Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Kapris
    • Mozzarella och burrata
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Kapris
    • Mozzarella och burrata
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Antipasti och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Mina recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Antipasti
      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Kapris
      • Mozzarella och burrata
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Risotto
      • Tomater
      • Vinäger

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Grilltips
      • Medelhavsmat och träning
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel
      • Medelhavsmat med smak av sommar
      • Matsvinn

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Strozzapreti Casa Di Luca

      400 g

      Visa fler...

      Nya produkter

      Colossaloliver med kärnor

      370 g

      Pecorino Romano grovriven

      85 g

      Crema di Balsamico Tryffel

      112 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Olivolja
      • Antipasti och röror
      • BreOliv
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • En hållbar väg – Care of Di Luca
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt
      • Så här lätt väljer du rätt olivolja

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgiftspolicy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept pasta

    Recept på pasta för både förrätt och huvudrätt, till vardag och fest. Allt från klassiska italienska pastarecept till den snabba pastasalladen.

    • Italienska pastarätter

    • Pasta Bolognese

    • Pasta Carbonara

    • Pasta med fisk och skaldjur

    • Pasta med kyckling

    • Pasta med tomatsås

    • Pasta Pesto

    • Äggpasta

    Koka och servera pasta som i Italien

    Vilken pastasort passar till vad?

    Pasta linguine med räkor

    Elegant italiensk pasta där räkor kombineras med al dente kokt linguine och smakrik tomatsås. Perfekt för både vardagsmiddagar och speciella tillfällen, pasta linguine med räkor är ett måste för alla pastaälskare. Psst.. i Italien serveras aldrig parmesanost till skaldjur då ostens smak tar över råvarans.

    (6)

    (6)
    30min

    Pasta Tagliatelle med salsiccia och svamp

    Krämig och gräddig pasta för kulna helgkvällar. Med självplockad svamp som kantareller eller Karljohan så är det här en underbar pastarätt men det går såklart fint att ta svamp från affären istället. Salsiccia ger sälta och smak till pastan.

    (57)

    (57)
    20min

    Pasta Rigatini Quadri med brysselkål och valnötter

    Kålsäsong betyder smakrika, billiga pastarätter som går snabbt att laga. Chili, vitlök och sardeller är en ypperlig bas till ”vegetariska” rätter och i södra Italien börjar man ofta matlagningen med just den smakblandningen. Pastasorten Rigatini Quadri har bra tuggmotstånd och gör sig fint i en krämig sås som denna. För att lyxa till det; toppa med smulad gorgonzola.

    (5)

    (5)
    20min

    Pasta Radiatori alla Siciliana

    Det sicilianska köket är känt för intensiva smaker, och den här pastan är inget undantag. På Sicilien används mycket tomatpuré och soltorkade tomater som ger sälta, umami och smak av sol. Snåla inte med brödsmulet, det ger rätten en massa krisp.

    (26)

    (26)
    20min

    Pasticciata - krämig pastasås med salsiccia och mascarpone

    Klassisk italiensk pasta med krämighet från mascarpone och mustig smak från tomat och salsiccia. Toppa med riven parmesanost och finhackad bladpersilja.

    (128)

    (128)
    30min

    Million dollar Spaghetti

    Vad händer om du korsar spaghetti och köttfärssås med lasagne? Jo du får ”Million dollar spaghetti”! En rätt som älskas av människor i alla åldrar och som dessutom är perfekt att laga om du har rester av spaghetti och köttfärssås i kylen.

    (20)

    (20)
    35min

    Klassisk ragú bolognese

    Ragú bolognese är en sorts urmoder när det kommer till köttfärssåser. Den är till och med så viktig att ”Accademia Italiana della Cucina” har fastslagit ett recept som ska garantera något som kan tolkas som ett ursprungsrecept. Vad som särskiljer det från många andra köttfärssåsrecept är att vitlök och torkade örter som oregano och basilika lyser med sin frånvaro. Här är det de andra råvarorna som får ta plats och briljera med sina rena och mustiga smaker. En klassisk ragú bolognese serveras alltid med tagliatelle och aldrig med spaghetti.

    (48)

    (48)
    2tim 30min

    Krispiga pastachips

    De här pastachipsen har länge varit en trend på TikTok. Vi tycker det är ett gott och smart sätt att ta hand om överbliven pasta. Ett absolut måste för dig som älskar krispig konsistens.

    (12)

    (12)
    15min

    Pasta Tortiglioni med crème av soltorkade tomater

    Det här busenkla receptet med få ingredienser är perfekt till vardags när du behöver svänga ihop middagen fort. Servera med gott bröd och grönsallad och du har middagen på bordet inom 15 min!

    (30)

    (30)
    15min

    Pasta Strozzapreti med crème av kronärtskockor och pumpakärnor

    Vardagsmat när den är som bäst! Koka pasta, blanda med en god kräm och strössla över knapriga pumpakärnor. Servera med finriven parmesan och persilja för en enkel middag som passar såväl stora som små.

    (49)

    (49)
    15min

    Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone

    En underbar rätt med kyckling där vi får krämighet från mascarpone och fin syra från citronen. Det här är en rätt som får smaklökarna att jubla! Vi rekommenderar att du serverar maträtten med nykokt pasta eller ris.

    (167)

    (167)
    30min

    Karamelliserad lökpasta med leccino-oliver

    Sötsyrlig lök, sälta från oliver, sardeller och kapris och hetta från chili. Den här rätten är en riktig skafferirätt då många av ingredienserna är bra basråvaror som inte är så tokiga att alltid ha hemma.

    (14)

    (14)
    30min

    Pasta all’Arrabiata

    Klassisk italiensk pasta i tomatsås med sting från färsk chili och vitlök. Perfekt pasta att tillaga när du har ont om tid och behöver något lättlagat riktigt gott. Arrabiata betyder "arg" på italienska och rätten kan översättas som "argbiggans" pasta.

    (89)

    (89)
    25min

    Mustig grönsaksragu med tagliatelle

    Underbart mustig rödvinsgryta som passar att förbereda ett par dagar i förväg. Perfekt att värma och servera till god äggpasta en vardag när du har bråttom. Vill du ha den helt vegetarisk går det bra att utesluta Parmigiano Reggiano.

    (26)

    (26)
    1tim

    Örtiga köttfärsjärpar med parmesanfyllning och pasta pesto

    De här örtiga järparna gömmer en krämig kärna av ost som är helt oemotståndlig. En härlig vardagsmiddag som kommer älskas av hela familjen. Dubbla receptet och passa på att bjuda grannarna eller bästa vännerna på en överraskningsmiddag mitt i veckan - det kommer bli succé!

    (44)

    (44)
    45min

    Tomat- och mangoldfettuccine med krispigt surdegssmul

    Man kan ju aldrig få för mycket ost. Här är pastan toppad med både fluffigt vispad ricotta och ett moln av finriven Parmigiano Reggiano.

    (13)

    (13)
    30min

    Tortellini in Brodo

    Den här rätten är för italienarna lika förknippad med jul som julskinka och köttbullar är för oss svenskar. Ofta samlas familjen dagen innan julafton och sitter tillsammans och viker tortellini som ett sätt att samlas och umgås.

    (11)

    (11)
    30min

    Syditaliensk lammragu med fänkålssalsiccia

    Smakrik och mustig ragu med fin hetta från chili. I Italien är det råvarorna som tar huvudrollen smakmässigt och det är lamm, tomat och salsiccia som dominerar. Vill du ha mer smak av örtkryddor går det alldeles utmärkt att addera en eller två kvistar rosmarin och någon klyfta vitlök, men vill du njuta som i Italien låter du receptet vara som det är.

    (66)

    (66)
    2tim 20min

    Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja

    Långbakade eller semitorkade tomater som de också brukar kallas är smakrika och extra söta eftersom så mycket av vattnet dunstar bort i ugnen. Gör gärna en extra sats och servera som antipasti eller i en sallad tillsammans med mozzarella.

    (57)

    (57)
    2tim 20min

    Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp

    Fixa pastasalladen hemma och ta med till din allra mysigaste picknick-plats. Den vispade fetaostdippen passar även perfekt att bre på crostini eller att doppa en krispig rädisa i.

    (70)

    (70)
    35min

    One pot lasagne

    Alla älskar vi lasagne men handen på hjärtat så är det meckigt och tar lite emot att göra på grund av tiden det tar. Men inte längre! Här kommer en genvägarnas lasagne som du faktiskt även hinner göra en vardag. Allt i samma panna - bara hacka, steka och sedan sköter det sig självt i ugnen.

    (112)

    (112)
    45min

    Pasta Pappardelle med pesto och zucchini

    Det här är en riktig life saver när du har ont om tid men vill äta gott. Pesto alla Genovese med innehåll på färsk basilika och Grana Padano blandad med finaste äggpasta och snabbstekta grönsaker.

    (26)

    (26)
    15min

    Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

    Scamorza är rökt mozzarella som har sitt ursprung i Apulien i södra Italien. Den är torrare och mer kompakt i texturen och får en karakteristisk päronliknande form genom att hängas upp i snören under rökningen. Scarmorza går att byta ut mot vanlig mozzarella.

    (51)

    (51)
    25min

    Tagliatelle med het tomatsås

    Tagliatelle med het tomatsås - det är tomaternas aromer och den gröna smaken från olivoljan som spelar huvudrollerna. Dessutom är det ett gott och snabbt val då tiden är knapp.

    (62)

    (62)
    30min

    Penne alla vodka

    Penne alla vodka är en rätt som enligt rykten serverades på nattklubbar i New York på 80-talet. En riktig klassiker i det italiensk-amerikanska köket. Servera gärna med knaperstekt salsiccia eller pancetta.

    (136)

    (136)
    25min

    Strozzapreti med aubergine och grönkål

    Strozzapreti med aubergine och grönkål är en härlig lättlagad vegetarisk pastarätt.

    (53)

    (53)
    45min

    Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver

    Snabblagad vardagspasta med krämig fetaost, paprika och oliver. Smakrik pasta som passar hela familjen.

    (147)

    (147)
    20min

    Pasta Tortiglioni Provencal med nötfärs

    Pasta med nötfärs, tomat och olivolja provencal. Lättlagad och god vardagsrätt att byta ut den vanliga bolognesen med.

    (30)

    (30)
    20min

    Pasta Mezze Maniche med svamp och tryffelsalami

    Snabblagad pasta med smak av svamp och tryffelsalami. Toppa med färskriven parmesanost. Passar både till vardag och fest.

    (63)

    (63)
    15min

    Spaghetti alla Gricia

    Pasta alla gricia är en av de mest kända pastarätterna från Rom. Ett enkelt recept baserat på bara tre ingredienser utöver själva spaghettin. Lättlagat, smakrikt och gott!

    (96)

    (96)
    30min

    Insalata di pasta fredda

    Insalata di pasta fredda - pastasallad med pancetta, rostad mandel och krämig burrata. Denna lyxiga pastasallad som toppas med burrata är perfekt att imponera gästerna med eller unna sig när man är sugen på något riktigt gott.

    (56)

    (56)
    45min

    Zeta al forno

    Zeta al forno är inspirerad av Tony Sopranos favorit ”Ziti al forno”. Är du ett ”Sopranosfan” eller ska bjuda ett fan på en italiensk måltid - då är det här det bästa receptvalet!

    (86)

    (86)
    2tim 10min

    Spaghetti med tryffelsalami

    Snabblagad pasta med mascarpone och smak av tryffel. Spaghettin är bronsvalsad äggpasta vilket gör att pastan tar upp sås och mättar bättre.

    (44)

    (44)
    30min

    Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

    Bakad fetaost, tomat och chili gör den trendiga och snabblagade pastarätten magiskt god. Enkel spaghetti som är krämig och har mycket smak.

    (384)

    (384)
    30min

    Skafferipasta med Tareq Taylor

    Enkel och snabblagad vardagspasta i samarbete med Tareq Taylor. Med inspiration från medelhavsköket, hetta från chili, umami från sardeller och kikärtor som mättar.

    (49)

    (49)
    25min

    Vongoloni med pesto och blomkål

    Snabblagad vegetarisk pasta med pesto och blomkål. Utmärkt att servera till vardags när man vill ta vara på trötta grönsaker och kryddor i kylen.

    (36)

    (36)
    25min

    Pappardini med chilipesto och salami

    Äggpasta smaksatt med pesto piccante ger härligt sting. Pasta med salami och zucchini med citron som ger frisk smak till rätten.

    (120)

    (120)
    30min

    Spaghetti med Pesto Piccante

    Snabblagad pasta pesto piccante med smak av het chili och paprika. Det stekta vitlöksbrödet ger pastan krisp, något som är vanligt i södra Italien. Passar fint till lunch eller middag.

    (43)

    (43)
    25min

    Pappardini med kyckling, tomat och grana padano

    Smakrik äggpasta med kyckling och ugnsbakade tomater. Passar utmärkt som vardagspasta men också vid festligare tillfällen. Riv över extra Grana Padano för bästa smak.

    (114)

    (114)
    30min

    Vongoloni med skaldjur och mascarpone

    Krämig äggpasta med skaldjur och italienska smaker. Utmärkt att servera vid finare tillfällen när man vill bjuda på något extra.

    (171)

    (171)
    35min

    Pasta Tortiglioni med kapris och grillad paprika

    Enkel vardagspasta med klassiska italienska smaker. Toppa med nyriven parmesanost och nymalen svartpeppar för bästa smak.

    (47)

    (47)
    30min

    Pasta Radiatori med grönsaker och kidneybönor

    Snabblagad vegetarisk pasta med italienska smaker. Bönorna tillsammans med grönsakerna gör pastan mättande med härlig hetta från chili.

    (57)

    (57)
    25min

    Pastagratäng med tomat, broccoli och pancetta

    Traditionell pastagratäng med spännande smaker av broccoli och rökt pancetta. Lätt att förbereda och enkel att gratinera i ugnen.

    (209)

    (209)
    30min

    Linsbolognese

    Linsbolognese är en mustig vegetarisk bolognese med röda linser. Klassiska italienska smaker med mycket grönsaker. Servera med riven parmesan.

    (278)

    (278)
    45min

    Cacio e pepe

    Cacio e pepe är en klassisk italiensk vardagspasta som blir härligt krämig om den tillagas med varsamhet. Tänk på att värmen inte får vara för hög- då klumpar sig osten. Rätten kräver en hel del övning innan den blir perfekt, men det är definitivt värt mödan. Du har all anledning att vara stolt när du lyckas få till önskad krämighet. Passar smakmässigt både vuxna och barn. Serveras med färskriven pecorino på toppen och nymalen svartpeppar.

    (547)

    (547)

    Spaghetti Pomodoro

    Klassisk italiensk vardagspasta som serveras med riven grana padano ost på toppen. Tomatsåsen är härligt mustig och ger fin smak till rätten.

    (285)

    (285)
    20min

    Tryffelpasta med pilgrimsmusslor

    Krämig tryffelpasta som serveras med lätt stekta pilgrimsmusslor. Pasta som passar utmärkt till helg och fest.

    (299)

    (299)

    Kycklingsoppa med pasta Maccaronetti

    Smakrik kycklingsoppa med pasta maccaronetti och grönsaker. Perfekt som en vardagssoppa under höst och vinter.

    (138)

    (138)
    40min

    Spaghetti med savoykål och bönor

    En härligt mustig vegetarisk pastarätt med svarta bönor, oliver och savoykål. Toppas med nyriven parmesan och en smakrik olivolja.

    (318)

    (318)
    25min

    Lyxig mac'n cheese på Maccaronetti

    Zetas tolkning på mac'n cheese på vår smakrika svampcrème med tryffelsmak tillsammans med Maccaronetti. En snabblagad, lite lyxigare vardagsrätt.

    (196)

    (196)
    20min

    Tonfisksås med Linguine

    Tonfisksås med linguine med klassiska italienska ingredienser som kapris, tomater och vitlök. Något man snabbt kan svänga ihop en vardagskväll.

    (131)

    (131)
    25min

    Vegetarisk pastagratäng med zucchini

    Vegetarisk smakrik pastagratäng med zucchini, strozzapreti och pecorino, som får sin krämighet från mascarpone. En härlig vardagsmiddag.

    (255)

    (255)
    45min

    Maccaronetti alla Campagnola

    Vegetarisk vardagspasta som passar hela familjen. Tomatsåsen får en mustig smak med paprika. Servera gärna kyckling eller linser till om du vill ha rätten lite matigare.

    (114)

    (114)
    20min

    Pasta Maccaronetti Bolognese

    Pasta Maccaronetti Bolognese med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. Passar hela familjen.

    (148)

    (148)
    50min

    Spaghetti Aromatici – Örtdoftande spaghetti

    En ljuvligt örtdoftande spaghetti med kapris och pinjenötter, toppad med smakrik pecorino.

    (91)

    (91)
    20min

    Pasta med kyckling – Jägarens kyckling

    Mustig kycklingpasta fiocchi med goda grönsaker. Variant på jägarens kyckling med svamp och oliver.

    (91)

    (91)
    40min

    Citronpasta linguine med rostade pistagenötter

    En fräsch och härligt smakrik pasta med få ingredienser och som går snabbt att laga till. Härliga smaker av citron, vitlök, parmesan och pistagenötter.

    (160)

    (160)
    15min

    Spaghetti pesto

    Spaghetti pesto är en klassik italiensk pastarätt med en smakrik röra gjord på färsk basilika, olivolja och solrosfrön. Serveras som lunch eller middag.

    (110)

    (110)
    15min

    Pasta linguine Frutti di Mare

    Den klassiska italienska fisk- och skaldjurspastan med vitlök, tomat, vitt vin och persilja. Perfekt att lyxa till sig på helgen och njuta tillsammans med familj och vänner.

    (283)

    (283)
    40min

    Spaghetti med soltorkade tomater, sardeller och stekt bröd

    En mustig och god spaghetti toppad med krispigt bröd och med smaksättning av tomater och sardeller. Förr i tiden i Italien om man inte hade råd med dyr ost kunde man steka gammalt bröd och strö över pastan istället. Därför kallas rätten fattigmansparmesan i Italien.

    (93)

    (93)
    20min

    One pot pasta med grönsaker

    Pastarätt som är den perfekta snabbmaten, allt tillagas i en gryta - one pot pasta. Bra vardagsmat som snabbt kan lagas till och blir härligt mustig med oliver, sardeller, kapris och soltorkade tomater.

    (78)

    (78)
    15min

    Frittata på grönkål och spaghetti

    En härlig variant på frittata med grönkål och spaghetti. Perfekt att snabbt laga till när du har lite kall pasta kvar från dagen innan.

    (64)

    (64)
    20min

    Pasta Linguine med ärter och zucchini

    Linguine con zucchine e piselli, en snabb och grön pasta för vardagen.

    (49)

    (49)
    20min

    Pasta Strozzapreti med citron och rostade primörer

    Rostade primörer, al dente pasta och en krämig citronsås. Snabb och enkel vardagsrätt!

    (23)

    (23)
    30min

    Spaghetti med kikärtor och musslor

    Spaghetti ceci e vongole, en italiensk pasta med smaker från Medelhavet. Passar såväl till vardagslyx som till helgen!

