Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca

Vi tror på morgondagen och den goda viljan. Som vi ser det, vill de allra flesta göra hållbara val som är bra för planeten och hälsan, bara förutsättningarna finns. Det är vårt ansvar att göra de valen enkla. Hållbarhetsarbetet hos Zeta, något av det viktigaste vi gör, kallar vi ”Care of Di Luca”.

Vårt ansvar

Bra mat för oss är god, hälsosam och livsmedelskedjan präglas av ansvar samt långsiktighet. Som vi ser det, får marken brukas men inte förbrukas oavsett mat på tallriken.

Vårt ansvar
Knappt mogna oliver i massor på träd

Maten & Säkerheten

Mat berör alla, 365 dagar om året. Maten ska bidra med mättnad och välbefinnande, men också passa in i vardagspusslet. Maten ska också produceras enligt sunda värderingar och vara säker. Ett ansvar vi tar på största allvar.

Läs mer
Olivträd

Maten & miljön

All mat har klimatpåverkan, men det finns nyanser. Med eftertanke kring vad man stoppar i munnen kan alla hjälpa naturen på traven. En bra sak är att maten blir uppäten, inte slängd.

Läs mer

Maten & Hälsan

Mat påverkar hälsan, både i nutid och framtid. Därför ska alla kunna njuta av god och hälsosam medelhavsmat varje dag. I kombination med lustfylld rörelse blir välmåendet som allra bäst.

Läs mer
Juniorkocklandslaget

Våra samarbeten

Bra mat och sunda vanor som varar i det långa loppet är hjärtefrågor för oss på Di Luca & Di Luca. Därför stödjer vi utvalda organisationer och verksamheter som också har siktet inställt på bättre folkhälsa och hållbar matproduktion.

Läs mer