Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skölj rödingarna väl och torka dem med kökspapper.

Salta och peppra ut- och invändigt, pensla med olivolja.

Ge dem först lite färg på grillen för att sedan grilla dem färdigt indirekt under lock i ca 25 minuter. Använd gärna dubbelhalster.

Kolla att rödingen är klar genom att snitta lite vid ryggbenet, om köttet lossnar från benet är fisken färdig. Alternativt kan rödingen tillagas i stek- eller grillpanna och sedan stekas klar i ugnen 20 till 25 minuter på 175 grader.

Grilla citronerna till fin färg.

Fräs vitkålen försiktigt i olivolja så att den blir mjuk, den ska inte ta färg. Salta och peppra.

Blanda BreOliv med sardellkrämen.

Gör en bädd av sommarkålen, lägg på fisken och strö över oliverna. Servera oliv- och sardellkrämen samt grillad citron till.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.