Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Pasta Carbonara
      • Grönkålschips
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Glutenfria produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Klassiska italienska rätter

    Polpette - kött- och bönbullar i tomatsås

    Kött- och bönbullar behöver man inte steka i smör. På italienskt vis steks de i olivolja och puttrar sedan försiktigt klart i en god tomatsås, det man kallar ”in umido”. Servera med pasta, potatis eller bröd och toppa med riven parmesanost.

    (9)

    (9)
    1tim

    Sparrisrisotto med örtolja

    Åk på en smakresa till Italien med vår klassiska risotto med vårens primör, sparris. Enkel och elegant måltid som passar perfekt för att imponera vid middagsbjudningen.

    (7)

    (7)
    40min

    Pasticciata - krämig pastasås med salsiccia och mascarpone

    Klassisk italiensk pasta med krämighet från mascarpone och mustig smak från tomat och salsiccia. Toppa med riven parmesanost och finhackad bladpersilja.

    (232)

    (232)
    30min

    Klassisk ragú bolognese

    Ragú bolognese är en sorts urmoder när det kommer till köttfärssåser. Den är till och med så viktig att ”Accademia Italiana della Cucina” har fastslagit ett recept som ska garantera något som kan tolkas som ett ursprungsrecept. Vad som särskiljer det från många andra köttfärssåsrecept är att vitlök och torkade örter som exempelvis oregano eller rosmarin lyser med sin frånvaro. Här är det de andra råvarorna som får ta plats och briljera med sina rena och mustiga smaker. En klassisk ragú bolognese serveras med tagliatelle och aldrig med spaghetti.

    (73)

    (73)
    2tim 30min

    Saltimbocca på kyckling

    Klassisk italiensk maträtt med ursprung från staden Brescia i norra Italien. Alla familjer har sin variant på populära maträtten. Denna variant gjord på kyckling smaksatt med färsk salvia och vitt vin.

    (35)

    (35)
    30min

    Pasta all’Arrabiata

    Klassisk italiensk pasta i tomatsås med sting från färsk chili och vitlök. Perfekt pasta att tillaga när du har ont om tid och behöver något lättlagat riktigt gott. Arrabiata betyder ”arg” på italienska och rätten kan översättas som ”argbiggans” pasta.

    (150)

    (150)
    25min

    Brasato al Barolo

    Det här är en klassisk rätt från Piemonte i norra Italien där man gärna bjuder på långkok. Vill du inte hälla i en hel flaska Barolo så ta ett annat kraftigt rödvin och spara Barolon att hälla i glasen.

    (77)

    (77)
    2tim 30min

    Risotto med trattkantareller, bakad pumpa, hasselnötter och tryffel

    Hösten är här och med det vill vi tända ljus och bjuda på långa varma middagar med vänner. Den här krämiga risotton med rostad söt pumpa, stekta kantareller och knapriga hasselnötter kommer ge en massa värme och hurrarop kring bordet.

    (21)

    (21)
    45min

    Syditaliensk lammragu med fänkålssalsiccia

    Smakrik och mustig ragu med fin hetta från chili. I Italien är det råvarorna som tar huvudrollen smakmässigt och i det här receptet är det lamm, tomat och salsiccia som dominerar. Vill du ha mer smak av örtkryddor går det alldeles utmärkt att addera en eller två kvistar rosmarin och någon klyfta vitlök, men vill du njuta som i Italien låter du receptet vara som det är.

    (86)

    (86)
    2tim 20min

    Risotto med smak av tryffel och knaperstekt ostronskivling

    Risotto med mustig smak av svamp och tryffel passar fint med kött eller kyckling. Carnaroliriset gör att risotton bibehåller tuggmotstånd och gör risotton härligt krämig.

    (33)

    (33)
    20min

    Stekt dorata (seabream)

    Dorata eller seabream är en fantastisk, lagom fet fisk. Stekt dorata med salsa verde är ett riktigt gott middagstips.

    (9)

    (9)
    30min

    Stufato, italiensk gryta

    Stufato är en italiensk gryta med massor av grönsaker, bönor och kikärtor. En god köttgryta tröttnar man aldrig på!

    (167)

    (167)

    Panettone med apelsinsallad och chokladkräm

    Panettone är en italiensk julkaka som är fylld med torkad söt frukt. Förekommer främst i Milano under jul och nyår och serveras ofta med söta och syrliga tillbehör.

    (20)

    (20)
    30min

    Bruschetta med långbakade tomatklyftor och friterad kapris

    En smakrik bruschetta med ugnsbakade tomatklyftor tillsammans med smakrik olivolja och friterad kapris blir perfekt som lite antipasti eller på buffébordet.

    (54)

    (54)
    3tim 30min

    Vitello Tonnato

    Vitello Tonnato är ett klassisk italienskt recept, kalvstek med tonfisksås smaksatt med kapris. En bra rätt att förbereda dagen innan och perfekt till buffébordet.

    (109)

    (109)
    21tim 15min

    Bönor med vitt vin och tomat

    Härlig bönsoppa med tomater och vitt vin. Milda fina smaker och en snabblagad vardagsrätt eller tillbehör.

    (69)

    (69)
    20min

    Spaghetti Cacio e pepe

    Cacio e pepe är en klassisk italiensk vardagspasta som blir härligt krämig om den tillagas med varsamhet. Tänk på att värmen inte får vara för hög- då klumpar sig osten. Rätten kräver en hel del övning innan den blir perfekt, men det är definitivt värt mödan. Du har all anledning att vara stolt när du lyckas få till önskad krämighet. Passar smakmässigt både vuxna och barn. Serveras med färskriven pecorino på toppen och nymalen svartpeppar.

    (607)

    (607)

    Spaghetti Pomodoro

    Klassisk italiensk vardagspasta som serveras med riven grana padano ost på toppen. Tomatsåsen är härligt mustig och ger fin smak till rätten.

    (344)

    (344)
    20min

    Piadina med pesto och oliver

    Piadina är en klassisk italiensk street food som bjuder på en smakresa till Medelhavet. Fyll brödet med aromatisk pesto, saftiga oliver, krämig buffelmozzarella och riven parmesan. Strö över färsk basilika för en extra frisk touch. Den här mångsidiga rätten passar perfekt oavsett om du vill njuta av en snabb lunch hemma eller ta med dig en smakfull måltid på språng!

    (32)

    (32)
    15min

    Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto

    Piadina är ett klassiskt italienskt tunnbröd, bakat med olivolja för en härligt mjuk och smakrik textur. Värm brödet i en stekpanna och fyll det med mild prosciutto cotto, krämig buffelmozzarella och riven parmesan. Tillsätt färgglada cocktailtomater och en nypa oregano för att få in en frisk och aromatisk twist. Oavsett om du njuter av den hemma eller ute på picknick blir Piadina en enkel men lyxig måltid som för tankarna direkt till Italien!

    (76)

    (76)
    15min

    Piadina med kronärtskocka och mozzarella

    Piadina är ett härligt italienskt tunnbröd bakat med olivolja som bjuder på en smak av Italien. Värm snabbt i stekpannan och fyll med mjuka kronärtskockor, krämig buffelmozzarella och riven parmesan. Lägg till fräscha cocktailtomater och en doft av färsk timjan för en komplett smakupplevelse.

    (30)

    (30)
    15min

    Piadina med tomat, prosciutto och mozzarella

    Piadina är ett traditionellt italienskt bröd bakat med olivolja som ger det en mjuk och smakrik karaktär. Stek brödet snabbt i en varm panna och fyll det med prosciutto cotto, krämig buffelmozzarella, riven parmesan, tomatpuré och en nypa oregano. Denna kombination ger en smakrik och rustik upplevelse, perfekt både för en snabb lunch eller en mysig picknick. Piadina är ett bröd som enkelt anpassas efter dina favoritsmaker – njut när som helst, var som helst!

    (73)

    (73)
    15min

    Piadina med soltorkade tomater och parmaskinka

    Piadina är ett klassiskt italienskt bröd som bakas med olivolja och har en underbart mjuk textur. Värm i stekpanna och fyll med smakrik prosciutto, krämig buffelmozzarella, soltorkade tomater och pepprig rucola. Avsluta med en ringling crema balsamico för en perfekt balans av sötma och syra. Piadina är den ultimata måltiden för alla tillfällen – från picknicken till hemmamiddagen. Enkel att variera och alltid lika god!

    (48)

    (48)
    15min

    Piadina med skogschampinjoner, tryffelcrème och mozzarella

    Piadina är ett italienskt tunnbröd bakat med olivolja som bjuder på oändliga möjligheter. Värm det lätt i en stekpanna, fyll med saftiga champinjoner, krämig buffelmozzarella, tryffelcrème, parmesan och färska tomater. Avsluta med lite fräscha salladsskott för extra krisp. Oavsett om du är inne eller ute, blir Piadina den perfekta måltiden – enkel, smakrik och flexibel. Testa en bit av Italien var du än är!

    (44)

    (44)
    15min

    Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor

    En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det en härlig smakkombination.

    (101)

    (101)
    50min

    Sardellrisotto med oliver, citron och rostad mandel

    En krämig och smakrik sardellrisotto med oliver, tomat, citron och rostad mandel. Med härliga italienska smaker blir det en festlig rätt, både till vardag och helg.

    (37)

    (37)
    45min

    Pasta Bolognese Sugo Finto

    Pasta Bolognese Sugo Finto, en köttfärssås med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. Köttfärssås som passar hela familjen och kan förstås också lagas med den pastaform som familjen gillar mest.

    (162)

    (162)
    50min

    Osso buco på lammlägg

    Osso buco är en typisk italiensk rätt som serveras med gremolata. Långkok med lamm som doftar av citron och örter är en tydligare beskrivning. Oemotståndligt gott!

    (150)

    (150)
    3tim

    Socca med tryffelsalami och mozzarella

    Socca är italiensk pannkaka gjord på kikärtor. Med tillbehör som tomatsås, tryffelmajonnäs, mozzarella och tryffelsalami blir detta en härlig italiensk förrätt eller en lite lyxigare lunch.

    (50)

    (50)
    40min

    Semifreddo med citronsmak

    Semifreddo är en klassisk italiensk dessert med mascarpone och savoiardikex, den är fryst som glass. Frisk och syrlig semifreddo smaksatt med friska citrussmaker.

    (85)

    (85)
    6tim 30min

    Tagliata med långrostade tomater

    Tagliata är en härligt lyxig rätt med oxfilé, ugnsrostade tomater, hyvlad parmesanost och färska örter. I den här varianten har vi tillsatt stekt svamp.

    (41)

    (41)
    1tim

    Tiramisù med hallonsås

    Tiramisù är en klassisk italiensk dessert, i den här varianten med hallonsås och färska bär. God efterrätt som kan serveras vid alla tillfällen.

    (80)

    (80)
    1tim 30min

    Tiramisú med frisk citronkräm

    Tiramisu smaksatt med citron ger en ny twist till den klassiska italienska efterrätten, med en frisk och uppfriskande smak som kompletterar den krämiga mascarponeostens sötma perfekt.

    (217)

    (217)
    1tim 30min

    Spaghetti pesto

    Spaghetti pesto är en klassik italiensk pastarätt med en smakrik röra gjord på färsk basilika, parmesan, olivolja och solrosfrön. Serveras som lunch eller middag.

    (115)

    (115)
    15min

    Pasta linguine Frutti di Mare

    Den klassiska italienska fisk- och skaldjurspastan med vitlök, tomat, vitt vin och persilja. Perfekt att lyxa till sig på helgen och njuta tillsammans med familj och vänner.

    (316)

    (316)
    40min

    Spaghetti med soltorkade tomater, sardeller och stekt bröd

    En mustig och god spaghetti toppad med krispigt bröd och med smaksättning av tomater och sardeller. Förr i tiden i Italien om man inte hade råd med dyr ost kunde man steka gammalt bröd och strö över pastan istället. Därför kallas rätten fattigmansparmesan i Italien.

    (96)

    (96)
    20min

    Hemgjord pasta

    Hemgjord pasta med ägg, durumvetemjöl och olivolja. Kan formas till spaghetti, tagliatelle eller pappardelle.

    (1338)

    (1338)
    45min

    Spaghetti med hemlagad pesto

    Spaghetti med hemlagad pesto och krispiga haricots verts är en fräsch och smakrik rätt som för tankarna till Liguriens kust. Denna enkla och snabblagade pastarätt kombinerar fyllig pesto med milda bönor och är perfekt för en god och lättlagad vardagsmiddag.

    (31)

    (31)
    30min

    Tomatsås till pizza

    Snabblagad klassisk tomatsås till pizza med krossade tomater, parmesanost och basilika. En sås som lyfter de italienska smakerna på pizzan. Ett recept som du kommer att laga igen, vi vågar gissa att det kommer bli en stående favorit.

    (192)

    (192)
    10min

    Italiensk kalljäst pizzadeg

    Klassisk italiensk pizzadeg med lång jästid, så kallad kalljäst som ger en fin krispig pizzabotten. Den här degen har dessutom en av våra kollegor, här på Zeta, bakat varje fredag i snart tre års tid- så receptet är väl beprövat. Jästmängden kan minskas till hälften om den ska jäsas mer än en dag i kylskåp. Ju högre jästmängd desto tydligare och skarpare smak vid långjäsning. Prova dig fram och se vad just du föredrar.

    (780)

    (780)
    >48 tim

    Caponata med aubergine

    Caponata med aubergine är en siciliansk tomat- och grönsaksröra som gärna serveras ljummen. Passar bra som tillbehör till kyckling, kött eller som egen vegetarisk rätt.

    (30)

    (30)
    40min

    Kikärtspannkakor med getost och honung

    Små kikärtspannkakor – Italienska Farinata. Serveras med getost, honung och rosmarin. Passar utmärk som mellanmål eller som en festlig förrätt.

    (13)

    (13)
    1tim 20min

    Italiensk Gino med mascarponekräm

    Italiensk gino med färska fikon, persika och jordgubbar med söt mascarponekräm. Perfekt att servera som avslutning på middagen eller istället för tårta på kalaset.

    (74)

    (74)
    25min

    Gnocchi av ugnsrostad pumpa med gorgonzola

    Gnocchi smaksatt med ugnsrostad pumpa. Serveras med gorgonzolaost, rostade valnötter och en god olivolja.

    (54)

    (54)
    1tim 20min

    Tryffelburrata med långbakade tomater

    Burrata med smak av tryffel i kombination med söta långbakade tomater och basilika.

    (117)

    (117)
    3tim 10min

    Minipizza Napoletana

    Hemlagad pizza Napoletana med sardeller, kapris och oliver. Perfekt att bjuda på som tilltugg eller vickning.

    (74)

    (74)
    1tim 20min

    Bresaola med betsallad

    Bresola med tunt skivade betor, rostade pinjenötter och färska örter. Utmärkt att bjuda på som förrätt.

    (31)

    (31)
    30min

    Pasta med prosciutto cotto

    Pastagratäng med proscitto cotto, krämig mascarpone och smakrik tomatsås. Rullar lasagneplattorna och zucchini till rullar eller rosor för att sedan servera. Vi kan garantera att detta kommer bli en ny favorit i familjen.

    (120)

    (120)
    40min

    Charktallrik och småplock

    Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.

    (48)

    (48)
    15min

    Prosciutto di Parma med parmesanost

    Italiensk skinka, Prosciutto di Parma med långlagrad parmesanost. Perfekt som förrätt eller som småplock.

    (66)

    (66)
    10min

    Pizza Margherita

    Klassisk enkel pizza med smakrik tomatsås och krämig buffelmozzarella. Avnjut den som den är addera din favorit toppning.

    (32)

    (32)
    1tim 20min

    Tomatpizza

    Enkel och klassisk pizza med färska tomater och mozzarella. Perfekt att servera när man är många.

    (8)

    (8)
    1tim 20min

    Pizza med bresaola och aubergine

    Lyxig pizza med charkuterier, aubergine, pinjenötter och citron. Fin kombination av smaker som gör denna pizza perfekt att bjuda gäster på.

    (39)

    (39)
    1tim 20min

    Pizza Capricciosa

    En klassisk pizza med skinka och mozzarellaost. Perfekt som fredagsmiddag eller som tilltugg uppskuren i många bitar.

    (24)

    (24)
    1tim 20min

    Pizza ai Funghi

    Pizza med svamp och mozzarella. Skiva svampen tunt så att den blir ordentligt grillad – då kommer den goda svampsmaken fram och gör pizzan fantastisk god.

    (31)

    (31)
    1tim 20min

    Pizza Bianca

    En klassisk vit pizza med ost och vitlök. Äts med fördel som den är eller toppas men grönsaker, skinka eller salami och några toppar vit tryffelolja.

    (125)

    (125)
    1tim 20min

    Bönbearnaise

    Krämig variant av bearnaisesås gjord med bönor. Passar utmärkt till grillat.

    (76)

    (76)
    15min

    Italienska piroger

    Frasigt friterade piroger med ost, soltorkade tomater och färska örter. Utmärkt som småplock eller på en buffé. I Italien kallas dessa piroger Panzerotti.

    (56)

    (56)
    2tim 40min

    Toskansk soppa med gryner

    Festlig toskansk soppa med grönsaker, gryner och gremolata som passar att servera som småportioner till fest eller som mättande huvudrätt.

    (25)

    (25)
    40min

    Friterade ravioli med sardelldipp

    Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.

    (53)

    (53)
    20min

    Varm bruschetta med burrata

    Ugnsrostad bruschetta som toppas med krämig burrata, ugnsbakade tomatklyftor och färsk basilika. Låt vänner och familj njuta av italiensk afton med enkelt småplock som imponerar.

    (190)

    (190)
    20min

    Grillad polenta med taleggio

    Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

    (28)

    (28)
    1tim

    Långbakade tomater

    Cocktailtomater får en härligt mustig sötma efter en längre tid i ugnen. Passar perfekt som tillbehör till fisk, kyckling eller en bit kött.

    (154)

    (154)
    3tim 10min

    Italiensk Millefoglie

    Klassisk italiensk tårta. Spröda kexbottnar varvade med mascarponekräm, citron och jordgubbar ger en sötsyrlig tvist.

    (40)

    (40)
    1tim 15min

    Spaghetti med fänkål och kräftor

    Pasta med en smakrik kombination av fänkål och kräftor. För extra sting tillagas fänkålen med vitlök och chili som sedan blandas ihop med spaghettin och kräftstjärtar.

    (86)

    (86)
    20min

    Spaghetti Sugo Finto

    God vegetarisk spaghetti som ofta serveras i Italien som ett vegetariskt alternativ till en klassisk pasta bolognese.

    (152)

    (152)
    20min

    Spaghetti med hummer

    Spaghetti all’Aragosta. Schalottenlök, vitt vin och olivolja i härlig smakkombination med pasta och hummer.

    (45)

    (45)
    30min

    Pasta Tortiglioni med sardeller, kapris och rostad paprika

    Tortiglioni tillsammans med de klassiska italienska smaksättarna kapris och sardeller – och härliga smakrika rostade paprikor.

    (27)

    (27)
    30min

    Pasta Penne Rigate med chorizo, broccoli och fetaost

    Pasta med stekt chorizo, broccoli och vitt vin. Toppas med smulad fetaost. Snabblagad och god pastarätt, perfekt till vardagsmiddag.

    (53)

    (53)
    20min

    Pasta Tortiglioni med tomater, pancetta, kapris och oliver

    Pasta Tortiglioni med smakrika tomater, knaprig pancetta, kapris och svarta oliver. Snabblagad och god pastarätt, perfekt på en vardag.

    (74)

    (74)
    20min

    Pasta Tortiglioni med grillad paprika, citron och oliver

    Grillad paprika med citronsmak, oliver och persilja – en pasta med härliga färger och smaker!

    (46)

    (46)
    20min

    Pasta Rigatini Quadri med förlorat lamm

    Pasta Rigatini Quadri all’Agnello Perduto är en husmansrätt från Toscana. Lammet får puttra med i grytan och ger härlig smak åt tomatsåsen.

    (20)

    (20)
    3tim 10min

    Pasta Tortiglioni med fetaost, tomater och oliver

    Pastasallad med Tortiglioni, krämig fetaost, soltorkade tomater och svarta oliver. Pastarätt med medelhavssmaker. Perfekt i sommar att ta med på picknick.

    (24)

    (24)
    15min

    Salsiccia med tomater, vitlök och basilika

    Salsiccia är en italiensk korv som tillsammans med tomater, vitlök och basilika blir ett gott tillbehör till en pasta, eller som egen rätt.

    (159)

    (159)
    15min

    Haricots verts med bönor och vitlök

    Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

    (123)

    (123)
    20min

    Bruschetta med bönor och avokado

    Bruschetta är en utmärkt förrätt på en italiensk middag – här med krämig avokaco och smaker som chili, selleri och lime.

    (26)

    (26)
    20min

    Varma mackor med skinka och soltorkad tomat

    Varma mackor med italiensk skinka och smakrika soltorkade tomater. Perfekt till lunch eller mellanmål.

    (20)

    (20)
    30min

    Ugnstekt kyckling med oliver, tomater & vitlök

    Pollo al forno är en rätt som sköter sig själv i ugnen medan doften av vitlök och citron sprider sig i köket. En kycklingrätt när den är som enklast.

    (111)

    (111)
    45min

    Pasta Pappardelle Carbonara

    Carbonara med pasta Pappardelle. Pasta carbonara är en klassisk italienskt pastarätt med pancetta och ägg – mycket svartpeppar och parmesanost.

    (82)

    (82)
    30min

    Svamprisotto

    Krämig klassisk svamprisotto med mild smak av tryffel. Riv över rikligt med parmesan och ringla över en god olivolja.

    (263)

    (263)
    40min

    Pasta Strozzapreti med tapenade, chili och persilja

    Pasta Strozzapreti med chili, färsk persilja och tapenade av svarta oliver. Pastarätt med viss hetta från chili och sälta från kapris.

    (51)

    (51)
    20min

    Pasta Strozzapreti alla caponata

    En spännande pasta med selleri, aubergine, grillad paprika, sardeller, kapris, russin och mandel!

    (40)

    (40)
    45min

    Spaghetti Bolognese

    Spaghetti med köttfärsås på det italienska viset. Koka länge för mycket smak, förbered gärna dagen innan.

    (509)

    (509)
    1tim

    Romansallad med mascarponedressing

    En krispig sallad med krutonger och en krämig dressing

    (12)

    (12)
    30min

    Risotto med soltorkade tomater och bönor

    Färgstark risotto med ekologiska bönor och mustiga soltorkade tomater. Garnera med tomater i olika färger.

    (49)

    (49)
    45min

    Risotto med citron och rucola

    Risotto med frisk smak av citron toppad med smakrik rucola. Risotto är en krämig italiensk klassiker som serveras som tillbehör eller huvudrätt.

    (107)

    (107)
    45min

    Risotto med blåmusslor och gemsallad

    Risotto med blåmusslor och mild, söt gemsallad. Risotton har en härlig havskänsla och är perfekt att servera på fest.

    (10)

    (10)
    1tim

    Risotto con Borlotti

    En mer italiensk rätt än risotto är svår att hitta, här med borlottibönor och rosmarin.

    (23)

    (23)
    30min

    Ribollita, klassisk kålsoppa från Toscana

    En härligt lantlig kålsoppa med bönor och surdegsbröd

    (40)

    (40)
    1tim

    Ribollita

    En toscansk kålsoppa med bönor, morötter och selleri.

    (46)

    (46)
    30min

    Pasta Radiatori i ört- och parmesanbuljong med sparris

    Pasta Radiatori smaksatt med ört- och parmesanbuljong med grön sparris. Örtbuljongen har fått sin smak från parmesanost, färska örter och grön sparris.

    (12)

    (12)
    30min

    Prosciuttolindad grissini

    En knaprig smakupplevelse – perfekt som drinktilltugg.

    (66)

    (66)
    5min

    Prosciutto- och parmesanrullar

    Tilltugg med italiensk skinka och ost som är enkla och supergoda!

    (21)

    (21)
    10min

    Prosciutto med melon och basilika

    Kombinationen av söt melon, salt prosciutto och frisk basilika skapar en harmoni av smaker som passar perfekt på buffébordet eller som en uppfriskande förrätt.

    (21)

    (21)
    15min

    Prosciutto med marinerade grönsaker

    Grönsakerna marineras i olivolja och god vinäger och grillas innan de serveras tillsammans med prosciutto.

    (14)

    (14)
    30min

    Tramezzino med tonfisk

    Smörgås med tonfiskröra med smak av oliver och soltorkade tomater. Perfekt som mellanmål!

    (19)

    (19)
    15min

    Tramezzino med kyckling

    Trekantsmacka med kycklingröra som passar utmärkt som mellanmål eller att ta med sig på picknicken!

    (36)

    (36)
    15min

    Tonfisk med fagiolatosås

    Enkelt och snabblagat recept på tonfisk i burk som du serverar med en klassisk italiensk fagiolatosås och kapris. Smart vardagsmat som är snäll för plånboken och där tonfisken får spela huvudrollen.

    (16)

    (16)
    30min

    Tomatsås, grundrecept

    Klassisk italiensk tomatsås, används som bas i många recept och till pasta.

    (107)

    (107)
    30min

    Spaghetti med salami och mascarpone

    Spaghetti med krämig mascarpone, kryddig salami och gröna oliver är en god smakkombination.

    (112)

    (112)
    30min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Klassiska italienska rätter
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Glutenfria produkter
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad