Risotto Milanese, Saffransrisotto
Risotto Milanese är vackert solgul med smak av saffran. Klassisk italiensk risotto som serveras traditionellt till rätten Ossobuco.
Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Risotto Milanese serveras traditionellt till Ossobuco.
Risottobiffar
Om du får risotto kvar. Forma den till små biffar eller bollar. Dubbelpanera i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek i olivolja. Servera gärna på en bädd av rucola. Gott som tilltugg eller tillbehör.
Malin
God risotto, men tipset hur man kan ta tillvara överbliven risotto / genom att panera och steka ”bollar” – var inte bra. Inte gott alls! Tam/fadd smak trots att risotton nylagad bar mycket god.
Emma Olsson
Hej Malin,
Det lät inte alls bra. Vi får helt enkelt se över receptet på våra risottobollar 🙂
Hälsningar
Emma från Zeta
Gunnar Burenius
Hej, har ni erfarenhet på rödvin som passar till saffran-risotto? Fisken Isgalt (lat; Macrourus berglax) skall serveras!
Emma Olsson
Hej Gunnar,
Om jag förstår frågan rätt så är det ett rödvin du vill dricka till risotton. I så fall rekomederar jag ett milt och fruktigt rödvin, gärna en Pinot Noir. Det brukar ofta fungera till fisk.
Hälsningar
Emma från Zeta
Emma Olsson
Hej Paula,
I Italien serveras Risotto Milanese tillsammans med Ossobuco och gremolata. Smakerna gifter sig och blir en härligt god middag 🙂
Hälsningar,
Emma från Zeta