    (6)

    (6)
    35min

    Ravioli med ricotta och spenat

    Hemmagjord ravioli fylld med krämig ricotta och spenat. Servera gärna med gyllene krispiga hasselnötter!

    (179)

    (179)
    1tim 30min

    Pasta Mezze Maniche med halloumibolognese

    Pasta Mezze Maniche med halloumibolognese med riven, stekt halloumi. Sältan passar bra med sötma från tomater. Snabb, smakrik rätt till vardag och helg!

    (184)

    (184)
    30min

    Pasta med vitlök och chili

    Tunn pasta med vitlök och chili fräst i olivolja, en snabb och enkel rätt med klassiska smaker.

    (67)

    (67)
    20min

    Pasta Strozzapreti med italiensk tomatsås

    En pasta Strozzapreti med en härligt god italiensk tomatsås. En enkel och god pasta som smakar himmelskt.

    (100)

    (100)
    35min

    Pasta med spenat och rökt lax

    Pasta med spenat och rökt lax. Mascarpone ger pastan det lilla extra, gör den krämig och riktigt god. Passar perfekt till både vardag och fest.

    (67)

    (67)
    35min

    Lasagne med salsiccia

    Lasagne med salsiccia är mustig och smakrik och passar perfekt när det är många som är hungriga.

    (98)

    (98)
    1tim 30min

    Pasta Tortiglioni med salami och oliver

    Pasta med mustig tomatsås med paprika, salami och svarta oliver. Snabbt och enkelt!

    (152)

    (152)
    20min

    Spaghetti Carbonara med halloumi

    Vegetariskt Spaghetti Carbonara med halloumi istället för pancetta. Krämig och god vegetarisk variant på italiensk klassiker.

    (397)

    (397)
    30min

    Pastasallad med grönkål och kronärtskocka

    Pastasallad med pestomarinerad grönkål, kronärtskockor, grillad paprika och oliver med citronsmak.

    (27)

    (27)
    20min

    Vegetarisk lasagne med linser

    Vegetarisk lasagne med linser, körsbärstomater, parmesan och mozzarella.

    (113)

    (113)
    45min

    Hemgjord pasta

    Hemgjord pasta med ägg, durumvetemjöl och olivolja. Kan formas till spaghetti, tagliatelle eller pappardelle.

    (1182)

    (1182)
    45min

    Spaghetti med hemlagad Pesto alla Genovese

    Hemlagad Pesto alla Genovese med spaghetti och haricots verts.

    (30)

    (30)
    30min

    Pasta Pappardelle med salsiccia

    Pasta Pappardelle med färsk salsiccia i en härlig tomatsås med fänkål och linser. Snabblagad pastarätt med mycket smak. God till vardag eller fest.

    (45)

    (45)
    25min

    Vegetarisk lasagne med basilikaricotta

    Vegetarisk lasagne med basilikaricotta, parmesanost, rotsaker och färska örter.

    (83)

    (83)
    1tim 10min

    Marinerade räkspett med tagliatelle

    Marinerade och grillade räckor på spett. Serveras med en smakrik tomatpasta med söta körsbärstomater, vitt vin och nymalen svartpeppar.

    (128)

    (128)
    1tim 30min

    Pastasallad med sparris och buffelmozzarella

    Pastasallad med färsk sparris, späda morötter, buffelmozzarella, avokado, oliver och gräslök med en dressing på rosébalsamvinäger och god olivolja.

    (113)

    (113)
    35min

    Gnocchi av ugnsrostad pumpa med gorgonzola

    Gnocchi smaksatt med ugnsrostad pumpa. Serveras med gorgonzolaost, rostade valnötter och en god olivolja.

    (50)

    (50)
    1tim 20min

    Spaghetti med svamp och tryffelcrème

    Tryffeldoftande, vegetarisk spaghetti med nystekta skogschampinjoner och parmesan.

    (183)

    (183)
    30min

    Spaghetti Arrabiata med linser

    Spaghetti Arrabiata eller den "arga" pastan som det kallas på svenska, får rejäl sting från färsk chili. Denna vraiant av den klassiska pastarätten är med linser för att ge matigare känsla.

    (97)

    (97)
    30min

    Pastagratäng med chorizo

    Snabblagad gratäng med smakrik spansk chorizo, krispigt osttäcke och finhackad persilja.

    (67)

    (67)
    40min

    Pasta Bolognese

    Pasta bolognese är en av de klassiker ofta kokad på högrev men blir också supergott på nötfärs.

    (236)

    (236)
    50min

    Delizie med prosciutto cotto

    Delizie är en god och enkel gratäng med mascarpone, prosciutto, parmesan och smakrik tomatsås.

    (112)

    (112)
    40min

    Pasta Pappardelle med het chorizo

    Pappardelle är en bredbandig pasta som passar utmärkt i en smakrik tomatsås med het chorizo.

    (181)

    (181)
    25min

    Friterade ravioli med sardelldipp

    Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.

    (47)

    (47)
    20min

    Pasta Penne Rigate med broccoli, kyckling och pesto

    Enkel och god vardagspasta med stekt kyckling, broccoli och som smaksätts med italiensk pesto.

    (125)

    (125)
    20min

    Spaghetti med fänkål och kräftor

    Pasta med en smakrik kombination av fänkål och kräftor. För extra sting tillagas fänkålen med vitlök och chili som sedan blandas ihop med spaghettin och kräftstjärtar.

    (81)

    (81)
    20min

    Spaghetti Sugo Finto

    God vegetarisk spaghetti som ofta serveras i Italien som ett vegetariskt alternativ till en klassisk pasta bolognese.

    (145)

    (145)
    20min

    Pasta med kikärtor och tomat

    Pasta med kikärter är en proteinrik vardagsrätt som serveras med lite extra olivolja och Parmigiano Reggiano.

    (193)

    (193)
    20min

    Pasta Strozzapreti med spenat, mascarpone och rökt lax

    En härligt krämig pasta med kallrökt lax, spenat och vitt vin.

    (98)

    (98)
    20min

    Pasta Linguine med kapris och tomat

    Linguine är en platt, tunn spagetti som passar utmärkt till denna sås med kapris och tomater med en touch av sardeller.

    (50)

    (50)
    20min

    Pasta Penne Rigate med kyckling och pancetta

    Pennete passar perfekt till denna goda tomatsås med kyckling och pancetta.

    (69)

    (69)
    20min

    Pasta Penne Rigate con verdure

    Penne med grönsaker är en matig, vegetarisk italiensk pastarätt med lite sting från röd chili.

    (69)

    (69)
    20min

    Spaghetti med hummer

    Spaghetti all'Aragosta. Schalottenlök, vitt vin och olivolja i härlig smakkombination med pasta och hummer.

    (45)

    (45)
    30min

    Pasta Tortiglioni med sardeller, kapris och rostad paprika

    Tortiglioni tillsammans med de klassiska italienska smaksättarna kapris och sardeller - och härliga smakrika rostade paprikor.

    (25)

    (25)
    30min

    Ragù på nötfärs och aubergine

    Ragù på nötfärs med aubergine, chili och vitlök. God och mustig köttfärssås som passar utmärkt med pasta.

    (104)

    (104)
    30min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept pasta
      • Recept
        • Alla recept
        • Sommar
        • Klassiska italienska rätter
        • Antipasti och Småplock
        • Buffé
        • Pasta
        • Varmrätt
        • Tillbehör
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
        • Använda olivolja i köket
        • Grunden till en god olivolja
      • Om medelhavsmat
        • Den italienska middagen
        • Medelhavsmat och träning
        • Antipasti
        • Bönor och linser
        • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
        • Buffé – planera & laga
      • Produkter från Zeta
        • Alla Zetas produkter
        • Olivolja
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgiftspolicy
        • Sitemap
        • En hållbar väg – Care of Di Luca
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad