Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Pasta Carbonara
      • Grönkålschips
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Glutenfria produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept pasta

    Recept på pasta för alla tillfällen – från snabb vardagspasta till klassiska italienska pastarecept. Här har vi samlat alla våra recept på pasta som passar både till vardag och fest.

    • Italienska pastarätter

    • Pasta Bolognese

    • Pasta Carbonara

    • Pasta med fisk och skaldjur

    • Pasta med kyckling

    • Pasta med tomatsås

    • Pasta Pesto

    • Äggpasta

    Koka och servera pasta som i Italien

    Vilken pastasort passar till vad?

    Spaghetti med het tomatsås och stracciatella

    Den härligt milda och krämiga stracciatellan möter hettan från chilin i tomatsåsen perfekt. Spaghetti med tomatsås och stracciatella kan vara det absolut godaste som finns. Receptet passar både till vardags och till fest.

    (14)

    (14)

    Glutenfri grekisk pastasallad

    Grekisk pastasallad är den absolut godaste och enklaste lunchen. Hacka grönsakerna medan den glutenfria pastan kokar, sen är det bara att blanda ihop det. Passar perfekt som lunchlåda eller picknickmat.

    (5)

    (5)
    15min

    Glutenfri Strozzapreti med rostad tomatsås och burrata

    Den här glutenfria pastan får sin goda smak genom att du ugnsrostar grönsakerna i ugnen innan du mixar ner dem till en krämig tomatsås. Ett bra sätt att väcka liv i grönsaker som börjar bli trötta. Toppa pastan med krämig, mild burrata för en härlig vardagsmåltid.

    (3)

    (3)
    1tim

    Glutenfri citronpasta med kronärtskocka, mozzarella och pistage

    Den här enkla pastan blir färdig på bara 20 minuter och har en härligt fräsch och syrlig smak. Vardagslyx i sin enklaste form. Det går självklart lika bra att byta ut den glutenfria pastan mot vanlig Spaghetti.

    (7)

    (7)
    20min

    Pastamore med skaldjur och zucchini

    Pasta med skaldjur, kan det bli mer romantiskt? Här i en smakrik rätt med zucchini, tomat, citron och basilika. Hittar du inga pilgrimsmusslor till ett hyggligt pris kan du öka mängden räkor.

    (15)

    (15)
    25min

    Pastamore med het tomatsås

    En het pasta med tomatsås, klassisk och enkel men så god. Kombinationen tomat, olivolja, vitlök och chili är svårslagen. Om du vill kan du tillsätta örter, champinjoner eller något protein i form av pancetta, guanciale, kyckling eller tonfisk.

    (8)

    (8)
    25min

    Pastamore med linser och rostad blomkål

    Hjärtpasta med färgstarka grönsaker och gröna linser som naturlig proteinkälla. I Italien är det vanligt att kombinera baljväxter med pasta, en smakrik tradition som dessutom gör proteinet fullvärdigt och lätt för kroppen att ta upp. Rostad blomkål ger rätten en härligt nötig och karamelliserad smak.

    (8)

    (8)
    30min

    Krämig risoni med pesto och burrata

    Den här krämiga risonin är som en snabbversion av en riktigt god risotto! Pesto och citron ger en god fräschör medan burrata som toppar rätten gör den extra krämig.

    (71)

    (71)
    20min

    Friterad miniburrata med spaghetti, tomatsås och pesto

    Krämig miniburrata som friteras så att det bildas en härligt krispig yta runt om har blivit en viral succé på TikTok. Att öppna den över en mustig tomatsås blandad med nykokt spaghetti och kryddad med pesto är en härlig smakupplevelse. Prova!

    (9)

    (9)
    30min

    Rigatini quadri med ugnsbakad tomat och burrata

    Rigatini quadri betyder räfflade, fyrkantiga pastarör. Här får den sällskap av semitorkade tomater, färsk basilika och krämig burrata. Förbered tomaterna dagen innan så har du en snabblagad och smakrik vardagsrätt.

    (2)

    (2)
    20min

    Sallad med risoni, burrata och rostade hasselnötter

    Den här matiga salladen med risoni och krämig burrata är perfekt som en alldeles egen rätt eller som tillbehör till fisk, kött eller kyckling. En härlig rätt att samlas kring. Servera gärna med ett färskt surdegsbröd doppad i fruktig olivolja.

    (5)

    (5)
    40min

    Mustig kycklingsoppa med risoni, tomat och örter

    En värmande och mustig kycklingsoppa med risoni passar perfekt som middag en kylig höstdag eller en kulen dag när som helst under året. Servera med pesto och ostgratinerat surdegsbröd. Blir det soppa över och den värms upp nästa dag har smakerna utvecklats ännu mer. Vilken bonus!

    (40)

    (40)
    40min

    Lasagne med mild bechamelsås

    Upptäck hur enkelt det kan vara att laga en klassisk lasagne med vår nya färdiga bechamelsås. Ingen uppvärmning eller förberedelse – bara fördela ut direkt från förpackningen. Den krämiga såsen ger en perfekt balans till rätten och gör din lasagne extra len och smakrik. Perfekt för dig som vill njuta av en hemlagad lasagne utan krångel.

    (35)

    (35)
    1tim 20min

    Pasta Paccheri med krämig sås och krispiga grönsaker

    Kronärtskockscreme med tomat är fantastiskt gott när den blandas med het pasta, då blir de mustiga smakerna ännu mer framträdande och i kombination med krispiga grönsaker gör den sig faktiskt ännu bättre. En enkel och snabblagad rätt som du kommer laga igen.

    (32)

    (32)
    25min

    Pastasallad med mozzarella och knaperstekt salsiccia

    Pastasallad med italienska delikatesser och krispig salsiccia passar lika bra på sommarpicknicken, som tillbehör till grillat eller i matlådan till vardagslunchen. Helt enkelt en pastasallad du kan njuta av med gott sällskap runt matbordet.

    (26)

    (26)
    25min

    Pasta Tagliatelle frutti di mare

    Godaste receptet på klassiska italiensk pastarätt frutti di mare hittar du här! Skaldjur och pasta som blandas med mustig tomatsås. I Italien serveras inte frutti di mare med parmesanost. Det anses ta bort den goda smaken från skaldjur som är hjälten i pastarätten.

    (8)

    (8)
    30min

    Pasta Pappardelle med rökt lax och citron

    Fånga smaken av Italien med vår Pasta Pappardelle med rökt lax och citron. Den rökiga laxen och den uppfriskande citronen skapar en harmonisk symfoni av smaker. Ett läckert och inspirerande recept som kommer att förgylla din middagstid.

    (40)

    (40)
    20min

    Pasta Tagliatelle med bönor och örter

    Krämig sås med smak av italienska örter och stora vita bönor passar utmärkt att göra en helt vanlig vardag, men går lika bra att servera som vegetariskt alternativ vid festliga tillfällen. De rostade hasselnötterna bidrar med sin härliga doft och smak men också med fin krispighet. Vänd ner pastasåsen i tagliatelle och servera direkt.

    (30)

    (30)
    30min

    Pastagratäng med frasigt täcke

    Mustig pastagratäng med smak av paprika och härligt krämig ricotta. Det här är även ett riktigt bra och gott sätt att ta hand om överbliven pasta som lätt blir liggandes i kylen annars. All mat som blir över förtjänar en andra chans och när resterna till och med smakar godare så kan det inte bli bättre.

    (27)

    (27)
    35min

    Pasta linguine med räkor

    Elegant italiensk pasta där räkor kombineras med al dente kokt linguine och smakrik tomatsås. Perfekt för både vardagsmiddagar och speciella tillfällen, pasta linguine med räkor är ett måste för alla pastaälskare. Psst.. i Italien serveras aldrig parmesanost till skaldjur då ostens smak tar över råvarans.

    (72)

    (72)
    30min

    Pasta Tagliatelle med salsiccia och svamp

    Krämig och gräddig pasta för kulna helgkvällar. Med självplockad svamp som kantareller eller Karljohan så är det här en underbar pastarätt men det går såklart fint att ta svamp från affären istället. Salsiccia ger sälta och smak till pastan.

    (147)

    (147)
    20min

    Pasta Rigatini Quadri med brysselkål och valnötter

    Kålsäsong betyder smakrika, billiga pastarätter som går snabbt att laga. Chili, vitlök och sardeller är en ypperlig bas till ”vegetariska” rätter och i södra Italien börjar man ofta matlagningen med just den smakblandningen. Pastasorten Rigatini Quadri har bra tuggmotstånd och gör sig fint i en krämig sås som denna. För att lyxa till det ytterligare; toppa med smulad gorgonzola.

    (15)

    (15)
    20min

    Pasta Radiatori alla Siciliana

    Det sicilianska köket är känt för intensiva smaker, och den här pastan är inget undantag. På Sicilien används mycket tomatpuré och soltorkade tomater som ger sälta, umami och smak av sol. Snåla inte med brödsmulet, det ger rätten en massa krisp.

    (53)

    (53)
    20min

    Pasticciata - krämig pastasås med salsiccia och mascarpone

    Klassisk italiensk pasta med krämighet från mascarpone och mustig smak från tomat och salsiccia. Toppa med riven parmesanost och finhackad bladpersilja.

    (233)

    (233)
    30min

    Pastagratäng - Million dollar Spaghetti

    Vad händer om du korsar spaghetti och köttfärssås med lasagne? Jo du får ”Million dollar spaghetti”! En rätt som älskas av människor i alla åldrar och som dessutom är perfekt att laga om du har rester av spaghetti och köttfärssås i kylen.

    (25)

    (25)
    35min

    Klassisk ragú bolognese

    Ragú bolognese är en sorts urmoder när det kommer till köttfärssåser. Den är till och med så viktig att ”Accademia Italiana della Cucina” har fastslagit ett recept som ska garantera något som kan tolkas som ett ursprungsrecept. Vad som särskiljer det från många andra köttfärssåsrecept är att vitlök och torkade örter som exempelvis oregano eller rosmarin lyser med sin frånvaro. Här är det de andra råvarorna som får ta plats och briljera med sina rena och mustiga smaker. En klassisk ragú bolognese serveras med tagliatelle och aldrig med spaghetti.

    (73)

    (73)
    2tim 30min

    Krispiga pastachips

    De här pastachipsen har länge varit en trend på TikTok. Vi tycker det är ett gott och smart sätt att ta hand om överbliven pasta. Ett absolut måste för dig som älskar krispig konsistens.

    (19)

    (19)
    15min

    Pasta Tortiglioni med crème av soltorkade tomater

    Det här busenkla receptet med få ingredienser är perfekt till vardags när du behöver svänga ihop middagen fort. Servera med gott bröd och grönsallad och du har middagen på bordet inom 15 min!

    (45)

    (45)
    15min

    Pasta Strozzapreti med crème av kronärtskockor och pumpakärnor

    Vardagsmat när den är som bäst! Koka pasta, blanda med en god kräm och strössla över knapriga pumpakärnor. Servera med finriven parmesan och persilja för en enkel middag som passar såväl stora som små.

    (83)

    (83)
    15min

    Karamelliserad lökpasta med leccino-oliver

    Sötsyrlig lök, sälta från oliver, sardeller och kapris och hetta från chili. Den här rätten är en riktig skafferirätt då många av ingredienserna är bra basråvaror som inte är så tokiga att alltid ha hemma.

    (21)

    (21)
    30min

    Pasta all’Arrabiata

    Klassisk italiensk pasta i tomatsås med sting från färsk chili och vitlök. Perfekt pasta att tillaga när du har ont om tid och behöver något lättlagat riktigt gott. Arrabiata betyder ”arg” på italienska och rätten kan översättas som ”argbiggans” pasta.

    (150)

    (150)
    25min

    Mustig grönsaksragu med pasta tagliatelle

    Underbart mustig rödvinsgryta som passar att förbereda ett par dagar i förväg. Perfekt att värma och servera till god äggpasta en vardag när du har bråttom. Vill du ha den helt vegetarisk går det bra att utesluta Parmigiano Reggiano.

    (36)

    (36)
    1tim

    Örtiga köttfärsjärpar med parmesanfyllning och pasta pesto

    De här örtiga järparna gömmer en krämig kärna av ost som är helt oemotståndlig. En härlig vardagsmiddag som kommer älskas av hela familjen. Dubbla receptet och passa på att bjuda grannarna eller bästa vännerna på en överraskningsmiddag mitt i veckan – det kommer bli succé!

    (52)

    (52)
    45min

    Pasta Fettuccine med tomat, mangold och krispigt surdegssmul

    Man kan ju aldrig få för mycket ost. Här är pastan toppad med både fluffigt vispad ricotta och ett moln av finriven Parmigiano Reggiano.

    (16)

    (16)
    30min

    Tortellini in Brodo

    Den här rätten är för italienarna lika förknippad med jul som julskinka och köttbullar är för oss svenskar. Ofta samlas familjen dagen innan julafton och sitter tillsammans och viker tortellini som ett sätt att samlas och umgås.

    (16)

    (16)
    30min

    Syditaliensk lammragu med fänkålssalsiccia

    Smakrik och mustig ragu med fin hetta från chili. I Italien är det råvarorna som tar huvudrollen smakmässigt och i det här receptet är det lamm, tomat och salsiccia som dominerar. Vill du ha mer smak av örtkryddor går det alldeles utmärkt att addera en eller två kvistar rosmarin och någon klyfta vitlök, men vill du njuta som i Italien låter du receptet vara som det är.

    (86)

    (86)
    2tim 20min

    Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja

    Långbakade eller semitorkade tomater som de också brukar kallas är smakrika och extra söta eftersom så mycket av vattnet dunstar bort i ugnen. Gör gärna en extra sats och servera som antipasti eller i en sallad tillsammans med mozzarella.

    (71)

    (71)
    2tim 20min

    Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp

    Fixa pastasalladen hemma och ta med till din allra mysigaste picknick-plats. Den vispade fetaostdippen passar även perfekt att bre på crostini eller att doppa en krispig rädisa i.

    (81)

    (81)
    35min

    One pot lasagne

    Alla älskar vi lasagne men handen på hjärtat så är det meckigt och tar lite emot att göra på grund av tiden det tar. Men inte längre! Här kommer en genvägarnas lasagne som du faktiskt även hinner göra en vardag. Allt i samma panna – bara hacka, steka och sedan sköter det sig självt i ugnen.

    (132)

    (132)
    45min

    Pasta Pappardelle med pesto och zucchini

    Det här är en riktig life saver när du har ont om tid men vill äta gott. Pesto alla Genovese med innehåll på färsk basilika och Grana Padano blandad med finaste äggpasta och snabbstekta grönsaker.

    (31)

    (31)
    15min

    Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

    Scamorza är rökt mozzarella som har sitt ursprung i Apulien i södra Italien. Den är torrare och mer kompakt i texturen och får en karakteristisk päronliknande form genom att hängas upp i snören under rökningen. Scarmorza går att byta ut mot vanlig mozzarella.

    (61)

    (61)
    25min

    Pasta Tagliatelle med het tomatsås

    Tagliatelle med het tomatsås – det är tomaternas aromer och den gröna smaken från olivoljan som spelar huvudrollerna. Dessutom är det ett gott och snabbt val då tiden är knapp.

    (67)

    (67)
    30min

    Vodkapasta Penne alla vodka

    Penne alla vodka är en rätt som enligt rykten serverades på nattklubbar i New York på 80-talet. En riktig klassiker i det italiensk-amerikanska köket. Servera gärna med knaperstekt salsiccia eller pancetta. Känd från TikTok som Vodkapasta.

