Risotto, grundrecept

RÖSTA PÅ RECEPTET (864)

(864)

RÖSTA PÅ RECEPTET (864)

(864)

Vad tycker du?

45min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Risotto är en italiensk klassisk rätt. Recept på hur man gör en perfekt krämig risotto med tuggmotstånd - grundrecept.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
schalottenlökar finhackade
Zeta Casa Di Luca Carnaroliris
2 dl
torrt vitt vin
1 liter
kycklingbuljong varm
2 dl
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips!

Risotto kan man smaksätta med olika tillbehör som passar säsongen som t ex primörer på våren och svamp på hösten.

Kommentera

Gunilla Lindblad

Jag brukar köpa Risentas Avorioris men nu har affären i Vadstena slutat föra den sorten. Jag har tittat på Arborioris som finns nu, men det verkar som att man måste göra risotto av det, och det vill jag inte .Jag vill kunna koka riset direkt i vatten med lite salt. Fungerar det?
Hoppas att ni kan svara.
Med vänlig hälsning
Gunilla Lindblad

Emma Olsson

Hejsan Gunilla,
Såklart kan du välja att koka riset som vanligt. Men om du endast vill ha vanligt kokris föreslår jag Basmatiris då det blir billigare att köpa. Risottoris är dyrare för att det tillverkas på annat sätt.
Hälsningar, Emma från Zeta

Wiveca

Jättegod och mkt pedagogisk beskrivning. Jag brukar ta i lite vad jag känner för. SVAMP ! SAFFRAN ! GRÖNA ÄRTOR ! Ibland ALLT vad jag känner för -:)))

Wilma

Hur många kycklingbuljoner ska det vara i 1,5 liter vatten?

Emma Olsson

Hej Wilma,
Det brukar stå hur många buljongtärningar du behöver på förpackningen för varje 0,5 L, alt fond du behöver per 0,5 L vatten. Om jag följer mitt favoritmärke med buljongtärningar behöver du 1 tärning för 0,5 L vatten.
Hälsningar, Emma från Zeta.

Gaffel

Perfekt risotto med finhackad silverlök och 9-månader lagrad pecorino, färsk från Agriturismo Fighezia.

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt

"TikTok-pastan" Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

Hej då konservburken!

Från och med vecka 15 kommer alla våra bönor i tetra, en förpackning som bidrar med 52 procent lägre CO2-avtryck än en konservburk. Smaken är dock densamma och lika god som alltid.

Läs mer

Följ oss på våra sociala kanaler

Perfekt lunch! Goda och matiga sallader

Animal welfare

Zeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.