Risotto Milanese, Saffransrisotto

RÖSTA PÅ RECEPTET (258)

(258)

RÖSTA PÅ RECEPTET (258)

(258)

Vad tycker du?

30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Risotto Milanese är vackert solgul med smak av saffran. Klassisk italiensk risotto som serveras traditionellt till rätten Ossobuco.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök
ca 1,3 liter
varm grönsaksbuljong eller
hönsbuljong
1 pkt
saffran (0,5g)
salt
svartpeppar nymalen

Gör så här

Tips!

Risotto Milanese serveras traditionellt till Ossobuco.

Risottobiffar
Om du får risotto kvar. Forma den till små biffar eller bollar. Dubbelpanera i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek i olivolja. Servera gärna på en bädd av rucola. Gott som tilltugg eller tillbehör.

12 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (258)

(258)
Tack!

Eva

Det står på två ställen att saffran ska tillsättas. På ett ställe står det ”tillsätt saffran” och på ett annat ställe står det ”rör ut saffran i 3 msk av buljongen”.

Malin

God risotto, men tipset hur man kan ta tillvara överbliven risotto / genom att panera och steka ”bollar” – var inte bra. Inte gott alls! Tam/fadd smak trots att risotton nylagad bar mycket god.

Gunnar Burenius

Hej, har ni erfarenhet på rödvin som passar till saffran-risotto? Fisken Isgalt (lat; Macrourus berglax) skall serveras!

Emma Olsson

Hej Gunnar,
Om jag förstår frågan rätt så är det ett rödvin du vill dricka till risotton. I så fall rekomederar jag ett milt och fruktigt rödvin, gärna en Pinot Noir. Det brukar ofta fungera till fisk.
Hälsningar
Emma från Zeta

Emma Olsson

Hej Paula,
I Italien serveras Risotto Milanese tillsammans med Ossobuco och gremolata. Smakerna gifter sig och blir en härligt god middag 🙂
Hälsningar,
Emma från Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.