Maccaronetti alla Campagnola

RÖSTA PÅ RECEPTET (105)

(105)

RÖSTA PÅ RECEPTET (105)

(105)

Vad tycker du?

20min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vegetarisk vardagspasta som passar hela familjen. Tomatsåsen får en mustig smak med paprika. Servera gärna kyckling eller linser till om du vill ha rätten lite matigare.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök, hackad
2
vitlöksklyftor, hackad
1
morot, tärnad eller grovriven
1 burk
krossade tomater
1 tsk
oregano
1/2 dl
vatten
salt
nymalen svartpeppar
bladpersilja, hackad

Gör så här

Tips!

Förslag på topping eller tillbehör

  • Stekt tärnad kycklingfilé som först marinerat i olivolja, riven vitlök, citronzest och timjan.
  • Köttfärs stekt med lök, vitlök och chili
  • Gröna linser
  • Oliver
  • Kapris
  • Riven parmesan
  • Zeta olivolja för smaksättning, till exempel Zeta Fruttato Intenso
  • Zeta Olivolja Chili

Tips!

Blir det över är det bara att lägga pastan blandad med såsen i en smord form och strö över riven Grana Padano eller Parmigiano Reggiano. Ställ in den i ugnen i 20 minuter på 200 garder. Servera med en sallad.

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (105)

(105)
Tack!