Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone

RÖSTA PÅ RECEPTET (195)

(195)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 9 ingredienser

En underbar rätt med kyckling där vi får krämighet från mascarpone och fin syra från citronen. Det här är en rätt som får smaklökarna att jubla! Vi rekommenderar att du serverar maträtten med nykokt pasta eller ris.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4
kycklingfiléer
2
vitlöksklyftor, finhackade
1
citron
2 dl
kycklingfond (2 dl vatten + 1 msk koncentrerad fond)
salt
nymalen svartpeppar
1 dl
finstrimlad bladpersilja
Till servering
Tagliatelle eller
ris

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (195)

(195)

Vad tycker du?

9 kommentarer

Sandra

Är det verkligen persilja på bilden?! Ser mer ut som purjo el salladslök! 🤨

Anna Mellberg

Hej Sandra! Jodå- det är fint strimlad storbladig persilja. Men det smakar säkert gott med salladslök också- eller någon annan örtkrydda som basilika eller oregano! Ha det så kul i köket- experimentera gärna, hälsar Anna på Zeta!

Nilsson Kerstin

I receptet står både Gran Padano och parmesan (bara en iakttagelse). Tror inte man ska koka ner kycklingfonden för mycket. Blev lite torrt till slut. För lite ”sås”. Annars väldigt bra smaker. 😊

Anna Mellberg

Hej Kerstin! Tack för din kommentar. Ja, fonden ska koka ihop- inte reduceras. Vi har skrivit ordet parmesan istället i beredningstexten nu- för det går bra att använda både Grana Padano och Parmigiano Reggiano i detta recept. Hälsningar vännerna på Zeta

Tony

Hur mycket citronsaft? Låter lite mycket med zest och saft från två citroner.

Anna Mellberg

Hej Tony! Det verkar som om det har smygit sig in en extra citron i receptet. Det ska vara saft och zest från 1 citron. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco