Ossobuco

RÖSTA PÅ RECEPTET (274)

(274)

RÖSTA PÅ RECEPTET (274)

(274)

Vad tycker du?

1tim
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med risotto milanese och gremolata.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
finhackad gul lök
3
finhackad vitlöksklyftor
1/4
tärnad rotselleri
1
tärnad morot
1 frp
körsbärstomater
2 dl
vatten
3 msk
koncentrerad kalvfond
3 msk
färsk finhackad rosmarin
1,5 kg
kalvlägg
2 msk
vetemjöl
salt
nymald svartpeppar
2 msk
hackad bladpersilja

Gör så här

14 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (274)

(274)
Tack!

Staffan

Mycket bra recept, alla jag bjudit på denna Ossobuco har visat stor uppskattning. Jag gör den på ren. Grytan står på spisen, ser fram emot en härlig fredagsmiddag. Vill man ha pasta till, testa Pappardelle.

Peter

Åt denna på resturant Deli di Luca med rissotto. Det var vansinnigt gott så tummen upp för Mr di Luca och Zeta på en o samma gång 👍

Pelle

Vad kan man använda istället för kalvlägg om man inte får tag på det?

Sophie Berlin

Hej Pelle,
Kalvlägg är den klassiska styckningsdetaljen för Ossobuco och det jag skulle rekommendera. Om du inte får tag på det så prova att laga rätten på fläskkarré med ben men då korta tillagningstiden.
Kul att veta är att Ossobuco betyder ”ben med hål i” och syftar på det skivade köttet med benet i mitten som sedan får ett hål när märgen kokat bort.
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Tina

Har lagat det här receptet två gånger och det är så vansinnigt gott. Tyvärr är kalvlägg inte helt enkelt att få tag på, inte här hos mig iallfall, vilket är synd då det är en minst sagt underskattad styckdetalj.
Vi serverade vår ossobuco med risotto milanese och gremolata vilket är en fantastisk kombo. Skippa för guds skull inte gremolatan! Den är pricken över i:et.

Richard

I de internationella butikerna, de lite större med en bemannad köttdisk har dom ofta kalvlägg, till riktigt bra priser dessutom. 70:-/kg i skrivande stund.

Martina

Man kan med fördel ta kycklinglårfilé (gärna majskyckling) och låta stå och småputtra minst lika länge. Köttet faller i sär och samma underbara smak!

Eva Schjetne

Vi är jätteglada før Zetas efter hand utökade produktspekter. Vår lokala ICA på Ale torg har tack och lov rikhaltigt urval. Altid när vi skal laga italiensk mat använder vi Zeta tvärs igjenom. Ni hade också en god kartongvin på Systembolaget, men den har vi inte sett på manga år….. Tack för den kvalitetshöjning ni har givit vår matlagning. Nu slipper vi att släpa mat från Italien…….Tusen tack!

Erik

Hej
Vill mest kommentera att alla era produkter exempelvis till plockmat helt enkelt inte finns på Ica butikerna i varje fall inte i Täby. Eller har jag fel? I så fall vilken butik ?
Mvh
E

Emma Olsson

Hej Erik,
Tack för att du tog dig tid att höra av dig till oss! Tråkigt att du inte hittar våra produkter i din matvarubutik. Det är upp till butikerna att bestämma vilka produkter de tar in i sitt sortiment. Det du kan göra är att be din lokala matbutik att ta in våra produkter.

Har du fler frågor eller funderingar tveka inte att höra av dig!

Hälsningar, Emma från Zeta