Risotto Milanese, Saffransrisotto

RÖSTA PÅ RECEPTET (310)

(310)

Vad tycker du?

30min 11 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Risotto Milanese är vackert solgul med smak av saffran. Klassisk italiensk risotto som serveras traditionellt till rätten Ossobuco.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök
350 g
Zeta Casa Di Luca Carnarioliris eller
Zeta Casa Di Luca Arborioris
ca 1,3 liter
varm grönsaksbuljong eller
hönsbuljong
1 pkt
saffran (0,5g)
salt
svartpeppar nymalen

Gör så här

Tips!

Risotto Milanese serveras traditionellt till Ossobuco.

Risottobiffar
Om du får risotto kvar. Forma den till små biffar eller bollar. Dubbelpanera i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek i olivolja. Servera gärna på en bädd av rucola. Gott som tilltugg eller tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (310)

(310)

Vad tyckte du om receptet?

10 kommentarer

.Minou

Ska riset tvättas innan man börjar med tillagningen, alltså ska stärkelsen sköljas bort?

Anna Mellberg

Hej! Tack för din fråga! Nej, riset ska inte sköljas. Stärkelsen bidrar till krämigheten i rätten. Lycka till önskar Anna på Zeta

Victoria Brissman

Jättebra recept, enkelt att följa. Och risotton blev magiskt god! Serverade den med färskskalade räkor och hackad dill.

Eva

Det står på två ställen att saffran ska tillsättas. På ett ställe står det ”tillsätt saffran” och på ett annat ställe står det ”rör ut saffran i 3 msk av buljongen”.

Bergenfeldt Magnus

Jag brukar röra ut saffranen i 0,5-1 dl varm buljong och det har fungerat bra.

Emma Olsson

Hejsan Eva,
Tack för att du uppmärksammade detta, receptet är nu ändrat 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta

Eva-Marie

Märkligt recept på saffransrisotto som inte beskriver när saffranet ska tillsättas.

Emma Olsson

Hejsan Eva-Marie,
Tack för att du uppmärksammar, jag har nu ändrat i receptet 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Grillat med italienska smaker

Grillad halloumi med zucchini och citron
Grillad halloumi med zucchini och citron
Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett
Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett
Grillad röding med sommarkål
Grillad röding med sommarkål
Rostade grönsaker med smulad fetaost
Rostade grönsaker med smulad fetaost
Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben
Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben
Krispigt grillad abborre
Krispigt grillad abborre
Grillad sparris med örtricotta
Grillad sparris med örtricotta
Salsicciaspett
Salsicciaspett