Lasagne

RÖSTA PÅ RECEPTET (583)

(583)

Vad tycker du?

2tim 1 ingredienser

Lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en klassisk Lasagne al forno varvas pastaplattor med bechamelsås, ost och köttfärssås.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Lasagne
12
lasagneplattor
Köttfärssås
400 g
nötfärs
1
finhackad gul lök
2
finhackade vitlöksklyftor
1 liten bit
finhackad morot
1 liten bit
finhackad rotselleri
1 frp
körsbärstomat
2 dl
vatten
1
köttbuljongtärning
1
lagerblad
1 tsk
torkad oregano
salt
socker
svartpeppar
Ostsås
8 dl
mjölk
4 msk
vetemjöl
salt
1 dl
Parmigiano Reggiano 22 mån till gratinering

Gör så här

Tips!

Prova även att laga en vegetarisk lasagne.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (583)

(583)

Vad tycker du?

18 kommentarer

Jonas

Hej, ska det verkligen vara rotselleri som det står i receptet? I videon ovan använder man stjälkselleri, vilket verkar mer rimligt.

Anna Mellberg

Hej Jonas! Det fungerar faktiskt lika bra att med rotselleri som med stjälkselleri:-D Vi växlar, beroende på vad vi har hemma i kylen helt enkelt. Önskar dig många goda stunder runt matbordet, hälsningar Anna på Zeta

Annika

Men ojojoj så gott! Lite lång tillagningstid, så tog färska lasagneplattor istället. Det blev skrapade tallrikar och en helt tom form!

Sara

Ska det vara körsbärstomater på burk eller ”riktiga”?

Anna Mellberg

Hej Sara! Det ska vara körsbärstomater på burk. Lycka till önskar Vännerna på Zeta

Alessandra

MYCKET uppskattad lasagne, både till vardags och till fest!
Rena & enkla ingredienser!

Anders

Bra recept! Godaste lasagnen någonsin.

Isabel

Mmmm så god! Gjorde denna till en middag med mina vänner och alla tog en, till och med två extra portioner. Ljuvligt!

Sophie Berlin

Hej Isabel,
Vad glada vi blir av att höra detta! 🙂
Allt gott, vännerna på Zeta

Rebecca

Superrecept! Steker grönsakerna och köttfärsen separat länge först, så blir den ännu godare 😊

Said

Riktigt bra!
Första gången jag skriver en sådan här recension, men måste bara rekommendera den!
Vi körde lite extra tomat, och inget salt i ostsåsen. Blev kanon. Frugan sa ”restaurang-lasagne”, och barnen åt ovanligtvisnog upp allt på tallriken.

Vi gjorde en extra lasagne parallellt som vi gav till grannarna. Uppskattat!

Alex

Detta är en riktig lasange, nästa samma smak som den jag käkade på vinodlingen i toscana, allt som inte är lik denna är inte värt att slösa råvaror på. Tips: släng i lite tryffel mellan lagrerna! Wow!

Zeta

Supergod lasagne. Bästa receptet jag har provat!

/Sara

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar