskt nötkött, som får smak av paprika och parmesan. Servera på buffé, antipasti eller till förrätt.

    (34)

    (34)
    15min

    Bakade plommontomater med sardeller

    Bakade plommontomater toppade med sardeller. Ett riktigt gott tillbehör att servera på buffebordet eller till middagen.

    (37)

    (37)
    3tim

    Apelsin- och fänkålssallad med mangovinägrett

    Apelsin- och fänkålssallad med svarta oliver och mangovinägrett. En sallad med spännande smaker. Perfekt som förrätt eller tillbehör.

    (16)

    (16)
    30min

    Semifreddo med smak av mango

    Semifreddo är en klassisk italiensk efterrätt som betyder ”halvfrusen” och påminner om glass. Den här versionen är smaksatt med mango och dukas fram med färska bär. Utmärkt dessert att servera varma sommardagar eller som avslut på julmiddagen som är tradition i Italien.

    (19)

    (19)
    5tim 45min

    Pepparkaka med Gorgonzola Dolce

    Pepparkaka med Gorgonzola Dolce är ett gott tilltugg på glöggbuffén.

    (14)

    (14)
    10min

    Vinägerinkokt lax

    Inkokt lax med smak av färsk dill och svartpeppar med en härlig sås till. Här är den traditionella ättikan utbytt mot en fruktig vinäger, vilket ger en djupare smak. Enkel och god rätt att servera på påskbordet, sommarfesten eller julbuffén. Tricket att skära i kuber gör det inte bara godare utan hela serveringen blir fräschare och elegantare.

    (82)

    (82)
    45min

    Vinägerpicklade grönsaker

    Picklade eller vinägersyrade grönsaker passar till mycket. Servera det på buffén eller till huvudrätten som en sallad.

    (27)

    (27)
    20min

    Parmesangratinerad fänkål

    Det är gott att gratinera med parmesanost. Välj en parmesanost med lite kortare lagringstid så smälter osten bättre.

    (34)

    (34)
    40min

    Champinjonsallad med citron och tryffelolja

    Sallad med tunt skivade champinjoner, lök och rucola samt en dressing med citron och tryffelolja. Utmärkt som tillbehör.

    (15)

    (15)
    15min

    Picklade grönsaker

    Milt syrade grönsaker i vitvinsvinäger som passar till vinägerinkokt lax men även till kallskuret.

    (29)

    (29)
    20min

    Parmesanostpaj

    Smakrik parmesanostpaj som passar bra som tillbehör på till exempel kräftskivan. Går även utmärkt att servera som huvudrätt till en härlig sallad.

    (130)

    (130)
    1tim 40min

    Vegetarisk Janssons Frestelse

    Vegetarisk variant på Janssons frestelse med soltorkade tomater och fetaost. Passar utmärkt på julbordet och buffé.

    (213)

    (213)
    1tim 30min

    Bresaola med rucola och parmesan

    En antipasti som både är enkel och god! Bresaola passar utmärkt med rucola och olivolja.

    (15)

    (15)
    15min

    Sky till porchetta

    Smakrik sås som är perfekt till ugnsbakad fläskkarré eller en god köttbit.

    (87)

    (87)
    15min

    Italienska köttbullar

    Italienska köttbullar – Polpette al limone. Klassiska italienska köttbullar med smak av citron och parmesan.

    (85)

    (85)
    30min

    Chokladkräm med vaniljplommon

    En enkel dessert med choklad som du kan förbereda dagen innan. Variera servering med frukt och bär efter säsong.

    (58)

    (58)
    30min

    Ugnsrostade grönsaker med balsamvinägrett

    Verdure al forno con salsa balsamica – ugnsrostade grönsaker med balsamvinägrett. Det perfekta tillbehöret till både fisk och kött.

    (56)

    (56)
    30min

    Fruktsallad med mascarpone & rostade nötter

    Fruktsallad med sötsyrlig mascarponekräm och rostad nötblandning. En enkel och fräsch efterrätt som kan anpassas efter säsong.

    (115)

    (115)
    15min

    Osttallrik med rödlökschutney och olivknäcke

    Knäckebröd med oliv är otroligt gott tillsammans med goda ostar och en chutney på rödlök.

    (15)

    (15)
    1tim

    Toscansk brödsallad

    Toscansk brödsallad med svarta oliver och kapris är en vanlig sallad som serveras i Italien. Perfekt att laga när du har lite gammalt bröd över.

    (29)

    (29)
    20min

    Minifrittata med sparris och spenat

    Recept på härliga minifrittatas med sparris och spenat till buffébordet. Bjud dem varma eller kalla!

    (46)

    (46)
    40min

    Citrussallad med avokado

    En härligt frisk sallad på citrusfrukter, avokado och mangobalsamico.

    (25)

    (25)
    15min

    Chokladkräm med olivolja och havssalt

    Choklad är en säker vinnare i efterrätter. Den här krämen har lite extra finess med smak av olivolja och havssalt.

    (132)

    (132)
    1tim 30min

    Krämig valnötssås med parmesanost

    En härlig valnötssås med sina rötter i norditalien. God till kött eller som en krämig sås till nykokt pasta.

    (95)

    (95)
    15min

    Tiramisù a la Toscana

    Tiramisù gör vem som helst glad, här är det klassiskt italienska receptet på tiramisú med mascarpone och espresso.

    (103)

    (103)
    1tim

    Ostbricka

    Att servera en ostbricka passar alltid. Som avslutning på en god middag eller på buffébordet!

    (37)

    (37)
    10min

    Chokladtryfflar med vit choklad

    Chokladtryfflar är små runda chokladpraliner som här är gjorda med vit choklad och mascarpone och rullade i nötter eller kakao.

    (14)

    (14)
    40min

    Gorgonzolamousse med fikon

    Mousse av gorgonzola med sötma av bakade och marinerade fikon är den perfekta avslutningen på middagen. Ost och dessert i ett.

    (21)

    (21)
    30min

    Fräst rödkål med balsamvinäger och apelsin

    En väldoftande variant av den klassiska rödkålen på julbordet med lagrad balsamvinäger och apelsin.

    (144)

    (144)
    20min

    Ugnsrostad blomkål med kapris- & olivtapenade

    Cavolfiore al forno con capperi e paté di olive. En smakfull rätt som passar bra till fisk är denna ugnsrostade blomkål med kapris- och olivgryn.

    (25)

    (25)
    30min

    Mandelkaka med mascarponeglass

    En fantastisk liten mandelkaka serverad med glass gjord på mascarponeost.

    (48)

    (48)
    4tim

    Ugnsrostade rödbetor med fetaost

    Fetaostens sälta och rödbetornas sötma i en härlig smakkombination.

    (746)

    (746)
    45min

    Vitlöksfräst svartkål med nötter och parmesan

    Fräst svartkål med vitlök, rostade pinjenötter och hyvlad parmesan. En enkel och snabblagad rätt med svartkål som passar lika bra till grillat som på julbordet!

    (175)

    (175)
    10min

    Brytbröd med oregano och parmesan

    Smakrikt brytbröd som passar utmärkt när man är många.

    (49)

    (49)
    5tim

    Frittata med spenat, parmesan och pinjenötter

    Frittata med spenat, parmesan och pinjenötter – Iialiensk omelett, perfekt att tillaga i ugnen medan du dukar bordet.

    (103)

    (103)
    30min

    Parmesanchips

    Parmesanchips är det perfekta tilltugget, enkelt och supergott!

    (57)

    (57)
    15min

    Laxcarpaccio med mango & avokado

    Fruktig och frisk laxcarpaccio med avokado och mango, smaksatt med chilivinägrett med sting.

    (158)

    (158)
    30min

    Parmesanpaj med bladspenat och körsbärstomater

    Den godaste ostpajen görs med parmesan. Gott på buffebordet eller tillsammans med en sallad.

    (328)

    (328)
    1tim 30min

    Porchetta

    Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.

    (196)

    (196)
    4tim 30min

    Vitlöksfräst grönkål

    Grönkål fräst i rikligt med en god olivolja smaksatt med vitlök.

    (425)

    (425)
    20min

    Grönkålschips

    Grönkålschips är härligt frasiga och får en fin smak när de är rostade.

    (2528)

    (2528)
    20min

    Stekt broccoli

    Stekt broccoli är ett gott och enkelt tillbehör till fisk, kyckling och kött. Stek i god olivolja och adderar gärna lite chili och vitlök för smak. Tips är att addera krisp från nötter för att höja smakerna ytterligare.

    (342)

    (342)
    15min

    Frasiga parmesanpinnar

    Tilltugg till fördrinken? Frasiga smördegspinnar är både enkelt och gott.

    (287)

    (287)
    15min

    Senapsdressing

    Krämig och god dressing till sommarens färskpotatis eller lax.

    (146)

    (146)
    10min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept julmat
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad