Zeta Spaghetti
Casa Di Luca Spaghetti är tillverkad av 100 % italienskt durumvete, enligt gammal tradition. Den är mycket lättare att koka perfekt ”al dente” och behåller det rätta tuggmotståndet genom hela måltiden utan att bli klibbig. Spaghetti passar utmärkt med finfördelade såser som inte är för rinniga som till exempel en Bolognese. Såsen sluter sig kring varje strå och smakupplevelsen blir större. Den passar även bra till fisk och skaldjur som en härlig frutti di mare eller pasta alle vongole.
Ingredienser | DurumVETEmjöl. Kan innehålla spår av SOJA och SENAP. |
Avrunnen vikt | g |
Tillagning | Koka upp en stor kastrull med vatten. För varje 100 gram pasta behöver du 1 liter vatten och ½ matsked salt. Häll i saltet när vattnet kokar, och lägg sedan i pastan. Rör om då och då. Låt den koka 9 minuter för al dente eller 10 minuter om du föredrar en mjukare pasta. Sila pastan i ett durkslag, men låt inte vattnet rinna av helt. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt lite olivolja. På det viset klibbar inte pastan och blandas dessutom lättare med din favoritsås – och glöm inte pastans bästa vän: Zeta Parmigiano Reggiano. |
Förvaring och hållbarhet öppnad förpackning | Öppnad förpackning förvaras torrt. |
Näringsvärden | Energi 1555 kJ, 367 kcal Fett 1,5 g Kolhydrat 73 g Protein 14 g Salt 0 g |