Pinsa med burrata, citron och pistagenötter

RÖSTA PÅ RECEPTET (160)

(160)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

20min 10 ingredienser

Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Degen får en rustik och mustig smak av den långa jästiden men även ris och kikärtsmjölet bidrar med fyllighet. När den bakas ut formas degen till en oval som inte stretchas ut lika tunt som en pizza. Här har vi toppat vår pinsa med burrata och citronzest, men det går också bra att toppa den med mer traditionella pizzatoppings.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
1/2 dl
hackade pistagenötter
citronzest
1 kruka
basilika
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (160)

(160)

Vad tycker du?

5 kommentarer

Monica O

Måste rismjöl och kikärtsmjöl vara med? Vad tillför de?

Anna Mellberg

Hej Monica! De tillför smak, men vi har andra recept på t ex pizzadeg helt bakad på vetemjöl om du föredrar det. Botanisera på zeta.nu så hittar du säkert något för dig. Lycka till önskar Anna på Zeta

Rasmus

Jag brukar bre pesto på pinsan innan jag toppar med riven mozzarella och parmesan och sen baka allt i ugnen.

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja