Fetaostfylld lax med dill och citron

RÖSTA PÅ RECEPTET (815)

(815)

RÖSTA PÅ RECEPTET (815)

(815)

Vad tycker du?

40min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Lax med fetaost är en mycket god smakkombination. Här med en extra knorr av dill och citron.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4 portionsbitar
lax (á 150g)
1 frp
Fetaost (150g) smulad
1/2 msk
färsk dill finhackad
1/2
citron rivet skal
salt
svartpeppar nymalen

Gör så här

16 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (815)

(815)
Tack!

Anette

Så jättegott! Hade frysta laxbitar (var lite kylskåpsrens) och kokt nypotatis och brynt smör till. Blev jättegott!!

Sten Ronge

Med varmluftsugn var 130 grader tillräckligt. Viktigt att inte översteka fisk i ugn. Bättre med för kort tid i ugnen än för lång. Stektiden var nästan lika lång som det tog att koka potatisen till.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.