Att många barn är kräsna runt middagsbordet är ingen nyhet, men kan det vara så enkelt att de bara vill ha bättre mat? Vi tror det, och har därför utökat vår pastafamilj med de unga pastakonässörernas favorit – en makaron. För oss är det självklart att även barn vill ha riktigt bra pasta med det rätta tuggmotståndet, och att föräldrar vill ha enkla och goda middagslösningar som alla kan äta.

Varför laga olika sorters mat till barn och vuxna? Matlivet kan vara nog krångligt ändå till vardags. Zeta Maccaronetti är inspirerad av vår svenska nostalgi för makaroner men utformad i äkta italiensk tappning. Det innebär att den, som all Zeta pasta, är bakad på Kronosvete, ett av de finaste durumveten som finns. Det ger pastan den rätta ”al dente-känslan”, och att den behåller spänsten måltiden igenom. En bra sak för både barn och vuxna.

Ruggad yta ger mer smak

Smakupplevelsen blir så mycket större om pastaytan är sträv och lite porös, det vill säga bronsvalsad. Då blandar sig pastan bättre med såsen, suger åt sig av kryddningen och gör maten ännu godare. Vilket barn gillar inte det, eller förälder för den delen som längtar efter en tom tallrik?

Klicka här för recept på Maccaronetti med tomat och paprikasås
Klicka här för recept på Maccaronetti med tomat och paprikasås
Klicka här för recept på Pasta Macaronneti Bolognese
Klicka här för recept på Pasta Macaronneti Bolognese

3 sätt att känna igen en bra pasta

Den är mer vit än gul i färgen.

Då är pastan bakad på Kronosvete som också ger det rätta tuggmotståndet.

Ytan ser sträv och lite räfflad ut.

Då är pastan bronsvalsad. Det gör att pastan fångar upp smakerna i såsen bättre.

Den behåller spänsten måltiden igenom.

Då är proteinhalten hög, något som också ger goda kokegenskaper.

Klicka här och inspireras av hundratals recept på pasta