Risotto Milanese, Saffransrisotto

RÖSTA PÅ RECEPTET (309)

(309)

Vad tycker du?

30min 11 ingredienser

Risotto Milanese är vackert solgul med smak av saffran. Klassisk italiensk risotto som serveras traditionellt till rätten Ossobuco.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök
350 g
Zeta Casa Di Luca Carnarioliris eller
Zeta Casa Di Luca Arborioris
ca 1,3 liter
varm grönsaksbuljong eller
hönsbuljong
1 pkt
saffran (0,5g)
salt
svartpeppar nymalen

Gör så här

Tips!

Risotto Milanese serveras traditionellt till Ossobuco.

Risottobiffar
Om du får risotto kvar. Forma den till små biffar eller bollar. Dubbelpanera i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek i olivolja. Servera gärna på en bädd av rucola. Gott som tilltugg eller tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (309)

(309)

Vad tycker du?

10 kommentarer

.Minou

Ska riset tvättas innan man börjar med tillagningen, alltså ska stärkelsen sköljas bort?

Anna Mellberg

Hej! Tack för din fråga! Nej, riset ska inte sköljas. Stärkelsen bidrar till krämigheten i rätten. Lycka till önskar Anna på Zeta

Victoria Brissman

Jättebra recept, enkelt att följa. Och risotton blev magiskt god! Serverade den med färskskalade räkor och hackad dill.

Eva

Det står på två ställen att saffran ska tillsättas. På ett ställe står det ”tillsätt saffran” och på ett annat ställe står det ”rör ut saffran i 3 msk av buljongen”.

Bergenfeldt Magnus

Jag brukar röra ut saffranen i 0,5-1 dl varm buljong och det har fungerat bra.

Emma Olsson

Hejsan Eva,
Tack för att du uppmärksammade detta, receptet är nu ändrat 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta

Eva-Marie

Märkligt recept på saffransrisotto som inte beskriver när saffranet ska tillsättas.

Emma Olsson

Hejsan Eva-Marie,
Tack för att du uppmärksammar, jag har nu ändrat i receptet 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar