Recept från Zeta: Pasta Carbonara
Ladda ner bild

Pasta Carbonara

RÖSTA PÅ RECEPTET (579)

(579)
30min

En klassisk och älskad italiensk pastaklassiker! Härligt krämig spaghetti som serveras med knaperstekt pancetta, parmesan och en äggula på toppen.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
160 g
Pancetta eller skivad bacon, nedskuren
2
vitlöksklyftor finhackade
4
äggulor
100 g
Parmigiano Reggiano 22 mån eller Zeta Storbit Grana Padano 16 mån riven
salt
svartpeppar

Gör så här

Kommentera

Torkel

Avsvalnat pastavatten? Vafan hur sval och stel hinner inte pastan bli när vattnen svalnar? Eller ska jag ha sparat vatten från tidigare pastakok?

Emma Olsson

Hejsan Torkel! Pastavattnet kan du ta i samband med att pastan fortfarande kokar. Pastavattnet behöver inte vara helt avsvalnat, utan räcker med ljummet.

Bli inspirerad av Zeta

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Vinn hushållsmaskiner från Smeg

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.