Pinsa med burrata, citron och pistagenötter

RÖSTA PÅ RECEPTET (223)

(223)

Vad tycker du?

20min 11 ingredienser

Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia. Det är en relativt ny italiensk maträtt och enligt rykten uppfanns den i trakterna kring Rom i modern tid. Degen får en rustik och mustig smak av den långa jästiden men även ris och kikärtsmjölet bidrar med fyllighet. När den bakas ut formas degen till en oval som inte stretchas ut lika tunt som en pizza. Här har vi toppat vår pinsa med burrata och citronzest, men det går också bra att toppa den med mer traditionella pizzatoppings.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Eller
1 frp
1/2 dl
hackade pistagenötter
citronzest
1 kruka
basilika
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (223)

(223)

Vad tyckte du om receptet?

10 kommentarer

Sofia

Hej, går det bra med torrjäst och om så är fallet hur mycket ska man ha i? Tack på förhand Med vänlig hälsning, Sofia

Anna Mellberg

Hej Sofia! Det går bra med torrjäst. På torrjästförpackningen står det hur mycket torrjäst som motsvarar mängden färsk jäst, så gör jag alltid när jag använder torrjäst. Hälsningar Anna på Zeta

Berit D

Zetas Pinsa var i mitt tycke för mastig. God utan tvekan men tyvärr lite för mycket av det goda. Nästa gång testar jag att baka min pinsa själv.

Anna Mellberg

Hej Berit! Som tur är har vi ju ett recept på pinsadeg också! Lycka till önskar vännerna på Zeta

Monica O

Måste rismjöl och kikärtsmjöl vara med? Vad tillför de?

Anna Mellberg

Hej Monica! De tillför smak, men vi har andra recept på t ex pizzadeg helt bakad på vetemjöl om du föredrar det. Botanisera på zeta.nu så hittar du säkert något för dig. Lycka till önskar Anna på Zeta

Rasmus

Jag brukar bre pesto på pinsan innan jag toppar med riven mozzarella och parmesan och sen baka allt i ugnen.