    (168)

    (168)
    25min

    Pasta Strozzapreti med aubergine och grönkål

    Denna rätt är perfekt för dem som söker en vegetarisk alternativ som inte kompromissar med smak. Auberginen ger en härlig textur och djup smak till rätten, medan grönkålen tillför en lätt bitter smak som kompletterar auberginens sötma perfekt.

    (58)

    (58)
    45min

    Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver

    Snabblagad vardagspasta med krämig fetaost, paprika och oliver är underbar rätt som är både lätt att förbereda och full av smak. Denna pasta är perfekt för en hektisk vardag när du behöver en snabb men god måltid.

    (165)

    (165)
    20min

    Pasta Tortiglioni Provencal med nötfärs

    Pasta med nötfärs, tomat och olivolja provencal. Lättlagad och god vardagsrätt att byta ut den vanliga bolognesen med.

    (33)

    (33)
    20min

    Pasta Mezze Maniche med svamp och tryffelsalami

    Snabblagad pasta med smak av svamp och tryffelsalami. Toppa med färskriven parmesanost. Passar både till vardag och fest.

    (70)

    (70)
    15min

    Spaghetti alla Gricia

    Upptäck en av Roms mest älskade klassiker, Pasta alla Gricia. Med bara några få ingredienser skapas en smakupplevelse utöver det vanliga. Den krämiga blandningen av pecorino, guanciale och nymald svartpeppar förvandlar enkel spaghetti till en rätt full av intensiva och genuina smaker. Svår att motstå – perfekt för alla pastaälskare som vill njuta av äkta italiensk vardagslyx!

    (115)

    (115)
    30min

    Insalata di pasta fredda

    Insalata di pasta fredda – pastasallad med pancetta, rostad mandel och krämig burrata. Denna lyxiga pastasallad som toppas med burrata är perfekt att imponera gästerna med eller unna sig när man är sugen på något riktigt gott.

    (68)

    (68)
    45min

    Pasta Zeta al forno

    Zeta al forno är inspirerad av Tony Sopranos favorit ”Ziti al forno”. Är du ett ”Sopranosfan” eller ska bjuda ett fan på en italiensk måltid – då är det här det bästa receptvalet!

    (89)

    (89)
    2tim 10min

    Spaghetti med tryffelsalami

    Snabblagad pasta med mascarpone och smak av tryffel. Spaghettin är bronsvalsad äggpasta vilket gör att pastan tar upp sås och mättar bättre.

    (53)

    (53)
    30min

    Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

    Bakad fetaost, tomat och chili gör den trendiga och snabblagade tik tok pastan magiskt god. Det är dessutom en lättlagad och snabb maträtt som är härligt krämig med mycket smak. Vi tror att en ny vardagsklassiker har fötts!

    (456)

    (456)
    30min

    Skafferipasta med Tareq Taylor

    Enkel och snabblagad vardagspasta i samarbete med Tareq Taylor. Med inspiration från medelhavsköket, hetta från chili, umami från sardeller och kikärtor som mättar.

    (52)

    (52)
    25min

    Pasta Vongoloni med pesto och blomkål

    Snabblagad vegetarisk pasta med pesto och blomkål. Utmärkt att servera till vardags när man vill ta vara på trötta grönsaker och kryddor i kylen.

    (37)

    (37)
    25min

    Pasta Pappardini med röd pesto och salami

    Äggpasta med salami och zucchini med citron som ger frisk smak till rätten.

    (138)

    (138)
    30min

    Spaghetti med Pesto Piccante

    Snabblagad pasta pesto piccante med smak av het chili och paprika. Det stekta vitlöksbrödet ger pastan krisp, något som är vanligt i södra Italien. Passar fint till lunch eller middag.

    (44)

    (44)
    25min

    Pasta Pappardini med kyckling, tomat och grana padano

    Smakrik äggpasta med kyckling och soltorkade tomater. Passar utmärkt som vardagspasta men också vid festligare tillfällen. Riv över extra Grana Padano för bästa smak.

    (126)

    (126)
    30min

    Pasta Vongoloni med skaldjur och mascarpone

    Krämig äggpasta med skaldjur och italienska smaker. Utmärkt att servera vid finare tillfällen när man vill bjuda på något extra.

    (186)

    (186)
    35min

    Pasta Tortiglioni med kapris och grillad paprika

    Enkel vardagspasta med klassiska italienska smaker. Toppa med nyriven parmesanost och nymalen svartpeppar för bästa smak.

    (48)

    (48)
    30min

    Pasta Radiatori med grönsaker och kidneybönor

    Snabblagad vegetarisk pasta med italienska smaker. Bönorna tillsammans med grönsakerna gör pastan mättande med härlig hetta från chili.

    (69)

    (69)
    25min

    Pastagratäng med tomat, broccoli och pancetta

    Traditionell pastagratäng med spännande smaker av broccoli och rökt pancetta. Lätt att förbereda och enkel att gratinera i ugnen.

    (224)

    (224)
    30min

    Spaghetti med Linsbolognese

    Spaghetti med linsbolognese är en mustig vegetarisk bolognese med röda linser. Klassiska italienska smaker med mycket grönsaker. Servera med riven parmesan.

    (290)

    (290)
    45min

    Spaghetti Cacio e pepe

    Cacio e pepe är en klassisk italiensk vardagspasta som blir härligt krämig om den tillagas med varsamhet. Tänk på att värmen inte får vara för hög- då klumpar sig osten. Rätten kräver en hel del övning innan den blir perfekt, men det är definitivt värt mödan. Du har all anledning att vara stolt när du lyckas få till önskad krämighet. Passar smakmässigt både vuxna och barn. Serveras med färskriven pecorino på toppen och nymalen svartpeppar.

    (607)

    (607)

    Spaghetti Pomodoro

    Klassisk italiensk vardagspasta som serveras med riven grana padano ost på toppen. Tomatsåsen är härligt mustig och ger fin smak till rätten.

    (344)

    (344)
    20min

    Tryffelpasta med pilgrimsmusslor

    Krämig tryffelpasta som serveras med lätt stekta pilgrimsmusslor. Pasta som passar utmärkt till helg och fest.

    (319)

    (319)

    Kycklingsoppa med pasta Maccaronetti

    Smakrik kycklingsoppa med pasta maccaronetti och grönsaker. Perfekt som en vardagssoppa under höst och vinter.

    (146)

    (146)
    40min

    Spaghetti med savoykål och bönor

    En härligt mustig vegetarisk pastarätt med svarta bönor, oliver och savoykål. Toppas med nyriven parmesan och en smakrik olivolja.

    (325)

    (325)
    25min

    Lyxig mac'n cheese med smak av tryffel

    Zetas tolkning av mac’n cheese på vår mustiga svampcrème som smakar tryffel. En snabblagad rätt med lyxig känsla som lyser upp en grå vardag eller förgyller en helgmiddag. Vi tycker nog att det här är den enklaste och godaste tryffelpastan vi gjort. Bara gör den!

    (202)

    (202)
    20min

    Tonfisksås med pasta Linguine

    Tonfisksås med linguine med klassiska italienska ingredienser som kapris, tomater och vitlök. Något man snabbt kan svänga ihop en vardagskväll.

    (145)

    (145)
    25min

    Vegetarisk pastagratäng med zucchini

    En härligt krämig gratäng som gärna tillagas på gårdagens överblivna pasta och grönsaker som fortfarande smakar bra men inte ser så vackra ut. Den här rätten får sin krämighet från mascarpone, men kan bytas ut mot en mejeriprodukt med liknande smak som du har över i kylskåpet. Pinjenötterna kan bytas ut mot krossade överblivna crostini eller det goda och krispiga italienska tillbehöret; pangrattato som är stekta brödsmulor med vitlök och örter. Att minska matsvinnet och samtidigt få en rätt med fantastiska smaker är dubbel njutning.

    (266)

    (266)
    45min

    Pasta Maccaronetti alla Campagnola

    Vegetarisk vardagspasta som passar hela familjen. Tomatsåsen får en mustig smak med paprika. Servera gärna kyckling eller linser till om du vill ha rätten lite matigare.

    (117)

    (117)
    20min

    Pasta Bolognese Sugo Finto

    Pasta Bolognese Sugo Finto, en köttfärssås med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. Köttfärssås som passar hela familjen och kan förstås också lagas med den pastaform som familjen gillar mest.

    (162)

    (162)
    50min

    Spaghetti Aromatici – Örtdoftande spaghetti

    Låt dig svepas med av dofterna och smakerna från denna ljuvliga spaghetti! Den här rätten bjuder på en perfekt balans mellan fräscha örter, syrlig kapris och rostade pinjenötter, allt toppat med den rika smaken av pecorino. En enkel men sofistikerad rätt som förvandlar varje måltid till en liten fest.

    (94)

    (94)
    20min

    Pasta med kyckling – Jägarens kyckling

    Mustig kycklingpasta fiocchi med goda grönsaker. Variant på jägarens kyckling med svamp och oliver.

    (100)

    (100)
    40min

    Fiskgryta puttanesca med risoni

    Variant på den klassiska rätten pasta puttanesca med fisk. En härlig fiskgryta med smak av tomater, kapris och oliver. Serveras tillsammans med risoni, en risformad pasta.

    (37)

    (37)
    40min

    Citronpasta linguine med rostade pistagenötter

    En fräsch och härligt smakrik pasta med få ingredienser och som går snabbt att laga till. Härliga smaker av citron, vitlök, parmesan och pistagenötter.

    (179)

    (179)
    15min

    Spaghetti pesto

    Spaghetti pesto är en klassik italiensk pastarätt med en smakrik röra gjord på färsk basilika, parmesan, olivolja och solrosfrön. Serveras som lunch eller middag.

    (115)

    (115)
    15min

    Pasta linguine Frutti di Mare

    Den klassiska italienska fisk- och skaldjurspastan med vitlök, tomat, vitt vin och persilja. Perfekt att lyxa till sig på helgen och njuta tillsammans med familj och vänner.

    (316)

    (316)
    40min

    Spaghetti med soltorkade tomater, sardeller och stekt bröd

    En mustig och god spaghetti toppad med krispigt bröd och med smaksättning av tomater och sardeller. Förr i tiden i Italien om man inte hade råd med dyr ost kunde man steka gammalt bröd och strö över pastan istället. Därför kallas rätten fattigmansparmesan i Italien.

    (96)

    (96)
    20min

    One pot pasta med grönsaker

    Pastarätt som är den perfekta snabbmaten, allt tillagas i en gryta – one pot pasta. Bra vardagsmat som snabbt kan lagas till och blir härligt mustig med oliver, sardeller, kapris och soltorkade tomater.

    (89)

    (89)
    15min

    Frittata på grönkål och spaghetti

    En härlig variant på frittata med grönkål och spaghetti. Perfekt att snabbt laga till när du har lite kall pasta kvar från dagen innan.

    (71)

    (71)
    20min

    Risonirisotto med räkor och zucchini

    Fräsch variant på norditaliensk risotto, som är gjord på risoni med trevliga tillbehör som zucchini och räkor. Perfekt till en vårbuffé eller som en härlig vardagsrätt.

    (42)

    (42)
    25min

    Pasta Linguine med ärtor och zucchini

    Linguine, en typ av italiensk pasta som liknar tunna, platta spagetti, är basen för denna rätt. Med ärtor och riven zucchini är detta en fantastisk vegetarisk pastarätt som är både snabb att laga och otroligt god.

    (54)

    (54)
    20min

    Pasta Strozzapreti med citron och rostade primörer

    Rostade primörer, al dente pasta och en krämig citronsås är en snabb och enkel vardagsrätt som är full av smak. Denna pastarätt är perfekt för de dagar när du vill ha något lätt och fräscht.

    (24)

    (24)
    30min

    Spaghetti med kikärtor och musslor

    Spaghetti ceci e vongole, en italiensk pasta med smaker från Medelhavet. Passar såväl till vardagslyx som till helgen!

