Risotto Milanese, Saffransrisotto
Vad tycker du?
Risotto Milanese är vackert solgul med smak av saffran. Klassisk italiensk risotto som serveras traditionellt till rätten Ossobuco.
Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Risotto Milanese serveras traditionellt till Ossobuco.
Risottobiffar
Om du får risotto kvar. Forma den till små biffar eller bollar. Dubbelpanera i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek i olivolja. Servera gärna på en bädd av rucola. Gott som tilltugg eller tillbehör.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (303)
(303)Vad tycker du?
12 kommentarer
Victoria Brissman
Jättebra recept, enkelt att följa. Och risotton blev magiskt god! Serverade den med färskskalade räkor och hackad dill.
Eva
Det står på två ställen att saffran ska tillsättas. På ett ställe står det ”tillsätt saffran” och på ett annat ställe står det ”rör ut saffran i 3 msk av buljongen”.
Bergenfeldt Magnus
Jag brukar röra ut saffranen i 0,5-1 dl varm buljong och det har fungerat bra.
Emma Olsson
Hejsan Eva,
Tack för att du uppmärksammade detta, receptet är nu ändrat 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta
Dennis
Mycket bra recept!
Passade bra till kyckling.
Eva-Marie
Märkligt recept på saffransrisotto som inte beskriver när saffranet ska tillsättas.
Emma Olsson
Hejsan Eva-Marie,
Tack för att du uppmärksammar, jag har nu ändrat i receptet 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Malin
God risotto, men tipset hur man kan ta tillvara överbliven risotto / genom att panera och steka ”bollar” – var inte bra. Inte gott alls! Tam/fadd smak trots att risotton nylagad var mycket god.
Micke
Haha, troligtvis för att du gjorde fel
Emma Olsson
Hej Malin,
Det lät inte alls bra. Vi får helt enkelt se över receptet på våra risottobollar 🙂
Hälsningar
Emma från Zeta
Emma Olsson
Hej Paula,
I Italien serveras Risotto Milanese tillsammans med Ossobuco och gremolata. Smakerna gifter sig och blir en härligt god middag 🙂
Hälsningar,
Emma från Zeta