Risotto Milanese, Saffransrisotto

RÖSTA PÅ RECEPTET (303)

(303)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 11 ingredienser

Risotto Milanese är vackert solgul med smak av saffran. Klassisk italiensk risotto som serveras traditionellt till rätten Ossobuco.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök
350 g
Zeta Casa Di Luca Carnarioliris eller
Zeta Casa Di Luca Arborioris
ca 1,3 liter
varm grönsaksbuljong eller
hönsbuljong
1 pkt
saffran (0,5g)
salt
svartpeppar nymalen

Gör så här

Tips!

Risotto Milanese serveras traditionellt till Ossobuco.

Risottobiffar
Om du får risotto kvar. Forma den till små biffar eller bollar. Dubbelpanera i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek i olivolja. Servera gärna på en bädd av rucola. Gott som tilltugg eller tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (303)

(303)

Vad tycker du?

12 kommentarer

Victoria Brissman

Jättebra recept, enkelt att följa. Och risotton blev magiskt god! Serverade den med färskskalade räkor och hackad dill.

Eva

Det står på två ställen att saffran ska tillsättas. På ett ställe står det ”tillsätt saffran” och på ett annat ställe står det ”rör ut saffran i 3 msk av buljongen”.

Malin

God risotto, men tipset hur man kan ta tillvara överbliven risotto / genom att panera och steka ”bollar” – var inte bra. Inte gott alls! Tam/fadd smak trots att risotton nylagad var mycket god.

Emma Olsson

Hej Paula,
I Italien serveras Risotto Milanese tillsammans med Ossobuco och gremolata. Smakerna gifter sig och blir en härligt god middag 🙂
Hälsningar,
Emma från Zeta