    (6)

    (6)
    35min

    Ravioli med ricotta och spenat

    Hemmagjord ravioli fylld med krämig ricotta och spenat. Servera gärna med gyllene krispiga hasselnötter!

    (215)

    (215)
    1tim 30min

    Pasta Mezze Maniche med halloumibolognese

    Pasta Mezze Maniche med halloumibolognese med riven, stekt halloumi. Sältan passar bra med sötma från tomater. Snabb, smakrik rätt till vardag och helg!

    (199)

    (199)
    30min

    Pasta med vitlök och chili

    Tunn pasta med vitlök och chili fräst i olivolja, en snabb och enkel rätt med klassiska smaker.

    (69)

    (69)
    20min

    Pasta Strozzapreti med italiensk tomatsås

    En pasta Strozzapreti med en härligt god italiensk tomatsås. En enkel och god pasta som smakar himmelskt.

    (107)

    (107)
    35min

    Pasta med spenat och rökt lax

    Pasta med spenat och rökt lax. Mascarpone ger pastan det lilla extra, gör den krämig och riktigt god. Passar perfekt till både vardag och fest.

    (77)

    (77)
    35min

    Lasagne med salsiccia

    Lasagne med salsiccia är en riktigt mustig och smakrik rätt som passar perfekt när du vill imponera på gäster eller mätta ett större sällskap. Den kryddiga salsiccian tillsammans med lager av krämig ricottakräm och pasta gör denna lasagne till en riktig favorit på middagsbordet.

    (107)

    (107)
    1tim 30min

    Pasta Tortiglioni med salami och oliver

    Snabb och enkel pastarätt med mustig tomatsås, paprika, salami och svarta oliver. Perfekt för en kväll när du vill ha något gott att äta men enkelt att laga.

    (167)

    (167)
    20min

    Spaghetti Carbonara med halloumi

    Vegetariskt Spaghetti Carbonara med halloumi istället för pancetta eller guanciale. Det blir helt enkelt en krämig och god vegetarisk variant på en italiensk klassiker.

    (419)

    (419)
    30min

    Pastasallad med grönkål och kronärtskocka

    Pastasallad med pestomarinerad grönkål, kronärtskockor, grillad paprika och oliver med citronsmak.

    (28)

    (28)
    20min

    Vegetarisk lasagne med linser

    Vegetarisk lasagne med linser, körsbärstomater, parmesanost och krämig mozzarella. Smakrik pastarätt perfekt att servera när man är många.

    (117)

    (117)
    45min

    Hemgjord pasta

    Hemgjord pasta med ägg, durumvetemjöl och olivolja. Kan formas till spaghetti, tagliatelle eller pappardelle.

    (1340)

    (1340)
    45min

    Spaghetti med hemlagad pesto

    Spaghetti med hemlagad pesto och krispiga haricots verts är en fräsch och smakrik rätt som för tankarna till Liguriens kust. Denna enkla och snabblagade pastarätt kombinerar fyllig pesto med milda bönor och är perfekt för en god och lättlagad vardagsmiddag.

    (31)

    (31)
    30min

    Pasta Pappardelle med salsiccia

    Pappardelle med färsk salsiccia i mustig tomatsås med fänkål och linser är en italiensk rätt med rötter i Toscanas rika matkultur. De breda pappardellebanden fångar upp den smakrika såsen perfekt, medan salsiccian tillför en djup, kryddig ton som balanseras av fänkålens milda sötma. Snabblagad pasta fylld med tradition och smak – perfekt för både vardag och fest.

    (49)

    (49)
    25min

    Vegetarisk lasagne med basilikaricotta

    Vegetarisk lasagne med rotfrukter och krämig ricotta smaksatt med basilika. Smakrik lasagne som toppas med färskriven parmesanost och färsk basilika.

    (87)

    (87)
    1tim 10min

    Marinerade räkspett med pasta tagliatelle

    Marinerade och grillade räckor på spett. Serveras med en smakrik tomatpasta med söta körsbärstomater, vitt vin och nymalen svartpeppar.

    (133)

    (133)
    1tim 30min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept pasta
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Glutenfria produkter
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad