Risotto Milanese, Saffransrisotto

RÖSTA PÅ RECEPTET (237)

(237)

RÖSTA PÅ RECEPTET (237)

(237)

Vad tycker du?

30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Risotto Milanese är vackert solgul med smak av saffran. Klassisk italiensk risotto som serveras traditionellt till rätten Ossobuco.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök
4 dl
Zeta Casa Di Luca Carnarioliris eller
Zeta Casa Di Luca Arborioris (ca 320g)
ca 1,3 liter
varm grönsaksbuljong eller
hönsbuljong
1 pkt
saffran (0,5g)
salt
svartpeppar nymalen

Gör så här

Tips!

Risotto Milanese serveras traditionellt till Ossobuco.

Risottobiffar
Om du får risotto kvar. Forma den till små biffar eller bollar. Dubbelpanera i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek i olivolja. Servera gärna på en bädd av rucola. Gott som tilltugg eller tillbehör.

Kommentera

Malin

God risotto, men tipset hur man kan ta tillvara överbliven risotto / genom att panera och steka ”bollar” – var inte bra. Inte gott alls! Tam/fadd smak trots att risotton nylagad bar mycket god.

Gunnar Burenius

Hej, har ni erfarenhet på rödvin som passar till saffran-risotto? Fisken Isgalt (lat; Macrourus berglax) skall serveras!

Emma Olsson

Hej Gunnar,
Om jag förstår frågan rätt så är det ett rödvin du vill dricka till risotton. I så fall rekomederar jag ett milt och fruktigt rödvin, gärna en Pinot Noir. Det brukar ofta fungera till fisk.
Hälsningar
Emma från Zeta

Emma Olsson

Hej Paula,
I Italien serveras Risotto Milanese tillsammans med Ossobuco och gremolata. Smakerna gifter sig och blir en härligt god middag 🙂
Hälsningar,
Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

50 år av goda smakupplevelser

Besök Zetas jubileumssajt
osso buco

Ossobuco

Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med risotto milanese och gremolata.

Recept Ossobuco Recept Risotto Milanese

Hej då konservburken!

Från och med vecka 15 kommer alla våra bönor i tetra, en förpackning som bidrar med 52 procent lägre CO2-avtryck än en konservburk. Smaken är dock densamma och lika god som alltid.

Läs mer

Följ oss på våra sociala kanaler

Insalata di pasta fredda

Burrata

Burrata är en delikatess från Apulien i södra Italien. Ljuvligt god mozzarella med krämig, gräddig fyllning.

Recept Insalata di pasta fredda

Animal welfare

Zeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.