Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone

RÖSTA PÅ RECEPTET (195)

(195)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 9 ingredienser

En underbar rätt med kyckling där vi får krämighet från mascarpone och fin syra från citronen. Det här är en rätt som får smaklökarna att jubla! Vi rekommenderar att du serverar maträtten med nykokt pasta eller ris.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4
kycklingfiléer
2
vitlöksklyftor, finhackade
1
citron
2 dl
kycklingfond (2 dl vatten + 1 msk koncentrerad fond)
salt
nymalen svartpeppar
1 dl
finstrimlad bladpersilja
Till servering
Tagliatelle eller
ris

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (195)

(195)

Vad tycker du?

9 kommentarer

Lämna ett svar till Anna Mellberg Avbryt svar

Sandra

Är det verkligen persilja på bilden?! Ser mer ut som purjo el salladslök! 🤨

Anna Mellberg

Hej Sandra! Jodå- det är fint strimlad storbladig persilja. Men det smakar säkert gott med salladslök också- eller någon annan örtkrydda som basilika eller oregano! Ha det så kul i köket- experimentera gärna, hälsar Anna på Zeta!

Nilsson Kerstin

I receptet står både Gran Padano och parmesan (bara en iakttagelse). Tror inte man ska koka ner kycklingfonden för mycket. Blev lite torrt till slut. För lite ”sås”. Annars väldigt bra smaker. 😊

Anna Mellberg

Hej Kerstin! Tack för din kommentar. Ja, fonden ska koka ihop- inte reduceras. Vi har skrivit ordet parmesan istället i beredningstexten nu- för det går bra att använda både Grana Padano och Parmigiano Reggiano i detta recept. Hälsningar vännerna på Zeta

Tony

Hur mycket citronsaft? Låter lite mycket med zest och saft från två citroner.

Anna Mellberg

Hej Tony! Det verkar som om det har smygit sig in en extra citron i receptet. Det ska vara saft och zest från 1 citron. Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...