Vitlöksfräst svartkål med nötter och parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (118)

(118)

RÖSTA PÅ RECEPTET (118)

(118)

Vad tycker du?

10min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Fräst svartkål med vitlök, rostade pinjenötter och hyvlad parmesan. En enkel och snabblagad rätt med svartkål som passar lika bra till grillat som på julbordet!

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

bufféportioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
200 g
svartkål
1/2 dl
vitt vin
1/2 dl
rostade pinjenötter
3 msk
hyvlad eller riven Parmigiano Reggiano 14 mån
1 till 2 st
vitlök, utefter smak

Gör så här

Kommentera

Ida

Är denna rätten god som kall?
Tack!

Emma Olsson

Hejsan Ida,
Jag skulle rekommendera att servera rätten varm eller ljummen. Ett tips är att låta rätten stå inne i ugnen på låg värme, utan parmesan. Sedan är det bara att ta ut ur ugnen och riva över lite parmesan, servera 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

50 år av goda smakupplevelser

Besök Zetas jubileumssajt
osso buco

Ossobuco

Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med risotto milanese och gremolata.

Recept Ossobuco Recept Risotto Milanese

Hej då konservburken!

Från och med vecka 15 kommer alla våra bönor i tetra, en förpackning som bidrar med 52 procent lägre CO2-avtryck än en konservburk. Smaken är dock densamma och lika god som alltid.

Läs mer

Följ oss på våra sociala kanaler

Insalata di pasta fredda

Burrata

Burrata är en delikatess från Apulien i södra Italien. Ljuvligt god mozzarella med krämig, gräddig fyllning.

Recept Insalata di pasta fredda

Animal welfare

Zeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.