Recept från Zeta.nu Lasagne

Lasagne

Klassisk lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en Lasagne al forno varvas pastaplattor med bechamelsås, ost och köttfärssås.

Tillagning
Grädda i ugnen

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 12 lasagneplattor
  • Köttfärssås
  • 400 g nötfärs
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 liten bit morot finhackad
  • 1 liten bit rotselleri finhackad
  • 2 msk Ardita Tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 1 burk Zeta Plommontomater

    Zeta Plommontomater

    Läs mer
    (á 400g) hackade
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Stek nötfärs på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt.

Tillsätt sedan lök, vitlök, morot och selleri.

Stek ytterligare 1 minut.

Lägg i tomatpuré, vitt vin och tomater.

Låt koka upp och lägg i buljongtärning, vatten och örter och låt puttra 45 minuter–1 timme under lock.

Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten.

Smaka av med salt, strösocker och svartpeppar.

Värm mjölken i en kastrull.

Värm olivoljan i en annan kastrull och vispa i mjölet.

Häll på den varma mjölken under vispning och låt såsen koka några minuter.

Dra såsen från värmen och rör i osten och smaka av med salt.

Häll lite av ostsåsen i botten på en ugnssäker form.

Lägg på ett lager lasagneplattor och sedan köttfärssås.

Fortsätt varva sås, plattor och köttfärssås.

Avsluta med plattor, ostsås och strö över rikligt med riven parmesanost.

Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader ca 45 minuter, tills plattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.