Pasta Carbonara

RÖSTA PÅ RECEPTET (1730)

(1730)

RÖSTA PÅ RECEPTET (1730)

(1730)

Vad tycker du?

30min

En klassisk och älskad italiensk pastaklassiker! Härligt krämig spaghetti som serveras med knaperstekt guanciale och rikligt med pecorino.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
finhackade vitlöksklyftor
4
äggulor
salt
svartpeppar

Gör så här

Tips!

Carbonara kan serveras med rå äggula.

47 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (1730)

(1730)
Tack!

Per-Magnus

Jag måste erkänna att jag gjort carbonara lite felaktigt genom åren. Jag ville testa något på riktigt och hittade det här receptet. Det blev magiskt gott och är nu en riktig favorit! Tack för härlig inspiration!

Ankan

Mycket bra recept. Jag ökade på mängden pastavatten, men familjen tyckte att det var för lite bacon, så det får bli mer till nästa gång.

Malin

Vilket recept 😊
Alla i hushållet ger fem stjärnor utav fem! Snabbt, enkelt och väldigt gott!!
Kommer göra detta ofta ! 😊

Tobias

Ta bort stekpannan från värmen innan ni blandar i ost- och äggblandningen, annars kan äggulan koagulera och det kan bli ostkaka av det hela istället för en krämig sås…

Pettersson Jan-Erik

En höjdare, och enkelt, t.o.m. jag fick till det med mina begränsade kock-kunskaper. Kanongott. 👍😋

Sven Nilsson

3 dl pastavatten blev bra och massa svartpeppar 5 / 5

Sophie Berlin

Hej Sven,
En klassisk Pasta Carbonara är alltid gott – kul att du fick till receptet så bra!
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Dan

Mycket god, väldigt krämig (ingen grädde använd) och framför allt väldigt enkel att tillaga. Blev en mega succé i hushållet!

Fredriksmat @instagram

Grabben fick väldigt fint bacon av sin farmor, önskade sig carbonara.

Detta var ett bra grundrecept. Med några små ändringar, t.ex skippa olja till bacon, addera oregano.
Severa gärna ihop med en liten grönsakssallad med lite sötma.

Tack Zeta för receptet.

Izak

Jättegott recept! Det är viktigt att göra rätt med pastavattnet och att sänka värmen innan man tar i äggen så att man får en krämig sås istället för äggröra. Jag skulle också skippa oljan då pancettan redan har nog med fett att steka med.

Johan Lindberg

Äkta och precis så som det ska vara, rätt råvaror, kärlek och omtanke gör denna rätten magisk

god muket var Den

Den var godogudomlig och en njutning den var den godaste pastakarkarbonara jag någonsin har smakat det tyckte jag och min lillasyster Linnea 🍜☺

Sofie

Riktigt god variant. Lagade detta med min 13-åriga bonusdotter. Det hon reagerade på var att mängden som skulle i, ibland stod på ”ingredienser” och ibland på ”gör då här”. 🙂
Vi tillsatte lite vispgrädde då det alltid verkar vara för lite sås för att bli krämigt.

Nisse

Grädde behövs inte om man använder pastavattnet.
Det är viktigt att du använder just pastavattnet, eftersom det är stärkelsen från pastan som binder ihop och gör såsen krämig.

Bosse

1 1/2 dl svalnar väl i en kall kastrull på 1 minut

Emma Olsson

Hej Bosse,
Vatnnet behöver inte vara kallt utan kan även användas när det är ljummet. Jag rekommenderar att när pastan kokat halva tiden ta lite av pastavattnet och sätt åt sidan, på så sätt hinner vattnet svalna 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Emma Olsson

Hejsan Torkel! Pastavattnet kan du ta i samband med att pastan fortfarande kokar. Pastavattnet behöver inte vara helt avsvalnat, utan räcker med ljummet.

Recept från kategorier