Mustig grönsaksragu med tagliatelle

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

(5)

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

(5)

Vad tycker du?

1tim
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Underbart mustig rödvinsgryta som passar att förbereda ett par dagar i förväg. Perfekt att värma och servera till god äggpasta en vardag när du har bråttom. Vill du ha den helt vegetarisk går det bra att utesluta Parmigiano Reggiano.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
morötter
2
stjälkar blekselleri
1
gul lök, finhackad
3
vitlöksklyftor, finhackade
3 msk
1/2 frp
1/2 frp
3
kvistar rosmarin, plockad
4 dl
rött vin eller
1/2 L
grönsaksbuljong
2
lagerblad
1 frp
krossade tomater
1 frp
babyspenat
salt
nymalen svartpeppar
Till servering
färsk oregano
färsk rosmarin

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

(5)
Tack!

Alexander

Hej!
Det står inte när man ska tillägga buljong och lagerblad? Tror man kan även specificera när lök och vitlök ska tilläggas.

Anna Mellberg

Hej Alexander! Du har så rätt! Vi har nu uppdaterat receptet med tydligare instruktioner. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Hälsningar vännerna på Zeta.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco