Zeta Tagliatelle
Klassisk italiensk pastaform med ursprung i Emilia-Romagna, den traditionella pastan till Ragu alla Bolognese. Tillverkad av 100 procent durumvetemjöl och med hela 5 ägg från frigånde höns inomhus, per kilo mjöl i degen. Namnet kommer av det italienska verbet ”tagliare” som betyder skära vilket var det man gjorde för hand för att få till de långa banden. Servera Zeta Tagliatelle med köttfärssås, ragu, krämig ostsås med svamp eller med en grönsakssås med grövre bitar.
Ingredienser | DurumVETEmjöl, ÄGG (24%). Kan innehålla spår av SOJA och SENAP. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Koka upp en stor kastrull med vatten. För varje liter vatten tillsätt ½ matsked salt. Häll i pastan och rör om i början, sen då och då (spara en kopp pastavatten till den goda såsen). Efter 5–6 minuter sila pastan men låt inte vattnet rinna av helt. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt lite olivolja som gör att pastan inte klibbar, och dessutom blandas lättare med din favoritsås. |
Näringsvärden | Energi 1559 kJ, 368 kcal Fett 3.4 g Kolhydrat 69 g Protein 14 g Salt 0.13 g |