Recept från Zeta.nu Lasagne
Ladda ner bild

Lasagne

RÖSTA PÅ RECEPTET (353)

(353)
2tim

Klassisk lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en Lasagne al forno varvas pastaplattor med bechamelsås, ost och köttfärssås.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
12
lasagneplattor
Köttfärssås
400 g
nötfärs
1
gul lök finhackad
2
vitlöksklyftor finhackade
1 liten bit
morot finhackad
1 liten bit
rotselleri finhackad
2 msk
Ardita Tomatpuré
1 dl
vitt vin
1 burk
Zeta Plommontomater (á 400g) hackade
2 dl
vatten
1
köttbuljongtärning
1
lagerblad
1 tsk
torkad oregano
salt
socker
svartpeppar
Ostsås
8 dl
mjölk
4 msk
vetemjöl
salt
1 dl
Parmigiano Reggiano 22 mån till gratinering

Gör så här

Tips!

Prova även att laga en vegetarisk lasagne.

Kommentera

Alex

Detta är en riktig lasange, nästa samma smak som den jag käkade på vinodlingen i toscana, allt som inte är lik denna är inte värt att slösa råvaror på. Tips: släng i lite tryffel mellan lagrerna! Wow!

Bli inspirerad av Zeta

Tävla om fina grytor och stekpannor från Smeg

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Välj klokt, välj animal welfare.

Vi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.

Läs mer om animal welfare-programmet här

Pasta till middag?

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.