Pasta Carbonara
En klassisk och älskad italiensk pastaklassiker! Härligt krämig spaghetti som serveras med knaperstekt pancetta, parmesan och en äggula på toppen.
Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.
En klassisk och älskad italiensk pastaklassiker! Härligt krämig spaghetti som serveras med knaperstekt pancetta, parmesan och en äggula på toppen.
Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.
Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.
Recept under 30 minVi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.
Läs mer om animal welfare-programmet här
Sofie
Riktigt god variant. Lagade detta med min 13-åriga bonusdotter. Det hon reagerade på var att mängden som skulle i, ibland stod på ”ingredienser” och ibland på ”gör då här”. 🙂
Vi tillsatte lite vispgrädde då det alltid verkar vara för lite sås för att bli krämigt.
Nisse
Grädde behövs inte om man använder pastavattnet.
Det är viktigt att du använder just pastavattnet, eftersom det är stärkelsen från pastan som binder ihop och gör såsen krämig.
Nicholas
Hej!
Vill man ha den mer krämig så tillsätter man mer pastavatten
noa
väldig bra!
Kristin
Superbra recept verkligen! Enkelt och jättegott! (Med en maaaasssa svartpeppar på 😋)
Anders Hägnesten
Enkelt och gott 4/5 möjliga.
Gustav
Snabbt smidigt och gott, vad mer finns det att begära?
4/5
Leo
Rekommenderas starkt! Enkelt att tillaga och supergott.
Christian
Enkelt och supergott! Kan verkligen rekommenderas.
Arvid Arpegård
Super gott REKOMMENDERAR
Matilda
Godaste carbonaran jag gjort! Och så enkelt!
Linda
Så himla god och krämig blev den. Troligtvis bästa receptet jag provat.
Torkel
Avsvalnat pastavatten? Vafan hur sval och stel hinner inte pastan bli när vattnen svalnar? Eller ska jag ha sparat vatten från tidigare pastakok?
Bosse
1 1/2 dl svalnar väl i en kall kastrull på 1 minut
Emma Olsson
Hej Bosse,
Vatnnet behöver inte vara kallt utan kan även användas när det är ljummet. Jag rekommenderar att när pastan kokat halva tiden ta lite av pastavattnet och sätt åt sidan, på så sätt hinner vattnet svalna 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Emma Olsson
Hejsan Torkel! Pastavattnet kan du ta i samband med att pastan fortfarande kokar. Pastavattnet behöver inte vara helt avsvalnat, utan räcker med ljummet.
Katarina Holmqvist
Äntligen recept utan grädde!!! Ska prova!