Pasta Carbonara

RÖSTA PÅ RECEPTET (1959)

(1959)

Vad tycker du?

30min 8 ingredienser

En klassisk och älskad italiensk pastarätt! Härligt krämig spaghetti som serveras med knaperstekt guanciale och rikligt med pecorino.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
vitlöksklyftor finhackade
1/2 frp
4
äggulor
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips!

Carbonara kan serveras med rå äggula.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (1959)

(1959)

Vad tyckte du om receptet?

57 kommentarer

Jesper Skoog

När skulle man använda olivoljan? Ska man steka guanciale i olja?

Anna Mellberg

Hej Jesper! Guanciale innehåller mycket fett i sig- så det behövs ingen olja i pannan när du steker det. Däremot är det gott att droppa olivolja över rätten när den är klar. Hälsningar från Anna på Zeta

Matilda

Mitt absoluta favoritrecept på carbonara! Superbra! Däremot undrar jag lite samma som Benny här, svårt att hälla i avsvalnat pastavatten om man vill ha nykokt pasta – vilket man ju vill. Jag brukar ta lite pastavatten redan efter några minuters kokning, och hälla det i en ganska platt tallrik medan resten av rätten görs, då hinner vattnet svalna litegrann iaf innan det är dags att hälla i det igen!

Benny

Hur ska man kunna använda avsvalnat kokvatten och sedan servera nykokt pasta?

Anna Mellberg

Hej Benny! Du kan ta ur pastavatten när det gått halva koktiden. Vattnet behöver inte vara helt avsvalnat men heller inte kokande. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Peter

Hade varit bra om Persiljan hade stått med i receptet. Upptäckte det skulle vara Persiljan i när jag tittade på filmen.

Anna Mellberg

Hej Peter! Tack för din kommentar. Vi har nu lagt till i receptet att det går bra att tillsätta persilja om man tycker om det. Hälsningar Anna på Zeta

Magnus

Ingen vitlök i carbonara…

Anna Mellberg

Hej Magnus! Det är bara att utesluta om du vill ha en klassisk carbonara. Smaklig måltid önskar Anna på Zeta.

Per-Magnus

Jag måste erkänna att jag gjort carbonara lite felaktigt genom åren. Jag ville testa något på riktigt och hittade det här receptet. Det blev magiskt gott och är nu en riktig favorit! Tack för härlig inspiration!

Ankan

Mycket bra recept. Jag ökade på mängden pastavatten, men familjen tyckte att det var för lite bacon, så det får bli mer till nästa gång.

Patrik

Nu finns ju inte vitlök i en klassisk carbonara. Men man kan ju ha i det om man tycker om det 🙂 kan även använda pancetta istället för guanciale. Och jag rekommenderar pasta som är vitare till färgen för att ha en pasta som suger åt sig vätskan och smakerna bättre.

Malin

Vilket recept 😊
Alla i hushållet ger fem stjärnor utav fem! Snabbt, enkelt och väldigt gott!!
Kommer göra detta ofta ! 😊

Tobias

Ta bort stekpannan från värmen innan ni blandar i ost- och äggblandningen, annars kan äggulan koagulera och det kan bli ostkaka av det hela istället för en krämig sås…

Pettersson Jan-Erik

En höjdare, och enkelt, t.o.m. jag fick till det med mina begränsade kock-kunskaper. Kanongott. 👍😋

Ivo barisic

Hej, verkligen god pasta! Rekommenderar!

Hälsningar Ivo

Sven Nilsson

3 dl pastavatten blev bra och massa svartpeppar 5 / 5

Sophie Berlin

Hej Sven,
En klassisk Pasta Carbonara är alltid gott – kul att du fick till receptet så bra!
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Juhani Tuomola

Inga krusiduller,enkelt och fruktansvärt GOTT❤️

Katarina

Mycket god men glöm inte att toppa med olivolja!

Dan

Mycket god, väldigt krämig (ingen grädde använd) och framför allt väldigt enkel att tillaga. Blev en mega succé i hushållet!

Fredriksmat @instagram

Grabben fick väldigt fint bacon av sin farmor, önskade sig carbonara.

Detta var ett bra grundrecept. Med några små ändringar, t.ex skippa olja till bacon, addera oregano.
Severa gärna ihop med en liten grönsakssallad med lite sötma.

Tack Zeta för receptet.

Masja

Såå gott! Gjorde förra veckan och kommer att göra igen!

Izak

Jättegott recept! Det är viktigt att göra rätt med pastavattnet och att sänka värmen innan man tar i äggen så att man får en krämig sås istället för äggröra. Jag skulle också skippa oljan då pancettan redan har nog med fett att steka med.

Johan Lindberg

Äkta och precis så som det ska vara, rätt råvaror, kärlek och omtanke gör denna rätten magisk

Szilvia

Jättegott, gör alltid carbonara enligt det här receptet 👍

god muket var Den

Den var godogudomlig och en njutning den var den godaste pastakarkarbonara jag någonsin har smakat det tyckte jag och min lillasyster Linnea 🍜☺

Sofie

Riktigt god variant. Lagade detta med min 13-åriga bonusdotter. Det hon reagerade på var att mängden som skulle i, ibland stod på ”ingredienser” och ibland på ”gör då här”. 🙂
Vi tillsatte lite vispgrädde då det alltid verkar vara för lite sås för att bli krämigt.

Jose

Man har inte grädde i carbonara, punkt. Stäng av värmen när du blandar.

Nisse

Grädde behövs inte om man använder pastavattnet.
Det är viktigt att du använder just pastavattnet, eftersom det är stärkelsen från pastan som binder ihop och gör såsen krämig.

Nicholas

Hej!

Vill man ha den mer krämig så tillsätter man mer pastavatten

Kristin

Superbra recept verkligen! Enkelt och jättegott! (Med en maaaasssa svartpeppar på 😋)

Gustav

Snabbt smidigt och gott, vad mer finns det att begära?
4/5

Leo

Rekommenderas starkt! Enkelt att tillaga och supergott.

Bosse

1 1/2 dl svalnar väl i en kall kastrull på 1 minut

Emma Olsson

Hej Bosse,
Vatnnet behöver inte vara kallt utan kan även användas när det är ljummet. Jag rekommenderar att när pastan kokat halva tiden ta lite av pastavattnet och sätt åt sidan, på så sätt hinner vattnet svalna 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Linda

Så himla god och krämig blev den. Troligtvis bästa receptet jag provat.

Emma Olsson

Hejsan Torkel! Pastavattnet kan du ta i samband med att pastan fortfarande kokar. Pastavattnet behöver inte vara helt avsvalnat, utan räcker med ljummet.

Katarina Holmqvist

Äntligen recept utan grädde!!! Ska prova!