Recept från Zeta. Toskansk farrosoppa med gremolata.

Toskansk soppa med gryner

Festlig toskansk soppa med grönsaker, 5 gryner och gremolata som passar att servera som småportioner till fest eller som mättande huvudrätt.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skala och hacka löken. Skär blekselleri i tunna skivor.

Skala och skär morot och svartrot i slantar.

Mjukstek löken i olivolja i en stor kastrull.

Lägg de strimlade grönsakerna och stek ytterligare 5 minuter.

Tillsätt pancetta och pinjenötter och låt alltihop fräsa i ytterligare 5 minuter.

Tillsätt tomat, vatten och buljongtärningen.

Låt allt koka upp och häll i gryner. Låt soppan koka i cirka 10 minuter.

Rör om då och då.  Smaka av med salt och peppar.

Blanda ingredienserna till gremolatan i en skål

Servera soppan med olivolja, gremolata och rikligt med riven parmesanost.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.