Lasagne

RÖSTA PÅ RECEPTET (519)

(519)

RÖSTA PÅ RECEPTET (519)

(519)

Vad tycker du?

2tim

Lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en klassisk Lasagne al forno varvas pastaplattor med bechamelsås, ost och köttfärssås.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Lasagne
12
lasagneplattor
Köttfärssås
400 g
nötfärs
1
finhackad gul lök
2
finhackade vitlöksklyftor
1 liten bit
finhackad morot
1 liten bit
finhackad rotselleri
1 frp
körsbärstomat
2 dl
vatten
1
köttbuljongtärning
1
lagerblad
1 tsk
torkad oregano
salt
socker
svartpeppar
Ostsås
8 dl
mjölk
4 msk
vetemjöl
salt
1 dl
Parmigiano Reggiano 22 mån till gratinering

Gör så här

Tips!

Prova även att laga en vegetarisk lasagne.

16 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (519)

(519)
Tack!

Annika

Men ojojoj så gott! Lite lång tillagningstid, så tog färska lasagneplattor istället. Det blev skrapade tallrikar och en helt tom form!

Rebecca

Superrecept! Steker grönsakerna och köttfärsen separat länge först, så blir den ännu godare 😊

Said

Riktigt bra!
Första gången jag skriver en sådan här recension, men måste bara rekommendera den!
Vi körde lite extra tomat, och inget salt i ostsåsen. Blev kanon. Frugan sa ”restaurang-lasagne”, och barnen åt ovanligtvisnog upp allt på tallriken.

Vi gjorde en extra lasagne parallellt som vi gav till grannarna. Uppskattat!

Alex

Detta är en riktig lasange, nästa samma smak som den jag käkade på vinodlingen i toscana, allt som inte är lik denna är inte värt att slösa råvaror på. Tips: släng i lite tryffel mellan lagrerna! Wow!

Recept från kategorier