Risotto Milanese, Saffransrisotto

RÖSTA PÅ RECEPTET (175)

(175)
30min

Risotto Milanese är vackert solgul med smak av saffran. Klassisk italiensk risotto som serveras traditionellt till rätten Ossobuco.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök
4 dl
Zeta Casa Di Luca Carnarioliris eller
Zeta Casa Di Luca Arborioris (ca 320g)
ca 1,3 liter
varm grönsaksbuljong eller
hönsbuljong
1 pkt
saffran (0,5g)
salt
svartpeppar nymalen

Gör så här

Tips!

Risotto Milanese serveras traditionellt till Ossobuco.

Risottobiffar
Om du får risotto kvar. Forma den till små biffar eller bollar. Dubbelpanera i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek i olivolja. Servera gärna på en bädd av rucola. Gott som tilltugg eller tillbehör.

Kommentera

Malin

God risotto, men tipset hur man kan ta tillvara överbliven risotto / genom att panera och steka ”bollar” – var inte bra. Inte gott alls! Tam/fadd smak trots att risotton nylagad bar mycket god.

Gunnar Burenius

Hej, har ni erfarenhet på rödvin som passar till saffran-risotto? Fisken Isgalt (lat; Macrourus berglax) skall serveras!

Emma Olsson

Hej Gunnar,
Om jag förstår frågan rätt så är det ett rödvin du vill dricka till risotton. I så fall rekomederar jag ett milt och fruktigt rödvin, gärna en Pinot Noir. Det brukar ofta fungera till fisk.
Hälsningar
Emma från Zeta

Emma Olsson

Hej Paula,
I Italien serveras Risotto Milanese tillsammans med Ossobuco och gremolata. Smakerna gifter sig och blir en härligt god middag 🙂
Hälsningar,
Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.