Mustig grönsaksragu med tagliatelle

RÖSTA PÅ RECEPTET (26)

(26)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 17 ingredienser

Underbart mustig rödvinsgryta som passar att förbereda ett par dagar i förväg. Perfekt att värma och servera till god äggpasta en vardag när du har bråttom. Vill du ha den helt vegetarisk går det bra att utesluta Parmigiano Reggiano.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
morötter
2
stjälkar blekselleri
1
gul lök, finhackad
3
vitlöksklyftor, finhackade
3 msk
1/2 frp
1/2 frp
3
kvistar rosmarin, plockad
4 dl
rött vin eller
1/2 L
grönsaksbuljong
2
lagerblad
1 frp
krossade tomater
1 frp
babyspenat
salt
nymalen svartpeppar
Till servering
färsk oregano
färsk rosmarin

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (26)

(26)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Lizzie Forsman

Hej!
1 1/2 frp rött matlagningsvin låter mycket! Ska det inte vara msk eller dl?

Anna Mellberg

Hej Lizzie! I receptet står det 4 dl vin eller 1,5 frp Zeta matlagningsvin (á 250 ml) Det är så vi skapat receptet och vi tycker det blir gott. Känner du att det blir för mycket kan du ersätta hälften med god grönsaksbuljong. Lycka till önskar vännerna på Zeta.

Alexander

Hej!
Det står inte när man ska tillägga buljong och lagerblad? Tror man kan även specificera när lök och vitlök ska tilläggas.

Anna Mellberg

Hej Alexander! Du har så rätt! Vi har nu uppdaterat receptet med tydligare instruktioner. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Hälsningar vännerna på Zeta.

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja