Recept från Zeta.nu Lasagne
Ladda ner bild

Lasagne

RÖSTA PÅ RECEPTET (322)

(322)
2tim

Klassisk lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en Lasagne al forno varvas pastaplattor med bechamelsås, ost och köttfärssås.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
12
lasagneplattor
Köttfärssås
400 g
nötfärs
1
gul lök finhackad
2
vitlöksklyftor finhackade
1 liten bit
morot finhackad
1 liten bit
rotselleri finhackad
2 msk
Ardita Tomatpuré
1 dl
vitt vin
1 burk
Plommontomater (á 400g) hackade
2 dl
vatten
1
köttbuljongtärning
1
lagerblad
1 tsk
torkad oregano
salt
socker
svartpeppar
Ostsås
8 dl
mjölk
4 msk
vetemjöl
salt
1 dl
Parmigiano Reggiano 22 mån till gratinering

Gör så här

Tips!

Prova även att laga en vegetarisk lasagne.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.