Fetaostfylld lax med dill och citron

RÖSTA PÅ RECEPTET (1089)

(1089)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

40min 7 ingredienser

Lax med fetaost är en mycket god smakkombination. Här med en extra knorr av dill och citron.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4 portionsbitar
lax (á 150g)
1 frp
Fetaost (150g) smulad
1/2 msk
färsk dill finhackad
1/2
citron rivet skal
salt
svartpeppar nymalen

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (1089)

(1089)

Vad tycker du?

33 kommentarer

Lämna ett svar till Sophie Berlin Avbryt svar

Anna Norstedt

Bytte dill och citron mot basilika och vitlök.
Serverade med färsk potatis och en enkel sallad.
Supergott!

Anna Mosveen

Detta är en favorit! Bytte däremot bort dillen mot basilika & vitlök. Pressad potatis är alltid gott till.

Per-Arne eriksson

Vad serverar ni till laxen?

Anna Mellberg

Hej! Jag skulle äta en sallad till. ”Grynsallad med paprikasalsa och rostade grönsaker” är ett förslag och receptet hittar du här på zeta.nu. Lycka till önskar vännerna på Zeta.

Elsa

Väldigt gott! Jag bytte ut dill mot basilika då jag inte är så förtjust i dill, och det var sååå gott!!😃

Anne

Har lagat och ätit rätten ikväll.
Använde avokadoolja istället för Olivolja och som tillbehör kravmärkta pommes.
Fantastisk gott!!

Ellinor

Detta ska jag göra till i morgon kväll, då vi får gäster. Vad dricker man för vin till?

Sophie Berlin

Hej Ellinor,
Vad kul att du hittat inspiration hos oss! Vi rekommenderar dig att fråga systembolaget om dryckesrekommendationer.
Bästa hälsningar, vännerna på Zeta

Margareta

Fantastiskt gott! Hade färskpotatis till och kryddade med persillade istället för salt och svartpeppar, använde rivet citronskal från en hel citron och det blev inte för mycket. Tycker inte det behövs sås till, ringlade över mer olivolja istället, supergott och supernyttigt. Kan tänka mig att det blir ännu godare med olivolja citron.

Sophie Berlin

Hej Margareta,
Låter fantastiskt gott, kul att det blev så lyckat!
Bästa hälsningar, vännerna på Zeta

Elin

Super god! Rekommenderar! Jag serverade denna tillsammans med en härlig couscous-sallad med lite droppad citronolja över, blev liksom som en somrig touch på rätten- jättegott!

Anette

Så jättegott! Hade frysta laxbitar (var lite kylskåpsrens) och kokt nypotatis och brynt smör till. Blev jättegott!!

Sten Ronge

Med varmluftsugn var 130 grader tillräckligt. Viktigt att inte översteka fisk i ugn. Bättre med för kort tid i ugnen än för lång. Stektiden var nästan lika lång som det tog att koka potatisen till.