Recept från Zeta: Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

En klassisk och älskad italiensk pastaklassiker! Härligt krämig spaghetti som serveras med knaperstekt pancetta, parmesan och en äggula på toppen.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner och spara 1½ dl kokvatten.

Häll lite olivolja i en stekpanna och knaperstek pancettan.

Tillsätt vitlöken mot slutet.

Vispa ihop äggulor och riven ost i en skål, blanda med 2–3 msk avsvalnat pastavatten.

Vänd ner den nykokta pastan i stekpannan och rör ner ägg och ostblandningen.

Späd med pastavatten för att få en krämig konsistens.

Smaka av med salt.

Mal över ordentligt med svartpeppar, så att det ser ut nästan som korn av kol.

Servera gärna med lite mer parmesanost och några droppar olivolja på toppen av varje portion.

Carbonara kan serveras med en extra äggula på toppen!

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.