Lasagne

RÖSTA PÅ RECEPTET (605)

(605)

Vad tycker du?

2tim 1 ingredienser

Laga en klassisk italiensk lasagne som sprider doften av Italien i ditt kök. Med lager av perfekt lasagneplattor, fyllig köttfärssås och krämig bechamel skapas en rätt som alltid uppskattas. Det är en maträtt fylld av tradition och kärlek, där varje tugga bjuder på en fin balans av smaker. Lasagne är lika perfekt som vardagsmiddag eller vid festligare tillställningar – en tidlös favorit som samlar familj och vänner runt bordet.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Lasagne
Köttfärssås
400 g
nötfärs
1
gul lök, finhackad
2
vitlöksklyftor, finhackade
1
morot, finhackad
1
rotselleri, finhackad
1 frp
konserverade körsbärstomater
2 dl
vatten
1
köttbuljongtärning
1
lagerblad
1 tsk
torkad oregano
salt
socker
nymalen svartpeppar
Ostsås
8 dl
mjölk
4 msk
vetemjöl
salt
1 dl
Parmigiano Reggiano 22 mån, till gratinering

Gör så här

Tips!

Prova även att laga en vegetarisk lasagne.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (605)

(605)

Vad tyckte du om receptet?

24 kommentarer

Amatör

Hur tjock ska ostsåsen bli? Min förblir lika flytande som mjölken är efter uppvärmning. Finns det några temperaturer att sikta på för uppvärmningen och blandningen?

Anna Mellberg

Hej! Det tar ett tag för såsen att tjockna. Börja på medeltemperatur och låt såsen småputtra och vispa under tiden- det är lätt att det bränns i botten annars. Såsen ska ha samma konsistens som filmjölk/yoghurt ungefär. Om du vill ha den tjockare så rör du ut en extra 1 msk mjöl i 0,5 dl mjölk och adderar det. Hälsningar vännerna på Zeta

Therese

Jag ska laga lasagne till 8-10 personer. Fungerar det att laga maten i en plåt eller är det bättre att dela upp i lasagnen i 2 ugnsform. (Har 2 ugnar)

Anna Mellberg

Hej Therese! Det skulle nog fungera att göra lasagne i en hög plåt. Men vi skulle nog dela upp i 2 ugnsformar, som du föreslog. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Morgan

Mycket bra och enkelt grundrecept som sedan går att bygga vidare på efter tycke och smak. Jag brukar ha lite större proportion köttfärs och lägga i lite chili för extra smak och sting, eller ibland ha extra mycket morötter och addera bergstimjan. Eller rejält med rödvin i köttfärssåsen om det är lördag. Superbra recept som fått mig och mina barn att älska lasagne!

Anna Mellberg

Hej Morgan! vilka bra tips och tusen tack för att du skriver och berättar! Hälsningar vännerna på Zeta

Jonas

Hej, ska det verkligen vara rotselleri som det står i receptet? I videon ovan använder man stjälkselleri, vilket verkar mer rimligt.

Anna Mellberg

Hej Jonas! Det fungerar faktiskt lika bra att med rotselleri som med stjälkselleri:-D Vi växlar, beroende på vad vi har hemma i kylen helt enkelt. Önskar dig många goda stunder runt matbordet, hälsningar Anna på Zeta

Annika

Men ojojoj så gott! Lite lång tillagningstid, så tog färska lasagneplattor istället. Det blev skrapade tallrikar och en helt tom form!

Sara

Ska det vara körsbärstomater på burk eller ”riktiga”?

Anna Mellberg

Hej Sara! Det ska vara körsbärstomater på burk. Lycka till önskar Vännerna på Zeta

Alessandra

MYCKET uppskattad lasagne, både till vardags och till fest!
Rena & enkla ingredienser!

Anders

Bra recept! Godaste lasagnen någonsin.

Isabel

Mmmm så god! Gjorde denna till en middag med mina vänner och alla tog en, till och med två extra portioner. Ljuvligt!

Sophie Berlin

Hej Isabel,
Vad glada vi blir av att höra detta! 🙂
Allt gott, vännerna på Zeta

Rebecca

Superrecept! Steker grönsakerna och köttfärsen separat länge först, så blir den ännu godare 😊

Said

Riktigt bra!
Första gången jag skriver en sådan här recension, men måste bara rekommendera den!
Vi körde lite extra tomat, och inget salt i ostsåsen. Blev kanon. Frugan sa ”restaurang-lasagne”, och barnen åt ovanligtvisnog upp allt på tallriken.

Vi gjorde en extra lasagne parallellt som vi gav till grannarna. Uppskattat!

Alex

Detta är en riktig lasange, nästa samma smak som den jag käkade på vinodlingen i toscana, allt som inte är lik denna är inte värt att slösa råvaror på. Tips: släng i lite tryffel mellan lagrerna! Wow!

Zeta

Supergod lasagne. Bästa receptet jag har provat!

/Sara

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...