Vitlöksfräst svartkål med nötter och parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (146)

(146)

RÖSTA PÅ RECEPTET (146)

(146)

Vad tycker du?

10min

Fräst svartkål med vitlök, rostade pinjenötter och hyvlad parmesan. En enkel och snabblagad rätt med svartkål som passar lika bra till grillat som på julbordet!

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

bufféportioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
200 g
svartkål
1/2 dl
vitt vin
1/2 dl
rostade pinjenötter
3 msk
hyvlad eller riven Parmigiano Reggiano 14 mån
1 till 2 st
vitlök, utefter smak

Gör så här

8 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (146)

(146)
Tack!

Beatrice

Enkelt och gott! Jag brukar ha det som topping + rostade kikärtor på mathavre för en lite matigare sallad.

Sophie Berlin

Hej Beatrice,
Underbart med matiga sallader och med kikärter blir det en hel måltid.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Ida

Är denna rätten god som kall?
Tack!

Emma Olsson

Hejsan Ida,
Jag skulle rekommendera att servera rätten varm eller ljummen. Ett tips är att låta rätten stå inne i ugnen på låg värme, utan parmesan. Sedan är det bara att ta ut ur ugnen och riva över lite parmesan, servera 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Recept från kategorier